Sari la conținut

10. NETHERLANDS TISSOT GRAND PRIX OF THE NETHERLANDS

Cavaleru
 Share

Postări Recomandate

Acum 5 minute, Method a spus:

Adevărul ca Ogura a progresat fantastic anul asta : avea probleme cu quali,nu mai are.Avea probleme cu starturile nu mai are.

Din pacate, va ajunge la Yamaha. Trebuia sa ramana la Aprilia si putea ataca titlul. Bine, il poate ataca si anul asta, la cum arata clasamentul. 

Eh,nu se știe eu zic ca e deschis încă totul,având în vedere ce moto are Bezzechi.

Însă...a pocnit-o la Brno (și la propriu și la figurat),a pocnit-o și aici big time...deja se adună.

Man, matematic ai dreptate.. totul este deschis, dar din pdvd al pilotului Bezzecchi, treaba nu sta bine. Omul a pierdut peste 100 de puncte in cateva etape... tot avantajul construit cu truda, in primele etape, este pierdut. Multe prostii, greseli, ghinion... si din pacate nu stie sa gestioneze presiunea unui asemenea campionat. Este un campionat foarte complicat. 

RF asta e chiar mai arogant decât Lorenzo,ceea ce deja f greu de făcut 😜 

Nu cred ca il poate bate cineva pe JLo, la aroganta. Bine, era si alta clasa de pilot fata de RF. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 116
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 oră în urmă, Lup69 a spus:

Ogura aduce putin cu Doctorul, start asa-si asa, mai mult asa decat asa, dar spre final croseteaza....si nu un ciorap...

Mutatis mutandis, aduce cu doctorul si ca stil de pilotaj. Un pilotaj foarte curat, precis, cerebral.. depasiri foarte curate, chirurgicale, care ii permit sa inchida perfect. Adversarii nu prea au replica la depasirile lui. Trebuie sa isi puna la punct prima parte a cursei. Intra mai greu in ritm, dar pe final este formidabil.

Editat de xt600
Link spre comentariu

Acum 7 minute, ovi_ice a spus:

La Digi ziceau ca Bez are fractura la coloana 😐 .

Să sperăm că nu, la Prima Sport n-au zis decât că îl duc la spital pentru investigații complete. Dacă are vreo vertebră fisurată, probabil va reveni după pauza de vară, deci probabil va lipsi de la Sachsenring. Dar Alex Marquez s-a recuperat destul de repede, cred că la el fractura de claviculă a fost mai importantă decât fisura unei vertebre. 

Sper totuși să participe și la Sachsenring, unde eu voi fi în tribuna 2. 

Link spre comentariu

Acum 23 minute, xt600 a spus:

Omul a pierdut peste 100 de puncte in cateva etape... tot avantajul construit cu truda, in primele etape, este pierdut. Multe prostii, greseli, ghinion... si din pacate nu stie sa gestioneze presiunea unui asemenea campionat.

Asta e cam adevărat din păcate...

Am zis și eu de la început de sezon ca e green supus presiunii nu va putea gestiona - și fix asta s-a întâmplat.

Este un campionat foarte complicat. 

You can say that again.

Dar asta e un lucru îmbucurător pt noi,spectatorii.

Nu cred ca il poate bate cineva pe JLo, la aroganta. Bine, era si alta clasa de pilot fata de RF. 

Exact.RF e ca un Lorenzo fără performanțele lui Lorenzo 😛

Acum 10 minute, ovi_ice a spus:

La Digi ziceau ca Bez are fractura la coloana 😐 .

N-ar fi exclus exact asta a avut și JLo când a căzut tot aici in maniera aproape identica...dar eu nu cred ca pot ști pt ca ziceau ca își mișca ok toate membrele doar ca are dureri f mari și l-au transferat la spital pt scanări rmn etc 

Link spre comentariu

1 oră în urmă, xt600 a spus:

De cand a fost introdus aero, sindromul compartimental a devenit afectiunea profesionala nr. 1 a pilotilor de MotoGP. 

era si inainte la fel. Nu prea are legatura cu aero, ci cu franarea. Sau, sa zic ca singura legatura cu aero este faptul ca vitezele sunt acuma mai mari, deci si franarile mai agresive.

Acum 1 oră, Method a spus:

Acosta sindrom compartimental - chestia cu antebrațul specifica lor.

Da nu știam ca e asa dura încât efectiv te poate face sa abandonezi o cursa....

pur si simplu nu mai simti degetele. Si nu mai ai control pe franare. Foarte riscant. In general pilotii de moto isi fac cam 2-3 opreratii de-a lungul cariere. 

Link spre comentariu

Acum 8 minute, damager a spus:

era si inainte la fel. Nu prea are legatura cu aero, ci cu franarea. Sau, sa zic ca singura legatura cu aero este faptul ca vitezele sunt acuma mai mari, deci si franarile mai agresive.

pur si simplu nu mai simti degetele. Si nu mai ai control pe franare. Foarte riscant. In general pilotii de moto isi fac cam 2-3 opreratii de-a lungul cariere. 

Erau si inainte.. dar erau raritate. Prima data, am auzit de arm pump la Pedrosa, parca, si intrebam doctorii ce este aia. De cand a fost introdus aero, nu este pilot care sa nu treaca macar printr-o operatie. Asta pentru ca motocicletele, cu elemente aero solicita fizic pilotul mai mult, decat cele de dinainte. Pilotul trebuie sa faca un efort mai mare ca sa vireze, sa le tina pe trasa, sa franeze, nu o mai fac atat de natural. Au alta inertie. In definitiv vorbim de o incarcare aerodinamica pe fata, deloc neglijabila. Vezi ca sunt piloti si membrii ai echipelor care au vorbit pe subiectul asta. 

Link spre comentariu

Acum 25 minute, damager a spus:

Fix asta a fost declarația lui - nu își mai simțea degetele de aia a și ieșit larg cu Marquez și a decis ca deja e unsafe pt ca nu mai putea modula frânarea.

O statistica interesanta - în ultimii 28 de ani de 22 de ori cine a condus după Assen a luat campionatul.

Intrebat despre asta,JM a zis ca e bine ca e în față în campionat ca el nu era sigur la început de an ca poate participa la campionat,dar ca nu il intereseaza asemenea statistici.

Link spre comentariu

Acosta precizeaza ca nu este arm pump: Acosta himself clarified, “It’s not arm pump. It’s in the wrist. It’s carpal tunnel [syndrome].” The distinction matters: while arm pump is common and often manageable, carpal tunnel syndrome is a nerve compression issue that can rob a rider of sensation and control, threatening both performance and safety. https://motorcyclesports.net/pedro-acosta-to-undergo-urgent-surgery-after-dramatic-assen-motogp-retirement/

Link spre comentariu

Marquez întrebat despre penalizarea lui Diggia pe care ziaristii au comparat-o cu intrarea lui la Rossi,a fost finuț - a subliniat  faptul ca Diggia nu a fost penalizat pt intrare ci pt ca a tăiat șicana și a zis ca el,spre deosebire de Diggia a reușit sa ia șicana în limite.

Diggia în mod normal trebuia penalizat și pt întrarea aia la el.

Link spre comentariu

Acum 11 minute, xt600 a spus:

Erau si inainte.. dar erau raritate. Prima data, am auzit de arm pump la Pedrosa, parca, si intrebam doctorii ce este aia. De cand a fost introdus aero, nu este pilot care sa nu treaca macar printr-o operatie. Asta pentru ca motocicletele, cu elemente aero solicita fizic pilotul mai mult, decat cele de dinainte. Pilotul trebuie sa faca un efort mai mare ca sa vireze, sa le tina pe trasa, sa franeze, nu o mai fac atat de natural. Au alta inertie. In definitiv vorbim de o incarcare aerodinamica pe fata, deloc neglijabila. Vezi ca sunt piloti si membrii ai echipelor care au vorbit pe subiectul asta. 

Nu era raritate. Toti se operau. Cei pe care ii stiu eu personal se operase deja de 2 ori. Unul dintre ei, ianonne pana in suspendare deja avea 2 la o mana si una la cealalta. Si nu era era aero. Probabil ca nu se mediatiza atat de mult.

Se pare ca bez nu are nimic fracturat. Mare minune dupa tumbele care le-a facut.

Link spre comentariu

Acum 24 minute, damager a spus:

Probabil ca nu se mediatiza atat de mult.

Foarte posibil. 

Acum 24 minute, damager a spus:

Se pare ca bez nu are nimic fracturat. Mare minune dupa tumbele care le-a facut.

Asta este bine, dar parerea mea este ca a cam pierdut momentumul. Sigur, sansele la titlu sunt mari, dar ma tem ca nu va gestiona presiunea pe care singur a pus-o pe el, prin prostiile pe care le-a facut. Aici se va vedea rolul lui Rivola... 

Link spre comentariu