Doctor X Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Acum 21 minute, Tzitzicat a spus: Cauta macar un site specializat Vezi ca pe un blog am citit ca vine primavara de maine https://www.jurisprudenta.com/jurisprudenta/speta-v1urnok/ Un caz clar de tergiversare din partea asiguratorului, cu toate că a existat un martor polițist (care probabil a fost chemat la fața locului și i-a fost lene să își facă treaba, așa că a recomandat amiabilă). Deci cum e mai bine? Pierzi timp și nervi la poliție sau la judecătorie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Fiecare dupa cum vrea Vrei sa faci pe Zorro si sa il "educi" pe vinovat te duci la militie si il arde La nivel de despagubiri, acolo ajungi, mai devreme sau mai tarziu, cu timp pierdut si nervi sau fara Speta de fapt spune ca in conditiile in care inchei un constat amiabil poti cere in civil despagubiri de la terti fara ca judecatorul sa iti respinga actiunea ca fiind inadmisibila Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 La un accident in care am fost implicat ca pasager in masina altuia, a venit politia chemata telefonic si i-a invatat pe soferi cum sa completeze amiabila. Anul asta in primavara s-a intamplat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Zic ca asiguratorul tot asta facea Militia stabileste vinovatia (si stabileste si amenda + accesorii) nu cuantumul despagubirii Vinovatia se recunoaste si prin constatul amiabil, deci pentru asiguratorul vinovatului documentele au valoare egala (constat amiabil sau pv militie) Nu iti convine ce si cat iti da asiguratorul......te duci in instanta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Acum 6 minute, Tzitzicat a spus: Zic ca asiguratorul tot asta facea Militia stabileste vinovatia (si stabileste si amenda + accesorii) nu cuantumul despagubirii Vinovatia se recunoaste si prin constatul amiabil, deci pentru asiguratorul vinovatului documentele au valoare egala (constat amiabil sau pv militie) Nu iti convine ce si cat iti da asiguratorul......te duci in instanta Asiguratorul stabilește vinovăția la amiabilă. Nu contează ce scrii pe hârtia aia, că tot la mâna inspectorului de daune al asiguratorului ajungi. Și ghici ce interes are. "Completarea şi semnarea formularului “Constatare amiabilă de accident” nu reprezintă o recunoaştere a răspunderii conducătorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la soluţionarea dosarelor de daună." https://www.politiaromana.ro/ro/constatare-amiabila-de-accident Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Vorbesc de oameni sanatosi la cap care stiu ce e cu codul rutier si completeaza hartia in consecinta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Acum 6 minute, Tzitzicat a spus: Vorbesc de oameni sanatosi la cap care stiu ce e cu codul rutier si completeaza hartia in consecinta Tu chiar nu vrei să înțelegi. Mai citește speța pusă chiar de tine și vezi de ce s-a ajuns la judecată. Editat Septembrie 16, 2021 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Nu stau sa iti traduc E vorba doar de admisibilitatea cererii in actiunea civila dupa constatul amiabil Restul nu e important in sensul celor discutate aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Acum 1 minut, einstein1984 a spus: Mnu, vinovatia o stabileste inspectorul de daune.... degeaba recunostu tu daca el nu ed e acord. Gen speta citata de tine Corect Am raspuns mai sus Vorbesc de oameni sanatosi la cap care stiu ce e cu codul rutier si completeaza hartia in consecinta Daca ne certam pe o speta....de cine e vinovat avem probleme serioase sa circulam pe strada, si dupa mine unul trebuie sa ramana fara permis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Septembrie 17, 2021 Share Postat Septembrie 17, 2021 Gata, i-a băgat la faliment. Cel mai mare asigurator din țară. Should be fun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3dfx Postat Septembrie 17, 2021 Share Postat Septembrie 17, 2021 chestia cu abiabila sa va iese din cap cu City insurance , direct politie si aia e sfant , orice alta varianta ... va jucati cu focul . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Septembrie 17, 2021 Share Postat Septembrie 17, 2021 " Cand ceva merg bine nu te ingrijora, trece si asta!" Murphy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Trece și asta. Au mai fost cazuri de genul asta, sa ne aducem aminte de Carpatica și Astra. Timpul trece, se pune praful peste poveste și la revedere Amin și să fie primit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Eu sunt de pareare ca societatile astea cu preturi de dumping nu sunt de capul lor. ASF trage sforile si scoate bani garla pe sub masa din societatile astea iar la un moment dat, cand lucrurile o iau la vale, le baga in faliment cu bani de la buget si trece la urmatoarea. N-o sa pateasca nimeni nimic caci mecanismul e uns foarte bine iar de platit platim noi toti. Dupa falimentul City vedem cine e la rand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3dfx Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 9 hours ago, Edd said: Politia face doar constatarea daunelor vizibile. La fel si orice asigurator. Deci care este diferenta? diferenta este ca daca politia zice cine e vinovatul , pai aia e sfant , altfel la amiabila aia te pot tine cum vor muschii lor ca nu pare sa fie vina lui , pare a fii culpa comuna , anchete , expertize , tiganii deastea . s.a.m.d. , fa tu amiabila cand esti nevinovat , mai devreme sau mai tarziu o sa intelegi ce spun eu . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Acum 3 minute, 3dfx a spus: diferenta este ca daca politia zice cine e vinovatul , pai aia e sfant , altfel la amiabila aia te pot tine cum vor muschii lor ca nu pare sa fie vina lui , pare a fii culpa comuna , anchete , expertize , tiganii deastea . s.a.m.d. , fa tu amiabila cand esti nevinovat , mai devreme sau mai tarziu o sa intelegi ce spun eu . Si daca partea vinovata, recunoaste vina si semneaza fara probleme formularul de constat amiabil, politia ce sa ma zica si cu ce motiv sa se bage in povestea asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3dfx Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 22 minutes ago, MirceaB said: Si daca partea vinovata, recunoaste vina si semneaza fara probleme formularul de constat amiabil, politia ce sa ma zica si cu ce motiv sa se bage in povestea asta? nu politia e problema capete cioplite , problema va venii de la asigurator care va face orice numai sa gaseasca motiv sa nu plateasca , doamne multi mai sunteti .... defapt ce.mi bat eu capul cu voi , semnati tot , succes prin tribunale Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Omule eu am vorbit frumos cu tine (lucrez in domeniu si ma intalnesc zilnic cu astfel de cazuri). daca nu te duce mintea sa vorbesti frumos, mai bine taci. Eu nu te-am categorisit pe tine in nici un fel dar vad ca tu o faci, iar mai grav decat asta, este faptul ca generalizezi. Bine ca esti tu destept (in felul tau). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Am aflat ieri de pe forum de problema cu City, am asigurarile le ei de 5-6 ani cred( am ales si atunci cand erau aceleasi preturi cu restul , bine exceptand Tiriac, de la care in 4 ani cumparam din nou motorul) asta pentru domnii care cred ca am ales asigurarea cea mai ieftina, vad ca trimis mail Emag cu ce se intampla in timp si dupa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 2 hours ago, MirceaB said: Si daca partea vinovata, recunoaste vina si semneaza fara probleme formularul de constat amiabil, politia ce sa ma zica si cu ce motiv sa se bage in povestea asta? Sa ne arati tu pe formularul de amiabila campul cu "recunosc ca sunt vinovat". Singurul lucru pe care il face amiabila este stabilirea aceleiasi versiuni asupra accidentului din partea ambilor soferi implicati. Dupa care asiguratorul partii suspectate a fi vinovate decide daca plateste sau daca are destule chichite pe acolo incat sa sustina ca e culpa comuna si sa refuze plata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 18, 2021 Share Postat Septembrie 18, 2021 Acum 38 minute, XaeL a spus: Sa ne arati tu pe formularul de amiabila campul cu "recunosc ca sunt vinovat". Singurul lucru pe care il face amiabila este stabilirea aceleiasi versiuni asupra accidentului din partea ambilor soferi implicati. Dupa care asiguratorul partii suspectate a fi vinovate decide daca plateste sau daca are destule chichite pe acolo incat sa sustina ca e culpa comuna si sa refuze plata. Prin faptul ca ai semnat formularul se face treaba asta. Ca asiguratorul interpreteaza dupa cum vrea el, asta este alta poveste. Dupa ce se semneaza formularul de constat amiabil, daca una dintre parti vrea sa mearga la politie, se cam duce de pomana. Asa ca lucrurile cred ca sunt destul de clare. Tocmai pentru asta a fost introdus acest formular. Daca una din parti isi recunoaste vina, atunci se completeaza totul si nu mai este nevoie de interventia politiei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 21, 2021 Share Postat Septembrie 21, 2021 (editat) Pentru cei care aveti polite in derulare la City Insurance cu plata in rate, va sfatuiesc sa nu le mai achitati si sa va orientati spre alti asiguratori. De asemenea, daca nu aveti casco si trebuie sa reinoiti polita RCA, recomand sa o cumparati impreuna cu clauza de decontare directa. Sunt cam 4 milioane de asigurati RCA pe City Insurance si nu se stie niciodata cand va pocneste vreunul. Editat Septembrie 21, 2021 de MirceaB Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 22, 2021 Share Postat Septembrie 22, 2021 Acum 13 ore, MirceaB a spus: Pentru cei care aveti polite in derulare la City Insurance cu plata in rate, va sfatuiesc sa nu le mai achitati si sa va orientati spre alti asiguratori. De asemenea, daca nu aveti casco si trebuie sa reinoiti polita RCA, recomand sa o cumparati impreuna cu clauza de decontare directa. Sunt cam 4 milioane de asigurati RCA pe City Insurance si nu se stie niciodata cand va pocneste vreunul. La o masina de 1500E mai merita sa platesc in plus decontare directa? Care e in medie diferenta? (imi expira asigurarea la jumatatea lunii viitoare). Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Septembrie 22, 2021 Share Postat Septembrie 22, 2021 Acum 2 minute, TETEA. a spus: La o masina de 1500E mai merita sa platesc in plus decontare directa? Care e in medie diferenta? (imi expira asigurarea la jumatatea lunii viitoare). Multumesc! Daca te folosesti de masina, nu conteaza valoarea ei. Cand te izbeste unul cu asigurare la City, daca nu-ti poti repara masina si stai pe tusa 3-4 luni pana FGA plateste, este cam nasol. Diferenta de tarif este cuprinsa in acest moment intre 45 si 300 lei in functie de fiecare asigurator in parte. Problema este ca de exemplu, acei 45 lei trebuie platiti in plus pentru decontarea directa la o companie care deja are tarifele foarte mari, deci trebuie sa alegeti cu atentie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 22, 2021 Share Postat Septembrie 22, 2021 Multumesc pentru raspuns! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate