Sari la conținut

Accident mortal sector 4

Leon
 Share

Postări Recomandate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stupid accident, condoleanțe familiei...

Am pățit ceva oarecum similar, dar cu pagube minime la 650, cu posibilitatea de consecințe dezastruoase. Mergeam într-o excursie, abia făcusem 240 km de când ieșisem din curte, 80/h in afara localității, drum drept, câțiva copaci pe margini. Nu știu cum naiba, un fel de porumbel, cioară sau ceva închis la culoare, dimensiuni apreciabile, zboară din copac direct in parbrizul mobrei, care se crapă destul de urât (era montat înainte să plecăm, deci nou, țiplă). Înjur, opresc, constat pagubele, înjur din nou, dau să-i sun pe ai mei, îmi răspund într-un final, le spun să-mi trimită parbrizul vechi la Drobeta Turnu Severin. Ăștia cică nu au cum, că nu-s acasă, iar până ajung se închide la fancurier. Așa că am scos un cui de la cort, l-am înroșit cu arzătorul, găurit parbrizul și prins cu soricei de plastic. Așa a mers aproape 5000 km in excursia respectivă plus încă jumătate de an, până am găsit alt parbriz (cel vechi avea fisuri). Putea să se termine nasol, aveam viziera ridicată (așa merg de obicei), am luat o vrabie in cască și m-am speriat groaznic.

Acum, că avea viteză, că ar fi mers încet, regretele sunt tardive, când te sperie ceva e posibil să reacționezi ciudat. 

Păcat de el... 🥀

Link spre comentariu

• Admin

Da, o tragedie în genul Final Destination! 

Dumnezeu să-l ierte! 

Nu am lovit până acum (și sper să nu o fac!) niciun animal sau pasăre, dar îmi amintesc de fostul proprietar al LT-ului.

Îmi povestea că a lovit în mers o gâscă/rață sălbatică, iar impactul a fost atât de violent, încât a rupt unul dintre suporții metalici ai parbrizului electric. 

Spunea că a avut noroc și a ținut motorul pe trasă, altfel se tăvălea sigur, cu consecințele de rigoare. 

Referitor la flip up sau vizieră ridicată, nu mai merg așa de ani buni la drum lung. 

O mai fac extrem de rar în oraș, la viteze mici, dar aia doar pentru câteva secunde. 

Îmi amintesc de o întâmplare de acum vreo 10 ani, când eram pe drum într-o zi relaxată și mergeam cu viziera deschisă. 

Am ajuns din spate un camion și cât așteptăm să-l depășesc, un mesaj venit de la îngerul păzitor mi-a spus să trag viziera. 

În momentele următoare, roțile duble din spate au antrenat o piatră cât un sfert de pumn, care m-a lovit fix în locul în care trăsesem plasticul! 

Altă dată, mergând cu viteză, am lovit un cărăbuș / rădașcă, care s-a împrăștiat imediat pe vizieră. 

Chestiile astea le-am luat ca pe niște semne prevestitoare și de atunci îmi amintesc de fiecare dată de ele, când mai am tendința să ridic mandibula sau viziera, la viteze mici. 

Link spre comentariu

Condoleante familiei, si vorba colegilor, ciudat accident.

Patit si eu cu o zburatoare. Pe autostrada, pe banda 1 un pescarus bine crescut. L-am vazut din timp, am trecut usor pe banda 2, parca am pesimtit si am luat si mana din gaz. Probabil speriat de zgomot a zburat exact cand ma apropiam de el, si fix in directia mea. L-am luat cu umarul, l-am vazut in oglinda ca s a rostogolit in aer si a cazut pe jos. Pe moment nu am simtit durere sau ceva, dar a doua zi abia imi puteam misca mana si am avut o vanataie cat o palma o saptamana intreaga..

Plus alte dati pietricele sau insecte mai zdravene luate in manusi sau fix sub casca, la fel cu vanatai si durere..

Cateva patanii din acestea, si la fel ca si colegii de mai sus, viziera jos, echipament complet, si atentie cat cuprinde..

Link spre comentariu

• Admin

Băiatul venea de sus dinspre Cimitirul Bellu și mergea înspre Șincai cu viteză pe linia de tramvai.

Când s-a apropiat de refugiu, inițial a vrut să meargă înainte, apoi s-a răzgândit și a făcut dreapta, spre banda 2.

In zonă era și un stol de porumbei, care au zburat speriați de el, iar unul l-a lovit în cască.

Se pare că motocicleta a lovit cu stânga spate colțul scuarului (punctul roz), el a fost aruncat în gardul metalic, unde a lovit cu capul o bilă metalică. El a fost aruncat la vreo 25 metri, motocicleta la 50 de acel scuar. 

Logica îmi spune că probabil a alunecat pe șina de tramvai când a vrut să schimbe direcția și de a aici dinamica accidentului.

Dacă nu ar fi alunecat, nu avea cum să lovească cu partea spate acel scuar. 

Nu se știe câtă influență a avut impactul cu acel porumbel, e doar o piesă în acest tragic accident.

FB_IMG_1757048909119.jpg

Link spre comentariu