Sari la conținut

Postări Recomandate

Si acum poate intelegi atitudinea unora dintre noi vis-s vis de omniprezentele tale elogii aduse BMW-ului.

Iti repet ca noi beneficiem de servicii in ROMANIA

 

Daca mi se permite, dupa parerea mea nu cred ca ar fi multe motive sa ne plangem de masinariile si ingineria bavareza... dar fara sa vreau sa jignesc, eu sunt usor dezamagit de partea de service din Romania... Dupa ce cu greu am reusit sa fac o programare la service la Bucuresti pentru o revizie la care bineinteles ca nu am mai reusit sa ajung (nu conteaza motivele), am facut revizia la Constanta unde nu aveau interfata de diagnoza... asa ca in bord continua sa imi apara avertizarea ca am depasit intervalul de service, pentru ca nu au avut cum sa-l reseteze... Uleiul a fost schimbat cu un 15W-50, intrucat software-ul lor asta spunea pentru modelul meu (F 800 S) in Romania... inainte aveam 10W-40... nu ar avea ce sa strice nu? ma gandesc mai ales in oras, unde se incinge, un ulei putin mai viscos ar fi mai bun... inca nu am apucat sa fac km cu ea dupa revizie...

 

Merci tuturor pentru ponturile despre litrometru pe care le-am citit... l-as schimba, desi nu mi se pare normal sa il schimb pe banii mei daca noul model rezolva o problema de proiectare. Din fericire, cred ca inca ma pot baza pe indicatia luminoasa, daca se aprinde intru la prima statie de benzina ca sa nu mai raman in pana prostului...

Editat de lparasca
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Politica generala este: daca e in garantie il schimbi pe banii lor, daca nu mai e in garantie il schimbi pe banii tai.

Daca este o problema critica, de siguranta, poate fi prins intr-un recall in care sa il schimbe oricui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

 

Ma bucur sa va gasesc (in sfarsit dupa indelungi cautari)! Vin la voi cu o intrebare: de ce BMW K1200 LT si nu altceva? Si in continuare va detaliez problema mea.

Sunt posesor permis categ. B de aproape 10 ani cu putini km la activ (aprox. 350.000). Am locuit in Oradea timp de 20 de ani, dupa care, fortat de imprejurari m-am mutat la Bucuresti. Cu masina prin Oradea e ok, as putea spune un pic plictisitor, in schimb, in Bucuresti este o adevarata aventura. Cel putin asa mi-au parut primii 2 ani de condus. Dupa care a inceput sa ma enerveze tot traficul asta, agitatie, aglomeratie, soferi rai, orgoliosi si unii doar de duminica. In consecinta am decis sa fac scoala de soferi pentru categoria A si sa-mi achizitionezi si o scula pentru a folosi acea categorie din permis. Primul parametru urmarit in a-mi alege motocicleta a fost pozitia in sa. Eu am probleme cu spatele, deci se elimina din start motocicletele sport si super sport si nu mai stiu cum se numesc alea (cele in care stai ca pe buda cu rezervorul in brate). Mi-a ramas un Harley Davidson Sportster pe retina. Pe urma un Roadking, dar m-am linistit repede cand m-am uitat la pret. Un amic de-al meu mi-a zis ca sunt fraier ca dau atatia bani pe un HD si mai bine imi cumpar o Yamaha Royal Star. Simpatica jucaria. Si destul de ieftina (zic eu - 5000 euro, an. fabr 1996, 50k km din Franta). Din cautarile mele pe internet, am descoperit frumoasa BMW K1200LT. Din toate sapaturile mele pe internet, am citit doar lucruri bune: prestanta, asezare pe drum, in curbe, fiabilitate, consumabile. Singurele mele nelamuriri ar fi despre manevrabilitate in oras. Eu doresc sa o folosesc in oras mai mult, dar cu siguranta o voi folosi si la iesiri in afara orasului in limita timpului disponibil. Am 115 kg si 1.85 m, deci constitutia mea este destul de mare si ma gandeam ca pe bijuteria asta nu as arata ca pe o bicicleta de copii de 4 ani. Din pacate, in RO nu prea am gasit proprietari de K1200LT si nefiind un impatimit al sportului, nu am avut contact cu proprietari de motociclete care sa-mi dea un sfat adecvat.

 

In consecinta, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu nelamurirea mea. Apreciez toate raspunsurile si raspund cu placere la toate intrebarile voastre in legatura cu acest subiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La prima citire inteleg ca vrei o motocicleta de oras pe care sa stai aproape drept (nici prea drept nu face bine la spate). Daca am inteles bine, K1200LT nu este ceea ce cauti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... Primul parametru urmarit in a-mi alege motocicleta a fost pozitia in sa. Eu am probleme cu spatele, deci se elimina din start motocicletele sport si super sport ...

... Eu doresc sa o folosesc in oras mai mult, dar cu siguranta o voi folosi si la iesiri in afara orasului in limita timpului disponibil.

 

LT are multe calitati dar pentru drum lung in general; daca vei merge predominant in oras, nu este deloc o buna idee; calitatile ei nu sunt cele de care ai nevoie in oras. Oricat de manevrabila este, dimensiunile alea sunt... in plus te expui mereu cu o motocicleta mare, cu carene, coburi integrati, usor predispusa la zgariat lovit etc si in caz de ceva ai costuri mari de reparatii. De asemenea, parbrizul ala mare si protectia la vant devin dezavantaj ca mori de cald, nu esti deloc ventilat.

 

Legat de pozitie si dureri de spate: in primul rand pozitioa dreapta in sa nu este neapart buna pt spate, toata greutatea este pe noada/coloana si trebuie sa te tii drept. La o motocicleta cu ghidon putin mai sportiv, te sprijini putin si in maini si solicitarea spatelui este mai redusa, din punctul asta de vedere regret putin motocicleta anterioara. Tot pt spate, ia in calcul eventual si o motocicleta din clasa enduro-touring gen GS pt ca avand alte suspensii, cu cursa mai lunga, filtreaza altfel multele deniveleri gropi etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@NaeL: multumesc de parere. Poti sa-mi recomanzi ceva din descrierea pe care am facut-o?

@Kevinn: nu glumesc. Asa cum am zis si in primul meu post, nu ma pricep la motociclete deloc. Am vazut, mi-a placut si acum cer parerea celor experimentati ca sa nu imi para rau dupa aceea. Nu e ca si cum mi-as cumpara o pereche de pantofi pe care ii pot uita in dulap ca au costat 200 lei.

@KHK: multam de raspuns. O sa ma orientez spre un alt model in cazul de fata. Eu am pus ochii pe LT si am citit recenzii bune despre model, dar daca voi ziceti ca nu e chiar ce mi s-ar potrivi, atunci nu imi ramane decat sa ma uit si dupa altceva. In alta ordine de idei, ce mi-ati recomanda?

 

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

 

A incercat cineva pana acum sa CONFECTIONEZE o toba pt R-uri? Pe mine ma mananca sa-mi fac o toba mica, care sa se potriveasca in locul catalizatorului.

 

O sa aibe restrictie (back pressure) foarte mica, o sa fie monstruos de zgomotoasa :bike: si scap de cele 20 kg de toba.

 

In mare, va fi facuta dintr-o toba mediana de dacie cioplita astfel incat sa incapa acolo, cu teava gaurita pe interior la diametrul galeriei de evacuare. Toba va fi umpluta cu vata de sticla, ca sa mai potoleasca putin galagia. Cand vor fi si $$$, toata galeria va fi mumificata cu banda termorezistenta.

Sonda lambda va fi pastrata.

Evacuarea veche ramane neatinsa.

 

Daca a mai incercat cineva pana acum o lucrare similara, l-as ruga sa-mi impartaseasca experienta lui.

 

De asemenea, sunt interesat sa aud pareri contra acestei lucrari, argumentate tehnic. De exemplu, as aprecia pareri contra de felul:

- sonda lambda va citi eronat valoarea moleculelor de oxigen din gazele de evacuare, deoarece acestea se vor misca mult mai repede, iar sonda nu va mai avea timp sa le interpreteze.

 

Nu cunosc valoarea de adevar a afirmatiei de mai sus, dar sper ca cineva o stie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bizzarr o mobra buna pt oras cit si pentru drum e r 1100rt sau 1150 respectiv 1200.ce e rt de fapt e un r1100r carenat,mai mult sau mai putin.are ciclistica si manevrabilitate de naked si confortul oferit de carene al unui turing.exemplul cel mai bun ca majoritatea politistilor au rt.acum daca nu te deranjaza vintul alegi un r1100r.daca nu ai experienta mai bun e r850r respectiv rt.sa ai in vedere ca nu e o jucarie nici 850.poti cauta una cu abs .in functie de experientata pe 2 roti poti lua un motor sau un maxiscuter care e mult mai potrivit pt oras.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@KHK: multam de raspuns. O sa ma orientez spre un alt model in cazul de fata. Eu am pus ochii pe LT si am citit recenzii bune despre model, dar daca voi ziceti ca nu e chiar ce mi s-ar potrivi, atunci nu imi ramane decat sa ma uit si dupa altceva. In alta ordine de idei, ce mi-ati recomanda?

 

Ah... am uitat ceva important: daca esti incepator, chiar nu m-as gandi la un LT!

Predominant pt oras vad mult mai indicat de exemplu un naked gen R1150R (sau 1200) sau daca esti mai corpolent, cred ca ti s-ar potrivi si mia bine GS-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dezamagitorule eu mi-am pus toba pe r1100r.am gasit niste baieti chiar pe site care fac custom .tobele se numesc race si sunt ok.incep de la 100e .trebuie facut un cot pe care in unctie de oras itirecomanda ei vreun colaborator.ala mai e vreo 50e.poti lua toba sh dar sa verifici sa fie de origine(majoritatea au pe fata cu evacuarea producatorul stantat)sonda lamda se scoate de tot apoi in cutia de sigurante se scoate prima cutiuta din stinga (portocalie de obicei) apoi siguranta nr 5 de la stinga la dreapta,pui contacul accelerezi de 2 ori pina la maxim pui siguranta nr 5 inapoi si pornesti.in felul acesta se reseteaza calc. Iar el trece la harta de injectiefara sonda lamda.vei avea un amestec mai bogat un consum cu 1 l si o racire mai buna a cilindrilor.vei mai scapa si de efecul de surging sau mersul in valuri care il daca ai sonda lamda.sfatul meu nu e impartasit de toata lumea dar eu asa am facut iar mobra merge si seaude excelent.poate nu ai lamda si atunci scapi de bataie de cap.primele modele nu au.daca mai vrei info cu placere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare, eu din cauza durerii de spate am vandut fosta motocicleta o Yamaha diversion de 900. Dupa achizitionarea rt-ului am scapat de durerea spatelui chiar si la 400 km de mers continuu. As recomanda rt-ul, dar ptr o utilizare frecventa in oras mi-as alege totusi ceva mai usor cu racire pe apa si ventilator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@NaeL: multumesc de parere. Poti sa-mi recomanzi ceva din descrierea pe care am facut-o?

@Kevinn: nu glumesc. Asa cum am zis si in primul meu post, nu ma pricep la motociclete deloc. Am vazut, mi-a placut si acum cer parerea celor experimentati ca sa nu imi para rau dupa aceea. Nu e ca si cum mi-as cumpara o pereche de pantofi pe care ii pot uita in dulap ca au costat 200 lei.

@KHK: multam de raspuns. O sa ma orientez spre un alt model in cazul de fata. Eu am pus ochii pe LT si am citit recenzii bune despre model, dar daca voi ziceti ca nu e chiar ce mi s-ar potrivi, atunci nu imi ramane decat sa ma uit si dupa altceva. In alta ordine de idei, ce mi-ati recomanda?

 

Multumesc.

 

Eu ti-as recomanda ceva mediu: F800ST sau F650GS din gama BMW SH sau F700GS/F800GT nou

neaparat cu ABS :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca am dat si eu de problema cu senzorul Hall.

Am mers azi printr-o ploaie torentiala, si m-am trezit ca s-a oprit motorul in mers si nu mai porneste.

N-am apucat decat sa verific ca nu are scanteie, nu am apucat sa vad daca injectoarele dau benzina.

Daca te pricepi un pic ii demontezi si-i trimiti lui Dan. La fel am patit anul trecut la spalatorie. Mi-a schimbat Dan alti senzori pe aceiasi placa i-am montat si a pornit la sfert.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor de sfaturi si de informatii. Sunt intr-adevar utile (chiar daca sunt un pic bagat in ceata cu toate modelele indicate de voi, dar ma descurc eu cumva). Eu merg dupa ideea ca imi cumpar acum o motocicleta pe care nu as vrea s-o schimb o perioada buna de timp (probabil se intampla din cauza faptului ca la fel am facut si cu masina). Poate fi o motocicleta care pentru inceput sa fie un pic cam mult pentru ce imi trebuie mie, dar in viitor (3-4 ani) sa fie ceva care sa ma multumeasca pentru conditiile date (mers la servici si prin oras cu ea si pe timp de vara o iesire din Bucuresti pentru a savura mersul pe motocicleta). Eu sunt crescut la Oradea, si in consecinta caracterul meu este mai domol, nu tin neaparat sa fiu eu primul la semafor, sa plec primul de la semafor, sa depasesc pe toata lumea si sa ma iau dupa cate unul care m-a deranjat. Pur si simplu sa folosesc motocicleta si sa ma bucur de ea.

@andrei gras: tu zici ca un RT m-ar lamuri si m-ar satisface pe deplin. Multumesc de sfat, o sa caut preturi pe internet, ca in fond si la urma urmei, pretul este cel decisiv.

@ KHK: multumesc pentru recomandari. O sa caut pe net sa vad ce gasesc si te tin la curent cand ma lamuresc cu una

@Sagetatu: ce modele sunt cele recomandate de tine sa fie cu racire pe apa si ventilator?

 

Multumesc inca o data pentru sfaturi! Astept cu nerabdare sa mai primesc si altele (nu ca sfaturile primite nu ar fi bune, dar cu cat sunt mai multe, cu atat e mai bine).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

@Bizzarr, printre atatea sfaturi primite de la neposesori, eu ca detinator de LT ce ti-as putea spune in plus? :crack:


Intai de toate citeste topicul asta, sunt mai multi posesori de LT pe aici.

 

Eu o am de doi ani si patru luni, am luat-o cind avea 38.000 km si am pus inca 53.000 km peste ei, cu un singur drum afara, in Italia.

Merg cu ea cit timp nu este zapada pe jos, la servici, la piata, oriunde..cunoscutii o vad mereu in fata la CCA, in zona in care lucrez.

Odata ce te obisnuiesti cu masa ei este ca un scuter, am avut printre altele un Burgman 650 care se manevra mai greu decit LT-ul, care are o ciclistica extraordinara.

Am avut si RT, o mobra minunata, dar in oras nu puteam sa merg decit fara coburii laterali, la 1100/1150 acestia sunt prost ganditi, latimea lor depaseste motocicleta, mobra este mai lata in spate si la manevrele printre masini ii zgariam mereu.

La oricare mobra oglinzile trebuie sa fie elementele cele mai late, la RT era invers.

La LT nu am problema asta, daca iti intra fata la spate nici nu te mai uiti.

In opinia mea nu are importanta faptul ca esti incepator si iti iei o motocicleta grea, fiind incepator chiar ai niste atuuri, mergi mai atent si temperat, te vei obisnui cu ea imediat.

Primul meu motor in anul in care mi-am luat permis a fost VN1500, o mobra cu care m-am inteles extraordinar, desi era mare si grea ca porcu'.

 

Despre confort, eleganta si prestanta nu are rost sa iti vorbesc, o sa-ti spun despre consum, afara intre 5.2-5.5(120/140km/ora, in oras 6.5-7.

Partea frumoasa este ca fiind un motor greu are cam acelasi consum indiferent ca mergi singur sau cu pasager+bagaje, in plus de asta, din cauza masei sale, greutatea pasagerului este irelevanta.

 

Suna-ma la numarul din semnatura si ne putem intalni sa o vezi, te urci pe ea si iti faci o idee despre cum arata live, la kilometrii ei de-acum o saptamana

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@l.u.v.: multumesc de sfaturi. Am intrat si pe topicul indicat de tine, dar nu stiu sa-ti spun motivul pentru care nu am scris direct acolo. Eh, acuma stii si tu cum e cu cioara care-si lauda puii. E normal. Nu am de unde sa stiu daca cineva de aici a avut LT inainte de a avea alt model ca sa poata face o comparatie competenta (dupa logica mea, trebuie sa ai ca sa stii despre ce e vorba), dar am luat de bun tot ce mi s-a zis si am multumit. Multumesc pentru invitatie, cu siguranta te voi deranja cu un telefon intr-o dupa-masa cand vei avea timp si chef de o demonstratie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Luigi esti un mare domn. Chiar asteptam sa dai tu cele mai indicate sfaturi. Cunoscundu-te personal (Fantanita Craesei) sunt sigur ca vom mai avea un BMW-ist in comunitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma confrunt cu o eroare la ABS (R1100RT). Ramane aprins doar ledul de sus de pe bord, cel de jos se aprinde doar cand vrea el, fara nicio noima. Am facut un test cu ledul legat la mufa de sub sa si la minusul bateriei si s-a aprins doar o data, ceea ce ar insemna, conform unor site-uri de afara: front pressure modulator.

Problema este ca nu am reusit sa resetez ABS-ul, desi am respectat procedura.

S-a confruntat cineva cu problema asta si, daca da, cum a rezolvat-o?

Multumesc anticipat pentru orice sfat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va rog daca sunteti amabil sa imi dati o parere despre acest BMW rt

 

http://bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-bmw-r1150rt%20%20abs-din-2002-521699.html

 

Intentionez sa il cumpar! Ce ziceti, judecat doar dupa poze!?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Nu poti cumpara un motor doar dupa cum arata in poze, asta-i clar!

Certitudini: Adusa din Italia, mobra a avut pregatire audio si s-a montat ulterior cass aftermarket, polizata sigur pe-o parte, poate chiar pe ambele, dar nimic de speriat, lucruri minore dealtfel..

Arata bine asa , la prima strigare..dar sunt destule de verificat la el..

Daca esti hotarat ma suni si discut cu un pretin din zona, tatal lor, sa mearga sa-l vada cind dispune de timp..

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce stiu eu,omul vinde multe motoare,o face de ceva vreme si cunosc persoane care au luat de la el,acestia fiind pe deplin multumiti.

Da o fuga pana acolo cu cineva care ii stie tainele si e ca si rezolvata problema.

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...