Sari la conținut

Casatoria: pro&contra, dar si urmarile ei

Postări Recomandate

• Moderatori

Chill,era decat parerea mea,nu una universala.Cred ca nu mai era cazul sa subliniez asta.Simplu man. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 230
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• Moderatori
Acum 11 minute, Speedy.K a spus:

Evident! Ca doar nu suntem niciunu' psihologi consilieri pe probleme de cuplu. Sper...

Nici asta n-am spus,cel putin io nu-s.

Dar asta nu ne face nici pe cei cu,nici pe cei fara,mai buni sau mai rai,comparativ.Suntem ceea ce suntem si nimic mai mult. :)

Acum 4 minute, ENEOS a spus:

Pandora asta e măritată? :huh:

Da,cu cutia...

Link spre comentariu

• Moderatori
Chiar acum, ENEOS a spus:

De viteze?  🤭

Nope,de transfer.Inclusiv bancar.Pe mic sau pe mare... 😂

Link spre comentariu

Copii sunt un liant al casniciei,dar pana la un punct.

Daca unul dintre parteneri deviaza rau de la “traseul normal”,cade in vreo patima daunatoare familiei,nu isi mai indeplineste indatoririle de baza,nu vrea sa se redreseze,mi se pare normal ca celalant sa isi caute o viata mai buna alaturi de altcineva.

Pentru unii copii sunt “soarele”relatiei,se lasa calcati in picioare de acestia,de mofturile lor,fac orice sacrificii pt.a le satisface orice pofta.

Pt.altii sunt doar copii,care trebuie sa isi cunoasca limitele si locul lor in familia respectiva.

Copiii ca si nevestele,incearca sa domine,daca le iese,inseamna ca cineva e slab…

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

La 23.03.2025 la 10:17, Djenavar a spus:

No ioi nilai omule, tu platesti pt copil sau pt nevasta?Copilul acela nu este al tau de numei banii asa, ca nu inteleg

208 euro pe luna, 10 milioane🤔

Regreta o l.ba....la vremea ei, era mai ieftina.

Mvai, ce topic aveți fetelor..

Leșinez..

😂

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Flower-Power a spus:

ce topic aveți fetelor..

Leșinez..

😂

Sunteti bine venita sa va impartasiti impresiile…

Mai ales ca majoritatea sunt barbati…

Link spre comentariu

Acum 21 ore, shashka a spus:

O analiza mai interesanta ar fi, ce ii tine pe oameni impreuna, nicidecum de ce se despart. Cuplurile nu rezista doar pentru ca ea stie sa puna muraturi.

Chiar ar fi interesant dar este foarte greu de facut o analiza obiectiva. In cazul meu in afara de iubire nu stiu ce ne tine impreuna, suntem destul de diferiti. Certuri exista dar nimic serios, chestii normale de cuplu... In pandemie au divortat multi, noi nu am avut nici cea mai mica cearta si am fost si carantinati amandoi pentru ca am avut covid. Nu cred ca exista o reteta pentru o relatie buna si cel mai probabil relatia ori merge ori crapa.

Link spre comentariu

Acum 9 ore, Flower-Power a spus:

Regreta o l.ba....la vremea ei, era mai ieftina.

Mvai, ce topic aveți fetelor..

Leșinez..

😂

Hoooooo ho hooo, sa stii ca se retraia un pik inclusiv eu, ca ai disparut de pe chat😀

Link spre comentariu

Acum 5 minute, Nguyen a spus:

Chiar ar fi interesant dar este foarte greu de facut o analiza obiectiva. In cazul meu in afara de iubire nu stiu ce ne tine impreuna, suntem destul de diferiti. Certuri exista dar nimic serios, chestii normale de cuplu... In pandemie au divortat multi, noi nu am avut nici cea mai mica cearta si am fost si carantinati amandoi pentru ca am avut covid. Nu cred ca exista o reteta pentru o relatie buna si cel mai probabil relatia ori merge ori crapa.

Asa cred si eu. Sunt de acord cu tine, cu Lucian si Kristian. Dupa mine, astea sunt cazurile care reprezinta normalitatea. Suntem mai atenti la divorturi, pentru ca in general ce lasa cu circ, dar in general oamenii se iubesc, se respecta, si isi accepta si defectele. 

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Speedy.K a spus:

De unde stii daca la tine e regula sau exceptia? Faptul ca la tine e asa inseamna ca la majoritatea e la fel?

Eu am spus ce am vazut. Concluzia e trasa doar in urma celor vazute in jur.

Pai iti demontez si eu teoria, sunt impreuna cu sotia de 15 ani, nu avem copii si ne intelegem de minune.
Evident ca mai exista rareori mici certuri, dar totul se rezolva prin comunicare.
Sa te folosesti de copil ca de o parghie pentru a 'salva' o casnicie, mi se pare meschin.

Un copil iese mult mai castigat cand parintii se inteleg, chiar daca se despart, decat sa stea impreuna si sa se injure zilnic. Deci e un motiv prost, zic eu.

Link spre comentariu

Acum 18 minute, ENEOS a spus:

Sau stau împreună din inerție.

Exista si astfel de cazuri dar eu nu as putea sa stau cu cineva din inertie si la cum o stiu eu nici nevasta-mea. 

Link spre comentariu

Acum 13 minute, robert23mg a spus:

Pai iti demontez si eu teoria, sunt impreuna cu sotia de 15 ani, nu avem copii si ne intelegem de minune.
Evident ca mai exista rareori mici certuri, dar totul se rezolva prin comunicare.
Sa te folosesti de copil ca de o parghie pentru a 'salva' o casnicie, mi se pare meschin.

Un copil iese mult mai castigat cand parintii se inteleg, chiar daca se despart, decat sa stea impreuna si sa se injure zilnic. Deci e un motiv prost, zic eu.

Un motiv fff prost dar sunt idioti si dintr.o tabara si din cealalta, cel mai bun motiv de a sta la un lok este un credit de 10000000 de euro luat impreuna😀😀😀

Link spre comentariu

Acum 38 minute, shashka a spus:

Asa cred si eu. Sunt de acord cu tine, cu Lucian si Kristian. Dupa mine, astea sunt cazurile care reprezinta normalitatea. Suntem mai atenti la divorturi, pentru ca in general ce lasa cu circ, dar in general oamenii se iubesc, se respecta, si isi accepta si defectele. 

Poate fi si o chestie subliminala, la mine in familie (includ aici si veri) nu a divortat nimeni, in familia sotiei la fel. E posibil ca ceea ce se intampla in jurul tau sa influenteze si felul cum iti traiesti viata mai mult decat crezi. Mi-am dat seama de acest lucru cand la o discutie o fata explica ca unul dintre motivele pentru care s-a casatorit cu cineva din familia noastra a fost si faptul ca a vazut ca la noi nu exista divorturi si ca toate relatiile sunt de lunga durata, ca sa citez "pana moartea va va desparti".

Link spre comentariu

Acum 34 minute, Nguyen a spus:

Poate fi si o chestie subliminala, la mine in familie (includ aici si veri) nu a divortat nimeni, in familia sotiei la fel.

Zilele trecute o ruda prin alianta plecata de +10 ani in Asia spunea ca EU este privita ca un gunoi in ce priveste valorile familiale .....

Link spre comentariu

Acum 56 minute, Contabil a spus:

Zilele trecute o ruda prin alianta plecata de +10 ani in Asia spunea ca EU este privita ca un gunoi in ce priveste valorile familiale .....

Chiar este un gunoi! Mai ales Europa de Nord si de Vest. Estul Europei impreuna cu Grecia, Spania, Italia stau ceva mai bine. 

In Vest sau in Nord rata divorturilor este prin acoperis.

Procentul divorțurilor în câteva țări din Europa de Nord și de Vest:

• Belgia: ~70%

• Portugalia: ~68%

• Danemarca: ~56%

• Suedia: ~52%

• Finlanda: ~47%

• Norvegia: ~40%

• Țările de Jos: ~39%

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Contabil a spus:

Si pe buna dreptate.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Nguyen a spus:

Si pe buna dreptate.

Pai ca-catii astia din Vest considera familia clasica / nucleara ca pe ceva nociv. Acum au “women empowerment” si alte ca-caturi din acelasi registru, cwristi si alte cele. 

Link spre comentariu

Procentul de divort ,in romania,este scazut si din cauza saraciei.

E mai  ieftin sa "traiesti" intr-o casnicie.Mai e si birocratia si costurile unui divort.Chiar daca este facut la notar....

Daca sunt si copii la mijloc,evident ca se complica cel mai rau lucrurile(pensie alimentara,program, etc)

Link spre comentariu

• Kristian changed the title to Casatoria: pro&contra, dar si urmarile ei