Sari la conținut

Cu si despre masinile electrice

adidas

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La 09.11.2024 la 15:08, l.u.v a spus:

E o parte ironica în fraza aia cu 2 zile.

Dar jumate de zi tot e.

Nope.

Am plecat pe la 8 seara si m-am oprit la Sebes peste noapte (nu mai conduc noaptea demult), deci prima incarcare, la hotel, AC, nu m-a incurcat nicicum.
A doua oprire pe care nu o consider, dupa aproximativ 1400km, la Geiselwind, iarasi lasata masina la incarcat peste noapte la hotel (garaj, caldut). Pana la Geiselwind am oprit de 5 ori, 2 ore si 5 minute in total - intre 15 si 40 minute pe oprire in functie de ce am facut (cea mai lunga de 40 minute pentru mancat la un restaurant, in rest de dezmortit si toaleta).

De la Geiselwind pana la Rotterdam am oprit de doua ori, o data ca trebuia sa incarc, a doua oara ca voia sotia la toaleta si am si incarcat daca tot am oprit, in total cam 35 de minute.

Deci 7 opriri (una din ele fara sa fie nevoie) cu un total de 2 ore si 40 minute opriri pentru incarcari, toaleta, mancat, dezmorit, cafea, etc, pe ceas, pentru aproximativ 2200km.

La fel la intoarcere, Rotterdam - Koblenz cu o oprire de 15 minute, am stat 2 zile la niste prieteni din facultate, apoi Koblenz - Timisoara, 1400km tot 5 opriri, 2 ore si 20 minute, am stat mai mult la masa si am mai oprit si intr-un mall sa luam ceva cadouri pentru finii de la Timisoara unde am ramas peste noapte (opriri intre 12 si 50 minute).

Timisoara - Pitesti, o singura oprire la Sebes sa mancam ceva de pranz si sa incarcam 20 minute.

Deci la intoarcere, tot 7 opriri - era firesc - 2 ore si 55 de minute.

Deci pentru drumul propriu zis de 4400km am oprit pentru incarcat 5 ore si 35 minute din care o ora si 30 minute opream oricum sa mancam la un restaurant. Restul de 1000km i-am facut prin Olanda. Acolo problema a fost la incarcare deoarece pentru a incarca la AC trebuia sa ai numar de telefon de Olanda su Belgia si card la o banca olandeza, tampenie ca asta nu am mai intalnit. Am rezolvat intr-un final.

Am mers cu viteza legala peste tot, iar in Germania cu maximul posibil in functie de trafic si limitele de pe autostrazi, am mancat civilizat.
Eu cred ca am experienta la drumuri de genul asta ca sa pot spune ca pauzele facute cu masina electrica sunt comparabile cu pauzle facute cu fostul diesel.
Bineinteles ca se poate castiga timp, mananci din punga, faci pipi in sticla si opresti doar ca sa alimentezi - tot stai si acolo un minim de 10 minute, eu cel putin nu cred ca am resuit sa stau mai putin cand mergeam cu dieselul. Plus ca incarcarile EV-ului de peste noapte nu le consider timp pierdut, in schimb la diesel orice oprire la statia de alimentare este timp pierdut. Eu as fi avut nevoie de minim 12 opriri la pompa in cazul acestui drum, considernd consumul fostei masini si autonomia ei, asta inseamna un minim de 2 ore doar pentru alimentare (fara masa), daca adaug si masa, ar fi in total 3 ore si 30 minute. 

Daca fac diferenta, la totalul de km, cu EV-ul am facut in plus ... cam 2 ore.

Daca e ok sau nu depinde de fiecare, pentru mine si pentru sotie a fost ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trecut si la a doua masina la electrocasnic, am luat un Q8 e-tron.

Inca suntem in perioada de acomodare. Primele impresii sunt ca tot ce tine de autoturism in general (confort, silentiozitate, calitatea interiorului) este mult peste la Audi, dar tot ce tine de propulsor electric, eficienta si feedback de la motoare Tesla e mai buna.

Mai revin dupa ce merg macar cateva luni cu ea.

IMG_1542.jpeg

Link spre comentariu

Aseară eram pe lângă Munchen  numărând mașinile care încurcă traficul, electrocariciuri mici și mari, proprietarii lor aveau un zâmbet tâmp-autist pe bot, probabil de la delirul lor în care salvează lumea. Pe român îl înțeleg, ăsta își ia electrocarici din motive pertinente: trend, figuri, și-a luat și ăla de i-a fwtut nevasta, mocangeală etc.

Fețele triste din vest le iau doar pt propagandă, ăia trăiesc cu apatie viața altora.

Link spre comentariu