Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Fara morcovi..Nu stiu de ce dar mie puiul la cuptor'in afara aluia rotisat'mi se pare fad.La tigaie,innabusit initial,apoi prajit usor mi se pare f bun.

» Post actualizat in 28 Jul 2015 06:38

Poate a fost pofta imensa si d-aia a ras toata tava.

» Post actualizat in 28 Jul 2015 06:41

Eu sunt fan cremsnit.Cumpar foile iar crema o fac dintr-un litru de lapte cu 5 linguri zahar,amidon,pastai de vanilie,unt.Iese o nebunie..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

tu o dai felu 1 = tiramisu, felu 2 = tiramisu, desert = tiramisu, si apoi putin tiramisu de pofta?

mai baga si papica, daca tu ai mancat si altceva si ai dat gata toata tava aia, eu imi rezerv dreptul sa nu te cred, pana la proba contrarie

 

ia tava aia goala de tiramisu baga putin ulei, arunci niste aripioare de pui condimentate, cartofi taiati rondele, morcovi si putin usturoi si bagi la cuptor cam vreo ora, timp in care faci ce vrei, sau bei 4-5 beri :)) dupa care se scoate si se baga la ghiozdan inainte de tiramisu

 

sau mai bine asa :

300301_259222834108721_587217569_n.jpg?o

 

sau niste saramura de crap si somn :D

 

215183_244457305585274_6173498_n.jpg?oh=

 

puiul e pentru fraieri :P

 

614758_519168244780844_604854279_o.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Asa cum spune si titlul, in spiritul dragostei ce trece prin stomac, sa vedem ce am gatit azi si sa planuim ce vom gati maine...

Stiu ca printre noi sunt pasionati de arta culinara. Se zice ca barbatii sunt cei mai buni bucatari... Daca sunteti de acord, atunci sa dovedim...!?

V-as ruga sa prezentati in poza preparatul d-vs, sa descrieti compozitia... si procesul tehnologic. Sunt binevenite si fetele motocicliste. Spor la treaba!

Incep eu cu o poza: pizza a la Fast cu frunze de menta. In traducere... pizza rapida, de criza... cu ce aveam prin casa si cu menta langa... pusa la uscat.

 

post-19651-0-90112500-1439631118_thumb.jpg

Editat de fast_arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu arata rau.. ai potential :)

Merci, am facut pizza un an pe Lipscani - Pizza Nini in spatele Bancii Nationale.Apoi m-am scarbit sa stau legat de un cuptor toata ziua... si sa fiu foarte atent ( doar 3 minute dura, apoi o scoteai arsa ) Intervine la un moment dat rutina daca faci numai pizza...Asta nu e arta culinara...Imi placea programul, o zi da una nu, la doua saptamani liber 3 zile. Cu modestie zic ca pizza asta nu e perfecta, dar poza asta o aveam la indemana...e de acum un an, doi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

More reply options , Choose File, Attach this file, Add reply. Succes !


» Post actualizat in 15 Aug 2015 10:51


Merci, am facut pizza un an pe Lipscani - Pizza Nini in spatele Bancii Nationale.Apoi m-am scarbit sa stau legat de un cuptor toata ziua... si sa fiu foarte atent ( doar 3 minute dura, apoi o scoteai arsa ) Intervine la un moment dat rutina daca faci numai pizza...Asta nu e arta culinara...Imi placea programul, o zi da una nu, la doua saptamani liber 3 zile. Cu modestie zic ca pizza asta nu e perfecta, dar poza asta o aveam la indemana...e de acum un an, doi...

In timp ce colegii pregatesc preparatele...sau pozele, sa vorbim asa ca baietii in bucatarie...sa ne mai cunoastem si noi colegii motociclisti bucatari... In timp ce stateam si ma uitam asa...la Banca Nationala a Romaniei am prins drag de sistemul bancar...Mai tarziu s-a dovedit ca am fost inspirat, o perioada chiar mi-a prins bine...

Colegul angel_wings sper sa reusesti cu pozele, stam pe receptie...

Editat de fast_arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Somon cu tartar de legume si ierburi aromate cu sos maitre d'hotel combinat cu crema speciala de avocado si dovlecei marinati . Smoothie de pere cu pudra de ciocolata cu cirese si crunch de biscuiti oreo, milkshake cu mango,pudra de ciocolata cu caramel, biscuiti oreo si menta. Panna cotta stratificat cu apa si esenta de trandafir, mac cu miere, pudra de ciocolata cu caramel si cirese,servit cu inghetata de casa cu piersici cu alune de padure si caramel:)..MERSI PT AJUTOR colegule fast-arrow,sper sa fie ok cu reply-ul.

 

P.S: sunt bucatar de profesie si iubesc munca aceasta,ii ft grea dar cand simti entuziasmul,zambetul si satisfactia clientului piere orice urma de indoiala sau regret si cat de greu este.si cum ai zis si tu gatitul este o arta si trebuie tratata ca atare."Traim pt a manca si mancam pt a trai" sau ceva de genul:)))

 

Preparatele au fost facute la cineva acasa,nicidecum la restaurant

 

Arata bine pizza ta si cu siguranta a fost delicioasa,nu se compara una facuta in casa cu cea care se comanda,chiar aseara am mancat una comandata da no fo nu stiu ce:))

post-64124-0-64639400-1439635894_thumb.jpg

post-64124-0-14839500-1439635903_thumb.jpg

Editat de angel_wings
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am aprins niste carbuni si am copt ardeii.le am scos pielitele si am facut o marinada cu suc de mandarine.ulei,sare,piper chilli si o rosie din aia caramizie taiata mai mic.am pus salata in frigi . am dat carbunii in stanga si in dreapta si am pus in mijloc pe o folie de aluminiu,un pui taiat pe burta si uns cu soysos,piper si chilli.am pus capacul la grill.cand e gata peste vreo ora o sa presar pe el usturoi taiat marunt.viata e frumoasa.ieri am picat cu motoru cand am incercat sa cobor pe pietris,la surduc,pana langa apa.hihi,am scapat si de data asta.viata e frumoasa :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intre timp in Moldova, 19 Decembrie 2013...

 

Să trăiești porcule, sâmbătă te învăț să fumezi! Până atunci alintă-te cumințel în moarea de varză în care te-am dezmierdat cu sare, cimbru, piper, usturoi, ardei iute și nițel dafin.

 

1520670_10202467781113464_29960075_n.jpg

 

 

21 Decembrie 2013...

 

Porcule nu fi nebun, că nu te mai scot din fum!

 

1476163_10202479651050205_296566434_n.jp

 


997023_10202479646730097_1551433484_n.jp

 

 

Haideți să venim
Cu toții dimpreună,
Pe porc să-l pomenim
Și să ne plouă-n gură.

 

in aceeasi zi...

 

1525654_10202480630474690_780533818_n.jp

 

1510659_10202480627674620_1898125544_n.j

 

1531660_10202480630274685_1893423115_n.j

 

1471787_10202480624634544_812655515_n.jp


1522085_10202480626434589_1398024291_n.j

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am aprins niste carbuni si am copt ardeii.le am scos pielitele si am facut o marinada cu suc de mandarine.ulei,sare,piper chilli si o rosie din aia caramizie taiata mai mic.am pus salata in frigi . am dat carbunii in stanga si in dreapta si am pus in mijloc pe o folie de aluminiu,un pui taiat pe burta si uns cu soysos,piper si chilli.am pus capacul la grill.cand e gata peste vreo ora o sa presar pe el usturoi taiat marunt.viata e frumoasa.ieri am picat cu motoru cand am incercat sa cobor pe pietris,la surduc,pana langa apa.hihi,am scapat si de data asta.viata e frumoasa :)

Poti sa pui si o poza, doua...dar atentie, conteaza prezentarea...!? Sa ai pofta si ceva rece de baut !

» Post actualizat in 15 Aug 2015 18:19

@George M. Iti multumim cred ca porcul tau a fost un porc fericit ! Buna treaba, frumoase poze, gospodari oameni!

» Post actualizat in 15 Aug 2015 18:32

Din pacate calitatea preparatelor culinare a scazut in ultimii ani, asta datorita faptului ca legumele, fructele, carnea, uleiul, bulionul (si nu numai) cel putin cele din comert au calitate indoielnica.

Stiti bine ca samanta romaneasca s-a cam pierdut...acum cultivatorii gonesc dupa profit, folosesc diverse substante... Intr-un fel sunt nevoiti sa o faca datorita schimbarii climei si scaderii productiei. Nu ma pricep la agricultura dar stiu ca rosiile erau zemoase si dulci, pepeni la fel, varza era minunata, uleiul gros si...uleios. Mancam pui fara gust, carne de porc la fel, parca mancam cartoane... Vorbim de cele din comert. Fumul nu mai e natural, se afuma cu fum lichid si se injecteaza mezelurile din cate am inteles.

Cu toate astea sunt oameni care au drag de meserie si incearca cu pricepere sa ne dezmierde papilele gustative asa cum stiu ei mai bine.

Unde se mananca bine si ieftin in tara noastra ? Ce locuri faine ati descoperit in drumurile voastre si ce preparate v-au placut cel mai mult ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce s-a vazut in poze e o gusa/caizer condimentata dupa propria inspiratie.

 

Acuma va atasez o reteta de pastrama, pe care o am de la un prieten motociclist, inginer ca si mine, culeasa din diverse surse si adaptata la gustul personal. Am facut asta iarna, am gustat de la mine, am gustat si de la el, si amandoi am spus ca a mea este mai buna. Pentru ca am pus 2 linguri de sare mare in plus fata de el in vinul cu apa.

 

Afumatura de porc

 

Tipuri de carne:

  • Cotlet dezosat (bucata mai subtire);
  • Muschiulet;
  • Pulpa dezosata (bucati mari – 2 kg si uniforme, din care se vor elimina bucatile de grasime);
  • Ceafa;
  • Fleica.

Condimente mari:

  • Cimbru – 2 plicuri;
  • Oregano – 2 plicuri;
  • Mustar boabe – 2 plicuri;
  • Dafin – 1 plic (frunzele vor fi maruntite in interiorul plicului inainte de deschidere);
  • Piper negru boabe – 1 plic;
  • Sare mare – 2 linguri.

 

Condimente mici (pulbere):

  • Boia dulce – 2 plicuri;
  • Boia iute – 1 plic;
  • Piper macinat – 1 plic;
  • Usturoi – 2 plicuri;
  • Ienibahar macinat – 2 plicuri;
  • Sare fina – 1 lingura;
  • 1 borcan (300-400 g) mustar cu boabe;
  • 3 caciulii de usturoi.

 

Preparare:

  1. O jumatate de borcan cu mustar se amesteca cu cele 3 caciulii de ustoroi (pi-sat), impreuna cu o lingura de sare mare;
  2. Se amesteca condimentele mari, apoi cele mici, separat, in doua boluri;
  3. Cate o bucata de carne, pe rand, este asezata pe o bucata de hartie de copt (preferabil hartia de culoare maro), cu dimensiunea 60x40 cm;
  4. Se unge carnea pe fetele vizibile cu amestecul de mustar cu usturoi (rol de liant);
  5. Se presoara condimentele mari, apoi condimentele mici;
  6. Se intoarce carnea si se repeta punctele 4 si 5;
  7. Se impacheteaza etans carnea condimentata in hartia pe care a fost asezata si se leaga cu sfoara de canepa;
  8. Se aseaza pachetele in tavi de copt mai inalte; poza e autentica.

post-77812-0-07484300-1439667166_thumb.jpg

 

  1. Se depoziteaza in frigider pentru macerat 3-4 zile;
  2. Dupa macerare, se preincalzeste cuptorul de la aragaz la 200°C;
  3. Se prepara o solutie de vin rosu cu apa, in proportie de 50%; se adauga cate 2 linguri de sare mare pentru fiecare litru de solutie rezultata si se toarna in tavi pana la nivel;
  4. Se introduc tavile in cuptorul incins timp de 75-90 min., dupa care se intorc pachetele de carne pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor inca 75-90 min.;
  5. Se scot tavile din cuptor, se lasa la racorit, se indeparteaza hartia si se curata condimentele de pe bucatile de carne. Curatarea nu trebuie sa fie perfecta, 10-20% din stratul de condimente poate sa ramana pe suprafata carnii;
  6. Se leaga bucatile cu sfoara de canepa si se afuma minimum 1 ora la fum rece si dens.

 

Nota:

Cantitatea de condimente este suficienta pentru 10 kg de carne.

 

Sursa: ing. Gabi Balta, reteta comasata din alte surse, testata si actualizata in fiecare an.

 

2014-2015

Editat de George M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uimitor ! Cat ar ajunge ca pret un kg din acest produs ? Banuiesc ca e foarte gustos, pare o ,,reteta de aur''...!?

  1. Se leaga bucatile cu sfoara de canepa si se afuma minimum 1 ora la fum rece si dens. - Banuiesc ca fumul este din rumegus esente tari, stefar sau fag...altfel ar fi pacat !?

Nu nimeream sa zic... acolo in prima poza era gusa, asa este !,

Editat de fast_arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia si fa reteta, ESTE de aur!! Foarte gustoasa. Ca pret, nu stiu, n-am calculat, dar e simplu, pretul la carne si condimente il cunoastem.

Exact, esente tari pentru fum.


» Post actualizat in 15 Aug 2015 19:54


Si inca una, pe care am mancat-o cu pofta acasa la parintii unui camarad bun, tot motociclist.

Reteta a fost gasita pe internet si este senzationala. Mananci si plangi. Mananci.

 

 

 

 

O reţetă de mici apare într-o scrisoare datată 16 iunie 1920. Reţeta enunţă ingredientele folosite, dar şi instrucţiuni care trebuie urmate la prepararea micilor. De exemplu, micii trebuie întorşi de maximum trei ori pe grătar, se arată în scrisoare.

Reţeta a fost folosită pentru prepararea micilor la restaurantul Carul cu bere, în perioada interbelică.
"Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.


Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.

Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:
8 grame de piper proaspat (cuvant urat) marunt
12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat (cuvant urat) marunt
4 grame de enibahar (cuvant urat) marunt
2 grame de coriandru (cuvant urat) marunt
2 grame de chimion turcesc (cuvant urat) marunt
1 gram de anis stelat (cuvant urat) marunt
8 grame de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zeama de lamaie
1 lingura de untdelemn
1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute

La cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite.

Procedura

Se framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi intr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pana a doua zi. Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se incalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.

Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci".

Editat de George M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fain,fain....la mai mare ! Oricum , la George ,la moldova se gateste bine " di tat",dar nu ne bateti pe noi ardelenii in bucate ! Pai,noi ,George.....nu avem obiective in aparate ,sa faca fata la exponate ! :))...de aia nu am poze ! la noi porcu,cand vede fumatoarea,moare linistit ,la gandul ca va ajunge in asa hadrdughie mare ,iar smantana la noi e asa groasa,ca umbla mata pe ea si nu se afunda !

 

Cele mai bune bucatarese sunt unguroaicele.....sau romancele care gatesc in stilul acela ,cum era mama!Si cum m-am obisnuit si eu,placandu-mi de mic bucatareala ! Erau femei batrane ,care imi laudau stilul culinar ,multe dintre ele or murit,da din alte cauze .Nu toti barbatii se nasc cu talentul asta , are in mod absolut este un talent.Cica este si o explicatie stiintifica de ce barbatii sunt mai buni bucatari : ca noi barbatii,avem mai multe papile gustative decat femeile....ele cred ,in defavoarea noastra au mai multi muschi la limba,ca de aia se tureaza in halul ala !

 

Oricum , George,multam de reteta o sa o incerc.nu ma apuc acuma sa scriu despre mancaruri sub patent " made in Ardeal" ,ca mi-ar l lua muuult prea mult , si oricum varza a la Cluj,tot numai aicea are cel mai bun gust ,sau cea mai rapida mancare ,taitei cu varza si ceapa calite,o nebunie,care nu ia 10 min de gatit ,lichie cu varza,cartofi frantuzesti,,ciorba acra dreasa cu ou si smantana,carnati fierti in moare de varza ,etc.in fine,in incheiere va dau un sfat pentru cand faceti gratar.....ca nah,e cea mai uzuala ! De fapt ideal e discul,insa ,daca nu e disc si gratarul..cand puneti carnea la prajit - care ideal ar fi sa stea la macerat ,inainte cu vreo 4 ore-,puneti pe gratar/disc o oala cu capac,in care aveti cam 3 pahare de vin.Cum o bucata de carne e gata o introduceti in oala si puneti capacul E foarte important sa ramana acoperit.Ultimul lucru ce-l luati de pe gratar sa fie oala.

 

Gratarul astfel obtinut, de preferabil sa fie servit este cu piure de cartofi,facut cu unt ,iar salata,pe langa ce puneti voi in salata ,sa fie cu otet si cu ulei,insa sa aiba ardei iute,si o frunza,doua de telina ,ii da un gust deosebit.Insa daca ar fi ,sa aveti salata verde,si mai buna,o rupeti/nu taiat, si o puneti intr=o "solutie" de zahar ,apa si otet ,in care taiati marunt usturoi.Insa oricum ,daca carnea nu v-i se topeste in gura,sa-mi spuneti " cutu"....sau sa ma chemati sa va arat unde ati gresit! :)) .Cea mai buna carne ,in felul acesta e somotei,taiat in rondele!

 

P.S. Daca mananca si copii mici,e pe riscul vostru ,da va descurcati voi.

Editat de dacii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Inca o data Dacian, iti multumesc pentru contributia si bucatele alese prezentate. E un castig pentru noi toti ! Te asteptam cu o reteta buna de gulas si ce mai crezi tu de cuviinta...Pacat ca e atat de departe Sebesul de Bucuresti si Iasul...Dacian vorbele tale au o dulceta deosebita, eu stiu a aprecia farmecul si continutul lor...Multumesc !

Mai asteptam si alte preparate interesante, autohtone sau exotice....M-ati facut sa ma simt mic de tot cu tava acea de pizza prezentata, dar imi indrept greseala...parol!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daciane, dragul meu coleg, mie imi place mancarea ardeleneasca. Si m-as bucura sa ma inviti la o clisă intr-o zi, cu niste pălincuță din aia buna de-a voastra. Numai sa am brișca la mine, ca altfel nu pot manca.

 

Noi, ăștia de pe topic, ar trebui sa ne intalnim la toamna intr-un weekend si sa ne dam talente la o mancare câmpenească cu felurite gustări de prin toate partile țării.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

George asa ar fi corect, sa degustam cete ceva mai pe la toamna... undeva mai prin mijlocul tarii. Poate punem corturile pe undeva si facem o intalnire culinar- motociclistica...

Ca sa nu amestecam preparatele, ar putea veni pe rand fiecare cu cate un preparat, doua... specific zonei lui ceva usor de transportat si noi sa cotizam omului banii cheltuiti functie de persoane consumatoare ca sa-i iasa investitia omului. As dori ca degustarea sa fie cu circuit inchis intr-o zona impadurita, verde si racoroasa...Nu vreau sa ne trezim cu neveniti, sa ne strice cheful...Putem vorbi pe PM dar sa vedem cine mai apare pe aici... si ce preparate ne prezinta. Ce zici de inceputul lui octombrie sau sfarsitul lui septembrie...Daca Dacian doreste mergem chiar la el, la Sebes, nu am fost niciodata acolo si cred ca ar fi o gazda minunata !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ohoho,bucuros dragii mei,mai ales ca si clisa este ,este si tuica de 55 de grade made by me ,inca de cand aveam cazanul ( ca m-i lau sperait tiganii,arza-i focu ),dar in timp,face eu rost de altul tot de 60 de litri ,cu lant! .intr-o vreme faceam de vindeam ,ca eu nu prea beau !Via,am pierdut=o ,in procesul in care m-a dat in judecata bunica-mea ,Zgripti ,ca " bonus"ca mi-au murit parintii.era feteasca regala cu busuioaca,iar vinul era facut atat de tata cat si de mine .Era galben si gros ca uleiul,nu era de nunta,ca dupa trei pahare facea motorul singur combustia,cu cheile in buzunar la tine!-ce sa mai zic de brisca!:)) Pentru cunoscatori, cand era pus la fermentat avea 23 de maligani - "gradele" vinului ! Am trait sa beau la 18 ani,vin ingropat de cand m-am nascut.! Ia ganditi-va voi,ca tata ,avea o reteta de la unul din Aiud ,vin ce o fost premiat in Franta !

 

Cand ai spus de clisa George (asa-l chema pe tata Fie-Iertat),am stat putin pe ganduri ,da m-am dumirit repede:))Pai,te invat eu cum sa o faci, si sa o pastrezi ,incat in iulie,slana ,netinuta in frigidder,nu curge,si are miezul roz.O sa te miri care e secretul.....cat o tii la sare !

 

Inca ceva George ,daca imi permiti ,un foarte mic repros ....am vazut ca la tine carnea pusa la fum avea urme de sange !nu e bine si strica gustul carnii ,o amaraste ! carnea inainte de o pune la fum trebuie sa stea ( ca si slanina) 10 zile ,intr-o solutie de apa cu sare.Ca sa-ti dai seama daca saramura e potrivita ,daca ai pus destula sare,pui un ou crud in ea .daca oul pluteste inseamna ca e potrivita ,si poti pune carnea.

 

Fumul dat carnii : nu trebuie sa fie foarte tare ,ci sa fie constant ,de aceea iti recomant o afumatoare cu doua guri de ventiatie ,una frontala,in usa,si una sus.carnea trebuie sa se patrunda succesiv nu dintr-o data ,nu hituita ,ca la virsli - ca am facut si de aia.....or iesit asa de iuti ca odata ne-am betocit,ca am stins cu vin ,de buna ca n-am facut la mine,sa ma vada mama-.Fumul numai cu fag ,de doua dori pe zi,dimineata si seara ! bradul da gust oribil ,ala e bun la virsli ,unde fumul e foarte fierbinte si de scurta durata- 15 secunde

 

Legat de gulas,Fast.....nu cred ca e nici un secret ,incat sa iasa in evidenta,iar o reteta ar fi greu sa o dau ca depinde de cantitate .Insa gulas ,asa cum spune si numele care in ungurana inseamna amestecat .Deci,gulasul este carne amestecata ,din cat mai multe sortimente,oaie vita porc ,multe legume,insa preponderenta este ceapa - da gust dulce-ardei gras ,gogosari ,capia,ardei iute,ceapa,poti sa mai pui si niste vinete cuburi ,iar ca condimente piper boabe ,enibahar,nucsoara si foi de dafin.Deci vezi,amestecaturi .ca sa iti iasa un gulas pe cinste ,trebuie facut la ceaun ,ceaunul avand proprietatea de a incinge uniform continutul . Si ca sa fie savurat la justa valoare ,,trebuie servit nu cu paine ci cu mamaliga de aia groasa de nadusi in spate de atata mestecat !

 

Ar trebuii sa facem o iesire !Daca va hotarati eu vorbesc la o pescarie sa facem acolo un ceaun,plus ca nu deranjam pe nimeni de la chiuitur cand se incing spiritele,riscam numai sa speriem pestii,in rest camp cat vezi cu ochii.Vorbim si cu un cioban ,cumparam o oaie,facem si un sloi ,vin/cognac este tot la un sat ,ca aici e patria lui .si de foame si de sete nu om murii !:))

 

Fast ,si mie imi pare rau ca nu e mai aproape Buc,de Sebes,acum nu mai vorbeam de gulas il si faceam.....si pe cadn sa punem masa,aparea si George de la Iasi su frumusetea aia de motor,atras de miros:)) Dar ,lasa,ca daca e cu iesirea ,el ca rasplata pentru sfaturi - si mai am o groaza- aduce ceapa :))

 

Tare m-as bucura sa ne adunam si sa inchinam ca la noi ,la Sebes "DEIE DUMNEZAU ,CAND O FI MAI RAU ,CA ACUM SA FIE !"

 

Numai bine ,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...