Sari la conținut

trasan

Membru
  • Număr conținut

    293
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de trasan

  1. Frumos. Felicitari! Daca este posibil, te rog sa ne spui si ceva detalii organizatorice - cheltuieli, transport intermediar, ponturi etc Multumesc
  2. Intr-o ordine oarecare: pesteri, conace, castele, Tatra, Bratislava, nivel de trai diferit fata de vecini. Eu am vizitat tot ce m-a atras din departare sau ce am gasit pe harta, langa locul in care faceam popas. Am gasit suficiente locuri fara taxa de intrare sau la care am vizitat ce era gratuit. Aici am aflat ca magnolia poate fi un arbore cat un stejar sau am prins sedinte foto in costume populare, pentru banchetul de final de an, in ruinele unui castel urias. Si tot aici am fost dat jos din cireş de niste oameni galagiosi, dar numai pentru a ma uraca in altul cu fructe mai multe si mai coapte. Asta asa, ca maruntisuri ... Nu stiu de unde pleci, dar eu as face kilometri in alta directie, mergand pana in Tatra sau chiar pana la Zakopane (in Polonia) si lasand capitala pentru o iesire mai in vest. As incepe cu pestera Domica (partea slovaca a carstului, mai putin bisnitata si cu multi ... ciresi) si as finaliza cu Tatra. Intoarcerea - la nimereala, eventual ca sa repet cat mai putin din traseu. Asfalt uscat! Te asteptam cu o poveste noua
  3. Foarte frumoasa excursia. Felicitari si multumesc pentru traseu. Vorbeai de campinguri. Te rog sa imi spui unde ai tinut cortul pe moto. E in sacul de la pasager?
  4. Am patit la fel. Facea numai in mers, cand turam tare (de exemplu in depasire, in rampa, cu viteza). Am reusit sa localizez abia dupa ce a inceput sa vibreze si la viteze mai mici si am putut sa reproduc usor si in acelasi timp sa ating diferite piese Peace!
  5. Foarte frumoasa tura. Felicitari! Coborarea e pe drumul din sud sau SH21? Multumesc
  6. Daca mai ai timp: Medugorje si Imotski pt ca sunt in zona si drumurile secundare care iti ies in cale. Soseaua de coasta de la Pisak la Split, cu intretaiere la Omis, e dublata peste munte si se poate face un opt, ca sa prinzi ambele drumuri (atentie in zona Pisak/Gornja Brela, pt ca sus poate fi vant puternic); ai diverse obiective pe drum.
  7. completare. repet si eu ce au spus colegii: rca cu tarile netaiate si itp valabil. dar ... nu intotdeuna astea sunt verificate de ai nostri, la iesirea din tara. cel mai bine este sa te asiguri ca le ai si sunt valabile. sunt patit si m-am intors in tara ca sa rezolv un itp. daca insa vrei sa tranzitezi Kosovo, atunci vei face asigurare la granita lor.
  8. am folosit roamingul pentru convorbiri si am ferit datele cat am putut. dar pentru linistea ta vezi tabelul cu preturi al oeratorului tau. nu mai e un capat de lume in vremurile astea. navigatie am folosit aplicatii offline combinat cu google maps actualizat cand si cand cu date (de exemplu la pauza, la carciuma cu wifi). pt offline am folosit un telefon mai vechi fara cartela. in Croatia pt cazare eu am apelat si la nenea cu cheia. in zonele cu vad, dar nu numai, exista si oferte ale localnicilor care semnalizeaza corespunzator, iar in caz de nevoie se cauta unii pe altii. ba mai mult, am batut si la poarta, la nimereala, si am fost primit sau indrumat. in plin sezon am obtinut preturi ca de camping, peisaje deosebite direct de la fereastra si povesti frumoase, la o bere cu localnicii, chiar si prin semne. sa nu iti fie teama de Bosnia - peisaje frumoase si oameni buni. poate cam bisniteaza uneori, dar sunt de inteles. oricum, e nesimnificativ si in ansamblu preturile sunt foarte bune. in functie de granita tranzitata te mai ciupesc de 1-2 euro - taxa eco, de pod sau alte inventii; ori se mai intampla sa nu iti dea rest ori sa calculeze la un curs stabilit ad-hoc. in general sa ai ceva marunt la tine - cateva monede de euro si fractiuni, dar e bine si moneda locala (eu scot direct de pe card cate ceva, pentru ca daca socotesti paritatile, tot aia este sau macar e mai comod). benzina ok. eu am pus de la statiile mai cunoscute (de exemplu retele nationale, chiar si de la gherete) sau mai asemanatoare cu ale noastre. un exercitiu pe care l-am transformat in obicei si pe care l-am practicat mereu cat mai aproape de granita, a fost sa invat benzinariile cunoscute si uniformele si masinile de politie. aici as puncta si un mic dosar electronic sau de hartie cu paginile de pe saitul MAE, cu tarile tranzitate. eu am evitat la maximum autostrazile, dar tot am nimerit uneori in ele (in Croatia in special). am considerat ca sunt pierderi colaterale si am profitat ca sa ajung si in alte locuri. drum bun si revino cu povesti!
  9. Poate nu ar fi rau sa le cureti pe cele vechi, sa le verifici si daca sunt ok sa tii macar una cu tine. Pe mine m-a salvat treaba asta de doua ori, odata fiind complet izolat de lume (eu aveam XL600V, pe carburatie si 4 bujii din care doua probabil ca mergeau doar o vreme dupa reviziile mari, caci erau greu accesibile si nu mai umblam la ele).
  10. Multam, @Kosh! Te astept cu urmatoarele povesti.
  11. Ca punct de plecare, pentru varianta clasica (releu normal) cauti pe google de ex "v-strom 650 hot switched wire": https://www.google.com/search?q=v-strom+650+hot+wire&source=hp&oq=v-strom+650+hot+wire&gs_l=mobile-heirloom-hp.3...3199.23098.0.24339.21.16.0.5.5.0.202.2651.0j15j1.16.0....0...1c.1.34.mobile-heirloom-hp..6.15.1936.9difoWvqipY Iata si altceva interesant: https://www.stromtrooper.com/threads/switched-power-supply-question.359498/ https://www.v-strom.co.uk/smf/index.php?topic=32513.0 Bine ar fi sa cauti si schema electrica pt modelul tau. Vei merge la sigur cu culorile. Inainte de treaba, e bun si asta: https://www.advrider.com/motorcycle-electrics-why-use-relays/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=editorial&utm_content=01_30_2022 Mai ai nevoie de: 1. releu https://sogest.ro/relee-auto/releu-auto-40a-12v-4120 2. soclu siguranta https://sogest.ro/sigurante-auto/suport-siguranta-auto-20mm-pe-fir-25-mm-30cm siguranta o vei lua in functie de consum 3. conector https://sogest.ro/conectori-rapizi/conector-dc-mama-tata-cu-cablu-pentru-alimentare-auto 4. soclu releu https://sogest.ro/relee-auto/suport-releu-auto sau 4 conectori simpli https://sogest.ro/papuci-electrici/papuc-cositorit-mama-63mm pot fi gata izolati si ii sertizezi sau mai adaugi 4 mansoane de silicon 5. 2 x cablu de 2 mmp, preferabil FLRY, de 3 metri, ca sa nu te temi ca nu iti ajunge (pentru ca tot il duci in fata si este pe contact, daca il pui mai gros, il mai poti utiliza si la alte aplicatii). bine ar fi de culori diferite 6. ceva 2 x cablu 0.5 pentru comanda releului (culori diferite) 7. tuburi termocontractibile de culori si sectiuni diferite (de ex 10 mm, 5 mm) 8. banda izolatoare, vaselina dielectrica (lipituri, releu etc - pe unde nu mai umbli), fludor 9. bun ar fi si un tub siliconic prin care se duc cablurile de la releu catre ghidon 10. rabdare Tot ce am enumerat e chinezarie - mai ieftina de la chinezi, mai scumpa de la noi si mult mai scumpa de la firme dedicate. In principiu gasesti tot cam la orice magazin auto. Pentru priza moto, ai o oferta foarte mare, inclusiv cu voltmetru si usb. Eu mi-as pune una cat mai discreta si cu capac impotriva apei. Dupa ce vei trage linie la timp si bani, ramane sa socotesti daca nu e mai rentabil sa mergi la un electrician Bafta si sa ne arati cum a iesit!
  12. Nu as paria ca gasesti cazare cu doua ore inainte decat daca nu duci grija bugetului. Am avut problema asta chiar in Podgorita unde pretul minim era 200 euro (in momentul acela, altfel fiind si preturi convenabile), dar am rezolvat dupa ceva cautari la una din carciumile din periferia orasului, unde oamenii au eliberat in mod special o camera pentru noi.
  13. Foarte frumos. Felicitari pentru poveste! O astept pe urmatoarea
  14. Felicitari! Da-i cu povestea mai departe Referitor la HGS, oficial motocicletele sunt clasa de plata 6; aici e un loc bun de citit si de cautat dupa numarul de inmatriculare: https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/hgs.jsf Pe scurt: intri fara HGS, ai 15 zile pentru achizitie, peste se suprataxeaza, la final platesti la posta PTT sau benzinarii Shell, cine nu plateste e in blacklist.
  15. Tocmai am venit. Cheia e foarte aglomerata. Bucati decopertate, cu pietricele. Mai multe pe sensul catre Ploiesti. Multe curbe cu pietricele (in special in N, dupa Bratocea). Lepsa a fost complet liber. Dar am avut cateva curbe unde pe jos mi s-a parut ca luceste (erau dâre umede). Si ursi. Numai bine!
  16. la mine SKF au avut rezultate bune. adica dupa doi ani si 25k nu dadeau semne ca vor sa fie schimbati. si au fost si mai ieftini decat cei din magazinele moto. toata treaba e sa stii dimensiunile si codul/tipul
  17. pe mine nu m-a restrictionat lasarea din amortizor si saua joasa nici de la ture lungi si nici de la mers pe coclauri. dar vorbesc despre PD10. si arata ciudat de jos. eu as incepe cu lasarea din suspensie prima data si apoi as mai vedea. poate intre timp intri in legatura si cu oameni experimentati. a! si o talpa mai groasa la incaltaminte - ceva bocanci moto, de exemplu.
  18. nu are cum sa protejeze ca unul legat de crashbar si care este si decoltat. dar ramai cu galeriile rotunde de la pietricele si crengi din cand in cand se mai aude cate una batand in el. zi-mi ce foto vrei exact. scutul intra sub cel de plastic. se vede din foto chiar pozitia cu filtrul. fata de instructiuni si de sait as mai putea sa aduc ceva nou doar cu o privire de dedesubt.
  19. iata cateva detalii pentru cei interesati. pret final 715 lei: 530 lei scutul si 185 lei livrare (incl. vama etc).
  20. un email aici https://ravetechmotorcycles.com/store/en/products/18-dl650-mini-skid-plate.html
  21. Uitandu-ma pe link am descoperit un releu cu senzor de vibratii. adica asta: https://www.cosmo-accessories.com/brands-2/suzuki/dl-650-v-strom-2017/b-fast-wiring-made-easy-detail Pt cine e interesat, am intrebat la grec si consumul in gol e de 10mA.
  22. Despre ei nu am decat vorbe de lauda. Mi-a placut si sistemul prin care cutiile sar la un soc puternic. De exemplu pe alunecare in panta laterala mi s-a parut f tare. Au rezistat excelent si la o lovitura puternica. Dar daca ar fi fost lovite din alt unghi s-ar fi blocat serios. Totusi trebuie vazut cat de mult le folosesti. Apoi cat de mult ai nevoie de metal. Eu am ajuns la concluzia ca e mai in regula sa am cutii usoare, chiar daca se fac bucati la impact. Le iau cu totul in camera si gata. Vizavi de plastic pot spune doar atat din experienta: Shad e mult sub Givi atat la calitate cat si la pret. Materialul e moale si faramicios. Givi a rezistat la tot felul de abuzuri. Totusi am luat Shad
×
×
  • Creează nouă...