Sari la conținut

7. Tissot Grand Prix of the United Kingdom

Postări Recomandate

• Răspunsuri 171
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 oră în urmă, frigider a spus:
1 oră în urmă, Cavaleru a spus:

Acosta pe 6 supriza, mult in fata celorlalte KTMuri.

o fi buna pozitia dar ce-o fi in sufletu lui...

frustrare si incepe sa-si piarda rabdarea:

"It's a situation I don't accept and for which I have no patience. The train passes only once in a lifetime, and I won't be here long. You're young until you're young. Many championship stars grow up quickly and then disappear just as quickly, kind of like Freddie Spencer. He won titles then, after an injury, he never got back to being the same. The fact is, it's not just me who's struggling. ....

https://www.gpone.com/en/2025/05/25/motogp/acosta-opportunities-happen-once-in-a-lifetime-ktm-has-to-do-something.html

Editat de ioio_viola
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mda Peco avea fata de om cu picioru in groapa. Nu stiu cat il demoralizeaza satana pe cat sunt de mari problemele de feeling pe care le are cu motoreta. E ceva il impiedica sa faca performata, ca e clar ca nu a uitat peste noapte sa dea Cox.

Are el inceputul de sezon slab, dar parca ca acum n-a fost niciodata.

Hmm Acosta la Aprilia in locul tiganului? macar asta e baiat cu capu pe umeri spre deosebire de Mr.Blanamaxima

Link spre comentariu

Acum 55 minute, apriliacluj a spus:

da, clar, noroc epocal...

si per ansamblu, satana tot castigat a iesit din cursa, a luat 16 puncte sanatoase, pe cand Pecco zero barat

a castigat bine de tot. a tras cat a putut totusi, bine ca nu a mai riscat.

Oricum la final la interviu era morcovit rau, bai da fiert, zici ca terminase pe 16 ...

un interviu dupa cursa

"Today we are super lucky. I did a mistake and for that reason I am angry. It is true we finish third, it is true that we finish ahead of our main competitor for the championship but I am angry with myself. Because I did a mistake on turn eleven. I don know why. On the first lap I was super calm, in the next lap I say I will take more risk but when I try to take more risk arrive a massive wind and push me out and I lost the front. So yeah, I was super lucky with the red flag and the restart of the race gave me another opportunity but it's a another mistake. We finish third, but it is our worst Sunday so I am happy with the result. But not happy with the feeling." - Marc Marquez (British GP 2025 - Full Distance Race)

Link spre comentariu

Acum 9 ore, frigider a spus:

?

Ciudat ca mm de obicei mai risca asa,în trecut știu ca a fost singurul cu o anume opțiune de cauciuc dar acum plm se vede ca se gândește la campionat.

Peco gp Franța 0 puncte și acum Anglia 4 puncte.

Nu poți sa ai atâta ghinion.

Adică cad ambii frați și se da steag rosu și apoi cazi tu..

Se plângeau de vânt, mm cică de la vânt ar fi căzut. 

Ma aștept la următoarele gp uri sa și revină ducaty. :)

*și mm s a plâns de fata ca nu o simte..începe și el ca Peco? :)))

*MM a zis intr-un mic interviu inainte de cursa de moto3 (care era dupa a lor aici la Silverstone) ca presimte ca va castiga Rueda venit din spate - ceea ce s-a si intamplat !

Da,m-am mirat si eu - deja e a 2a greseala de alegere a gumelor pt MM/Ducati,la LeMans a zbarcit-o si acolo.DAR de fiecare data a stiut sa ia tot ce se putea lua - acolo loc 2 aici loc 3.Vorba ta - se vede ca se gandeste la campionat - no risks si punctat gros de fiecare data.E jumatate in the bag campionatul zic eu,dupa prestati(ile) lui Pecco.

Norocul tine cu cei puternici.Asta e.Si eu m-am enervat ca dupa ce au cazut amandoi ca 2 dude au putut sa dea reset si sa intre in cursa.Dar macat nu au mai dominat.MM zicea in antecamera ca parca a dat intr-un bump si "subito" a fost pe jos,nu prea inteleg italiana lui...

Si MM a zis ieri ca e o problema.Interesant.

Eu totusi spun ca e un foc de paie - sunt convins ca Pecco are dreptate in ceea ce zice - e o problema pe fata peste care MM trece si el nu poate,dar odata ce vor fi iar 45+ grade la asfalt,salut Yamaha,salut probleme Ducati.

Acum 1 oră, Cavaleru a spus:

Miller scoate un pic capu dar nu sta mult in fata oricum merge bine dar cum ne-a obisnuit, e ceva trecator, are ceva din talentu lu Vin in el numai ca el nimereste 6-7 curse bunicele fata de alea 2-3 ale lui Vin

Acosta pe 6 supriza, mult in fata celorlalte KTMuri.

Miller...e Miller.S-a nascut talent si va muri speranta.Vorba ta,cam ca Vinales,dar la 40% din talentul spaniolului.

Acosta nici o surpriza,insa dupa cum am zis si mai sus,sa nu ne imbatam cu apa rece : a fost un foc de paie : toate avantajele atat Yamaka cat si Aprilia si Honda respectiv KTM'ul lui Acosta au fost date de fapt de guma fata soft.Toti absolut toti din fata au avut aceasta guma.

Pe gume egale,toti astia nu se vor mai vedea de mareea Ducati.Notghing changed.

1 oră în urmă, xt600 a spus:

Si, uite asa, intr-o zi foarte proasta pentru Mimisor, tot scoate un podium. Insa trebuie sa admiti, ca dupa prostiile din debutul cursei, a facut o recuperare de zile mari. Pana la urma, cum spuneam si mai sus, norocul tine cu cei puternici. 

:agree:

Tot respectul pt absolut toate depasirile pe care le-a facut cat si pt batalia de final cu Morbidelli (care Morbidelli e cam tzaran ba chiar agresiv in depasiri,sunt curios cine a fost de vina pt incidentul dintre el si AEx de la care a plecat red flag),MM a fost ireprosabil.In afara de greseala de inceput desigur :)

Acum 30 minute, ioio_viola a spus:

frustrare si incepe sa-si piarda rabdarea:

Hopaa...deci Acosta nu mai are rabdare.Si pe buna dreptate - KTM e pe linie moarta,e clar.Bajaj nu cred ca se va apuca sa arunce bani cu nemiluita in acest proiect,prioritatea Bajaj e sa duca firma pe linia de plutire ca si productie,vanzari samd,aventura KTM in MGp (si probabil multe alte competitii unde se cheltuie bani cu nemiluita) se va termina rapid.

Cred ca avem in fata debutul unui nou si incitant "silly season" intr-un moment in care nu se astepta nimeni - JM,Acosta,deja sunt 2 nume mari care vor sa jump ship.

Acum 29 minute, Cavaleru a spus:

mda Peco avea fata de om cu picioru in groapa. Nu stiu cat il demoralizeaza satana pe cat sunt de mari problemele de feeling pe care le are cu motoreta. E ceva il impiedica sa faca performata, ca e clar ca nu a uitat peste noapte sa dea Cox.

Cred ca pe langa telemetria lui MM pe care o vede si care ii arata ca in nici un scenariu el nu va putea sa il bata pe acel om,mai are si problema aceasta cu feelingul fata si eu cred ca e reala treaba,nu viseaza.Deja si MM zice ca e ceva problema din cate am vazut...

Acum 31 minute, Cavaleru a spus:

Acosta la Aprilia in locul tiganului? macar asta e baiat cu capu pe umeri spre deosebire de Mr.Blanamaxima

Cred ca locul tratat cu atata scarba de JM va fi vanat de multi baieti cu capul pe umeri dupa cum zici.

Acosta

Q daca e baiat destept si isi scoate nasul din power point'urile date de Yamaha....

Oricum mi se pare ca Rivola a gresit cu acel "mesaj" trimis live catre JM - prin asta a confirmat absolut toate zvonurile aparute dupa LeMans plus ca de fapt nu i-a demonstratat/aratat nimic lui JM - Bez a castigat total circumstantial : au avut mare noroc ca absolut toate Ducatis au pus med fata,oricare din ei daca ar fi pus un soft ar fi castigat,plus faptul ca a crapat Yamaha lui Q,plus un circuit foarte propice Aprilia plus temp reci care au anulat orice problema de overheating....foarte circumstantiala toata treaba,cam ca victoria lui Zarco de cursa trecuta....Aprilia e tot in no man's land.

Link spre comentariu

Eu ieri am fost la ceva plimbare moto si trupa pleca chiar in jur de 3 si 10, zic bag pla, aveam si chef de cursa si de plimbare moto (dupa ploile interminabile din saptamanile trecute). .si cand ma pregateam de plecare... hopa cade un marquez, cade si al doilea.. zic.. aha ce bine ca a cazut MeMel, bine ca nu mai am le ce sa ma uit, ma fuck in norocul lui!..

Si pun casca in cap, las sonorul pe OrangeGO si casca macar sa aud ce se mai intampla.. Bai si nu plec bine si incep aia sa urle, Cocu si cu alalalt, Rd flag red flaaggg toti pilotii pot relua cursa..

Fuuuuccck!! Dar era prea tarziu sa ma intorc acasa asa ca "am ascultat" cursa pe drum.. ultimele 3 tururi le-am vazut intr-un popas :D 

Azi dimineata am vazut si eu cursa full thanks to userul Refrigerator. :) 

Pana la urma ce s-a stricat la Fabio Q, ca tot nu am inteles? 

Editat de B.B.
Link spre comentariu

1 oră în urmă, Method a spus:

Tot respectul pt absolut toate depasirile pe care le-a facut cat si pt batalia de final cu Morbidelli (care Morbidelli e cam tzaran ba chiar agresiv in depasiri....

Asadar, s-au intalnit doi tarani! :ok: Bine ca nu au iesit scantei. Foarte curat Mimisor, sa nu se deoache. Cat despre Morbi, ce este mai grav la el, este faptul ca si-a facut un obicei sa ramana pe trasa, atunci cand reduce gazul, in tururile de retragere. Nu stiu daca este intentionat, sau este prostie, dar este periculos. 

Cred ca pe langa telemetria lui MM pe care o vede si care ii arata ca in nici un scenariu el nu va putea sa il bata pe acel om,mai are si problema aceasta cu feelingul fata si eu cred ca e reala treaba,nu viseaza.

Daca este rational, trebuie sa admita ca MM este in alta liga. Lucrurile sunt complicate pentru el pentru ca nu il bate doar MM, il bat mai multi, in momentul de fata. Unii constant (vezi AM), altii ocazional, insa cert este ca risca sa nu termine campionatul nici macat pe podium... 

Q daca e baiat destept si isi scoate nasul din power point'urile date de Yamaha....

Face bine ca sta cu nasul in power point-uri. Acum are barbat, poate vine si un copil, viata e scumpa... 

Oricum mi se pare ca Rivola a gresit cu acel "mesaj" trimis live catre JM - prin asta a confirmat absolut toate zvonurile aparute dupa LeMans plus ca de fapt nu i-a demonstratat/aratat nimic lui JM - Bez a castigat total circumstantial :

Rivola i-a dat cu poala peste gura si bine i-a facut! Si nu sunt zvonuri. De vreo doua saptamani se vorbeste deschis despre situatie. 

Victoria lui Bezz a fost circumstantiala, cum spui, dar omiti sa vezi imaginea de ansamblu. Omul a facut o recuperare excelenta si avea un ritm de cursa foarte bun. Il apropia pe Quartararo, la un moment dat. Nu stiu/cred ca l-ar fi ajuns, dar clar Bezz-Aprilia au fost intr-o forma de zile mari. 

Acum 29 minute, B.B. a spus:

Holșotul vieții!!! Ma bucur ca va disparea din 2027. 

Link spre comentariu

Acum 3 ore, apriliacluj a spus:

da, clar, noroc epocal...

si per ansamblu, satana tot castigat a iesit din cursa, a luat 16 puncte sanatoase, pe cand Pecco zero barat

cum l-am vazut acum la boxe, asa nu l-am mai vazut..

fata era resemnata, el parca era pierdut total, demoralizat maxim

nu stiu daca psihic va putea trece peste asta

Trece ca mai jos de atat doar le mans a fost.

Deci acolo a atins fundul.

Nu are cum sa lege mai mult de 2 weekenduri dezastru.

Dacă nu era cu steagul rosu era super ok pt el cu frații m afara.

Link spre comentariu

Acum 3 ore, apriliacluj a spus:

ii trebuie un master reset :)

Are nevoie sa faca iar accident cu masina in timp ce e beat, cum a facut in pauza de vara din 2022. De acolo a luat-o in sus blana in cursa de recuperare fata de Q

Eu raman la parerea ca MM a facut niste teste si alegeri in legatura cu motocicleta, alegeri care au contat la nivelul echipei mai mult decat ale lui Bagnaia, iar de aici situatia. Este fix ceea ce MM a mai facut in trecut. Altfel nu-mi explic cum a ajuns asa cotet GP-ul nou, in conditiile in care in trecut, cand era Bagnaia pianul (wink-wink) intai puteau sa-i dea tot bortul si altii, nu doar unu.

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Method a spus:

*MM .......E jumatate in the bag campionatul zic eu,dupa prestati(ile) lui Pecco.

mult mai mult decat jumatate

adica cam 98% zic eu

feelingul cand faci plinul la masina, si decupleaza pistolul, dar tu ii mai dai cateva spritz-uri:) :)

Acum 53 minute, frigider a spus:

Dacă nu era cu steagul rosu era super ok pt el cu frații m afara.

astea cu "daca" nu se pun :) :)

MM a trecut de la agonie la extaz, de la un DNF la 16 puncte!!

in timp ce Pecco era in extaz cand a vazut ca fratii Marquez au cazut, el mergea destul de bine acolo intre fruntasi, dar a aparut steagul rosu..., si colac peste pupaza, la reluare o tranteste el :)

numa in pielea lui sa nu fii :)

Link spre comentariu

1 oră în urmă, tourist1 a spus:

Eu raman la parerea ca MM a facut niste teste si alegeri in legatura cu motocicleta, alegeri care au contat la nivelul echipei mai mult decat ale lui Bagnaia, iar de aici situatia. Este fix ceea ce MM a mai facut in trecut. Altfel nu-mi explic cum a ajuns asa cotet GP-ul nou, in conditiile in care in trecut, cand era Bagnaia pianul (wink-wink) intai puteau sa-i dea tot bortul si altii, nu doar unu.

Foarte probabil, cuvantul lui MM a inceput sa conteze. Cum bine spui, asta poate fi un pericol pentru dezvoltarea motoretei. Citisem de curand un articol, in care un nene de la alta echipa spunea exact lucrul asta: ca venirea lui MM, poate fi de rau augur pentru viitorul Ducati, deoarece abilitatea lui de a duce motocicleta mult peste potentialul ei, face ca echipa de dezvoltare sa nu mai inteleaga unde sunt limitele acesteia si pe ce sa se concentreze pentru a o imbunatati. Deocamdata nu cred ca este cazul, motocicletele celor doi (MM si Pecco) sunt usor diferite. MM merge cu un sasiu nou, in timp ce Pecco il foloseste pe cel de la inceputul sezonului, deci Jiji le ofera ambilor cam ceea ce isi doresc, fara a afecta directia de baza a dezvoltarii. Digia merge bine cu modelul 2025. Si pana la urma, nici Pecco nu merge rau, doar ca nu poate tine aproape cu diavolii din Cervera. 

Editat de xt600
Link spre comentariu

Acum 3 ore, B.B. a spus:

sistemul de ride hight de pe spate. nu a mai decuplat si a ramas spatele comprimat

Link spre comentariu

Acum 2 ore, xt600 a spus:

Unii constant (vezi AM), altii ocazional, insa cert este ca risca sa nu termine campionatul nici macat pe podium... 

Au zis si Bagnaia si....Bez? faptul ca in mod normal cica AM ar fi castigat cursa by far :

“We have to say that Alex [Marquez], without the crash in the first start, was winning the race with a hand behind [his back], he was much faster than everybody else”

Acum 2 ore, xt600 a spus:

Victoria lui Bezz a fost circumstantiala, cum spui, dar omiti sa vezi imaginea de ansamblu. Omul a facut o recuperare excelenta si avea un ritm de cursa foarte bun. Il apropia pe Quartararo, la un moment dat. Nu stiu/cred ca l-ar fi ajuns, dar clar Bezz-Aprilia au fost intr-o forma de zile mari

Nu incerc sa il denigrez pe Bez,dar asta a fost one time only deal - dupa cum am spus - circuit prielnic Aprilia,temperatura l-a ajutat,problema lui Q l-a ajutat,red flag'ul l-a ajutat toate toate s-au intalnit.

Asta e imaginea de ansamblu - nu am ce sa vad altceva : Urmatoarele curse Bez va reveni la statutul de ilustru necunoscut.Aprilia functioneaza?Cand se aliniaza stelele.Poate castiga?O data pe an,de 2 - da.Ce inseamna asta?nimic.

Poate castiga cu JM vreo 2-3 curse pe an?Posibil.In stadiul actual se poate bate la titlu - nici o sansa.

Asta nu inseamna insa ca JM nu bate campii cand vrea sa plece -nu vad vreo alta varianta mai buna.

Acum 1 oră, tourist1 a spus:

Impreuna cei 2 frumosi - MM si Bagnaia au facut niste alegeri - nu doar MM !

Amandoi au dat acelasi feedback - Bagnaia s-a minunat si i-a placut - a subliniat ideea - ce misto e cand si colegul MM simte si spune fix aceleasi lucruri ca si el.

Deci nu se poate scuza Bagnaia cu faptul ca "eu am zis ceva dar ei s-au luat dupa MM nu dupa ce ziceam eu"  - sub nici o forma.

Acum 49 minute, apriliacluj a spus:

feelingul cand faci plinul la masina, si decupleaza pistolul, dar tu ii mai dai cateva spritz-uri:) :)

Haha,buna asta.Si foarte adevarata,din pacate pt spectacol...oh,well,daca nu e altul mai bun...csf

..in alta ordine de idei - si lui Rins i s-a rupt ride-height device'ul fix ca lui Q,doar ca in ultimul tur :

“I had the same problem as Fabio,In the last lap mine was broken.From the middle until the end of the race at corner 15 I was struggling [with it]. I was generating a lot of pressure on the front [brake] to disengage it.

“Let's say I was lucky that it happened on the last lap."

Link spre comentariu

@Cavaleru si @xt600 - merci beaucoup pt lamurire!

Nu trebuie sa va ingrijorati de stricaiunile lui MM la Ducati pt ca dureaza doar doi ani.

Eu unul nu sunt de acord cu teoriile voastre, asta nu explica de ce merge bine AM. De la FdgA nu am nici o pretentie, omul e in lumea lui, Aldequer uite ca mai misca si el, Franky ala.. la fel.. ce repere ati mai gasit si voi.

Eu personal sunt convins ca la Pecco e factorul psihic si e chiar in inconstient, nici el nu isi da seama. Nu e usor sa imparti boxa cu unul care 8x campion mondial si in plus e si Marc Marquez.

Desi pare ca sunt amici sigur Pecco are un mic complex de inferioritate. 

MM nu a avut timp sa "dezvolte" Ducati in plm.. nu stiu ce tot vorbiti voi acolo. Si nici Pecco.. iar toate alegeri ce au avut de facut au fost de acord! Amandoi! 

Link spre comentariu

Acum 6 minute, B.B. a spus:

Eu personal sunt convins ca la Pecco e factorul psihic si e chiar in subconstient, nici el nu isi da seama. Nu e usor sa imparti boxa cu unul care 8x campion mondial si in plus e si Marc Marquez.

bine punctat, cam asa vad si eu lucrurile

PS. subconstient ai vrut sa zici ma gandesc :)

PPS. acel mic complex de inferioritate creste pe zi ce trece, evolueaza,il devoreaza, il mananca de viu pe Pecco!

Link spre comentariu

Acum 1 oră, xt600 a spus:

venirea lui MM, poate fi de rau augur pentru viitorul Ducati, deoarece abilitatea lui de a duce motocicleta mult peste potentialul ei, face ca echipa de dezvoltare sa nu mai inteleaga unde sunt limitele acesteia si pe ce sa se concentreze pentru a o imbunatati.

MM o duce peste limita si le spune unde e problema, din ce intelege / simte el.

adica o face si mai avion, dar doar pt el.

acum ca asta inseamna ca ceialalti nu mai pot merge cu ea.. plm, vrei sa iei campionatu sau nu?

ar trebui sa nu asculte deloc de MM si sa se ia dupa ceilalti , ca mm oricum da cox :) 

Acum 28 minute, B.B. a spus:

Eu personal sunt convins ca la Pecco e factorul psihic si e chiar in inconstient, nici el nu isi da seama. Nu e usor sa imparti boxa cu unul care 8x campion mondial si in plus e si Marc Marquez.

frate anii trecuti nu il batea des nimeni, decat poate JM.

acum il bat multi, clar e o prob.

ok psihic e dificil ca e mm coleg cu el dar omu nu mai poate sa dea cox.

firesc era peco sa dea cox in lumea lui si mm sa dea cox peste el.

si sa fie mai mereu 1-2.

peco e in pla efectiv cu moto asta noua.

nu poti pune totul pe psihic/presiune etc.

si cazatura lui f dubioasa, l-o fi luat vantu si pe el in mijlocul virajului..

Editat de frigider
Link spre comentariu

Acum 1 oră, B.B. a spus:

Eu unul nu sunt de acord cu teoriile voastre, asta nu explica de ce merge bine AM. De la FdgA nu am nici o pretentie, omul e in lumea lui, Aldequer uite ca mai misca si el, Franky ala.. la fel.. ce repere ati mai gasit si voi

AM concureaza pe GP24. MM, Pecco, Digia pe GP25. De aici comparatia cu pilotul VR46. 

In postul anterior, am mentionat ce spunea un sef de echipa, despre posibilele efecte pe care ar putea sa le aibe venirea lui MM, in boxa Ducati. Scenariu plauzibil, daca avem in vedere ce a facut din Honda, timp de 11 ani. Personal, nu cred ca Jiji va cadea in capcana... tocmai de aceea are in competitie trei GP25 si trei GP24. Omul strange date cu doua modele diferite si in plus, very clever, ii lasa pe pilotii de uzina sa isi aleaga din piesele ce le aduc pentru testare. In momentul de fata, din ceea ce spun chiar pilotii, cele doua motociclete de uzina nu sunt identice. 

Link spre comentariu

Acum 8 ore, Cavaleru a spus:

Hmm Acosta la Aprilia in locul tiganului? macar asta e baiat cu capu pe umeri spre deosebire de Mr.Blanamaxima

As putea sa trăiesc cu asta.

Acum 7 ore, exilatu' a spus:

Banania ar trebui să-i ceară lui Quartararo să-i facă lipeala cu psihologul lui...

+7

Link spre comentariu

Acum 2 ore, frigider a spus:

rins zboara? 

Nu cred, primul vizat e Miller. El e la Pramac. Sau Oliveira...

Link spre comentariu

Acum 7 ore, Aurex a spus:

Vine omul la satelit deci...nu suna ideal dar e poate mai putina presiune.

Și poate scăpăm de Miller mulțumită  lui :)))

Link spre comentariu

Acum 8 ore, Aurex a spus:

La cum merge Miller, ma indoiesc. Ma tem ca sunt vizati Rins si Oliveira. Dar la fel de mari indoieli am si in ceea ce priveste prestatiile turcului. Sunt prea multe lucruri noi pe care trebuie sa le invete si nu cred ca la varsta asta, dupa o intraga cariera petrecuta in SBK, mai este capabil de asa ceva. In locul boss-ilor de la Yamaha, m-as uita spre Acosta si i-as face o oferta de nerefuzat sau chiar spre Bagnaia, care a inceput sa nu se  simta bine la Ducati. Apoi ar fi niste nume de la Moto2, Moto 3. Vin niste pusti promitatori din urma. Toprak face bine, ceea ce face in WSBK, aici insa...  A mai testat odata cu M1 si a fost dezamagitor. 

Link spre comentariu

Acum 16 ore, B.B. a spus:

Nu trebuie sa va ingrijorati de stricaiunile lui MM la Ducati pt ca dureaza doar doi ani.

Eu unul nu sunt de acord cu teoriile voastre, asta nu explica de ce merge bine AM. De la FdgA nu am nici o pretentie, omul e in lumea lui, Aldequer uite ca mai misca si el, Franky ala.. la fel.. ce repere ati mai gasit si voi.

MM nu a avut timp sa "dezvolte" Ducati in plm.. nu stiu ce tot vorbiti voi acolo. Si nici Pecco.. iar toate alegeri ce au avut de facut au fost de acord! Amandoi! 

AM merge bine pt ca are GP24 - ca si GP22 e o motoreta pe care absolut toata lumea care a incalecat-o a laudat-o.

Dar nici eu nu sunt de acord cu teoriile cum ca "MM a dat feedback gresit care i-a stricat motoreta lui Pecco" - repet ce am zis : au dat amandoi fix acelasi feedback - Bagnaia se mira si a subliniat ca e primul pilot care simte si spune acelasi lucru cu el (in presezon).

O fi si factorul psihic dar clar Pecco nu simte fata precum o simtea la GP24.Marcel nemergand pe GP24 in viata lui (sa ne aducem aminte ca a sarit de pe problematicul GP23 de la Gresini direct pe acest GP24.5 in presezon 2025),nu stie cum e de bun GP24,si probabil a zis "merge de nu se poate motoreta" - el avand termen de comparatie DOAR GP23.So,vina tot a lui Bagnaia este.

Acum 16 ore, frigider a spus:

si cazatura lui f dubioasa, l-o fi luat vantu si pe el in mijlocul virajului..

A zis fix ce au zis si MM si AM - in prima faza se simteau f ok cu gumele,la restart cu gumele schimbate nu mai aveau grip nimic pe spate - cand lua +50 grade lean facea wheelspin masiv (ceea ce dupa cum zice el nu e deloc normal cu Ducati),si a pierdut spatele fara sa stie sa inteleaga de ce.

Acum 12 ore, ioio_viola a spus:

Toprak la Pramac Yamaha in 2026?

Aceeiasi telenovela."Marele" talent care va muri speranta Toprak....a testat Yamaha si avea timp de Lorenzo Salvadori la aprilia.Wow.

Urmeaza probabil cealalta telenovela - BMW in motogp.Facepalm.

Acum 15 ore, xt600 a spus:

Omul strange date cu doua modele diferite si in plus, very clever, ii lasa pe pilotii de uzina sa isi aleaga din piesele ce le aduc pentru testare. In momentul de fata, din ceea ce spun chiar pilotii, cele doua motociclete de uzina nu sunt identice. 

True.Gigi nu se ia doar dupa 1 pilot,ii asculta pe toti.Si studiaza si telemetria,nu face trial and error (vezi Honda,Yamaha,btw am vazut ca Yamaha a revenit inapoi la alu swingarm dupa ce de 1 sezon? intreg a mers pe cf swingarm - exemplul perfrect de trial and error going wrong).Daca amandoi pilotii i-au spus ca GP24.5 e stas in presezon,probabil si telemetria a aratat rezultate promitatoare...nu poate fi Gigi tras la raspundere.

Da,MM s-a dus mai departe cu dezvoltarea,are un cadru nou si inca cateva piese (nu a dat detalii ce sunt),in timp ce Pecco bajbaie cu cadrul initial si incearca tot felul de setari.Deja cu cadre diferite,eu zic ca Pecco nu mai poate lua base settings de la MM.

Ceva ce mi se pare foarte interesant insa - in conferinta MM a spus ca "our bike,they it is made,can't go with front softs and last 'till the end of the race".

Cu alte cuvinte,Ducati nu poate merge pe softs toata lungimea cursei ca le mananca - bigger downforce la asta ma duce pe mine capul.

Oricum e clar ca nici un Ducati nu a pus front softs pe fata,in timp ce absolut toti ceilalti constructori au incercat asta !

Mi se pare un detaliu foarte interesant.

Tot nu explica insa de ce Pecco nu simte fata...

Link spre comentariu