Nguyen Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 (editat) Acum 6 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Scuze, ca tot iti place tie termenul, pare foarte marxista viziunea ta E poveste lunga, s-a tot discutat pe alte topicuri, poate si pe aici. Totul e legat de orasele de 15 minute, de schimbarile climatice, de poluare, de LGBT, de imigratia ilegala. Nu e deloc intamplator ca majoritatea celor care sustin EV-urile sunt neomarxisti iar cei care nu sunt neo sunt doar niste profitori. EV-urile se vor scumpi daca se va forta in continuare vanzarea in masa pt ca nu sunt suficiente resurse pt fabricarea lor iar pe masura ce se vor scumpi vor aparea interdictiile la ICE pe motiv ca sunt poluante. Astfel, numai cei foarte bogati si cu functii publice vor avea acces la EV-uri. Editat Iulie 16, 2024 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 (editat) Acum 11 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: De ce ar trebui sa fii privilegiat ca sa poti detine o masina electrica? Va trebui să fi privilegiat ca să deții un mijloc de transport propriu! E mai bine acum? 1 oră în urmă, mircea.cazachevici a spus: din 2025 toate locuintele noi din Romania vor necesita, pe langa un loc de parcare per apartament, sa fie dotate si cu posibilitatea incarcarii pe acele locuri a masinilor electrice. Deci constructorul va fi nevoit sa traga cate un fir la fiecare loc de parcare. Incetul cu incetul se rezolva si asta. 1. Zvon 2. Obligația de a face locuri de parcare există deja. Te invit în zona unde locuiesc să vezi câte astfel de locuri mai există fără să li se fi schimbat destinația! Nu mai zic de multiplicarea lor cu echipamente de suprapunere a vehiculelor închiriate strict pt recepția construcțiilor. 3. Costul tot cumpărătorul îl va plăti 4. Ce % din populație estimezi că va cumpăra o locuință nouă după 2025? Exact! Ăia o să își poată lua mașini electrice într-o veselie. 5. Mașină = mobilitate. Dacă o încarci doar la priza de acasă ești mobil, dar mai ca în baston! Editat Iulie 16, 2024 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 3 minutes ago, Nguyen said: Astfel, numai cei foarte bogati si cu functii publice vor avea acces la EV-uri. 1 minute ago, ENEOS said: Va trebui să fi privilegiat ca să deții un mijloc de transport propriu! Si de la ce nivel se considera ca esti bogat sau privilegiat? Si cine face evaluarea asta? Sau stabilim o axioma de genul "cine are EV este bogat"? Sau "cine-si ia casa dupa 2025 este bogat"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Eu astept sa fiu bogat. Tocmai de aceea m-am gandit ca, dupa ce am experimentat 2 Spring-uri, sa vand peste cativa ani unul dintre ele si sa iau ceva cu baterie de 500km minim, si cu incarcare ultrarapida. Dar cine stie, oi fi eu prost, iar astia ce nu detin EV-uri, dar care stiu ei mai bine cum o sa fie peste cativa ani, or fi clarvazatori.... Sau oi fi un mic neomarxist (desi inca nu mi-e clar ce e o astfel de specie) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 6 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Si de la ce nivel se considera ca esti bogat sau privilegiat? Si cine face evaluarea asta? Sau stabilim o axioma de genul "cine are EV este bogat"? Sau "cine-si ia casa dupa 2025 este bogat"? Problema nu va fi prețul de achiziție ci taxele care se impun și care tot cresc! Pe locul de parcare, de drum, de intrat în oraș, accize, vinietă, taxa pe șapcă etc. Nu știu de unde ai apărut, dar ori ești tânăr și naiv, ori nu știu ce să zic... Îți fac o dedicație muzicală: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 3 ore, Contabil a spus: omul mai avea 15-20 km pina acasa si vroia sa demonstreze pe un site ca se poate sa-i faca sub 24 de ore ........ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 8 minutes ago, mircea.cazachevici said: Sau oi fi un mic neomarxist (desi inca nu mi-e clar ce e o astfel de specie) Nu te cunosc dar din afara, eu fiind strain de subiectul asta(EV) si de aceasta dezbatere, ei par mult mai marxisti decat esti tu 6 minutes ago, ENEOS said: Nu știu de unde ai apărut, Din meandrele concretului, ca sa citez un clasic in viata cu viziuni apropiate de ale tale, daca nu chiar identice . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Say what?! https://www.facebook.com/reel/474583105181743?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 2 ore, Kassu a spus: Salveaza planeta. Pe un geam baga aerul cald in masina si pe celalalt geam dau aer rece afara. Exceptie de la asta fac doar cei care merg doar cu un geam deschis: aia incarca aerul cald in masina si il vor descarca si ingropa odata cu CO2 in marile depozite subterane create in acest scop. Si totul se face doar electric, 100% energie verde. Cum vor birocratii ursuleni. Asta da, e troleala de cea mai joasa speță. Mea culpa! ok. sa fie ultima oara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 1 minute ago, Lucian_M said: https://www.facebook.com/reel/474583105181743?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v E amator, eu mi-as pune carlig si as tracta un grup de 50kVA dupa mine, diesel. Ceea ce se vede acolo este o limitare clara a EV-ului in situatia stationarii in coloana, la mama dracu, la 40 de grade. Bine, si la 0 grade cred ca ar fi la fel. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 57 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Adica? De ce ar trebui sa fii privilegiat ca sa poti detine o masina electrica? Sau crezi ca cei care detin acum masini electrice sunt privilegiati? (Nu am masina electrica si nici nu doresc sa iau vreuna in viitorul apropiat). Scuze, ca tot iti place tie termenul, pare foarte marxista viziunea ta pai e simplu. inteligenta accepta schimbarea. deci ma simt dastept si privilegiat ca nu s prost. e ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan p Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 3 minute, foxbat a spus: pai e simplu. inteligenta accepta schimbarea. deci ma simt dastept si privilegiat ca nu s prost. e ok vrei sa spui schimbarea naturala nu aia bagata pe gat...ceea ce nu e cazul aici.....ai liber sa te simti ,,dastept,, dar nu face prea mult caz de asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 nu stiu cine ce ti-a bagat pe gat si nici nu i treaba mea. la mine a fost simplu - mi s-a oferit ocazia sa conduc un EV si aia a fost. "dastept" era scris intentionat dar iti multumesc pentru ghilimele. e mai bine sa fie puse decat sa nu stie lumea de gluma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 3 minutes ago, foxbat said: inteligenta accepta schimbarea Nu orice schimbare e buna si nu neaparat ca ideea n-ar fi buna, dar am vazut multe idei bune esuand lamentabil din cauza timingului sau din cauza comunicarii defectuoase. Ca idee, probabil in viitorul indepartat mi-as lua EV cu cateva conditii (1. sa existe EV la categoria de vehicule care-mi este mie necesara, deocamdata nu exista, 2. sa nu imi fie impus EV-ul direct -prin interzicerea ICE- sau indirect -prin marirea taxelor pentru tot ce inseamna ICE- si 3. pretul si calitatea sa fie rezonabile, comparabile cu ale unui ICE.) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 daca si cu parca. ..cauta pe topic ca am postat tutoriale despre cum /daca ti se potriveste ori ba un EV. conditiile alea sunt funny daca le-ai postat (ca 99% din posturile de aici copy paste din intoxicarea trollilor) la misto. nu e nicio rusine sa intrebi daca ai nelamuriri insa nu e ok sa crezi ca ai idee despre ce i vorba si sa nu fie asa deloc. pace si prietenie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan p Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 16 minute, foxbat a spus: nu stiu cine ce ti-a bagat pe gat si nici nu i treaba mea. la mine a fost simplu - mi s-a oferit ocazia sa conduc un EV si aia a fost. "dastept" era scris intentionat dar iti multumesc pentru ghilimele. e mai bine sa fie puse decat sa nu stie lumea de gluma. am electrica in famile(spring) un cotet sinistru...cu alea mai rasarite o fi alta treaba...in fine..fiecare face cum crede Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 nu te contrazic. personal o consider masina IDEALA pentru ce am eu nevoie. nu ma inteapa inima cand se suie potaia plina de noroi. ieftina. baterie ok. mica si fasneata. a bifat tot ce am eu nevoie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 4 minute, bogdan p a spus: am electrica in famile(spring) un cotet sinistru...cu alea mai rasarite o fi alta treaba...in fine..fiecare face cum crede Intreaba-ti membrul de familie daca e multumit. Cam la asta se rezuma totul. Daca ti se potriveste sau nu. In rest, oamenii ce sunt ei impotriva unei tehnologii si stiu ei mai bine din reels-uri ca iau foc, ca sunt poluante, ca nu merita...din astia gasim pe toate drumurile. Importanta e opinia posesorilor. Iar daca masinile astea fac posesorii fericiti, stai fara grija ca, incetul cu incetul, din gura in gura, se va raspandi acceptarea in masa a lor. Exeplul meu: 1 Spring, apoi am vazut ca nu mai pot da nevasta jos de la volan si am luat si a 2-lea pentur mine. Vecinul de duplex si-a pus fotovoltaice, si-a luat si el o Kona EV. Nevasta-sa, care la inceput era destul de nehotarata, ca ei ii place masina ei mica, Toyota Aygo, ca nu e neaparat nevoie de un EV....acum nu o mai dai jos din Kona. Parca vad ca in curnad apare si la ei al 2-lea EV. Cat despre tine, am inteles. Daca nu ai priza la locul de parcare, daca faci frecvent drumuri de peste 500km, contratimp, daca cari chestii voluminoase, etc, normal ca te descurci mai bine cu ICE-le din dotare. Asta nu inseamna ca ceea ce e acum pe piata ca si EV nu e OK, ci doar ca nu ti se potriveste tie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 5 minutes ago, foxbat said: /daca ti se potriveste ori ba un EV. Eu nu-mi iau o masina ca sa se potriveasca cu costumul, chilotii sau tatuajul, o iau pentru utilitate. Da-mi tu o idee de EV capabil sa remorcheze prin nisip 2-3t cu apa pana la praguri. Am un ICE care face asta foarte bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Acum 2 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Eu nu-mi iau o masina ca sa se potriveasca cu costumul, chilotii sau tatuajul, o iau pentru utilitate. Da-mi tu o idee de EV capabil sa remorcheze prin nisip 2-3t cu apa pana la praguri. Am un ICE care face asta foarte bine. foarte buna intreabarea! Asa DA! exista desigur si utilitare electrice insa la scenariul tau ( De nisa) nu iti pot da un raspuns direct. Prespun ca nu mergi in oras cu tancul ala de care zici, nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Ford F150 Lightning. Dar, probabil, nu se incadreaza ca si pret. Si nu stiu daca sunt omologate in UE. Mai asteapta putin. Inca nu e pt tine, dar sigur va aparea ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 uite o varianta : Ram 1500 REV | First-Ever Ram Electric Truck (ramtrucks.com) "Ram 1500 REV | First-Ever Ram Electric Truck (ramtrucks.com) https://www.ramtrucks.com/electric/ram-1500-rev.html Acum 4 minute, mircea.cazachevici a spus: Ford F150 Lightning. Dar, probabil, nu se incadreaza ca si pret. Si nu stiu daca sunt omologate in UE. Mai asteapta putin. Inca nu e pt tine, dar sigur va aparea ceva. nu cred ca pretul il deranja ci cele 2..3 t de nisip. e ok si F s RAM-ul. asta la o prima google uire Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 (editat) Acum 28 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Eu nu-mi iau o masina ca sa se potriveasca cu costumul, chilotii sau tatuajul, o iau pentru utilitate. buricul pamantului: daca mie nu mi se potriveste, la nevoile mele, gata! nu e bun, e de rahat! eu zic sa se interzica: cum sa mergi prin oras asa cu masina mica, sa fie doar d-alea mari, cu roti de 24inch - si neaparat sa caram 2tone de nisip! daca ne permiti, am dori sa scoatem din ecuatie apa pana la praguri. Foarte bine ca exista masinarii pentru joburi speciale, sa tot fie! Spor la treaba sa ne fie! Editat Iulie 16, 2024 de warlock Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 (editat) 22 minutes ago, mircea.cazachevici said: Ford F150 Lightning 17 minutes ago, foxbat said: Ram 1500 REV Va multumesc pentru idei insa vreau sa va intreb ceva: cunoasteti pe cineva care are respectivele modele? Cate s-au vandut in Romania? Dar in UE? Le-ati vazut macar 2-3 ani in field ca sa va lamuriti cu fiabilitatea? (nici macar nu discut de fiabilitatea Ford sau Ram ci despre fiablitatea oricarui model nou). Singura posibilitate pe care o iau acum in calcul este un LandCruiser plugin hibrid si asta din motivul intuit de @foxbat, respectiv consumul enorm pe care-l are un ICE echivalent in urban. Dar si in cazul LandCruiser hibrid, va fi vorba de un model nou, fara testul timpului (macar 1-2 ani) si cu o valoare de 100k cel putin. Si este diesel hibrid din ce se stie pana acum (modelul va fi lansat anul viitor). Deranjant este ca fac aceasta trecere si din cauza impozitelor foarte mari (aproape 8000ron/an impozit la ce am acum), si din cauza accizelor la carburant care au dus litrul la aproape 8 lei. 3 minutes ago, warlock said: si neaparat sa caram 2tone de nisip! Citeste cu atentie, este PRIN nisip, nu remorchez doua tone DE nisip. Dar ma rog, unii dintre cei cu EV-uri vad negru in fata ochilor cand cineva ridica niste probleme legate de conceptul EV. Xanax poate fi solutia la situatia ta (cred). Editat Iulie 16, 2024 de Radu Andrei Gabriel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Iulie 16, 2024 Share Postat Iulie 16, 2024 Nu cunosc modelul de Land Cruiser, dar atentie mare la modul de hybrid. Sa fie full hybrid, adica sa i se mai si opreasca motorul din cand in cand si sa fie aimpins doar de motoarele electrice. Asa iti scade consumul in oras. Sau, si mai bine, Plug-in Hybrid Celelalte, Mild hybrid, sunt scoase doar pentru taxe mai mici. La alea nu se opreste niciodata motorul termic, si automat consumul ramane mare. Iar taxele scazute pe hibride, sincer, nu stiu cat or sa mai tina. La fel, ma astept in curand sa se puna impozite si pe electrice. Statul are nevoie de bani, in orice forma. Acum 10 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Dar ma rog, unii dintre cei cu EV-uri vad negru in fata ochilor cand cineva ridica niste probleme legate de conceptul EV. Xanax poate fi solutia la situatia ta (cred). Incearca totusi sa nu jignesti. Ia un pic topicul la rasfoit, sa vezi cate de "ce bine ar fi sa dispareti cu totii, neomarxistii astia cu EV-uri", "sa va ia foc cotelele, ha-ha" si din astea gasesti din partea celor anti. Nu stiu de unde atata inversunare, dar exista. De cealalta parte, rar vezi vreo mistocareala sau jignire din partea posesorilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate