Bigfoot Postat Decembrie 21, 2025 Autor Share Postat Decembrie 21, 2025 Acum 12 ore, 15151515 a spus: Offtopic discret - si eu mi-am luat Fiat acum ceva vreme... Ce tare! Sa te bucuri de ea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Vineri la 18:18 Autor Share Postat Vineri la 18:18 Am dus astazi Fiat-ul la mare. Am observat ca in 9-a are 2600rpm la 160km/h pe autostrada, pe modul manual, pe modul automat o reduce in 8-a. Pe modul automat 9-a intra de la 180km/h. Am plecat cu plinul facut, Bucuresti -Fetesti am tinut-o 160 si m-a "speriat" putin bordul care arata 11,9%. De la Fetesti la Eforie am tinut-o la 130km/h pe CC, iar consumul cat am avut autostrada a aratat 11,5% , apoi cat m-am mai dus prin Eforie Nord si Sud, a scazut la 10,8%. M-am dus la Petrom am facut plinul si a reiesit 11%. Psihologic imi pare un pic cam mult, dar nu comentez, acum 1luna am avut un drum lung de facut cu 2.0i Mazda 9,3%, latram la volan, ma dadeam jos sa o imping. Poate sa consume Fiat-ul cat vrea, e "avion" fata de ce are consoarta, ca agrement, prezenta motor, reprize, ai o baza in motor nu gluma. La 15.12.2025 la 1:03, Bigfoot a spus: 4) Cutia de viteze ca solutie tehnica. Nu sunt fanul cutiilor cu dublu ambreiaj. Consider ca o cutie automata este una care are convertizor de cuplu, adica cu bloc de valve si lichid hidaulic. Restul este can can. Fratilor aici am gresit ca un amator. Cutia de viteze este hidraulica ZF9HP48. O sa ii schimb probabil la un moment dat blocul de valve pt ca uneori face fitze, in opinia mea, agata, din cand in cand la schimbarea treptelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Sâmbătă la 05:45 Share Postat Sâmbătă la 05:45 Acum 11 ore, Bigfoot a spus: Am plecat cu plinul facut, Bucuresti -Fetesti am tinut-o 160 si m-a "speriat" putin bordul care arata 11,9%. De la Fetesti la Eforie am tinut-o la 130km/h pe CC, iar consumul cat am avut autostrada a aratat 11,5% , apoi cat m-am mai dus prin Eforie Nord si Sud, a scazut la 10,8%. M-am dus la Petrom am facut plinul si a reiesit 11%. Psihologic imi pare un pic cam mult Cam ii place benzina....dar si aia 170 CP de sub capota trebuie hraniti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Sâmbătă la 13:52 Autor Share Postat Sâmbătă la 13:52 Acum 7 ore, ALEX-Guzzista a spus: Cam ii place benzina....dar si aia 170 CP de sub capota trebuie hraniti... Acum am ajuns in Bucuresti, mers legal 135km/h, consum fix 9. La 135km/h are 2700rpm cu 8-a. Da 250Nm la 2500rpm si 170cai la 5500rpm sunt insetati din 1.4, dar sincer chiar este o placere sa il conduci, pt ca este elastic si prezent, nu exista sa accelerezi si sa nu raspunda instant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat ieri la 06:25 Share Postat ieri la 06:25 vorba unui prieten, nu-i bai ca consuma, sa mearga e important! benzina si diiiii! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat ieri la 10:10 Share Postat ieri la 10:10 La 09.05.2026 la 16:52, Bigfoot a spus: Acum am ajuns in Bucuresti, mers legal 135km/h, consum fix 9. Daca mergi ca pensionarii (sub limita legala), poti sa scoti consum de 6 litri (iti spun din proprie experienta, am incercat asta acum 2 saptamani, spre munte cu cauciucurile de iarna, desi afara era caldut....am mers ca la plimbare si am ramas mirat ca am scos consum de hibrid) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat ieri la 10:17 Autor Share Postat ieri la 10:17 (editat) Acum 3 ore, apriliacluj a spus: vorba unui prieten, nu-i bai ca consuma, sa mearga e important! benzina si diiiii! Adevarat! Acum 12 minute, Leon a spus: Daca mergi ca pensionarii (sub limita legala), poti sa scoti consum de 6 litri (iti spun din proprie experienta, am incercat asta acum 2 saptamani, spre munte cu cauciucurile de iarna, desi afara era caldut....am mers ca la plimbare si am ramas mirat ca am scos consum de hibrid) 7,5% am scos noaptea cu el de la Ciolpani la Bucuresti cu 80-100 asa. La cat merg eu cu masina acum este ok un consum de 9-10% extraurban. Totusi am observat ca nici dieselul mic nu mai este ce a fost. Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5%, eu cu 9% din 1.4t 170cai pe un semi-suv 4x4 sunt bine la mers legal pe autostrada, daca un diesel pe un break ia 7,5%. Editat ieri la 10:23 de Bigfoot Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat ieri la 13:06 Share Postat ieri la 13:06 Acum 2 ore, Bigfoot a spus: ..... Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5% asta nu prea cred eu la mers legal pe autostrada, cu Superb 4x4 (care e mai mare si mai greu decat un Passat) aceasi generatie consumam undeva la 6,6-6,8.... in fine, fiecare zice ce vrea si fiecare crede ce vrea, e forum si discutam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat ieri la 16:40 Share Postat ieri la 16:40 Eu nu ma mai bag ca inchideti si topicul asta . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 23 ore în urmă Share Postat 23 ore în urmă Acum 6 ore, Bigfoot a spus: Adevarat! 7,5% am scos noaptea cu el de la Ciolpani la Bucuresti cu 80-100 asa. La cat merg eu cu masina acum este ok un consum de 9-10% extraurban. Totusi am observat ca nici dieselul mic nu mai este ce a fost. Un prieten are 2017 Passât 2.0tdi 150cai dsg, la mers legal pe autostrada consuma 7,5%, eu cu 9% din 1.4t 170cai pe un semi-suv 4x4 sunt bine la mers legal pe autostrada, daca un diesel pe un break ia 7,5%. Ce ai facut Pai orice masina VAG este dumnezeul consumului de motorina..... Ai distrus metabolismul multora......... Sincer consuma cam mult cele doua masini mentionate de tine. Sunt la nivelul lui Lexus RX450H, care are ditamai motorul pe benzina (3,5 L). Si partea de hibrid nu foloseste la mare lucru la mersul constant pe DN sau autostrada. Am constatat asta personal cand s-a autosuspendat sistemul hibrid si a mers doar pe termic. Daca masina are cutie automata cu convertizor de cuplu, atunci iti mai creste un pic consumul, fata de aceeasi masina cu cutie manuala. Nu trebuie musai sa schimbi blocul de valve, este suficient sa il cureti si nu o sa mai faca fitze. @leon la mers pe DN, linistit nu ca la curse, un hibrid consuma ca si cum nu ar fi hibrid. In oras se simte puternic la consum prezenta demarajului electric sau oprirea motorului in stationare ( ca la Start/Stop). Bine, sa nu pleci ca la F1 la toate semafoarele , ca nu mai foloseste la mare lucru hibridul Acum 10 ore, apriliacluj a spus: vorba unui prieten, nu-i bai ca consuma, sa mearga e important! benzina si diiiii! Atat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat 20 ore în urmă Autor Share Postat 20 ore în urmă Acum 3 ore, Silver Arrow a spus: Ce ai facut Pai orice masina VAG este dumnezeul consumului de motorina..... Ai distrus metabolismul multora......... Daca masina are cutie automata cu convertizor de cuplu, atunci iti mai creste un pic consumul, fata de aceeasi masina cu cutie manuala. Nu trebuie musai sa schimbi blocul de valve, este suficient sa il cureti si nu o sa mai faca fitze. Prietenul cu Passat este obsedat "Fauve" domne. A criticat Passat combi 2017 2.0tdi dsg 150cai cu 170.000km ca ii consuma 7,5% pe autostrada la drumurile lui si mersul lui pt ca acasa mai are un Passat combi 2013 2.0tdi dsg 170cai cu 294.000km care ii consuma 6,3% pe autostrada pe acelasi traseu avand acelasi stil de condus. A verificat presiunea in avelope, a schimbat uleiurile a intretinut ambele masini corect si este foarte dezamagit de ultimul Passat 2017 care este deja pe olx. Daca ai un mecanic/service testat, pt cazul meu cu un schimb de ulei si filtru la cutie, m-ar ajuta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 17 ore în urmă Share Postat 17 ore în urmă Ce sa faci, fiecare cu tzicneala lui. Inlocuitul uleiului in cutia de viteza automata hidraulica necesita un pic de dibacie. Cel care efectueaza treaba trebuie sa aiba experienta si sa cunoasca procedura. Cel putin pe cea de la ZF. Uleiul vechi se evacueaza concomitent cu introducerea celui nou. Cel nou il impinge pe cel vechi afara. Din acest motiv va ramane mereu si ceva ulei vechi amestecat cu cel nou. Dupa inlocuire se da o tura cu masina. Daca apar probleme gen smucituri sau "agata" la schimbarea vitezelor, atunci se reia procedura, cu inca o transa de ulei nou. Asadar poti avea neplacerea sa bagi doua randuri de ulei nou. Daca insa cel care face lucrarea stie ce are de facut nu prea se intampla. Eu fac sevice-ul masinilor la Amat in Pitesti. Daca doresti pot sa ii intreb daca se baga la un schimb de ulei la un Fiat. Normal nu este o problema. Consumul marit poate avea cauze multiple. La Mercedesul meu C200 (benzina) din 2004 cauza a fost o membrana vacumatica gaurita si EGR murdar. Problema cu Passat-ul se putea rezolva. S-a grabit sa il puna pe OLX. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Acum 17 ore, mircea.cazachevici a spus: Eu nu ma mai bag ca inchideti si topicul asta . Indrazneste. Este un topic deschis tuturor utilizatorilor platformei motociclism.ro Acum 11 ore, Silver Arrow a spus: Consumul marit poate avea cauze multiple.... Dar la anumite modele cauza este doar motorul potent si acolo n-ai ce sa-i mai faci (cum e si cazul Fiatului din acest topic) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Referitor la consum,am eu impresia sau masinile generatie noua,consuma mai mult decat cele vechi la aceeasi putere generata de motor ?? Faptul ca sunt motoare mici,supra-alimentate sunt mai “insetate”fata de clasicele aspirate dar de capacitati mai mari,chiar daca scot aceeasi putere…? Indiferent daca sunt benzina sau Diesel… Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă In mod normal nu ar trebui. Puterea calorifica a carburantului tot aia este. In schimb controlul cantitatii de carburant precum si arderea acestuia au fost imbunatatite, asa ca cel putin teoretic consumul ar trebui sa fie un pic mai mic la aceeasi putere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat 3 ore în urmă Autor Share Postat 3 ore în urmă Acum 14 ore, Silver Arrow a spus: Eu fac sevice-ul masinilor la Amat in Pitesti. Daca doresti pot sa ii intreb daca se baga la un schimb de ulei la un Fiat. Normal nu este o problema. Cam departe. Mai caut in Bucuresti, ms frumos. Am vazut pe net ca trebuie data jos cutia si desfacuta in doua pt a scoate filtrul de ulei. Acum 2 ore, ALEX-Guzzista a spus: Referitor la consum,am eu impresia sau masinile generatie noua,consuma mai mult decat cele vechi la aceeasi putere generata de motor ?? Faptul ca sunt motoare mici,supra-alimentate sunt mai “insetate”fata de clasicele aspirate dar de capacitati mai mari,chiar daca scot aceeasi putere…? Indiferent daca sunt benzina sau Diesel… Da e corect. Ele consuma mai mult pt ca au injectie directa care ridica randamentul insa injectia directa( indiferent ca e benzina sau diesel) provoaca particule in ardere. De aceea s-au pus din 2018 GPF (gasoline particules filter). Odata ce GPF-ul si DPF-ul este plin prin postinjectii, se introduce mai mult carburant in camera de ardere care mai departe "curge" pe evacuare si in GPF sau DPF arde particulele respective. De aici consumul mai mare. Iar odata cu norma de poluare mai drastica postinjectiile respective sunt mai "agresive" ceea ce automat creste consumul, per total. Mai este un aspect. Consumul este dat si de cuplul maxim atins la o turatie cat mai joasa. Cu cat ai mai mult cuplu la regimuri joase cu atat vei avea un consum mai mic de carburant. O masina cu un cuplu mai mare disponibil recent in turatii joase, va avea mai putine regimuri de turatie tranzitorii, deci implicit un consum mai stabil, nu neparat mai mic. Adica sa zicem 1.4t livreaza la 2500rpm 250nm, 2.0i livreaza 200nm la 3000rpm, deci mai putin si mai turat, trebuie tinute clapetele de acceleratie mai mult deschise pt a ajunge la un cuplu maxim mai redus la un rpm mai inalt. Apoi mai avem lipsa de caracter de mers rotund deci trebuie sa ai mai multe regimuri tranzitorii, nu ca sa mergi sportiv,ca sa nu fii claxonabil, mentii "flow-ul", asta iarasi se vede in consum. Degeaba in teorie un motor lipsit de cuplu cere sa zicem 50g de benzina constant per injector fata de unul turbo care cere 70g de benzina la regim constant per injector. Ala lipsit de cuplu cu 50g de consum/injector la regim constant, trebuie sa aibe corectii constante, prin regimuri tranzitorii, ajungi tot la 70-80g de consu./injector, cu agrement zero la condus, mult zgomot aiurea si mult stres la volan. In cazul meu mergand regulat cu 2.0i Mazda CX3 4x4 si Fiat-ul din topic, pot sa exemplific. 2.0i 200nm la 3000rpm, 150cai la 6000rpm, pe un drum greu gen B- Alba Iulia, te chinui si te obosesti cu acel dezastru de motor foarte mult. Pe autostrada masina este incapabila sa isi mentina viteza fara sa jongleze din 6-a in 5-a pt ca nu are cuplu, uneori intra si in 4-a. Pe Valea Oltului iti trebuie "spor de stres" cu porcaria aia de motor aspirat, constant schimb 3-a 4-a, rar vede 5-a pe valea Oltului. Zero cuplu, zero agrement, zero elasticitate, bag doua integrale cand depasesc cu CX3, zgomot mult, performanta zero, bujiile sar pe sub capota iar consumul este intre 9 si 10%. Chiar este o masina obositoare drum lung prin lipsa de caracter motor. Eu am a prins "alergie" cand aud ca trebuie sa mergem cu Mazda, ii zic, conduci tu, eu nu vreau sa o conduc ca obosesc. In cazul Fiatului, cu mine la volan consumul este acelasi, insa atmosfera de condus este foarte sigura si relaxata. Pe autostrada ramane in 8-a si daca urca o panta si daca accelerez de la 120 la 160, nu exista zumzaieli, totul este lin si sigur. Pe Valea Oltului, domne cand o calc pai pleaca, fara negocieri, nu e ca 2.0i de "suna un prieten" sau facem "50-50, te dai jos si impingi mai accelerez si eu". Nu trebuie sa calculez aselenizarea cand depasesc cu 1.4t multiair. Personal mult mai relaxat sunt dupa dun drum cu o masina care are cuplu disponibil de jos turbo, decat cu o masina aspirata. E ca si cum ai compara internet prin fibra optica vs internet prin dial-up ca pe vremuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu86 Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 2 ore, ALEX-Guzzista a spus: Referitor la consum,am eu impresia sau masinile generatie noua,consuma mai mult decat cele vechi la aceeasi putere generata de motor ?? Faptul ca sunt motoare mici,supra-alimentate sunt mai “insetate”fata de clasicele aspirate dar de capacitati mai mari,chiar daca scot aceeasi putere…? Indiferent daca sunt benzina sau Diesel… Eu am impresia inversa, dar nu am detinut multe masini. Am incercat sa schimb masina cam dupa 15 ani, asa ca din ce am avut pana acum pot compara trei masini: 1. Logan 1.4 MPI - la 110km/h imi lua cam 7-7.5 / 100 km. Ma refer aici la drumuri lungi prin Europa unde am mers constant pe autostrada, iar 130 km/h era un chin, asa ca am tinut constant 110 km/h. Masina avea cam 900 kg daca mai tin eu bine minte 2. Peugeot 206 1.4i tot injectie indirecta, la 110 km/h lua cam 7/100km. Tot asa drumuri prin Europa. Daca tin bine minte e mai usor cu vreo 40 de kg decat Loganul. Ca bagaje era asemanator (2 adulti + bagaje de vacanta) 3. Ford 1.0 125 cai. 1450 kg. Aceeasi 2 oameni plus bagaje, la 110km/h lua cam 5.2 l/100km pe autostrada. Nu am avut un motor cu injectie directa si 75 cai sa pot face o comparatie directa intre nou si vechi, dar mie mi se pare ca eficienta unui motor de generatie noua este evidenta daca poate sa traga dupa el 1.5 tone cu un consum mai mic. Ce nu am facut pana acum si as fi curios, e sa pun OBD-ul sa vad ce cuplu genereaza motorul 1.0 la viteza asta. Viteza de 110 km/h e cea pe care o mentin de obicei pe autostrada si de asta este relevanta pentru mine si pentru cum am comparat. MI se pare interesant ca voi ati observat contrariul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă 1 oră în urmă, Bigfoot a spus: In cazul meu mergand regulat cu 2.0i Mazda CX3 4x4 si Fiat-ul din topic, pot sa exemplific. 2.0i 200nm la 3000rpm, 150cai la 6000rpm, pe un drum greu gen B- Alba Iulia, te chinui si te obosesti cu acel dezastru de motor foarte mult. Pe autostrada masina este incapabila sa isi mentina viteza fara sa jongleze din 6-a in 5-a pt ca nu are cuplu, uneori intra si in 4-a. Pe Valea Oltului iti trebuie "spor de stres" cu porcaria aia de motor aspirat, constant schimb 3-a 4-a, rar vede 5-a pe valea Oltului. Zero cuplu, zero agrement, zero elasticitate, bag doua integrale cand depasesc cu CX3, zgomot mult, performanta zero, bujiile sar pe sub capota iar consumul este intre 9 si 10%. Chiar este o masina obositoare drum lung prin lipsa de caracter motor. Eu am a prins "alergie" cand aud ca trebuie sa mergem cu Mazda, ii zic, conduci tu, eu nu vreau sa o conduc ca obosesc. Salutari, contra exemplu, Mazda 3 sedan, motor 2.0, cutie manuala, 125 CP, consum uneori sub 5,5%, foarte foarte rar am trecut de 6. Pe autostrada la 130km/ora are 2500 rpm. Este adevarat ca nu are veleitati sportive, dar pentru cineva care prefera un mers mai molcom, este ideala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Bucurati-va de drum si de persoana care e langa voi, restul sunt povesti. Ce conteaza ca are consum de 7.5% sau 5% cand scopul este altul? Daca in schimb va ofera insomnii, vindeti masina personala si inchiriati una atunci cand intervine nevoia. Si aia consuma, evident, dar nu aveti batai de cap cu asigurarea, mentenanta, impozitul s.a.m.d. Este de departe cea mai ieftina varianta pe termen lung. Acu vreo doua weekend-uri i-am dat 200+ km/h, dar mi-a promis mama ca ma rascumpara cu bonurile de masa daca ma leaga garda. Totusi nu stiu daca sa o cred pe cuvant pentru ca saptamana trecuta cand a venit amenda din Bulgaria (306 euro) s-a facut ca ploua, cica: "cu cine stau de vorba la telefon?" Csf, ncsf.. La 20.12.2025 la 22:25, 15151515 a spus: Offtopic discret - si eu mi-am luat Fiat acum ceva vreme... O bijuterie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă 1 oră în urmă, radu86 a spus: 1. Logan 1.4 MPI - la 110km/h imi lua cam 7-7.5 / 100 km. Ma 2. Peugeot 206 1.4i tot injectie indirecta, la 110 km/h lua cam 7/100km. 3. Ford 1.0 125 cai. 1450 kg. Eu am tot Logan..... 1,6-16 V-105 CP motorul poate.... dar nu il ajuta cutia de viteze ca e in 5 tr. Consum afara de la 5,5 pe national pana la 12 pe A2 cu acc la podea si vitezometrul la capat. Acu cu supravegherea aeriana si camere merg pe national, ca pe A-uri am mancarici in talpa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat 31 minute în urmă Share Postat 31 minute în urmă Acum 45 minute, SONYC a spus: Bucurati-va de drum si de persoana care e langa voi, restul sunt povesti. Ai dreptate, asta este esența, pâna la urma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate