Sari la conținut

Motogp - presezon 2026

Cavaleru
 Share

Postări Recomandate

Turcu lovit de realitatea competitiei motogp. I-a stat rahatu de-a curmezisu :)

Aprilia confirma ca alegerea no1 e Bez. In interviu zice ca de la JM  inca avem de asteptat sa vedem ce poate. Eu cred ca JM e pe picior de plecare. E clar ca cele 2 parti nu's ment to be togheter

FB_IMG_1770356620584.jpg

Screenshot_20260206_065252_Facebook.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 592
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 11 ore, Cavaleru a spus:

Care ar fii logica sa il pui pe Acosta direct pe factory si sa nu il treci prin una din echipele client?

Din punctul meu de vedere e foarte gresit sa ai 2 piloti alpha - s-a vazut in foarte multe cazuri mai ales in F1 dar si in motogp ca nu e o strategie productiva.

Dar...Gigi se pare ca e de alta parere.Hopefully.

Acum 11 ore, danypop a spus:

de la o echipa factory la una privată?

Pt ca sunt f mari sanse ca echipa factory sa ramana fara finantare de la Bajaj sau sa fie vanduta...cine stie cui.

Acosta a inceput rapid discutiile cu VR46 anul trecut fix de dupa declaratia CEO de la Bajaj din noiembrie ca vor taia peste 50% din cheltuielile KTM.

Acum 2 ore, Gixu. a spus:

Din pacate pentru el, giumbușlucurile din WSBK nu mai merg in GP.  Nu-i va pune nimeni balast lui MM si nu va scadea nimeni turatia Ducati de dragul lui :)

Ahahaha asta ar fi de pomina.

Eu nu inteleg regulile din wsbk,se faceau asemenea lucruri pt Toprak?Razna....

1 oră în urmă, Cavaleru a spus:

Aprilia confirma ca alegerea no1 e Bez. In interviu zice ca de la JM  inca avem de asteptat sa vedem ce poate. Eu cred ca JM e pe picior de plecare. E clar ca cele 2 parti nu's ment to be togheter

Ar fi bine ca doar primele 5 curse sa se chinuie si dupa aia sa mearga macar undeva sub Q.Dar sincer m-as mira.Am zis inca de la zvonurile de aducere a lui ca e o idee f proasta pt el sa schimbe disciplina la varsta asta si mai ales sa debuteze si pe cea mai slaba moto din grila,dar meh,asteptam sa vedem cursele,nu tragem nici o concluzie deocamdata.Insa dupa primele semne...se prevede a fi un mare fiasco periplul sau prin gp.

Sincer,nici nu inteleg la ce se astepta - avea impresia ca Q merge prost si el va face motoreta aia sa zbarnaie ca sa se bata cu Memelu dupa cum declara?wtf,eu inteleg vise si ce mai debitam noi pe aici,dar ala e pilot profesionist are niste campionate in sbk adica intelege mult mai multe ca noi cand vede cum merg astia,nu s-a informat,nu a prins-o?trebuie sa guste calcatul ca sa isi dea seama ca e calcat,nu isi da seama dupa culoare? :bounce:

Mai ales pe Yamaha care a devenit o motoreta...complicata,ce iata,nu trebuie fortata pt a da rezultate,si alea slabe - un stil total nespecific lui samd samd.

Am vazut si eu interviul cu Rivola,a zis ca a avut o prima prioritate - Bez care a dovedit ca e un pilot rapid f muncitor si un team-player,acum ca au rezolvat de prim pilot pt celalalt loc au mai multe planuri - plan A,B,C,D,vorbesc cu mai multa lume.

L-a laudat de complezenta pe JM ca talent etc "ma rog,o seama de politeturi" vorba lui Caragiale,dar a zis totodata ca de 1 an si ceva el tot nu l-a vazut pe JM la lucru pe bune,deci il vad pe JM cam fara sanse in a-si pastra locul la Aprilia.Sau ma rog,optiunea 3-4 incolo,in orice caz nu prima alegere,si nici macar a 2a.

Are dreptate si omul...dai 4.4 mil+ bonusuri pana 5.9 milioane pe an si ala se accidenteaza ca boul in presezon,cade de pe motoreta in primele curse ca forteaza accidentat la locul coispe,ba a mai si vrut sa plece dupa 5 runde timp in care nu participase la nici o cursa,ba din cate imi aduc aminte l-a si luat pe faras pe Bez intr-o cursa nu?...mai e ceva de zis despre JM?Pacat de talentul si viteza aia...la fel ca la Mav.

Meh,macar asta a avut concentrarea si forta psihica necesara in a lua un titlul mondial,Mav oha.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Method a spus:

Din punctul meu de vedere e foarte gresit sa ai 2 piloti alpha - s-a vazut in foarte multe cazuri mai ales in F1 dar si in motogp ca nu e o strategie productiva.

daca  nu e la tine in curte, e la ceilalti. asa ca de ce sa nu ai tu cei mai buni piloti si sa iti asiguri locu 1 si de ce nu si 2.

ce plm, nu tre sa fie prieteni.

care e problema?

se pot da jos pe circuit si in calitate de colegi si de non colegi.

Eu nu inteleg regulile din wsbk,se faceau asemenea lucruri pt Toprak?Razna....

nu se faceau pt x sau y ci pt spectacol.

ce nu inteleg eu: cand Rea a domniat 6 ani la rand, nu i s-a pus si lui balast?

sau sunt noi regulile?

stiu ca si la unele curse de masini e asta cu balast.

Acum 2 ore, Cavaleru a spus:

FB_IMG_1770356620584.jpg

5? vrea sa zica 25 :)) 

vai de pla lui.

in interviu parea chill si umil si "sunt multe de invatat". nu parea arogant etc.

Link spre comentariu

33 minutes ago, frigider said:

Abia după aia a început, pentru că nimeni nu putea concura cu Rea și Kawasaki. Prima dată cei de la Kawa au fost obligați să aducă mai jos red-line-ul. Așa a profitat nou-venitul Bautista și Ducati (în fapt, lumea bârfea la vremea respectivă că tocmai Ducati a insistat să se introducă regulile astea).

Link spre comentariu

1 oră în urmă, frigider a spus:

daca  nu e la tine in curte, e la ceilalti. asa ca de ce sa nu ai tu cei mai buni piloti si sa iti asiguri locu 1 si de ce nu si 2.

sau sunt noi regulile?

Asa este. Chestia asta, cum ca nu pot sta doi piloti de top in aceeasi echipa, este mai mult problema unor minti infierbantate, care vad conflicte peste tot. Situatia din boxa Yamaha, in perioada Rossi-Lorenzo, a fost una exceptionala, nu pentru ca nu ar fi existat tensiune si raceala intre coechipieri si pana atunci, dar in cazul celor doi, s-au intalnit doua personalitati si caractere incompatibile, ce a dus la un conflict deschis preluat si exagerat de presa. Nu toti pilotii sunt insa conflictuali ca cei doi, deci slabe sanse sa avem parte din nou de un ”spectacol” similar. In plus, managerii de echipe au invatat cum sa managerieze asemenea situatii. Cel putin cu Jiji, ma inoiesc ca ii merge cuiva. Fie el MM sau Acosta. 

Din cate mai tin minte, nu se pune balast, ci se umbla la regimul de turatie a motorului. 

Acum 3 ore, Cavaleru a spus:

Inca nu s-a lovit bine de realitatea competitiei. Socul va veni odata cu primele curse. Sper insa sa se adapteze. Talent si potential are, dar sunt multe lucruri noi, pe care trebuie sa le invete repede.  

Editat de xt600
Link spre comentariu

care e problema?

se pot da jos pe circuit si in calitate de colegi si de non colegi.

Pe sistemul asta ar trebui sa facă Ducati vreo 4 echipe sa ia toți piloții alfa de la ceilalti ca să fie la ei în curte :D

Problema (nu m-am trezit eu cu teoria asta ci ne învață recent history) e faptul ca iese urat dpdv al bătăliilor și în teren și în afara lui.

Nu mai zic de cazurile faimoase din F1,reia bătăliile din motogp dintre Rossi și Lorenzo și paravanul dintre boxe șamd șamd.

Va dauna ca imagine echipei zic eu.Iar când se bat pt un asa trofeu,ambii piloti vor recurge la tot felul de stratagema on and off the track,aia cu adversari pe circuit prieteni în afara lui e pt copiii de grădiniță.

La ce personalități au de obicei pilotii de top,nu se vor suporta unul pe altul după 4 5 curse.

Acosta abia așteaptă sa îl frece pe MM on track iar MM se știe cât de agresiv e când încearcă cineva sa îl depășească.

Dar hey,eu sunt pentru,nu ma interesează lezarea imaginii Ducati - more fun 4 us ca și spectatori :peace:

in interviu parea chill si umil si "sunt multe de invatat". nu parea arogant etc

Da,asta e un punct bun - faptul ca înțelege greutatea task'ului pe care îl are în față.

Bine ar fi măcar sa vina nițel sub Q.

Părerea mea e ca în prima faza sa dea alea 10kg jos ca nu se poate pe lângă faptul ca ești ditai calul nu te avantajează fizicul sa fii și overweight...iti pui singur Balast? 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Method a spus:

Dar...Gigi se pare ca e de alta parere.Hopefully.

Eu unul pe Acosta l-as baga la o echipa de client, as tine de MM si Peco inca 2 sezoane, si apoi il aduc pe Acosta si il pastrez pe unu din cei doi sau pe nici unu. In felul asta Ducati are viitorul asigurat.

MM in '29 va avea cam multi anisori ..

Link spre comentariu

Acum 22 minute, xt600 a spus:

In plus, managerii de echipe au invatat cum sa managerieze asemenea situatii. Cel putin cu Jiji, ma inoiesc ca ii merge cuiva. Fie el MM sau Acosta. 

plus ca traim in vremea "corectitudinii politice"

adversarii se respecta si vb frumos unii despre altii.

inainte se urau. alte vremuri.

Acum 8 minute, Method a spus:

Pe sistemul asta ar trebui sa facă Ducati vreo 4 echipe sa ia toți piloții alfa de la ceilalti ca să fie la ei în curte :D

nu cred.
peco slab, greseste mult

JM rapid, greseste mult.

Q ? plm, a cedat psihic atunci.

Acosta pare la nivel de marc. 

Editat de frigider
Link spre comentariu

Acum 13 ore, Cavaleru a spus:

deci dupa logica voastra Acosta e mai smecher ca MM ca MM a trecut pe la Gresini pt acomodarea cu Ducati...

aplauze in picioare pt logica voastra!

MM a trecut pe la Gresini pentru ca asa a vrut EL si pentru ca probabil asa i-au impus in clauza de plecare Honda. Putea trece la Ducati Factory cand voia muschiu lui.

Voi tot nu ati priceput ca toata sceneta cu "avem de alege intre 3 piloti din care unul e cel inlocuit" a Ducati afost doar de ochii lumii?

Link spre comentariu

Si o comparatie care face ai sens.

imbunatatirea fata de testul din 2025.

la aprilia este normal progresul, Bez era debutant pe aprilia.

la yamaha e un pic mincinos, fara Q timpii sunt normal mai mari. Sunt convins ca, Q reusesea un 57 low cu V4.

ar fi ijtrrsant de comparat timpii lui Miller si Rins fata de testul trecut. Doar ca nu am timp sa caut sa vad daca si cu cat s-au imbunatatit

image.thumb.png.c99f5052a0862af80261f3c1f855936a.png

Editat de damager
Link spre comentariu

Acum 1 oră, Method a spus:

....reia bătăliile din motogp dintre Rossi și Lorenzo și paravanul dintre boxe

sau Hamilton si Alonso, a castigat Raikonnen titlul, desi in ultima cursa era cu a 3-a sansa

Hamilton si Rosberg, dupa titlul castigat, Rosberg s-a retras

Senna si Prost, s-au ciondranit de numa-numa..., pana la urma a plecat Prost

niciodata nu s-a sfarsit bine :)

Link spre comentariu

Alti oameni, alte timpuri... Acum, cum bine spune @frigider, traim vremurile corectitudinii politice. Cu siguranta au stipulat in contract comportamentul in cadrul echipei si ce au voie sa declare si ce nu. Circul si panarama nu mai sunt admise. Cel putin nu in media si pe retele. 

Link spre comentariu

Eu unul pe Acosta l-as baga la o echipa de client, as tine de MM si Peco inca 2 sezoane, si apoi il aduc pe Acosta si il pastrez pe unu din cei doi sau pe nici unu. In felul asta Ducati are viitorul asigurat.

MM in '29 va avea cam multi anisori ..

Exact.Alta treaba asa.

1 oră în urmă, damager a spus:

Si o comparatie care face ai sens.

imbunatatirea fata de testul din 2025.

Nu mi se par veridice comparatiile de la un an la altul - daca difera conditiile meteo temp umiditate sau daca difera nivelul de grip ne pot da niste rezultate total diferite de realitate.Meh,vom vedea in primele curse - Buriram e mai ciudatel,in Brazilia nu s-a mers deci nu are nimeni nici un etalon,dar dupa Cota si Qatar va fi clar nivelul fiecaruia.

As spune ca Ducati va rupe (mai rau ca anul trecut,daca e posibil asa ceva).

Sper ca Aprilia sa se apropie macar marginal de ei pe unele circuite.

Sper ca Honda sa vina mai aproape de cei 2 sa vedem un progres clar fata de anul trecut.

..de la (k)Ktm si Yamaka nu am ce sperante sa am :rusinica:

1 oră în urmă, damager a spus:

fara Q timpii sunt normal mai mari. Sunt convins ca, Q reusesea un 57 low cu V4.

Stai sa vezi de la anul timpii Yamaha :bounce:

Acum 57 minute, apriliacluj a spus:

niciodata nu s-a sfarsit bine :)

Eeexact.

Dar pe mine nu poate decat sa ma bucure treaba asta - o frasuiala on si poate off the track intre actualul atotputernicul si amenintatorul campion mondial si (probabil) urmatorul alfa male?C'mon.Prea frumos.

E ca in documentarele de pe NatGeo cu bataliile intre masculi pt suprematie.Can't go wrong with that story :D

Plus ca mai nou s-ar putea ca si Dorna/Liberty sa isi bage coada politic si sa faca lobby pt o moto buna data lui Acosta,iar cum Acosta e setat pe Ducati....revenim la treaba din 2024 cu Memelu care nu vroia sa mearga la Pramac si prin asta a declansat acele mutari foarte curioase de trupe din weekendul de la Mugello.

Editat de Method
Link spre comentariu

Lorenzo (care mai nou e coach tehnic lui Vinales) descrie ce a vazut in test cu privire la progresul motoretelor.

Si ne da o imagine destul de sumbra - exact ce speculam si eu mai sus  - in ciuda timpilor pusi de colegul,se pare ca Ducati a imbunatatit destul de mult:

“Well, unfortunately, it looks like Ducati has clearly made a step forward - a strong step forward,

"Looking from the track, in the corners, you can see the Ducati is so smooth, so electric, especially in the exit of the corners.

“They are so smooth at maximum angle, with 20% of throttle, but also when they pick up [the bike] they keep this smoothness for a long time.

“Instead, the other bikes look a little bit more nervous.

“As I could see, they improved the rear device at the start, but also in the exit of the corners looks very low, super low, and this for sure helps acceleration, to not wheelie.

“We also saw some very big wings on the front of the bike, like a Formula 1 car almost, and this downforce helps a lot to keep the bike very stable in acceleration.

“But I think last year Ducati almost didn’t improve anything, so they kept working for this year, and from what I see on this track, they’ve clearly made a step forward."

Link spre comentariu

Exact.Alta treaba asa.

o fii Acosta boywonder dar.. e necopt, nu a dovedit nimic, e rapid, dar toaca gumele cum halesc eu jeleuri..

Ai o pereche puternica MM si Peco, care au o relatie echilibrata, unu multiplu campion mondial si prima data campeon pe Ducati, al doilea cu 2 titluri pe Ducati. In ce epoca renunti la un campion mondial pt Acosta. Poate daca Peco alege altceva sa zicem ca iei in calcul mutarea lui Acosta.

Daca vrea Jiji scandal in boxa, il aduce pe tigan inapoi, omu e rapid, stie pe ghidonu lu ducati.

Eu in nici un scenariu nu l-as arunca pe Acosta in seaua Factory. I-as da contract si loc garantat la factory din 2029.

Oricum ducati are cele mai puternice echipe de client...

Acum 5 ore, B.B. a spus:

MM a trecut pe la Gresini pentru ca asa a vrut EL si pentru ca probabil asa i-au impus in clauza de plecare Honda. Putea trece la Ducati Factory cand voia muschiu lui.

Voi tot nu ati priceput ca toata sceneta cu "avem de alege intre 3 piloti din care unul e cel inlocuit" a Ducati afost doar de ochii lumii?

nu mai fii gica contra. n-ai nici o dovada sa sustii asta 

Link spre comentariu

o fii Acosta boywonder dar.. e necopt, nu a dovedit nimic, e rapid, dar toaca gumele cum halesc eu jeleuri..

Daca vrea Jiji scandal in boxa, il aduce pe tigan inapoi, omu e rapid, stie pe ghidonu lu ducati.

Eu in nici un scenariu nu l-as arunca pe Acosta in seaua Factory. I-as da contract si loc garantat la factory din 2029.

Asta este erezie! Cum sa spui asa ceva despre Acosta? Eu am spus si am fost trimis sa vad rezultatele de la Moto3 si Moto2. 

Nu ar fi nici un scandal. Daca le da ordin Jiji, se pupa si pe gura, se tin de mana la parada pilotilor, etc. Exagerez, dar intelegi ideea. 

Cred ca in acest moment al carierei lui, ar fi multumit la orice echipa de client Ducati, cu conditia sa primeasca motoreta si sprijin de uzina. Poate ca ar fi chiar mai bine pentru el sa mearga pe o asemenea reteta. Desigur, la uzina salariile sunt altele.... 

Link spre comentariu