raluca_carlan Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 (editat) Avem voie sa mergem cu un scuter de 49 cmc in Europa? Scuterul e un Yamaha Neo's cu numar galben de primarie. Daca merg cu el prin Paris, este vreo problema? Care e faza: sotul meu intetioneaza sa inchirieze o motorulota cu care am vrea sa ne plimbam vreo 2 saptamani pana in Franta. Aceea motorulota are un "garaj" micut in partea din spate. In el incape la fix scuterul nostru, si din pacate nu incape motocicleta (YBR-ica e cam grasa, adica un pic mai lata). Am vrea sa luam si scuterul cu noi, e mult mai lejer sa te misti intr-un oras cu un scuter decat cu un animal de motorulota. Lasam motorulota intr-un camping, si o luam cu scuterul la colindat. Plus ca gasesti parcare imediat la un scuter. Deci ... e voie cu numar galben in strainatate? Avem la el talonul de la primarie, carte de identitate, RCA, etc. Scuterul e limitat la 50 km/h - nu a fost umblat la el, il avem de nou. Unde am putea intreba de aceasta problema? Editat Octombrie 10, 2018 de raluca_carlan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 la persoana care a eliberat numarul galben. dar slabe sanse sa fie legal, adica nu ai voie cu numere rosii in afara tarii si ai avea voie cu panarama de galben? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat Octombrie 10, 2018 Autor Share Postat Octombrie 10, 2018 Ok, am sa dau maine o fuga pana la primarie, sa vad ce si cum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 ai carte verde la asigurare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat Octombrie 10, 2018 Autor Share Postat Octombrie 10, 2018 Da, are si din aia. Cu tarile in care e valabila. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 Da, are si din aia. Cu tarile in care e valabila. .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 Numerele rosii nu sunt premise in afara tarii deoarece nu ai certificat de inmatriculare la ele. Cum nici la cele galbene nu ai, e posibil sa nu poti circula cu ele in afara tarii. Un raspuns avizat, scris, iti poate da politia rutiera sau politia de frontiera. Nu cred ca te va ajuta prea tare un raspuns pe vorbe de la primăria din sat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cozmino Postat Octombrie 10, 2018 Share Postat Octombrie 10, 2018 (editat) Unde era buCUResteanul. In Bucuresti tot numere galbene se elibereaza, pentru scutere. Nu trebuie sa fii de la sat, domn doctor. Editat Octombrie 10, 2018 de cozmino Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BMWs1000RR Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 (editat) Exact. Stiu persoane care cu un scuter cu nr galben ieseau din tara, mergeau in serbia. Tara care nu e in ue. Da, poti circula si in paris atat timp cat ai toate documentele la zi. Editat Octombrie 11, 2018 de BMWs1000RR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 eu as inclina sa cred ca, cu numere galbene doar pe platforma poti sa iesi din tara.... nu ai talon in format international..., ci doar un notes emis de o primarie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Poate elibereaza acr vreun certificat de inmatriculare international si pt scutere! Pe modelul permisului lor international fix degeaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theos_ Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Un prieten are carte de inmatriculare si certificat la un scuter de 49. Face itp .... » Post actualizat in 11 Oct 2018 06:49Lol.. nu stiu de ce am scris asta, nu ajuta cu nimic : )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Ce e aia carte de inmatriculare? » Post actualizat in 11 Oct 2018 07:55 Exista carte de identitate a vehiculului. Si există certificat de inmatriculare sau de înregistrare. ITP faci oricum si la scuter cu numar galben. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theos_ Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 carte de identitate si certificat de inmatriculare are. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Motorist@ Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Merge sigur in Micul Paris )) pentru celalalt, trebuie sa intrebi autoritatile...desi nu as vedea de ce nu (daca e inscris la noi, ai acte si asigurare) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M!ha! Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 (editat) Inmatriculeaza-l la DPRCIV cu numar alb. Se poate face asta. Nici nu stiu de ce se complica lumea cu numar galben la primarie. Avand cartea RAR va dura putin sa iei numere si talon. In functie de orasul in care esti se rezova in aceeasi zi cu costuri sub 100 lei. Editat Octombrie 11, 2018 de M!ha! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Inmatriculeaza-l la DPRCIV cu numar alb. Se poate face asta. Nici nu stiu de ce se complica lumea cu numar galben la primarie. Avand cartea RAR va dura putin sa iei numere si talon. In functie de orasul in care esti se rezova in aceeasi zi cu costuri sub 100 lei. te nominalizez la premiul nobel pentru legislatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Inmatriculeaza-l la DPRCIV cu numar alb. Se poate face asta. Nici nu stiu de ce se complica lumea cu numar galben la primarie. Avand cartea RAR va dura putin sa iei numere si talon. In functie de orasul in care esti se rezova in aceeasi zi cu costuri sub 100 lei. Caz concret cunoscut de tine, fara a da spaga? Sau e o informatie din auzite? Pentru ca, cf. art 13 si 14 din codul rutier, nu se poate. Iar cf. art 82, trebuie sa fie inmatriculat ca sa il conduci in alta tara, daca tot sapam prin codul rutier. Asta ca raspuns la problema initiala. Chiar sunt curios de un raspuns oficial al Pulitiei Romane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M!ha! Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 (editat) Caz concret cunoscut de mine. Un prieten a cumpărat in Brasov un Kymco Pleople 50cc cu talon si numar alb ! Oricum, dilema poate fi lamurita cu o vizita la ghișeu. Editat Octombrie 11, 2018 de M!ha! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrian45 Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Numerele de primarie sunt locale nu poti depasi cu ele zona de unde au fost eliberate . Poti merge la Paris cu riscul sa ai probleme . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 Numerele de primarie sunt locale nu poti depasi cu ele zona de unde au fost eliberate . Unde e prevăzut? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 In stele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 In stele. Corect. Cu bicicleta am voie în Bulgaria? Scuterul e ceva între, fiind limitat la 45 km/h. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrian45 Postat Octombrie 11, 2018 Share Postat Octombrie 11, 2018 regulamentul European 168/2013 care a fost implementat si la noi din 2017 cred . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat Februarie 24, 2019 Autor Share Postat Februarie 24, 2019 Sa revenim. Au descarcat regulamentul ala. Unde scrie, ca eu nu am vazut? http://www.justice.gov.md/file/Centrul de armonizare a legislatiei/Baza de date/Materiale 2015/Legislatie/32013R0168.pdf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate