Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?


demostene
 Share

Postări Recomandate

  • 3 weeks later...
  • Răspunsuri 3,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Itrebare...sa nu deschid alt topic aiurea.... Circul cu un scuter de 100 de vreo 2 ani deja,nici un accident sau cazatura, si ma gandesc sa trec si eu pe ceva mai mare, in cap mi-a intrat CBR 600 F4/F4i . Credeti ca ar fi ok?

 

 

Te grabesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Saptamana viitoare sau urmatoarea o sa dau examenul pt A.

Pt inceput, adica minim 2 ani, vreau sa-mi iau un Kawasaki El250, pe care sa il impart cu prietena mea (facem impreuna A-ul). Oare e prea mare pt o ea(ma refer la cc)?

 

Merci anticipat si numa' bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Saptamana viitoare sau urmatoarea o sa dau examenul pt A.

Pt inceput, adica minim 2 ani, vreau sa-mi iau un Kawasaki El250, pe care sa il impart cu prietena mea (facem impreuna A-ul). Oare e prea mare pt o ea(ma refer la cc)?

 

Merci anticipat si numa' bine!

 

 

Nu e prea mare, dar eu personal nu consider el250-u cea mai buna alegere...as opta mai repede pt. o yamaha xv250 de exemplu(e V-Twin, foarte manevrabila, usor de intretinut etc...la el250 demontezi juma de motor ca sa ajungi la buji)cum spuneam, e doar parerea mea ;)

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ca Touring de incepator , pe la 400 - 600 cmc , ce sfaturi aveti ?

Suzuki Freewind: 650 cmc, 48cp, aprox 180 kg, sa reglabila... In rest ? Sunt inalte si peste 220 kg (Transalp, Africatwin, Tenere etc).. or mai fi si altele, dar freewind-ul e ok
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut cu respect! De ieri am inceput sa ies pe sosele si pe doua roti, am categoria A din august anul acesta. Am citi recomandarile si sunt absolut de acord cu o motocicleta mai mica...numai ca am o problema: am 1,90 m si 90 kg, arat ca un paianjen pe motoare mici, si vorbesc de choppere! Initial am vrut un Dragstar superb de 1100 cmc, dar datorita unei ocazii ivite si a bugetului limitat, m-am oprit la Suzuki Intruder 1400 fabricat in '87. Nu regret deloc decizia, motoreta asta e o bestie!

 

Am B-ul din 2004 si am mers destul de multi km...dar mi-am dat seama din poligon ca lucrurile stau cu totul altfel pe 2 roti:

 

- desi eram in poligon la primele ore, exersam 8-urile, mi-a taiat calea unul cu un Audi A6! Nu aveam viteza, am franat si am intins cele doua catalige din dotare, doar am inclinat motocicleta sub mine, nu am cazut, insa eram aproape.

- un coleg de cursuri a dat gaz in viraj, la iesirea din prima evitare de obstacole, si nu a mai intors in interiorul poligonului, a iesit in afara mult si a infipt motocicleta sub o duba. Norocul lui ca s-a aruncat de pe ea, altfel isi rupea amandoua picioarele sub duba aia! A scapat cu ceva piele lasata pe asfalt, ca nu avea manusi, si cam atat. A doua zi mi-am cumparat manusi.

 

Am dat astea doua exemple care m-au marcat...sunt mult mai atent si cu masina de atunci.

 

Asfalt uscat si respect!

 

Am parcurs peste 500 km cu Intruderul...e superb la drum si ma simt bine pe el...l-am luat cu Z-bar ceva mai inalte, doar le-am impins mai pe fata ca sa fie conforme cu alonja. Mersul pe diavolul asta e adictiv, las in urma toate problemele si ma intind la drum...SUPERB!

 

Dupa cateva frane mai drastice in traficul de oras constat ca e si foarte stabila, desi s-a blocat roata spate o fractiune de secunda nu fuge de sub mine, avantajul motocicletei grele (250 kg + 90 ale mele)...

post-58282-0-56755800-1353274970_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ vlad_prodan2006 :

 

Cum au spus si ceilalti inainte,tre sa te decizi mai intai asupra unei clase,motocicletele pe care le-ai enumerat tu sunt ff diferite.

Speed nu-ti place,foarte bine pt un incepator.Mergi sau iti place sa mergi in mod curent offroad (chiar si soft)?Daca nu,nu prea are sens Transalp.Ca sa meri ocazional pe un drum de tara,poti sa o faci linistit si cu naked sau chopper,nu e nici o problema.

Nu am mers cu Virago 535,dar nu cred sa aiba consumul mare.Mi se pare o moto foarte frumoasa si ok din toate punctele de vedere.

Cu cb500 am mers,si pot sa-ti spun ca e cam degeaba.Cum zic batranii,e ca apa sfintita :P.De tras nu prea trage,suspensia cam naspa,de consumat cam consuma,insa e f fiabila,si potrivita pt pers mai mici,din cauza inaltimii seii.

Daca te hotarasti sa alegi segmentul naked,un Hornet mi se pare o alegere mult mai buna.La consum e cam la fel cu CB-ul,doar ca arata si mere mult mai bine.Sau,si mai bine,un SV650.V2,70 de cai,foarte buna moto si nu e plictisitoare deloc.La 2200-2400E gasesti modelul de dupa 2003,pe injectie si care arata superb.

Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut. Vreau si eu o parere de la voi. Care este cel mai bun model dintre urmatoarele:

Yahama TDM

BMW F650

BMW F650 GS

Honda Deauville

Honda Transalp

Pe viitoar as vrea sa imi cumpar una din modelele de mai sus si vroiam o parere in leg cu fiabilitatea, intretinere, consum, manevrabilitate.

Merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Foarte bun topic,recomand tuturor incepatorilor sa citeasca si daca sunt cu capul pe umeri vor face alegerea inteleapta.Mai bine incepator pe un motor mai putin puternic si fiabil decat pe un " taur " neimblanzit(R1,R6,Ninja etc) la care ai zilele numarate oricat de cumpatat crezi c-ai putea fi.Asa ca alegerea mea se orienteaza spre un Suzuki SV 650 S care cred ca ar fi mai mult decat ok.Sarbatori fericite tuturor si sa vina primavara mai repede... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

 

Sunt şi eu în căutare de motor, primul.

Mă tot uit de mai bine de o luna pe net.

 

ce părere aveţi intre un Suzuki gsf 400 Bandit din 95 (cam vechiuţ) si un Kawa er5 din 2004. am citi reviewuri despre fiecare şi aş înclina spre primul. dar sunt în continuă căutare.

 

mersi!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salutare,

numele meu e Mihai si am nevoie de cateva pareri ale cunoscatorilor in materie de moto. Ma incadrez in categria celor cu permis de "o viata", dar care nu au avut niciodata o motocicleta. Am caegoria A si B de aproape 10 ani dar in tot acest timp am mers doar cu auto. Dar a venit si la mine criza si ce sa zic ...dom'le e nasol cu bani !!! Avand in vedere ca sunt un nefericit navetist care face aproximativ 400-450 km saptamanal din care vreo 200 in oras si restul in afara orasului, am luat decizia sa achizitionez o motoreta. Si asa cum este orice om o vrea "grasa , frumoasa si devreme acasa". In traducere libera trebuie sa fie accesibila, cu un consum rezonabil si vb aceea..... sa dea bine la ochi :) Si uite asa mi-am indreptat privirile foarte serios kawasaki ninja 300

Problema este ca am nevoie de ceva parereri .Avand in vedere ca pretul uneia noua este de 5200 euro,consumul de 4-4,5 % (asa spun ei dar vreau si parerea voastra), intretinerea cred eu ca ar trebui sa tina relativ de sume mici.Vreau sa sa spuneti si voi o parere din punct de vedere al raportului de pret,consum, costuri de intretinere si km parcursi saptamanal. Adica sa dau banii astia pe ea sau sa ma orientez catre altceva,eventual ceva idei...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Kristian K changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Kristian K pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...