sprike Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 Deschid ca omul de buna credinta drumul catre ceva "retete" noi, si voi invidiosilor sariti pe mine ......... supica cu fideluta-i buna? » Post actualizat in 13 Jul 2015 11:34 De sezon ..... midii pane. Bun bun Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chopperman Postat Iulie 27, 2015 Share Postat Iulie 27, 2015 Iti ia 5 minute sa le pregatesti, apoi astepti pe langa o bere rece. Am facut de cel putin 3 ori reteta asta. Este ideala pentru vara. http://exarhu.ro/vinete-dumnezeiesti-la-cuptor/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Iulie 27, 2015 Share Postat Iulie 27, 2015 ba ....dar la ceva dulce nu v-ati gandi dupa 2 kile de tiramisu simti ca te ia cu lesin (simti ca te doare ceva in partea dreapta cam pe la nivelul buricului si iti vine sa vomiti...dar nu vrei sa vomiti ca ai muncit mult la tiramisul ala ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Iulie 28, 2015 Share Postat Iulie 28, 2015 Dar tu ai mancat ,odata,o tava de tiramisu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Iulie 28, 2015 Share Postat Iulie 28, 2015 din doua incercari in aceiasi zi se pune ? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Iulie 28, 2015 Share Postat Iulie 28, 2015 tu o dai felu 1 = tiramisu, felu 2 = tiramisu, desert = tiramisu, si apoi putin tiramisu de pofta? mai baga si papica, daca tu ai mancat si altceva si ai dat gata toata tava aia, eu imi rezerv dreptul sa nu te cred, pana la proba contrarie ia tava aia goala de tiramisu baga putin ulei, arunci niste aripioare de pui condimentate, cartofi taiati rondele, morcovi si putin usturoi si bagi la cuptor cam vreo ora, timp in care faci ce vrei, sau bei 4-5 beri ) dupa care se scoate si se baga la ghiozdan inainte de tiramisu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Iulie 28, 2015 Share Postat Iulie 28, 2015 Fara morcovi..Nu stiu de ce dar mie puiul la cuptor'in afara aluia rotisat'mi se pare fad.La tigaie,innabusit initial,apoi prajit usor mi se pare f bun. » Post actualizat in 28 Jul 2015 06:38 Poate a fost pofta imensa si d-aia a ras toata tava. » Post actualizat in 28 Jul 2015 06:41 Eu sunt fan cremsnit.Cumpar foile iar crema o fac dintr-un litru de lapte cu 5 linguri zahar,amidon,pastai de vanilie,unt.Iese o nebunie.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Iulie 28, 2015 Share Postat Iulie 28, 2015 tu o dai felu 1 = tiramisu, felu 2 = tiramisu, desert = tiramisu, si apoi putin tiramisu de pofta? mai baga si papica, daca tu ai mancat si altceva si ai dat gata toata tava aia, eu imi rezerv dreptul sa nu te cred, pana la proba contrarie ia tava aia goala de tiramisu baga putin ulei, arunci niste aripioare de pui condimentate, cartofi taiati rondele, morcovi si putin usturoi si bagi la cuptor cam vreo ora, timp in care faci ce vrei, sau bei 4-5 beri ) dupa care se scoate si se baga la ghiozdan inainte de tiramisu sau mai bine asa : sau niste saramura de crap si somn puiul e pentru fraieri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) Asa cum spune si titlul, in spiritul dragostei ce trece prin stomac, sa vedem ce am gatit azi si sa planuim ce vom gati maine... Stiu ca printre noi sunt pasionati de arta culinara. Se zice ca barbatii sunt cei mai buni bucatari... Daca sunteti de acord, atunci sa dovedim...!? V-as ruga sa prezentati in poza preparatul d-vs, sa descrieti compozitia... si procesul tehnologic. Sunt binevenite si fetele motocicliste. Spor la treaba! Incep eu cu o poza: pizza a la Fast cu frunze de menta. In traducere... pizza rapida, de criza... cu ce aveam prin casa si cu menta langa... pusa la uscat. Editat August 15, 2015 de fast_arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SyDemon Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Nu arata rau.. ai potential Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Nu arata rau.. ai potential Merci, am facut pizza un an pe Lipscani - Pizza Nini in spatele Bancii Nationale.Apoi m-am scarbit sa stau legat de un cuptor toata ziua... si sa fiu foarte atent ( doar 3 minute dura, apoi o scoteai arsa ) Intervine la un moment dat rutina daca faci numai pizza...Asta nu e arta culinara...Imi placea programul, o zi da una nu, la doua saptamani liber 3 zile. Cu modestie zic ca pizza asta nu e perfecta, dar poza asta o aveam la indemana...e de acum un an, doi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angel_wings Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) din pacate nu mai stiu cum sa atasez poze:(poate ma ajutati voi:D mersi Editat August 15, 2015 de angel_wings Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) More reply options , Choose File, Attach this file, Add reply. Succes ! » Post actualizat in 15 Aug 2015 10:51 Merci, am facut pizza un an pe Lipscani - Pizza Nini in spatele Bancii Nationale.Apoi m-am scarbit sa stau legat de un cuptor toata ziua... si sa fiu foarte atent ( doar 3 minute dura, apoi o scoteai arsa ) Intervine la un moment dat rutina daca faci numai pizza...Asta nu e arta culinara...Imi placea programul, o zi da una nu, la doua saptamani liber 3 zile. Cu modestie zic ca pizza asta nu e perfecta, dar poza asta o aveam la indemana...e de acum un an, doi... In timp ce colegii pregatesc preparatele...sau pozele, sa vorbim asa ca baietii in bucatarie...sa ne mai cunoastem si noi colegii motociclisti bucatari... In timp ce stateam si ma uitam asa...la Banca Nationala a Romaniei am prins drag de sistemul bancar...Mai tarziu s-a dovedit ca am fost inspirat, o perioada chiar mi-a prins bine... Colegul angel_wings sper sa reusesti cu pozele, stam pe receptie... Editat August 15, 2015 de fast_arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angel_wings Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) Somon cu tartar de legume si ierburi aromate cu sos maitre d'hotel combinat cu crema speciala de avocado si dovlecei marinati . Smoothie de pere cu pudra de ciocolata cu cirese si crunch de biscuiti oreo, milkshake cu mango,pudra de ciocolata cu caramel, biscuiti oreo si menta. Panna cotta stratificat cu apa si esenta de trandafir, mac cu miere, pudra de ciocolata cu caramel si cirese,servit cu inghetata de casa cu piersici cu alune de padure si caramel:)..MERSI PT AJUTOR colegule fast-arrow,sper sa fie ok cu reply-ul. P.S: sunt bucatar de profesie si iubesc munca aceasta,ii ft grea dar cand simti entuziasmul,zambetul si satisfactia clientului piere orice urma de indoiala sau regret si cat de greu este.si cum ai zis si tu gatitul este o arta si trebuie tratata ca atare."Traim pt a manca si mancam pt a trai" sau ceva de genul:))) Preparatele au fost facute la cineva acasa,nicidecum la restaurant Arata bine pizza ta si cu siguranta a fost delicioasa,nu se compara una facuta in casa cu cea care se comanda,chiar aseara am mancat una comandata da no fo nu stiu ce:)) Editat August 15, 2015 de angel_wings Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Interesante preparate si frumos prezentate !. Iti multumesc pentru participare si te mai asteptam cu noutati... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angel_wings Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 mersi mult,apreciez:) si eu iti multumesc,si cu siguranta am sa revin:d la fel si tu si ceilalti dornici de a arata creatia lor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Mai e un topic pe tema asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chicken strips Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 am aprins niste carbuni si am copt ardeii.le am scos pielitele si am facut o marinada cu suc de mandarine.ulei,sare,piper chilli si o rosie din aia caramizie taiata mai mic.am pus salata in frigi . am dat carbunii in stanga si in dreapta si am pus in mijloc pe o folie de aluminiu,un pui taiat pe burta si uns cu soysos,piper si chilli.am pus capacul la grill.cand e gata peste vreo ora o sa presar pe el usturoi taiat marunt.viata e frumoasa.ieri am picat cu motoru cand am incercat sa cobor pe pietris,la surduc,pana langa apa.hihi,am scapat si de data asta.viata e frumoasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Intre timp in Moldova, 19 Decembrie 2013... Să trăiești porcule, sâmbătă te învăț să fumezi! Până atunci alintă-te cumințel în moarea de varză în care te-am dezmierdat cu sare, cimbru, piper, usturoi, ardei iute și nițel dafin. 21 Decembrie 2013... Porcule nu fi nebun, că nu te mai scot din fum! Haideți să venimCu toții dimpreună,Pe porc să-l pomenimȘi să ne plouă-n gură. in aceeasi zi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 am aprins niste carbuni si am copt ardeii.le am scos pielitele si am facut o marinada cu suc de mandarine.ulei,sare,piper chilli si o rosie din aia caramizie taiata mai mic.am pus salata in frigi . am dat carbunii in stanga si in dreapta si am pus in mijloc pe o folie de aluminiu,un pui taiat pe burta si uns cu soysos,piper si chilli.am pus capacul la grill.cand e gata peste vreo ora o sa presar pe el usturoi taiat marunt.viata e frumoasa.ieri am picat cu motoru cand am incercat sa cobor pe pietris,la surduc,pana langa apa.hihi,am scapat si de data asta.viata e frumoasa Poti sa pui si o poza, doua...dar atentie, conteaza prezentarea...!? Sa ai pofta si ceva rece de baut ! » Post actualizat in 15 Aug 2015 18:19 @George M. Iti multumim cred ca porcul tau a fost un porc fericit ! Buna treaba, frumoase poze, gospodari oameni! » Post actualizat in 15 Aug 2015 18:32 Din pacate calitatea preparatelor culinare a scazut in ultimii ani, asta datorita faptului ca legumele, fructele, carnea, uleiul, bulionul (si nu numai) cel putin cele din comert au calitate indoielnica. Stiti bine ca samanta romaneasca s-a cam pierdut...acum cultivatorii gonesc dupa profit, folosesc diverse substante... Intr-un fel sunt nevoiti sa o faca datorita schimbarii climei si scaderii productiei. Nu ma pricep la agricultura dar stiu ca rosiile erau zemoase si dulci, pepeni la fel, varza era minunata, uleiul gros si...uleios. Mancam pui fara gust, carne de porc la fel, parca mancam cartoane... Vorbim de cele din comert. Fumul nu mai e natural, se afuma cu fum lichid si se injecteaza mezelurile din cate am inteles. Cu toate astea sunt oameni care au drag de meserie si incearca cu pricepere sa ne dezmierde papilele gustative asa cum stiu ei mai bine. Unde se mananca bine si ieftin in tara noastra ? Ce locuri faine ati descoperit in drumurile voastre si ce preparate v-au placut cel mai mult ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) Ce s-a vazut in poze e o gusa/caizer condimentata dupa propria inspiratie. Acuma va atasez o reteta de pastrama, pe care o am de la un prieten motociclist, inginer ca si mine, culeasa din diverse surse si adaptata la gustul personal. Am facut asta iarna, am gustat de la mine, am gustat si de la el, si amandoi am spus ca a mea este mai buna. Pentru ca am pus 2 linguri de sare mare in plus fata de el in vinul cu apa. Afumatura de porc Tipuri de carne: Cotlet dezosat (bucata mai subtire); Muschiulet; Pulpa dezosata (bucati mari – 2 kg si uniforme, din care se vor elimina bucatile de grasime); Ceafa; Fleica. Condimente mari: Cimbru – 2 plicuri; Oregano – 2 plicuri; Mustar boabe – 2 plicuri; Dafin – 1 plic (frunzele vor fi maruntite in interiorul plicului inainte de deschidere); Piper negru boabe – 1 plic; Sare mare – 2 linguri. Condimente mici (pulbere): Boia dulce – 2 plicuri; Boia iute – 1 plic; Piper macinat – 1 plic; Usturoi – 2 plicuri; Ienibahar macinat – 2 plicuri; Sare fina – 1 lingura; 1 borcan (300-400 g) mustar cu boabe; 3 caciulii de usturoi. Preparare: O jumatate de borcan cu mustar se amesteca cu cele 3 caciulii de ustoroi (pi-sat), impreuna cu o lingura de sare mare; Se amesteca condimentele mari, apoi cele mici, separat, in doua boluri; Cate o bucata de carne, pe rand, este asezata pe o bucata de hartie de copt (preferabil hartia de culoare maro), cu dimensiunea 60x40 cm; Se unge carnea pe fetele vizibile cu amestecul de mustar cu usturoi (rol de liant); Se presoara condimentele mari, apoi condimentele mici; Se intoarce carnea si se repeta punctele 4 si 5; Se impacheteaza etans carnea condimentata in hartia pe care a fost asezata si se leaga cu sfoara de canepa; Se aseaza pachetele in tavi de copt mai inalte; poza e autentica. Se depoziteaza in frigider pentru macerat 3-4 zile; Dupa macerare, se preincalzeste cuptorul de la aragaz la 200°C; Se prepara o solutie de vin rosu cu apa, in proportie de 50%; se adauga cate 2 linguri de sare mare pentru fiecare litru de solutie rezultata si se toarna in tavi pana la nivel; Se introduc tavile in cuptorul incins timp de 75-90 min., dupa care se intorc pachetele de carne pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor inca 75-90 min.; Se scot tavile din cuptor, se lasa la racorit, se indeparteaza hartia si se curata condimentele de pe bucatile de carne. Curatarea nu trebuie sa fie perfecta, 10-20% din stratul de condimente poate sa ramana pe suprafata carnii; Se leaga bucatile cu sfoara de canepa si se afuma minimum 1 ora la fum rece si dens. Nota: Cantitatea de condimente este suficienta pentru 10 kg de carne. Sursa: ing. Gabi Balta, reteta comasata din alte surse, testata si actualizata in fiecare an. 2014-2015 Editat August 15, 2015 de George M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) Uimitor ! Cat ar ajunge ca pret un kg din acest produs ? Banuiesc ca e foarte gustos, pare o ,,reteta de aur''...!? Se leaga bucatile cu sfoara de canepa si se afuma minimum 1 ora la fum rece si dens. - Banuiesc ca fumul este din rumegus esente tari, stefar sau fag...altfel ar fi pacat !? Nu nimeream sa zic... acolo in prima poza era gusa, asa este !, Editat August 15, 2015 de fast_arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) Ia si fa reteta, ESTE de aur!! Foarte gustoasa. Ca pret, nu stiu, n-am calculat, dar e simplu, pretul la carne si condimente il cunoastem. Exact, esente tari pentru fum. » Post actualizat in 15 Aug 2015 19:54 Si inca una, pe care am mancat-o cu pofta acasa la parintii unui camarad bun, tot motociclist. Reteta a fost gasita pe internet si este senzationala. Mananci si plangi. Mananci. O reţetă de mici apare într-o scrisoare datată 16 iunie 1920. Reţeta enunţă ingredientele folosite, dar şi instrucţiuni care trebuie urmate la prepararea micilor. De exemplu, micii trebuie întorşi de maximum trei ori pe grătar, se arată în scrisoare.Reţeta a fost folosită pentru prepararea micilor la restaurantul Carul cu bere, în perioada interbelică."Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:8 grame de piper proaspat (cuvant urat) marunt12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat (cuvant urat) marunt4 grame de enibahar (cuvant urat) marunt2 grame de coriandru (cuvant urat) marunt2 grame de chimion turcesc (cuvant urat) marunt1 gram de anis stelat (cuvant urat) marunt8 grame de bicarbonat de sodiu1 lingurita de zeama de lamaie1 lingura de untdelemn1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iuteLa cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite.ProceduraSe framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi intr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pana a doua zi. Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se incalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci". Editat August 15, 2015 de George M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Suna foarte bine si reteta asta, o notez si sper sa am ocazia vreodata sa gust asemenea mici savurosi... Inca odata multumiri ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 (editat) (cuvant urat) = pi-sat, nu pișat. Editat August 15, 2015 de George M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.