Sari la conținut

Mi-am luat Fiat si imi place, imi place mult.

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Acum 12 ore, 15151515 a spus:

Offtopic discret - si eu mi-am luat Fiat acum ceva vreme...

image.thumb.png.2305c9fc510d9f47c20d54aab4022dc5.png

Ce tare! Sa te bucuri de ea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 months later...

Am dus astazi Fiat-ul la mare.20260508_194446.thumb.jpg.b739907406502ebf3a1374ec5f641d43.jpg

Am observat ca in 9-a are 2600rpm la 160km/h pe autostrada, pe modul manual, pe modul automat o reduce in 8-a. Pe modul automat 9-a intra de la 180km/h.

Am plecat cu plinul facut, Bucuresti -Fetesti am tinut-o 160 si m-a "speriat" putin bordul care arata 11,9%.

De la Fetesti la Eforie am tinut-o la 130km/h pe CC, iar consumul cat am avut autostrada a aratat 11,5% , apoi cat m-am mai dus prin Eforie Nord si Sud, a scazut la 10,8%.

M-am dus la Petrom am facut plinul si a reiesit 11%. Psihologic imi pare un pic cam mult, dar nu comentez, acum 1luna am avut un drum lung de facut cu 2.0i Mazda 9,3%, latram la volan, ma dadeam jos sa o imping. Poate sa consume Fiat-ul cat vrea, e "avion" fata de ce are consoarta, ca agrement, prezenta motor, reprize, ai o baza in motor nu gluma.

La 15.12.2025 la 1:03, Bigfoot a spus:

4) Cutia de viteze ca solutie tehnica. Nu sunt fanul cutiilor cu dublu ambreiaj. Consider ca o cutie automata este una care are convertizor de cuplu, adica cu bloc de valve si lichid hidaulic. Restul este can can.

Fratilor aici am gresit ca un amator.

Cutia de viteze este hidraulica ZF9HP48.

O sa ii schimb probabil la un moment dat blocul de valve pt ca uneori face fitze, in opinia mea, agata, din cand in cand la schimbarea treptelor.

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Bigfoot a spus:

Am plecat cu plinul facut, Bucuresti -Fetesti am tinut-o 160 si m-a "speriat" putin bordul care arata 11,9%.

De la Fetesti la Eforie am tinut-o la 130km/h pe CC, iar consumul cat am avut autostrada a aratat 11,5% , apoi cat m-am mai dus prin Eforie Nord si Sud, a scazut la 10,8%.

M-am dus la Petrom am facut plinul si a reiesit 11%. Psihologic imi pare un pic cam mult

Cam ii place benzina....dar si aia 170 CP de sub capota trebuie hraniti...

Link spre comentariu

Acum 7 ore, ALEX-Guzzista a spus:

Cam ii place benzina....dar si aia 170 CP de sub capota trebuie hraniti...

Acum am ajuns in Bucuresti, mers legal 135km/h, consum fix 9.

20260509_150324.thumb.jpg.957b30b8cca75a96333e9dad38551dfa.jpg

La 135km/h are 2700rpm cu 8-a.

Da 250Nm la 2500rpm si 170cai la 5500rpm sunt insetati din 1.4, dar sincer chiar este o placere sa il conduci, pt ca este elastic si prezent, nu exista sa accelerezi si sa nu raspunda instant.

Link spre comentariu

La 09.05.2026 la 16:52, Bigfoot a spus:

Acum am ajuns in Bucuresti, mers legal 135km/h, consum fix 9.

Daca mergi ca pensionarii (sub limita legala), poti sa scoti consum de 6 litri (iti spun din proprie experienta, am incercat asta acum 2 saptamani, spre munte cu cauciucurile de iarna, desi afara era caldut....am mers ca la plimbare si am ramas mirat ca am scos consum de hibrid)

Link spre comentariu

Acum 3 ore, apriliacluj a spus:

vorba unui prieten, nu-i bai ca consuma, sa mearga e important!

benzina si diiiii!

Adevarat!

Acum 12 minute, Leon a spus:

Daca mergi ca pensionarii (sub limita legala), poti sa scoti consum de 6 litri (iti spun din proprie experienta, am incercat asta acum 2 saptamani, spre munte cu cauciucurile de iarna, desi afara era caldut....am mers ca la plimbare si am ramas mirat ca am scos consum de hibrid)

7,5% am scos noaptea cu el de la Ciolpani la Bucuresti cu 80-100 asa.

La cat merg eu cu masina acum este ok un consum de 9-10% extraurban.

Totusi am observat ca nici dieselul mic nu mai este ce a fost. Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5%, eu cu 9% din 1.4t 170cai pe un semi-suv 4x4 sunt bine la mers legal pe autostrada, daca un diesel pe un break ia 7,5%.

Editat de Bigfoot
Link spre comentariu

Acum 2 ore, Bigfoot a spus:

..... Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5%

asta nu prea cred

eu la mers legal pe autostrada, cu Superb 4x4 (care e mai mare si mai greu decat un Passat) aceasi generatie consumam undeva la 6,6-6,8....

in fine, fiecare zice ce vrea si fiecare crede ce vrea, e forum si discutam :) :)

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Bigfoot a spus:

Adevarat!

7,5% am scos noaptea cu el de la Ciolpani la Bucuresti cu 80-100 asa.

La cat merg eu cu masina acum este ok un consum de 9-10% extraurban.

Totusi am observat ca nici dieselul mic nu mai este ce a fost. Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5%, eu cu 9% din 1.4t 170cai pe un semi-suv 4x4 sunt bine la mers legal pe autostrada, daca un diesel pe un break ia 7,5%.

Ce ai facut 🙈

Pai orice masina VAG este dumnezeul consumului de motorina..... Ai distrus metabolismul multora.........

Sincer consuma cam mult cele doua masini mentionate de tine. Sunt la nivelul lui Lexus RX450H, care are ditamai motorul pe  benzina (3,5 L).

Si partea de hibrid nu foloseste la mare lucru la mersul constant pe DN sau autostrada. Am constatat asta personal cand s-a autosuspendat sistemul hibrid si a mers doar pe termic.

Daca masina are cutie automata cu convertizor de cuplu, atunci iti mai creste un pic consumul, fata de aceeasi masina cu cutie manuala.

Nu trebuie musai sa schimbi blocul de valve, este suficient sa il cureti si nu o sa mai faca fitze.

@leon la mers pe DN, linistit nu ca la curse, un hibrid consuma ca si cum nu ar fi hibrid. In oras se simte puternic la consum prezenta demarajului electric sau oprirea motorului in stationare ( ca la Start/Stop).

Bine,  sa nu pleci ca la F1 la toate semafoarele , ca nu mai foloseste la mare lucru hibridul

Acum 10 ore, apriliacluj a spus:

vorba unui prieten, nu-i bai ca consuma, sa mearga e important!

benzina si diiiii!

Atat!

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Silver Arrow a spus:

Ce ai facut 🙈

Pai orice masina VAG este dumnezeul consumului de motorina..... Ai distrus metabolismul multora.........

Daca masina are cutie automata cu convertizor de cuplu, atunci iti mai creste un pic consumul, fata de aceeasi masina cu cutie manuala.

Nu trebuie musai sa schimbi blocul de valve, este suficient sa il cureti si nu o sa mai faca fitze.

Prietenul cu Passat este obsedat "Fauve" domne.

A criticat Passat combi 2017 2.0tdi dsg 150cai cu 170.000km ca ii consuma 7,5% pe autostrada la drumurile lui si mersul lui pt ca acasa mai are un Passat combi 2013 2.0tdi dsg 170cai cu 294.000km care ii consuma 6,3% pe autostrada pe acelasi traseu avand acelasi stil de condus.

A verificat presiunea in avelope, a schimbat uleiurile a intretinut ambele masini corect si este foarte dezamagit de ultimul Passat 2017 care este deja pe olx.

Daca ai un mecanic/service testat, pt cazul meu cu un schimb de ulei si filtru la cutie, m-ar ajuta.

Link spre comentariu

Ce sa faci, fiecare cu tzicneala lui.

Inlocuitul uleiului in cutia de viteza automata hidraulica necesita un pic de dibacie. Cel care efectueaza treaba trebuie sa aiba experienta si sa cunoasca procedura. Cel putin pe cea de la ZF.

Uleiul vechi se evacueaza concomitent cu introducerea celui nou. Cel nou il impinge pe cel vechi afara.

Din acest motiv va ramane mereu si ceva ulei vechi amestecat cu cel nou.

Dupa inlocuire se da o tura cu masina. Daca apar probleme gen smucituri sau "agata" la schimbarea vitezelor, atunci se reia procedura, cu inca o transa de ulei nou.

Asadar poti avea neplacerea sa bagi doua randuri de ulei nou. Daca insa cel care face lucrarea stie ce are de facut nu prea se intampla.

Eu fac sevice-ul masinilor la Amat in Pitesti.  Daca doresti pot sa ii intreb daca se baga la un schimb de ulei la un Fiat. Normal nu este o problema.

Consumul marit poate avea cauze multiple. La Mercedesul meu C200 (benzina) din 2004 cauza a fost o membrana vacumatica gaurita si EGR murdar. Problema cu Passat-ul se putea rezolva. S-a grabit sa il puna pe OLX. 

Link spre comentariu

Acum 17 ore, mircea.cazachevici a spus:

Eu nu ma mai bag ca inchideti si topicul asta 🤣.

Indrazneste. Este un topic deschis tuturor utilizatorilor platformei motociclism.ro   :)

Acum 11 ore, Silver Arrow a spus:

Consumul marit poate avea cauze multiple....

Dar la anumite modele cauza este doar motorul potent si acolo n-ai ce sa-i mai faci (cum e si cazul Fiatului din acest topic)

Link spre comentariu

Referitor la consum,am eu impresia sau masinile generatie noua,consuma mai mult decat cele vechi la aceeasi putere generata de motor ??

Faptul ca sunt motoare mici,supra-alimentate sunt mai “insetate”fata de clasicele aspirate dar de capacitati mai mari,chiar daca scot aceeasi putere…?

Indiferent daca sunt benzina sau Diesel…

Link spre comentariu

Acum 14 ore, Silver Arrow a spus:

Eu fac sevice-ul masinilor la Amat in Pitesti.  Daca doresti pot sa ii intreb daca se baga la un schimb de ulei la un Fiat. Normal nu este o problema.

Cam departe. Mai caut in Bucuresti, ms frumos.

Am vazut pe net ca trebuie data jos cutia si desfacuta in doua pt a scoate filtrul de ulei.

Link spre comentariu