Sari la conținut

Noua legislatie 2013 pentru categoriile A, A1, A2, AM


Fester
 Share

Postări Recomandate

Legile date in Romania sunt date doar ca sa fie,nu se explica clar ce si cum pentru ca ei o aproba si doar atat..restul ramane in aer. Romanul cum e inventiv de fel,ocoleste legile "legal". Indiferent ce legi vor veni vor fi mereu pareri pro si contra ;) Daca o luam pe partea ca pustanii isi iau R1 si gonesc ca tampitii,sa ne gandim si la faptul ca majoritatea accidentelor sunt din cauza soferilor cretini care se cred "legea" pe sosele. Dupa parerea mea e foarte ok aceasta lege pentru ca oarecum mai tempereaza setea de adrenalina a celor fff tineri. In caz ca ei vor circula fara permis cu cine stie ce motoare puternice,pe mine unul nu ma intereseaza pentru ca nu o face pe barba mea ;) Fiecare are o viata,si`o traieste cum vrea. Prea mult ne uitam in gradina vecinului,si nu vedem gunoiul din ochiul nostru. Pusti excitati de motoare au fost,sunt si vor fii printre noi !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Mi se pare un singur lucru aiurea cu A2 si A, faptul ca trebuie sa platesti de 2 ori scoala de soferi si sa faci 2 dosare de unde rezulta o gramada de bani cheltuiti, mi s-ar fi parut mai ok sa dai de A la 18 ani dar sa ai interzis pana la 20 de ani sa conduci motor mai mare de 50CP.

Eu acum fac scoala de soferi A si sa vad daca mai apuc sa dau examen anul acesta daca nu la anul A2 si asta e :-(, nu intentionez sa imi cumpar motor degraba dar nu stiu daca o sa mai cum ca pe viitor sa mai fac scoala de soferi(vreau sa plec din tara, iar acum am 19 ani si permis B de peste 1an)

 

BINGOOOOOOO....se pare ca esti singurul care te-ai prins de ,,mararie"...Statul sa traiasca...Era mai simplu sa opresca organul pilotul ,verificat acte ..bagat in calculator..pac 2000-3000 amenda si permis suspendat .DAR ,dupa 10-20-30 de patiti, pustii se potoleau si statul nu mai incasa bani.

 

Acum sa o dam si in altele..cu un ,,carliontz de 125 cmc o dai in 130km/h ,unde mai pui ca poti tuna usor o jucarie din asta ca sa mai scoata ceva cai in plus.Limita pe autostrada este 130 ,de ce va trebuie mai mult cand sunteti atat de tineri ? Vreti sa deveniti ,,infractori"? :))

Eu acum vorbesc din postura unuia de 45 de ani ,daca aveam 18 ani sigur gandeam ca voi, dar oare ,,gandeam bine"??!!!.Legislatia noua nu are nici o treaba cu ,,protectia motociclistilor si a tinerilor",totul tine de taxe si bani.Eu am avut pe vremuri G-ul (categorie) ,am mers si fara carnet..tot inainte de 89 iar dupa revolutie cand am schimbat permisul mi-a fost rusine sa declar pe formular ca am si G...si am ramas doar cu B..Dupa ani si ani in care am mai calarit mobre puternice pe coclauri am dat pt A si am facut cunostinta si cu motoarele de ,,strada"..MAAAAAAAAre diferenta .Asa ca ,nuna sau rea ,legea asta va mai tempera ,,fitzele" si ,,Harfele"pe care toti le-am avut la 18-19-21 de ani .

Sincer ,care este smecheria sa ai un motor care alearga 230--+ la 18 ani ? Unde o alergi? Pe 1/4 de mila pe autostrada? Care este smecheria sa o ai la 45 de ani (chiar daca eu imi doresc sa schimb mobra cu ceva muuult mai puternic dar asta nu inseamna ca sunt sanatos la cap : )))? Ai o senzatie de nedescris,adevarat ..in rest doar teama de radar si de idiotul care merge pe autostrada pe banda de viteza cu 90.Hai mai bine incepeti de jos cu motoarele si cand ajungeti la 40-50 de ani chiar imi doresc sa ma opriti pe strada si sa ma injurati spunandu-mi :,,uite ma bosorogule ca merg pe mobra si inca sunt viu".Evident ,unii ma vor injura in urmatoarele 5 minute dar aceia nu se incadreaza in varsta.

Editat de SERGHEI42
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar trebui sa fie politia mai vigilenta nu sa bage categorie de permis la 24 de ani, media de varsta in romania fiind undeva la 60 si ceva de ani, asta inseamna ca ai mai putin de jumatate de viata sa te bucuri de 2 roti ca doar nu ai sa mai mergi pe motocicleta la 60 de ani.

Cat despre faza cu 2 scoli de soferi 2 dosare, de 2 ori timp pierdut si de 2 ori bani cheltuiti... pur si simplu isi bate joc statul de noi.

Vad ca multi zic vai vezi doamne pustani cu R1 dar cate zeci/sute de accidente am vazut cu pustani cu porsche, lamborghini, bmw-uri, poate ar trebui si aici o restrictie daca vrei peste 200 cp, asteapta vreo 2-3 ani sa ti se duca statutul de incepator iar apoi condu ce vrei tu, dar cum pe politicienii aia grasi nu ii incanta ca copilul lor sa conduca o masina decenta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia cu reglementarea varstei e asa si asa, nu cred ca ajuta ci incurca, dar fie si asa.

 

Ceva cu eficienta maxima ar fi fost niste examinari mai grele, adica... partea I: minim 50 de intrebari la sala (daca nu chiar 100); partea II: examen in poligon (cu plecare in rampa, 8-uri si alte chestii mai grele decat se fac acum) si partea III: traseu in oras (ca la B )

Iar cu varsta sa zic 18ani pentru A1 si 21ani pentru A. Si carnet AM (sau A2) de la 16 ani pentru scutere si alte trotinete cu max 49cc (deci carnet nu dovada de legislatie sau alte dracii, carnet cu examen ca la A).

nici mie nu mi se pare ca varsta ar avea o relevanta. daca esti nebun sau stai prost cu reflexele vei fi nebun toata viata. o examinae mai riguroasa ar trebui sa reduca nr accidentelor. si nu plecarile din rampa sunt importante ci FRANAREA DE URGENTA care afara are cea mai mare importanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Franare de urgenta se face si acum. Eu nu am inteles daca dupa ce iei A-ul mai este valabila chestia aia ca nu ai voie sa conduci motoare peste nu-stiu cati cai putere.

 

Si nu poti spune ca la 24 de ani esti la fel ca la 18.

 

Si poate acum se vor mai ieftini si motocicletele un pic dat fiind faptul ca o sa fie mai putini care cauta motociclete puternice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Platesti la scoli.. categorii examene pana iei A-ul..

La scoala nu prea ai ce invata. Multi merg pe motor ca pe oua dupa scoala. Iti trebuie ceva km sa-ti cunosti motocicleta eventual si cateva trante.

Editat de TM06UFO
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Platesti la scoli.. categorii examene pana iei A-ul..

La scoala nu prea ai ce invata. Multi merg pe motor ca pe oua dupa scoala. Iti trebuie ceva km sa-ti cunosti motocicleta eventual si cateva trante.

Da, dar daca te urci pe un 125 si mergi 2 ani, inveti unele chestii si motocicleta te iarta de multe ori. Daca te urci direct pe 600/1000 la 18 ani slabe sanse sa inveti la fel de repede decat cu unul mai mic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte multi sunt pasionati de motoare dar putini au aptitudinile necesare ptr a conduce o moto ;) Aceeasi chestie este si la B,ia permisul tot felul de kamikaze si omoara lumea !! Noi parca facem prea mult tam-tam cand moare cate un motociclist,cautam fel de fel de pareri si ne dam cu presupusul. Sa nu uitam ca in domeniu auto mor zi de zi de 5-6 ori mai multi decat in motociclism. Degeaba ii spui lui X sa nu`si ia motor puternic ca are experienta zero ca el zice ca noi dar tot ca el face ;) Inca o data spun legea e bunicica ptr ca mai calmeaza spiritele. Fiecare din noi avem o viata si o traim cum consideram. Parerile sunt si vor fii mereu dezbatute aprins ceea ce mi se pare o mare prostie. Sa gandim si la rece...nu numai la cald.

Editat de Razvansen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare..eu chestia cu trecutul prin clase am facut-o..fara permis! prin 86'-87' m-a prins microbul cu o mobra50 super..rad si acum de cum arata..am avut vreo doua pe atunci..dupa un an si ceva am trecut la un cz 175 sport..a fost fireasca nevoia de putere si a venit la timp...in toamna lui'89 mi-am depus dosarul ptr categoria A direct ptr ca faceam liceul auto din constanta si urma sa iau si B,C,E..politia imi tot dadea tarcoale(sectoristul) si m-a ameninta cu dosar penal dar noroc ca al cunostea pe tata si ma lasa in pace..pana aveam sa fac 18 ani! era promisiunea lor si A-ul a venit la timp si bonus un IJ planeta 5 new 350 cmc monocilindru..eu l-am scos din cutia de lemn si plecam la drum cu permis deci legal si cu motor belea la vremea aia..am trecut prin clase fara sa vreau si bine mi-a prins asa idiot si fara permis...la examen am venit cu zambetul pe buze si radeam de colegii care aveau trac caci eu stiam cum e sa te urmareasca ''militia'' si cand m-a pierdeau ai gaseam la scara blocului asteptandu-ma ofticati..hahahaaa ce vremuri! se dadea poligonul si ..ORAS oameni buni cu militianul in spate nu ca acum..mare curaj avea nenea cu casca, bv lor! acum am un fz6 de 98 cai..foarte misto motor, al ador..fin, consuma putin, porneste la sfert(injectie..merita)..si ea poate mult mai mult decat mine dar nu o stresez..merg calm si ma bucur de plimbari caci nu sunt vitezoman si nu voi fii! pe final zic(parerea mea) ca merita trecut prin clase cat de cat sa te deprinzi cu forta bruta ca sa nu pierzi frumusetea invatatului fara frica cumva..ca de ex sa sari la miar din prima, mai fac unii asa..bafta multa si feriti-va de masini, sunt dusmanul natural al motoarelor...sunt varful trofic..hahahahahaaa..nu le desconsiderati niciodata!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

INEVITABILUL S-A PRODUS:

/index.php?/topic/686835-noutati-privind-circulatia-pe-drumurile-publice/#entry3284875

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte multi sunt pasionati de motoare dar putini au aptitudinile necesare ptr a conduce o moto ;) Aceeasi chestie este si la B,ia permisul tot felul de kamikaze si omoara lumea !! Noi parca facem prea mult tam-tam cand moare cate un motociclist,cautam fel de fel de pareri si ne dam cu presupusul. Sa nu uitam ca in domeniu auto mor zi de zi de 5-6 ori mai multi decat in motociclism. Degeaba ii spui lui X sa nu`si ia motor puternic ca are experienta zero ca el zice ca noi dar tot ca el face ;) Inca o data spun legea e bunicica ptr ca mai calmeaza spiritele. Fiecare din noi avem o viata si o traim cum consideram. Parerile sunt si vor fii mereu dezbatute aprins ceea ce mi se pare o mare prostie. Sa gandim si la rece...nu numai la cald.

 

Tu in ce categorie te incadrezi?Intre aia multi sau aia putini?

Cunosti asa multi motociclisti,incat sa emiti astfel de judecati sigure?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper sa nu fie alt topic cu aceeasi tema. Mai exact, prietena mea doreste sa faca scoala moto pentru a prinde legislatia actuala, insa probabil nu o sa mai aiba timp, vreme buna, conditii, sa poata da si proba de traseu... In cazul in care da sala anul acesta, iar traseul il programeaza in luna Martie de exemplu, va putea conduce motociclete de cat. A?

Nu are impliniti cei 24 de ani suficienti pentru cat. A!

 

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atata timp cat te programezi de anu asta, poti da traseul la anul, DAR pana iti verifica dosar trebuie sa treaca 5 saptamani + sarbatorile de iarna in care nu se lucreaza, deci nu stiu daca te mai incadrezi anul acesta

eu maine ma duc sa ma programez pentru traseu, vorbisem cu instructor pe 1 oct

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!! Daca prietena ta se va inscrie anul acesta la scoala in vederea obt cat. A nu intra sub incidenta legii. Intra sub incidenta legii cei care se vor inscrie la scoala din momentul in care legea va fi tiparita in monitorul oficial. nu se manifesta prin faptul ca nu poate sustine un examen sau mai stiu eu ce....pur si simplu la intrarea legii in vigoare nu se va putea inscrie la scoala in vederea obt. unei categorii daca nu intruneste conditiile necesare...respectiv varsta din cate am inteles. Din intamplare sunt instructor auto-moto. Sper sa fi fost de folos! :)

Editat de Crivascu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

logic ar fi SA NU poata lua A-ul.

ideea legii e asa: n-ai 24a, n-ai A.

sa presupunem ca ajunge sa primeasca in mana carnetul A...garcea ar trebui sa se intrebe: "are 24a?" daca nu, nu primeste.

 

Daca ar fi cam asa, ar trebui sa retraga toate carnetele de categorie A deja existente a celor sub 24 de ani...ceea ce e imposibil..care prinde anu` asta prinde, care nu...peste 4 ani:))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...