Sari la conținut

Grupul Posesorilor De Yamaha Tdm

bcristian

Postări Recomandate

Salut baieti

Ma mai tineti minte? Sunt eu baiatul care vroia sa-si ia motor si avea dubii

Uitati ce am gasit:

http://www.bikeshop.ro/motociclete/anuntur...994-269589.html

Va mai aduc aminte , am 34 ani ,172 cm ,60 kg---- ce ziceti o pot stapanii?

Ma ducea gandul si la un transalp dar crec ca au aceeasi greutate nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

greutatea e distribuita altfel daca faci comaratia intr TDM si TA, TDM-ul are centrul de greutate foarte sus. iti va pune mici probleme la intoarcerile in U pe stradute inguste. in rest n-ai dc sa iti faci griji.

anuntul acela e al cuiva care a mai adus TDM-uri si cei care le au pot sa iti zica daca sunt multumiti de achizitie sau nu.

Link spre comentariu

Salut baieti

Ma mai tineti minte? Sunt eu baiatul care vroia sa-si ia motor si avea dubii

Uitati ce am gasit:

http://www.bikeshop.ro/motociclete/anuntur...994-269589.html

Va mai aduc aminte , am 34 ani ,172 cm ,60 kg---- ce ziceti o pot stapanii?

Ma ducea gandul si la un transalp dar crec ca au aceeasi greutate nu?

Salut, Mai sunt si altii de "gabaritul" tau si se descurca admirabil cu TDM-ul, la inceput mai cu grija, dar pe masura ce te obisnuiesti tot mai lejer, Tdm-ul este totusi un motor greu si sunt mai avantajati cei mai inalti sau cu compasu mai mare :cheers: (aproape 50 de kg mai mult fata de Transalp), uite poti face comparatia aici :Transalp Review si aici : Review TDM, mie in talon imi scrie masa totala 235 kg la TDM din 95, dar pe linga astea mai e si diferenta de cai putere care se simte la drum lung.

Mesaj completat

Salut Fratilor, Revin cu problema intalnirii din 9-11 iulie, din cate am observat majoritatea au optat pentru faptul ca e buna perioada, iar referitor la locatie am primit raspuns doar de la cativa. Avand in vedere posibilitatea de a organiza noi in Covasna intalnirea, m-am interesat de cateva lucruri ca sa fie clare de la inceput si sa pot sa vi le prezint din timp ca sa putem discuta daca modificam ceva sau nu . Pentru inceput o sa atasez harta cu un traseu pentru cei care nu au mai fost in zona si o sa va dau cateva explicatii :

-9 iulie – Deplasare catre destinatie, intalnirea la Sfantu Gheorghe si in functie de cat de obositi vor fi cei care vin de la distante mai mari si la ce ore aproximeaza ca vor ajunge, mergem mai departe catre Sfanta Ana sau catre primul loc de campare-cazare in Targu Secuiesc la pensiunea “Szikla” : Primul loc de dormit

(Sfantu Gheorghe-Sfanta Ana – Tg secuiesc = 68 km)

-10 iulie- Plecare catre cel de-al doilea punct pe traseul: Tg. Secuiesc-Lacul de la Padureni,cu pauza aici- Covasna-Comandau= 70 km , Cu locul de dormit aici, la pensiunea: “ La lupu Singuratic” :Al doilea loc de dormit

-11 iulie – Trezire , Împachetare, Plecare ! In functie de distante mai devreme sau mai tarziu.

Am atasat link-urile ca sa va faceti o idee despre locurile de campare dar preturile din liste nu sunt relevante pentru ca vom avea parte de reduceri mari si in functie de cate persoane vom fi.

Daca are cineva obiectii , va rog sa-mi spuneti din timp, ca sa nu-i bag si pe ceilalti oameni in vrie si pina la urma sa nu iasa nimic cu toate ca lucrurile vor fi rezolvate. In medie pretul cazarii va fi intre 20 si 40 Ron per pat si pt cort inca nu stiu dar probabil ceva modic.

In speranta ca sunteti multumiti si va satisface aceasta organizare : Va multumesc pt rabdarea cu care ati citit acest post !

MIRCEA

P.S. NU VA UITATI COSTUMELE DE BAIE ACASA !!

post-37709-1269696800_thumb.jpg

Editat de 1Bandit
Link spre comentariu

Salut, Mai sunt si altii de "gabaritul" tau si se descurca admirabil cu TDM-ul, la inceput mai cu grija, dar pe masura ce te obisnuiesti tot mai lejer, Tdm-ul este totusi un motor greu si sunt mai avantajati cei mai inalti sau cu compasu mai mare :cheers: (aproape 50 de kg mai mult fata de Transalp), uite poti face comparatia aici :Transalp Review si aici : Review TDM, mie in talon imi scrie masa totala 235 kg la TDM din 95, dar pe linga astea mai e si diferenta de cai putere care se simte la drum lung.

Mesaj completat

Salut Fratilor, Revin cu problema intalnirii din 9-11 iulie, din cate am observat majoritatea au optat pentru faptul ca e buna perioada, iar referitor la locatie am primit raspuns doar de la cativa. Avand in vedere posibilitatea de a organiza noi in Covasna intalnirea, m-am interesat de cateva lucruri ca sa fie clare de la inceput si sa pot sa vi le prezint din timp ca sa putem discuta daca modificam ceva sau nu . Pentru inceput o sa atasez harta cu un traseu pentru cei care nu au mai fost in zona si o sa va dau cateva explicatii :

-9 iulie – Deplasare catre destinatie, intalnirea la Sfantu Gheorghe si in functie de cat de obositi vor fi cei care vin de la distante mai mari si la ce ore aproximeaza ca vor ajunge, mergem mai departe catre Sfanta Ana sau catre primul loc de campare-cazare in Targu Secuiesc la pensiunea “Szikla” : Primul loc de dormit

(Sfantu Gheorghe-Sfanta Ana – Tg secuiesc = 68 km)

-10 iulie- Plecare catre cel de-al doilea punct pe traseul: Tg. Secuiesc-Lacul de la Padureni,cu pauza aici- Covasna-Comandau= 70 km , Cu locul de dormit aici, la pensiunea: “ La lupu Singuratic” :Al doilea loc de dormit

-11 iulie – Trezire , Împachetare, Plecare ! In functie de distante mai devreme sau mai tarziu.

Am atasat link-urile ca sa va faceti o idee despre locurile de campare dar preturile din liste nu sunt relevante pentru ca vom avea parte de reduceri mari si in functie de cate persoane vom fi.

Daca are cineva obiectii , va rog sa-mi spuneti din timp, ca sa nu-i bag si pe ceilalti oameni in vrie si pina la urma sa nu iasa nimic cu toate ca lucrurile vor fi rezolvate. In medie pretul cazarii va fi intre 20 si 40 Ron per pat si pt cort inca nu stiu dar probabil ceva modic.

In speranta ca sunteti multumiti si va satisface aceasta organizare : Va multumesc pt rabdarea cu care ati citit acest post !

MIRCEA

P.S. NU VA UITATI COSTUMELE DE BAIE ACASA !!

Misto rau. De acord, cum am mai zis. ;)

Link spre comentariu

@Korben_Dallas: de unde si cu cat ai luat suportul? Eventual si gentile. Ca cine stie...poate ajung candva sa caut asa ceva.

[/quo

Salutare v1n3ri daca vrei un suport de top casse si o geanta te pot ajuta eu uita-te la mobra mea an pozele de la antrunirea de anul trecut sa vezi suportul care e pe mobra ala al am disponibil eu am luat altul si pt gentile laterale numai bine

Te salut 1 BANDIT eu sunt de acord cu planul care l-ai facut pt antrunire sunt locuri frumoase acolo si am vazut ca si preturile sunt OK din partea mea VERDE sper sa fie toata lumea de acord cu ce ai spus tu eu deabea apuc sa ne vedem si dece nu sa facem si concediul an croatia si munte negru cum a spus CAVALERU , binenteles cine e liber an perioada aia dar astea le vb cand ne antalnim toti la SF ANA pana atunci numai bine la toti asfalt uscat :cheers:

Link spre comentariu

truckeru_09, cu tine parca am vorbit atunci de suport. Cat ca a aparut accidentul, si a trebuit sa fac alte planuri financiare.

Suna interesant si daca e doar suport pt topcase. Daca nu e cu suparare, poate trec maine prin Arad la o plimbare, in caz de timp favorabil, sa vad indeaproape topcase-ul si suportul. Lasa-mi te rog un nr de tel pe pm, ca sa vedem maine ce si cum, eventual si pretul pt suport si topcase.

In alta ordine de idei, azi am facut prima plimbarica pe o ploaie usoara. Mers usor prin oras, si a fost ok.

Voi cauta imediat in manualul de reparatii unde e bateria la 3VD, ca am priza de 12V de la Louis, si sa stiu unde sa o leg :cheers:

Link spre comentariu

truckeru_09, cu tine parca am vorbit atunci de suport. Cat ca a aparut accidentul, si a trebuit sa fac alte planuri financiare.

Suna interesant si daca e doar suport pt topcase. Daca nu e cu suparare, poate trec maine prin Arad la o plimbare, in caz de timp favorabil, sa vad indeaproape topcase-ul si suportul. Lasa-mi te rog un nr de tel pe pm, ca sa vedem maine ce si cum, eventual si pretul pt suport si topcase.

In alta ordine de idei, azi am facut prima plimbarica pe o ploaie usoara. Mers usor prin oras, si a fost ok.

Voi cauta imediat in manualul de reparatii unde e bateria la 3VD, ca am priza de 12V de la Louis, si sa stiu unde sa o leg ;)

Bateria este sub rezervor, trebuie desfacuta jumate motocicleta pentru acces la ea :cheers: !

Link spre comentariu

Salutare si oooo sant acord !!!! ai votul meu ;) acum pregatesc calul pentru vopsit pana atunci si o sa fie gata pentru :cheers:

Mesaj completat

Salutare si oooo sant acord !!!! ai votul meu :) acum pregatesc calul pentru vopsit pana atunci o sa fie gata pentru ;)
Link spre comentariu

Sunt TOTAL de acord cu propunerea lui 1Bandit! Superb traseu superbe locuri.

@Raider, sa dai jos parbrizul inainte de vopsire:)

Editat de Fotok
Link spre comentariu

Excelent traseu, excelente locuri si de-abia astept sa merg si sa va cunosc. Fotok, sper ca ti-e dor de fostul motor! Glumesc. Deci, 9-11 iulie si traseul propus de 1Bandit: de acord si eu.

Fuchsia, eu stau pe Brancoveanu intersectie cu Turnu Magurele si Luica. Suntem vecini. Poate ne-ntalnim.

Bafta si asfalt uscat la toti!

Link spre comentariu

Baieti.

In legatura cu motociclistii care au decedat pe splai, mergeau pe un tdm?

Sa aiba si centrul de greutate pozitionat mai sus vre-un dezavantaj?

iti zic eu care a fost marele dejavantaj in accidentul ala. pilotul nu conducea mobra lui. cu fata in spate poate a vrut sa se dea cocos si groapa ia stricat planurile.

centru ala de greutate ridicat nu afecteaza decat la viteze mici unde trebuie sa faci intoarceri pe stradute inguste sau in offroad

Link spre comentariu

Vine vine... primavara! Si cu ea, plimbari cu TDM-ul.

Astazi, o plimbare pana la Buzias, la veverite. Pun si o poza cu motocicleta dupa reparatie [in urma accidentului de acu' 4 luni aprox].

post-48950-1269788832_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vine vine... primavara! Si cu ea, plimbari cu TDM-ul.

Astazi, o plimbare pana la Buzias, la veverite. Pun si o poza cu motocicleta dupa reparatie [in urma accidentului de acu' 4 luni aprox].

Arata misto mobra, ma bucur ca ai reusit sa-o repari pana la venirea primaverii si vremii frumoase.

De acum te asteapta numai plimbari si calatorii in shaua ei.

Numai bine iti doresc si cati mai multi km fara incidente, de genu. :)

Link spre comentariu

Cineva a inmatriculat o motocicleta acum de curand?

Ma intereseaza daca trebuie tradus contractul de vanzare cumparare din italiana in romana?

Link spre comentariu

Baieti.

In legatura cu motociclistii care au decedat pe splai, mergeau pe un tdm?

Sa aiba si centrul de greutate pozitionat mai sus vre-un dezavantaj?

Centru de greutate sus = garda mare la sol = comportament bun pe gropi. Greutatea o simti doar cind tii mobra pe picior.

Sfatul meu totusi e sa NU iti iei TDM la 1.72 si prima motocicleta decat daca ai vreun motiv foarte puternic pentru asta, de scapat o s-o scapi sigur, si poate n-o sa fie tot timpul moale pe jos sau fara trafic in preajma. La 1.72 ca sa pui piciorul jos o sa tii motocicleta mult mai inclinata decat o tine unul cu 10cm mai lung in picioare, si o sa simti motocicleta mult mai grea. Eu zic ca e mai bine sa iti lasi o marja de siguranta pentru situatiile cind o sa ai noroi/nisip/gropi sub talpa cind pui piciorul jos.

Bafta ! :)

@barboge: sigur. Dupa 6-7 seara in timpul saptamanii, poate ne vedem prin cartier.

Link spre comentariu

1-multimesc FUCHSIA pentru sinceritate,o sa tin cont de sfatul tau la achizitionare motorului(care sper sa fie saptamana asta dupa pasti) m-am suit pe un transalp care mi-a ramas la suflet si pe care stateam cu ambele amandoua talpi inclusiv calcaiele pe jos(probabil era lasat din arcul de pe spate)

2-pt. FOTOK , am sunat undeva la nadlac la cineva care aduce mnotoare de afara si mi-a spus ca DA trebuie tradus

Link spre comentariu

Ma intereseaza daca trebuie tradus contractul de vanzare cumparare din italiana in romana?

eu am fost la un centru de acte auto si am refacut contractul in limba romana. am bagat 2 semanturi si aia a fost.

simplu si eficient

:)

aia de la inmatriculari ziceau, ia uite mah a venit intalianu in romania si a semant actele ;)

mi le-a primit asa fara probleme :D

Link spre comentariu

eu l-am tradus, s-a uitat la traducere (fara sa citeasca) si mi-a dat hartia inapoi. acu nu stiu ce sa mai cred

Link spre comentariu

mi se pare ca de cand suntem in UE nu mai trebuie traduse ;)

:) Eu anul trecut cand l-am inmatriculat, nu a fost nevoie de traducere. Motorul meu e adus tot din Italia, iar ''Targa" nu trebuie tradusa, cel putin asa era acum un an, insa nu cred sa se fi schimbat ceva.

Link spre comentariu

Anul trecut trebuia tradus.

Acuma, sa ma bag si io in seama... mi s-a rupt cablu de ambreiaj fratilor.. am reusit totusi sa ajung pana la servici, si inapoi acasa (inapoi am luat-o pe centura sa evit semafoarele, si am preins coada la 2 bariere :) ) Mi s-a rupt chiar se la maneta de ambreiaj, vedeti poza.

Aveti idee cum sa rezolv problema, si daca se poate schimba doar insertia metalica, fara camasa, si cam cat e ?

Trebuie sa rezolv in seara asta, ca ii timp prea fain afara. Si in plus cum nu am masina, e un lucru cam necesar...

Apreciez ajutorul !

Mesaj completat

Anul trecut trebuia tradus.

Acuma, sa ma bag si io in seama... mi s-a rupt cablu de ambreiaj fratilor.. am reusit totusi sa ajung pana la servici, si inapoi acasa (inapoi am luat-o pe centura sa evit semafoarele, si am preins coada la 2 bariere ;) ) Mi s-a rupt chiar se la maneta de ambreiaj, vedeti poza.

Aveti idee cum sa rezolv problema, si daca se poate schimba doar insertia metalica, fara camasa, si cam cat e ?

Trebuie sa rezolv in seara asta, ca ii timp prea fain afara. Si in plus cum nu am masina, e un lucru cam necesar...

Apreciez ajutorul !

Ar merge sa inversez partea de la cutie la maneta, sau ma complic? Cred ca daca il scot o data ma voi chinui sa il bag inapoi de o sa-mi sara ochii din cap.

Un coleg zicea sa inversez capetii, iar la cel rupt sa ii fac un nod si sa-i pun o saiba. Asta DACA il pot baga invers pe camasa lui.

Ei bine, ma risc, nu ma risc, ma risc?? Ce parere aveti?

Link spre comentariu