Lucian_M Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 Colete sub 10 USD, mai nou vin cu plată taxă pentru poștă. Aveți idee de ce? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 Eu la ultimele am plătit câte 18 lei/colet, deși erau valori < plafonul de tva mi l-au aplicat. E comisionul poștei pt prezentare în vamă (8 lei era, s-o fi făcut 9). Nici n-am mai comandat nimic din cauza asta + timpii ff lungi și faptul că au venit maxim 2 colete din 3 în ultimii 2 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 Da, era 8 lei "taxa de depozitare", așa îi spunea când ridicam coletele de la oficiul poștal. Nasol e când porcăria asta de comision costă mai mult decât coletul in sine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 Magazinaj e una, tariful de prezentare în vamă alta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 Naiba să îi ia, cer chestia asta la orice coletel? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 (editat) Dap. N-auzi că eu am plătit și tva la niște răhățele de 2-3-5$?!? Cât a vrut mușchiulețu' lor, or fi aplicat coeficientul lui Potrivelli. Am reclamat la poștă via email, cu copii după comenzi și extras de cont, dar cred că au reușit să piardă și emailul savanții de la poșta română... Oficianta mea preferată s-a pus pe făcut copii în serie, așa că am renunțat de tot la ali, am mai luat doar câte ceva cu livrare din țări ue care vin cu curier la poartă, dar chestii mai scumpuțe la care merită plătit transportul, oricum la ospiciul poștal e mereu coadă. Editat Decembrie 28, 2021 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 28, 2021 Share Postat Decembrie 28, 2021 E foame mare și de bani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Decembrie 29, 2021 Share Postat Decembrie 29, 2021 Nu e vorba de foame, e vorba de o intelegere la nivel de UE, sa puna TVA pe toate comenzile din China, indiferent de valoare. astfel, si la cele de valoare mica, vine taxa de 8 9 lei mort copt. De la 1 iunie e treaba valabila. https://gadget.ro/din-1-iulie-2021-vom-plati-tva-la-orice-comanda-din-china-inclusiv-la-cele-cu-valoare-sub-10-euro/ Dar s-au adaptat deja chinezii, multe magazine au STOC DEPOZIT in Europa. SI fac un import mare, achita o singura data taxa, iesind mai ieftin. Urmariti comenzile, la optiuni livrare, ca au inceput sa apara cu stoc Franta, Spania, etc. Si vin mai repede-mare avantaj, plus taxa. Da , iese mai scump putin decat comandat din china, dar vin in 2 3 saptamaani, nu 2 3 luni :)) Pe probate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 29, 2021 Share Postat Decembrie 29, 2021 Merci de info, chiar nu știam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Decembrie 29, 2021 Share Postat Decembrie 29, 2021 Acum 5 ore, Adrian M. a spus: TVA pe toate comenzile din China, indiferent de valoare. Și atunci de ce apare la colegu' pe etichetele alea "0" în dreptul tva?? Am zis că ăia 8 lei știuți de mine reprezentau comisionul poștei pt prezentarea coletului în vamă, eu am primit câte 2 facturi, 1 pt comision și 1 pt tva. Moartea pasiunii până le scoate imprimanta tip "woody" de la ospiciul poștal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 31, 2021 Share Postat Decembrie 31, 2021 Din 3 colete, la 2 nu platesc nimic, livrare din China. Nu inteleg logica... dar asta s-a intamplat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Ianuarie 4, 2022 Share Postat Ianuarie 4, 2022 Au facut smecheria urmatoare: este valoarea prea mica, nu se pune TVA dar se pune TAXA POSTALA. Ca sa fie taxate cumva toate chinezariile. Evitarea ei este posibila doar daca livrarea la voi se face din spatiul comunitar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 4, 2022 Share Postat Ianuarie 4, 2022 Mie mi-au facturat taxa de prezentare în vamă + tva (facturi separate) pt rahaturi de 3-4 $, sub pragul la care legea prevede plata tva! Am reclamat la poștă, mail cu facturi, printscreen, extras de cont și nimic, nu știu dacă merită să-i dau în judecată. Financiar clar nu, altfel ar fi fun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Minu Postat Ianuarie 4, 2022 Share Postat Ianuarie 4, 2022 (editat) De la jumatatea anului este asa, e o lege la nivel european ca orice produs care vine din afara UE sa fie taxat cu TVA.Si in Romania daca te duci sa cumperi o bomboana de 50 bani de la magazin platesti TVA. L.E: Ai aici mai multe detalii: https://gadget.ro/din-1-iulie-2021-vom-plati-tva-la-orice-comanda-din-china-inclusiv-la-cele-cu-valoare-sub-10-euro/ Editat Ianuarie 4, 2022 de Minu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 4, 2022 Share Postat Ianuarie 4, 2022 La 28.12.2021 la 18:13, Lucian_M a spus: Se pare că la Neamț nu... Acum 7 ore, Minu a spus: De la jumatatea anului este asa, e o lege la nivel european ca orice produs care vine din afara UE sa fie taxat cu TVA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 4, 2022 Share Postat Ianuarie 4, 2022 Și poștașul se uita ciudat, că el nu a văzut până atunci "plicuri din China cu taxă suplimentară". No, îi rămâne și lui de o chiflă, că e om de treabă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 18, 2022 Share Postat Ianuarie 18, 2022 No, fără eticheta magică de 9 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Ianuarie 18, 2022 Share Postat Ianuarie 18, 2022 Acum 43 minute, Lucian_M a spus: No, fără eticheta magică de 9 lei. *cioc cioc* - Cine e? - FISCUL, deschideti sau spargem usa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 18, 2022 Share Postat Ianuarie 18, 2022 Adică? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 16 ore, Lucian_M a spus: Adică? adica nu ai dat bani la stat = puscarie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 E pe verso echiteta, am văzut io, s-au achitat obligațiile către buget! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 1 oră în urmă, frigider a spus: adica nu ai dat bani la stat = puscarie. N-ai înțeles nimic, dar ai mai făcut un post. Dacă nu știi cum funcționează aliexpress, informează-te și comentează. Până în 10 euro nu se plătesc taxe, iar camera endoscopică a costat până în suma aia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 24 minute, Lucian_M a spus: Până în 10 euro nu se plătesc taxe De la data... toată marfa aliexpress pentru UE are preţ cu TVA inclus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 10 ore, Lucian_M a spus: N-ai înțeles nimic, dar ai mai făcut un post. Dacă nu știi cum funcționează aliexpress, informează-te și comentează. Până în 10 euro nu se plătesc taxe, iar camera endoscopică a costat până în suma aia. Părea că te lauzi cu un colet fantoma. Te ajut eu, cu asta am făcut 3 posturi. Caută și tu un hobby, nu sta să-mi numeri posturile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 19, 2022 Share Postat Ianuarie 19, 2022 (editat) Ți-am dat degeaba două like-uri la clipuri. Dar fii pe pace, se rezolvă. Am zis să-mi fac o pomană, dar fix pomană a fost. Editat Ianuarie 19, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate