apriliacluj Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 astea se gasesc in toate supermarketurile, Cora , Carrefour, Kaufland, Mega, etc... doar tre sa le cauti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 mda, cum a dat frigul, l-am bagat in casa, si atunci a murit.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
s_cristi Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 (editat) Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit. Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa. Editat Ianuarie 10, 2023 de robert23mg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 Da' voi pe-aci nu prea mancati de fel?! La mine biata muiere sta zilnic in bucatarie si nu ma satura! Gateste cu oale sau cratite de la 5 litri in sus, si parca se evapora mancarea! La fel si dulciurelele! Iar iute, ma lupt cu un borcanel de praf de ardei (vreo 50-70grame) adus din India, il am de vreo trei ani si inca nu-l pot dovedi! Iute ca dracu'...zicea aia care mi l-a dat ca este pe la 7...8 pe scara iutelii (care se termina la zece, am inteles tot de la indianca). Mno, uite ceva mostre de zilele astea, ca am lipsit de-acasa si muierea s-a plictisit si a mai gatit cate ceva, subtire... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 Acum 7 ore, Nguyen a spus: Mai ales daca iti cade pe picior... Atunci simți cel mai bine...altfel nici nu conștientizezi...decât când trebuie sa îl ridici și nu poți...și nu știi la ce sa te uiti mai întâi, la piciorul tău sau la ce pagube ai produs motorului.. Dar sunt multitasking și de obicei fac 3 lucruri în același timp printre care sa înjur printre dinți fără sa ma repet 10 minute... Acum 6 ore, apriliacluj a spus: am incercat toamna asta treaba, am cumparat din piata un ghiveci, vreo 35 ron, am recoltat in total sa zicem cat un borcanas, apoi planta a murit.... de banii aia mai bine luam 2 borcane mari de astea: Eu am primit planta de la mama, la fel, ardei mici pana în 3 xm dar de o iuteala de nu puteai sa mananci 5 la o ciorba...ca te înroșeai și pierderi orice gust de mancare... Acum 6 ore, Krimh a spus: Am si eu un ghiveci de asta. Ardeiul se face de max 3 cm lungime. Da', iute! Si is multi pe ramuri. Se inrosesc repede in ghiveci, daca ai planta afara ai verzi foarte mult timp. De cand l-am bagat in casa i-au picat toate frunzele. Nu stiu daca a murit, ca inca are ardei (rosii), dar noi (verzi) nu mai apar. Insa, am pus seminte de la el in alte ghivece. Mi-au iesit 6 plantuțe, is cam la 2 cm momentan. Daca le merge bine, cu 6 plante mature, imi iese recolta de n-am ce face cu ea. Nu stiu cum faci tu, eu am pretentia ca mananc destul de iute, un borcan cu astia de care iti vorbeam ma tine binisor. Variațiile de temperatura nu sunt preferate plantelor, de orice fel...trebuie aclimatizat ,asta se face treptat, dintr-o camera călduroasă on alta cu 5 grade mai puțin, sta o luna acolo apoi în alta camera cu 5 grade mai puțin sta o luna acolo samd. Pana în camera finala... Acum 6 ore, apriliacluj a spus: mda, cum a dat frigul, l-am bagat in casa, si atunci a murit.... Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey Acum 5 ore, s_cristi a spus: Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Te-ai expus, noroc cu nevasta...tu ce gătești, maximum ? Oricum mie nu îmi place dressingul, și urăsc restaurantele care pun dressing la salate și nu îmi aduc mie separat dressingul sa îmi pun cât consider eu. De obicei ei ma zăpăcește cantitatea dressingului...prefer mai puțin spre deloc.. 1 oră în urmă, robert23mg a spus: Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit. Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa. Aprob pozitiv... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 Acum 6 ore, s_cristi a spus: Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Nu-s cam pres multe ingrediente? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
s_cristi Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 Acum 2 ore, FlipperCo a spus: Nu-s cam pres multe ingrediente? Trăiesc 'pă bogăție'. Unele le-am pus ca să nu le arunc, erau de câteva zile in frigider și nu îmi place să fac risipă alimentară. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 11, 2023 Share Postat Ianuarie 11, 2023 Acum 14 ore, Flower-Power a spus: Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey nu ma prea pricep la agricultura, nu am pamanturi...., ghinionul meu si al plantei de ardei iute PS. ....totusi am un ghiveci de cactus acasa, ala vad ca rezista destul de bine, planta serioasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Ianuarie 11, 2023 Share Postat Ianuarie 11, 2023 Habar n-aveam de nevoia asta de aclimatizare...probabil asa se explica esecul cu toti bradutii de Craciun pe care am incercat sa-i replantez. Si eu ii injuram p-aia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 11, 2023 Share Postat Ianuarie 11, 2023 de asta cu brazii replantati, ca nu se mai prind stiam... dar de ardei iuti????? ii duc in casa la caldurica si sa nu le placa?? pffff..... :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Ianuarie 11, 2023 Share Postat Ianuarie 11, 2023 Dracosi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Ianuarie 16, 2023 Share Postat Ianuarie 16, 2023 (editat) Nu stiu daca sa intru in gura lupului sau sa stau cuminte daaaar... Dupa ceva vreme am mai bagat o fisa, ultima data nu prea mi.a placut, a fost extra rare :))) ca sa zic asa. Am bagat sare/piper, tigaia de fonta pusa la incins, cuptorul la fel, i.am dat forja pe o parte, am intors, am astepat, am bagat la cuptor vreo 8-9 minute, am scos tigaia inapoi pe ochi, putin unt, jbang jbang baitza, am intors, jbang jbang baitza pe partea cealalra. Si a iesit pe gustul meu, desi puristii am vazut ca baga doar rare. Mai tre sa lucrez la crusta Inca aveti mancare de la craciun? Vine pastele imediat :))) Editat Ianuarie 16, 2023 de robert23mg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 16, 2023 Share Postat Ianuarie 16, 2023 Mai pe crud ar fi fost mai bine dpmdv, adică, blasfemie... Tot pe crud sunt și eu azi, am gătit..🫣 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Ianuarie 16, 2023 Share Postat Ianuarie 16, 2023 Acum 2 ore, Flower-Power a spus: Mai pe crud ar fi fost mai bine dpmdv, adică, blasfemie... Tot pe crud sunt și eu azi, am gătit..🫣 Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Ianuarie 17, 2023 Share Postat Ianuarie 17, 2023 De la mine pare ton sau ceva peste cu pilaf si morcov. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 17, 2023 Share Postat Ianuarie 17, 2023 Acum 8 ore, FlipperCo a spus: Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. Somon , piure de cartofi ,morcovi , salata verde...somonul a ieșit foarte bine, nu uscat, deși în poza arata cam ars?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 21, 2023 Share Postat Ianuarie 21, 2023 Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel . O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore... Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Ianuarie 21, 2023 Share Postat Ianuarie 21, 2023 Pai d.apai nici eu nu am stat degeaba si am mai bagat o fisa la friptana aia... De data asta a iesit crusta, care a lipsit data trecuta, insa a fost peste well done, adica oleaca cam tare Este o arta care cere repetitie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Ianuarie 22, 2023 Share Postat Ianuarie 22, 2023 Acum 23 ore, Flower-Power a spus: Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel . O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore... Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei... Incearca leustean proaspat in ciorba, e ca si aroma mult peste patrunjel (practic dedicat ciorbelor). Patrunjel sau marar in mancaruri. Tips: in tocanita de cartofi cu afumatura, musai marar proaspat, mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Ok, thanks Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 De unde ai luat tu rib eye de cerb... Am mancat cerb o singura data în viata fără sa știu ce mănânc, undeva în alta tara și după ce am mancat și m-am declarat foarte mulțumită am avut dualitate.. dacă înțelegi.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 28, 2023 Share Postat Ianuarie 28, 2023 Imi place salata cum arata...și carnea arata bine, nu zic dar alpaca nu servesc Chifteluțe... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Ianuarie 28, 2023 Share Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 1 oră, Flower-Power a spus: Imi place salata cum arata...și carnea arata bine, nu zic dar alpaca nu servesc Chifteluțe... Ce-i drept e un animalut dragut, probabil de acolo retinerea. Dar si mielul este si e minunata o friptura facuta cum trebuie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 29, 2023 Share Postat Ianuarie 29, 2023 Am pus verdeață la șnițele...bune, as putea sa ma gândesc ce mirodenii sa bag în afara de verdeață sare ,piper..ceva idei? Legumele au fost congelate, mărturisesc tot , le-am tras la wok în unt și soia, sare ,piper.. Mama cum arata mielul ala... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.