Sari la conținut

Accident Timisoara


florin46p
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 107
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@rtrazvan: Confunzi competenta cu empatia. Medicul care te trateaza ar fi bine sa nu empatizeze cu tine, daca vrei sa iesi sanatos de acolo. Daca ar face-o, in loc sa iti taie un picior ca sa nu mori de cangrena de exemplu, te-ar tine de mana si ar plange cu tine. Asa e cand iti lipseste competenta intr-un domeniu, dar vrei sa dai sfaturi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bigFatAss: exemplul tau este irelevant si nu contest ce ai scris acolo. Competentele nu le putem evalua noi, pt ca nu suntem in masura. Dar, in anumite profesii parerile personale ar trebui sa ramana personale. E cam de (cuvant urat) sa afirmi ca nu doresti sanatate unui om, indiferent de situatie, tu medic fiind. Nu-ti trebuie competente in nici un domeniu ca sa simti ura pe care o au unii fata de semenii lor! Sper ca in viata ta sa nu ai parte de medici care isi urasc semenii si pretind ca isi fac datoria exemplar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca nu asa se pune problema neaparat. Medicii in general dau dovada de un pragmatism iesit din comun care noua, muritorilor de rand, ni se pare lipsa totala de empatie si respect, pe cand nu e chiar asa. Daca nu ar face asta nu ar putea reusi sa ia cele mai obiective decizii si ar lua-o si razna de tot dupa o perioada, nu ca nu ar fi deja, inconjurati de atata moarte si suferinta...

 

Ca o paralela: un vanzator care comercializeaza inghetata in fata copiilor entuziasmati, sau ala de face plictisit crispy strips la KFC, sau ...

 

E pur si simplu defect profesional care la serviciu ajuta si in viata sociala nu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tot nu inteleg, parerea personala a unuia de pe forum care spune ca e medic a facut-o pe fata aia sa se suie pe un motor cu unul fumat, fara carnet, care nu vede remorci pe drum si fuge pe camp dupa ce se imprastie?

 

aia nu e o greseala, e o serie lunga de decizii foarte proaste care au inceput cu ceva timp in urma

 

a fost asta la fel de accident ca picatul la bac

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@rtrazvan: Ba fix cum eu pot sa-ti spun cu siguranta daca esti la fel de competent ca mine in domeniul meu, la fel si un doctor poate spune despre tine ca esti incompetent sau nu in a emite parareri cu privire la ce trebuie el sa faca pentru a performa in domeniul lui. Confunzi ura cu detasarea. Nu toti suntem capabil de empatie continua fata de prosti sau nesimtiti. Personal consider ca a empatiza cu un incompetent e o greseala. In plus cred opinia ta bazata pe ce simti fata de un subiect e dovada de lipsa de competenta fata de acel subiect specific. Multumesc si scuze de paranteza prelungita.

@prafrau: Just. Dar totusi cu toate astea hai sa ne para rau de saracul prost, si sa nu invatam nimic din asta...

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"mai da-i in pwla mea si pe el si pe pasagera, se numeste selectie naturala moderna. eu cel putin nu le doresc sanatate niciunuia" ...daca asa va manifestati voi "detasarea" mi-e foarte clar de ce suntem la nivelul asta ca si societate. Limbaj academic, ce sa zic. La Medicina, 7 ani, inveti multe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In timp o sa descoperi ca multi oameni foarte inteligenti aleg sa se exprime atat in scris cat si vorbit intr-un mod considerat vulgar.

Mai ales cand exprima convingeri puternice si folosesc limbajul colocvial pentru a accentua ideile. Pentru ca oamenii inteligenti (cu care probabil sunt obisnuiti sa interactioneze) sunt capabili sa discearna contextul in care sunt puse cuvintele.

E un atribut al individului competent sa judece o idee in contextul in care a fost lansata.

Incompetentii se retrag de cele mai multe ori in judecati sumare asupra limbajului, a tonului, sau a posibilelor greseli de gramatica. Pentru ca nu-s capabili sau dornici sa distinga ideea de individul care a lansat-o.

De aceea apar argumente ilogice cum e al tau, ca omul ala nu e competent/bun/inteligent pentru ca vorbeste urat despre un incident nefericit. Ca te face pe tine sa te simti un pic nefericit cu lumea in care traiesti ca nu toti sunt la fel de buni/frumosi/milosi ca tine si ca n-ar trebui sa fie asa.

Asta e un argument ilogic, nu asta ar trebui sa te faca sa respingi ideea afirmata de Xael, anume ca selectia naturala nu e optionala si ca toti membrii societatii traiesc si mor in functie de cum aleg, iar alegerile unora nu merita empatie. Pentru ca in mod evident unele sunt modele gresite de comportament, iar dramele lor sunt la fel de previzibile ca atunci cand te pisi pe un gard electric si te astepti sa nu ti se intample nimic.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca pilotul nu avea permis pentru categoria respectiva si ca era sub influenta substantelor interzise la sofat nu e o informatie preluata din presa ci din relatarea politiei. Faptul ca domnisoara a ales sa isi incredinteze viata in mainile unui individ dispus sa sfideze legea si bunul simt nu e o informatie culeasa din presa ci din dinamica accidentului. Faptul ca domnisoara a ales sa faca calatoria nefericita fara echipament de protectie, probandu-si norocul vine intr-adevar din relatarile presei.

Faptul ca domnisoara a ales de-a lungul vietii sale sa se asocieze cu interlopi e verificabil pe portal.just.ro cautand numele concubinului ei temporar, BURKAŞ SERGIU COSMIN.

Faptul ca domnisoara sufera acum groaznic pentru alegerile facute e o consecinta previzibila a alegerilor facute de ea, ca om major cu discernamant.

Continua sa te abtii. A, stai, nu te-ai abtinut, ai ales sa inlaturi orice dubiu :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt suficiente argumente. Zic sa mergem la spital si sa o deconectam de la aparate. Pesemne merita sa moara.

PS. Data viitoare cand cineva o sa imi aduca injurii o sa incerc sa gasesc "inteligenta" din spatele vorbelor.

Penibile argumente si ilogice.

 

Pai daca s-a dat liber la ironie eu zic sa punem mana de la mana sa-i ajutam pe bietii oameni loviti de soarta pe neasteptate, un transplant de ficat, niste piele de pe coapse. Daca au si un caine cu piciorul rupt eu ma ofer sa-l adopt.

 

Tu cu ce vii pe masa maestre? Cu ce te oferi sa-i ajuti pe oamenii implicati in accident?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu? Ma retrag. Nu vreau sa deranjez mintile luminate. Discutia a plecat de la lejeritatea cu care aruncati vorbe, dar a deviat mult. N-a zis nimeni sa le ridicam oamenilor statuie. Ce s-a intamplat acolo este revoltator. La fel ca si unele discutii de aici.

Pace!

Editat de rtrazvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe RomaniaTv acum cateva momente au facut un apel. Laura se afla in stare critica si are nevoie de sange.

 

Nimeni nu este perfect si toti facem in viata, uneori, alegeri gresite care................ Pacat!

 

Sper ca D-zeu sa ii ofere o sansa si sa iasa cu bine peste acesta cumpana din viata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Timisoara am fost in mai multe serii sa donam ptr Laura.In tura in care am fost eu eram 15 persoane...cu siguranta ca este destul ptr Laura sangele care a fost donat de comunitatea moto din Romania dar cu siguranta este nevoie si ptr alte cazuri de sange si a fost creata o campanie la nivel national datorita mobilizarii care s-a creat cu aceasta ocazie...care puteti dona mergeti si donati caci este o reala lipsa de sange la nivel local si national !!

Editat de banat rider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu putin timp in urma am vazut cum se trece printr-o intersectie semaforizata ca un bo$$, pe o roata... sezonul asta va fi de coma.

Editat de -UFO-
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu putin timp in urma am vazut cum se trece printr-o intersectie semaforizata ca un bo$$, pe o roata... sezonul asta va fi de coma.

ce motor ,culoare era ?? cunosc pe cineva care face asa ceva ...daca este el vreau sa il trag bine de urechi,de aia intreb..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

John, niciun spital privat nu are dotari de terapie intensiva la nivelul spitalelor de stat, si nici medici de toate specialitatile 24/24 ore de garda. Asta ti-o spune un medic (stiai ca sunt medic? Nu mai stiu daca am mentionat cand ne-am vazut). Lucrez si la stat si la privat si stiu ca la privat dotarea cu echipamente este limitata de capacitatea de a scoate profit. Nimeni nu va dota in privat un spital cu aparatura pentru oameni in pragul mortii pentru ca 1) nu sunt atat de multi incat sa scoata profit prin rulaj 2) oamenii care vin la privat si spun ca "nu conteaza banii" sunt foarte socati sa afle ca "niște analize si o ecografie" plus o noapte in spital si consultatii la vreo 2-3 specialisti te duc la vreo 20 milioane factura, si apar probleme cu plata 3) oamenii aflați in pragul mortii, dupa ce ca sunt putini si si mai putini dintre ei au bani, mai si mor. Si da-i si recupereaza o factura de cateva sute de milioane de la familia celui pe care nu l-ai putut tine in viata. Pe scurt, la privat nu au dotari pentru cazurile ultra-complexe. La stat le au.

Eu ca medic nu as merge la privat pentru situatii de acest gen.

Stiu ca esti medic. Stiu ca, din motivele prezentate de tine, in privat nu au dotari. Mai stiu si ca la stat au - vezi sectia aia de arsi de la Floreasca, a costat cat o nava cosmica, am platit-o NOI, dar nu functioneaza.

Un holter trebuie sa-l pui in privst, la stat n-au. Medicii sunt tot aia si colo si dincolo. Ultimul pe care l-am dat cu capul de pereti - la propriu - lucra la stat. Taica-meu era pe targa adus cu ambulanta cu avc si el flirta cu asistentele in camera de garda. Mai vrei? Mai umplu 3 pagini! Eu sper sa dau coltul repede si curat cand o fi, sau in somn, numa' sa nu ajung pe mana doftorilor. Dar suntem off topic.

Prietene, ai o foarte proasta parere despre CA, iti spun eu! Nimeni, nimanui acolo nu-si suge, nu se pisa in freza,etc.!

Intamplator, pe 01.09.2015 mi-am bagat mana intr-un utilaj care fara greata m-a zguduit si...am ajuns acolo!

Ce crezi? Medicii sunt maestrii frate! Mi-au pus doua degete la loc de zici ca n am patit in viata mea ceva. Am si poze daca e...

N-am nimic cu tine, dar crede-ma...nu stiu in cate orase din tara(1?), faceau treaba la fel.

Cost? Mult!

Pe asigurare.

Prietenul 520d are o obsesie de a ma contrazice, chiar cand zice ca mine :P Poate daca-i trimit o copie dupa civ-ul uneia dintre masinile mele se inmoaie vazand ca am si eu M47 :D Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce motor ,culoare era ?? cunosc pe cineva care face asa ceva ...daca este el vreau sa il trag bine de urechi,de aia intreb..

cred ca albastru cu alb.. era seara si viteza "legala"...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gen S100RR?! :)))) Dar vai! Nu avea cu el si vre o fata din aia serioasa, care se urca doar in BMW... chiar daca nu-i conserva?

Unii sunteti ca niste curve la manastirea de maici, sa mor... :crack:

 

Da lu bilute fripte ala nu-i donati si lui un sange, ceva? Sau o chiftea; i-o fi fomica in arest.

https://www.facebook.com/lighezan.beniamin?fref=hovercard

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa fiu cat mai concis: juramantul se refera la relatia cu pacientul. Nu imi e pacienta, deci nu vad legatura cu situatia de fata.

 

Stiu ca imi vei raspunde printr-un post lung, din mai multe bucati, incalcit si foarte greu de urmarit, lejer paralel cu realitatea, si care sfideaza orice raționament logic. Nu te obosi. Incerc sa limitez postarile mele pe acest topic si incerc sa limitez schimburile de replici cu tine.

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...