Sylmena Postat 22 ore în urmă Share Postat 22 ore în urmă Salut, sunt proaspat posesor de permis si m-ar interesa daca aveti vreo recomandare de trasee/plimbari pentru a castiga experienta, eventual structurate progresiv pe niveluri de dificultate. Cred ca ar fi util si pentru altii, in ideea de a te pregati gradual pentru un Transalpina/Transfagarasan, de exemplu. Pe mine personal m-ar ajuta cateva sugestii din zona Prahova, multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă Salut, Bulgaria, du-te in Bulgaria, traficul mai potolit un pic si soferii nu atat de cretini ca cei autohtoni. Poti alege orice traseu pe acolo intrucat nu este nici unul dificil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă Salutare, ai toate drumurile la nord de DN1B, Ploiesti-Buzau Incearca sa eviti pe cat posibil DN1B, alearga conjudetenii tau ca nebunii pe acolo. Evident cot la cot cu restul conationalilor. Mergi usurel, in ritmul tau. Nu te grabeste nimeni. Te bucuri de plimbare. Oricum motorul tau nu este de alergat si luat curbe in ac de par. Cu atentie prin sate si comune, nu intri tare in curbe ca nu stii ce gasesti prin sau dupa ea, atentie la balega pe care o mai gasesti pe drum. Si mai sunt zone unde de la ploi a ajuns pietris de pe dealuri si a ramas pe asfalt. Cand am fost eu acuma vreo 2 ani pe acolo, era bun de o plimbare de agrement. Distractie placuta!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sylmena Postat 21 ore în urmă Autor Share Postat 21 ore în urmă Bulgaria nu m-as baga, deja e drum serios pentru mine, ma gandesc mai degraba la plimbari de 2-3 ore prin imprejurimi. Si da, motorul meu nu e de pus genunchiul jos, l-am ales pentru un stil relaxat de mers. Spre Buzau suna bine, mersi de sfat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă Pune si tu pe Maps un traseu si vezi cat dureaza. Uite un exemplu de traseu de 110 Km si aprox. 2 ore: Nu ai treaba cu DN1B, mergi pe drumuri judetene. Daca nu mergi sambata sau duminica, faci o oprire la Ceptura si iti iei si un vin bun ca sa il savurezi dupa ce ajungi acasa. Ultima oara cand am fost, aveau inchis magazinul in weekend. Nu am inteles strategia de bussines. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sylmena Postat 20 ore în urmă Autor Share Postat 20 ore în urmă Daca tot ai zis de vin, iti recomand magazinul Institutului de Cercetare Viticola Valea Calugareasca. https://maps.app.goo.gl/fbo9syGicoT1WfLt8 E o dugheana obosita, dar vinurile sunt f. bune, sa incerci Feteasca Neagra. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Nu exista drumuri pentru incepatori. Exista unde si cand sa nu te duci ca incepator. Respectiv nu in w.e. pe drumuri +a Valea Prahovei, E85, TF, TA, A2, Valea Oltului. Pe astea, daca poti, fa-le in zile lucratoare. Singur. In rest, nciun drum nu e prea greu daca il parcurgi in ritmul tau, in ritmul in care ai control. Degeaba mergi pana la Giurgiu si inapoi, nu e niciun catig. Degeaba te duci pana la Campna si inapoi, ala nu e drum de moto. Repet, mergand in ritmul tau niciun drum nu ar trebui sa fie greu. Nubte lasa atras in competitii cu soferi, nu iti forta limitele si totul arvtrebui sa fie ok. PS si nu folosi Maps sau Waze decat ca orientare, nu sta nu ochii il ele, incearca sa mergi dupa indicatoare si sa inveti drumurile. Altfel o sa te trezesti peste 10 ani ca nu stii sa ajungi de la Sinaia la Bucuresti daca ai ramas fara baterie la telefon. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lup69 Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă 4 hours ago, Speedy.K said: Nu exista drumuri pentru incepatori. Exista unde si cand sa nu te duci ca incepator. Respectiv nu in w.e. pe drumuri +a Valea Prahovei, E85, TF, TA, A2, Valea Oltului. Pe astea, daca poti, fa-le in zile lucratoare. Singur. In rest, nciun drum nu e prea greu daca il parcurgi in ritmul tau, in ritmul in care ai control. Degeaba mergi pana la Giurgiu si inapoi, nu e niciun catig. Degeaba te duci pana la Campna si inapoi, ala nu e drum de moto. Repet, mergand in ritmul tau niciun drum nu ar trebui sa fie greu. Nubte lasa atras in competitii cu soferi, nu iti forta limitele si totul arvtrebui sa fie ok. PS si nu folosi Maps sau Waze decat ca orientare, nu sta nu ochii il ele, incearca sa mergi dupa indicatoare si sa inveti drumurile. Altfel o sa te trezesti peste 10 ani ca nu stii sa ajungi de la Sinaia la Bucuresti daca ai ramas fara baterie la telefon. +1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat 8 minute în urmă Admin Share Postat 8 minute în urmă Și mai e o chestie, mergi la drum singur, în ritmul tău. Cel puțin acum, ca începător. Unul cu experiență, care să meargă cu tine, e greu de găsit. Iar un alt începător, te ajută fix ca a treia țâță! Oricum, o să-ți dai seama singur, dacă ești făcut pentru asta sau nu! În situații din astea, îmi amintesc mereu de sfatul doctorului ortoped, când aveam ruptă încheietura mâinii. După ce se închegase, îmi era frică să car greutăți, îmi tot închipuiam că mi se smulge de la locul ei :-)) Și l-am întrebat pe ăsta când o sa fiu ready. Și el mi-a spus ceva foarte simplu, dar logic și adevărat: o să-ți spună corpul când ești gata! Revenind la tine, ziceam că o să-ți dai seama, dacă ești făcut pentru asta sau nu. Eu mi-am luat permis în 2004, prima motocicletă a fost una de 300 kg, iar primul drum lung, la câteva zile, a fost București - Brașov, la intalnirea din camping! Și am plecat singur, și îmi păstrez obiceiul și acum, în 99% din cazuri sunt haiduc. Adică total atipic față de ce se recomandă. Și na!, după 21 ani, cu ajutorul ingerașului, am ajuns să povestim :-)) Dar îmi amintesc de anul ăla, nu am avut niciodată frică de nimic. Abia așteptam să plec la drum, am îndrăgit fenomenul din primul metru parcurs. Nu am stat să întreb pe nimeni ce și cum, am făcut lucrurile fix în stilul meu, am căutat singur răspunsuri și am învățat pe parcurs. Cu alte cuvinte, am fost făcut pentru asta, am avut talent, am iubit și iubesc la fel motocicleta și senzațiile oferite și astăzi. Eram foarte activ pe forumul ăsta, de la care am învățat destule și am cunoscut oameni frumoși. E o vorbă, văzând și făcând. Acum sunt alte vremuri, oamenii s-au tâmpit. Văd topicuri deschise pe toate grupurile de către începători (și nu numai), cu clasica și tâmpita întrebare: ce motor să-mi iau. Fără să înceapă cu datele despre el, ce greutate, înălțime are, unde vrea să meargă cu mobra aia, va merge solo sau cu pasager etc. Adică, niște elemente esențiale! Nimeni nu e sigur pe el, toți caută validări și sfaturi de la alți tâmpiți! Ia-ți frate ce-ți place ție, nu altuia, că tu vei plăti și călări mobră aia, nu alt netot! Vorba lui Speedy, peste 10 ani, ăștia nu-și găsesc nici drumul până la WC, fără Waze! Acuma, nu știu cât te ajută ce ți-am spus, sper să reții ceva, pentru că e bazat pe experiență. Succes! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate