robertkiran Postat Martie 2, 2014 Share Postat Martie 2, 2014 Am o nelamurire la inmatricularea motocicletei mele (moto noua-prima inmatriculare). Copy paste dupa site-ul prefecturii Suceava: ÎNMATRICULARE PERMANENTAVEHICUL NOU - IMPORTATDOCUMENTE NECESARE:1. Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare si a altei persoanecare poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate,proprietarul va mentiona solicitarea explicita în cerere;2. Fisa de înmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilorlegale, completata cu datele proprietarului si având viza organului fiscal competent alautoritatii administratiei publice locale. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare si aaltei persoane, se va depune si fisa de înmatriculare completata cu datele acesteia, precum sicopia actului de identitate. În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate deleasing, este obligatorie mentionarea în certificatul de înmatriculare si a datelor deidentificare a utilizatorului. Fisa de înmatriculare trebuie semnata de proprietar (aceasta vafi stampilata în cazul persoanei juridice);3. Cartea de identitate a vehiculului, în original si în copie;4. Documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sauremorcii, în original si în copie;5. Actul de identitate al solicitantului, în original si în copie;6. Copia documentului de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produseprin accidente de circulatie, în termen de valabilitate al acesteia;7. Dovada de efectuare a formalitatilor vamale de import definitiv, în cazul autovehiculelor sial remorcilor dobândite din strainatate, în cazurile prevazute de lege, în original sau copielegalizata a acesteia;8. Dovada de plata a taxei de înmatriculare, stabilita potrivit legii;9. Dovada de plata a contravalorii certificatului de înmatriculare;10.Dovada de plata a taxei speciale;11.Dovada de plata a contravalorii placutelor cu numar deînmatriculare;12.Procura speciala, dupa caz. Intrebari: Ce reprezinta punctul 7? Banuesc ca punctul 8 reprezinta taxa aia de poluare (care la moto nu exista) deci nu am nevoie de ea. Dar ce reprezinta punctul 10? Ce e aia taxa speciala? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Robyb Postat Martie 2, 2014 Share Postat Martie 2, 2014 de ce nu mergi la o firma de inmatriculari si eviti toate problemele astea ? Te costa 100 lei in plus , dar o saptamana in minus de umblat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robertkiran Postat Martie 2, 2014 Share Postat Martie 2, 2014 Daca ar exista vreuna in Campulung Moldovenesc, as merge ... dar nu exista. Poate in Suceava, dar nu sunt sigur . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Seherezadul Postat Martie 2, 2014 Share Postat Martie 2, 2014 Stie cineva daca exista vreo firma de inmatriculari moto in Baia Mare? Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Babalau Postat Martie 2, 2014 Share Postat Martie 2, 2014 (editat) Am o nelamurire la inmatricularea motocicletei mele (moto noua-prima inmatriculare). Copy paste dupa site-ul prefecturii Suceava: ÎNMATRICULARE PERMANENTA VEHICUL NOU - IMPORTAT DOCUMENTE NECESARE: 1. Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare si a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va mentiona solicitarea explicita în cerere; 2. Fisa de înmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, completata cu datele proprietarului si având viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare si a altei persoane, se va depune si fisa de înmatriculare completata cu datele acesteia, precum si copia actului de identitate. În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este obligatorie mentionarea în certificatul de înmatriculare si a datelor de identificare a utilizatorului. Fisa de înmatriculare trebuie semnata de proprietar (aceasta va fi stampilata în cazul persoanei juridice); 3. Cartea de identitate a vehiculului, în original si în copie; 4. Documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original si în copie; 5. Actul de identitate al solicitantului, în original si în copie; 6. Copia documentului de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de circulatie, în termen de valabilitate al acesteia; 7. Dovada de efectuare a formalitatilor vamale de import definitiv, în cazul autovehiculelor si al remorcilor dobândite din strainatate, în cazurile prevazute de lege, în original sau copie legalizata a acesteia; 8. Dovada de plata a taxei de înmatriculare, stabilita potrivit legii; 9. Dovada de plata a contravalorii certificatului de înmatriculare; 10.Dovada de plata a taxei speciale; 11.Dovada de plata a contravalorii placutelor cu numar de înmatriculare; 12.Procura speciala, dupa caz. Intrebari: Ce reprezinta punctul 7? Banuesc ca punctul 8 reprezinta taxa aia de poluare (care la moto nu exista) deci nu am nevoie de ea. Dar ce reprezinta punctul 10? Ce e aia taxa speciala? Daca motoreta ta este noua atunci iti trebuie urmatoarele: Factura cu, care ai cumparat motoreta Asigurare ( se face pe serie de sasiu si motor ) taxa inmatriculare la fisc/primarie (nu stiu exact unde trebuie sa platesti ,caci eu am platit la primarie) taxa eliberare talon platita la CEC si cu toate astea mergi la un birou de copiat acte (de obicei gasesti linga politia inmatriculari de care apartii ) si iti intocmesc ei doasarul, te mai costa 30 lei in plus a si era sa uit vezi sa nu uiti sa mergi cu cartea la RAR sa iti puna timbrul ala pe carte (securizarea cartii este gratuita si nu iti trebuie programare ) si vezi ca nu iti trebuie ITP sau IDENTIFICARE daca e noua capra. Editat Martie 2, 2014 de Babalau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Martie 3, 2014 Share Postat Martie 3, 2014 Punctul 7 reprezinta Declaratia Vamala de import (DVI) si Factura de la Exportator la Importator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kustom Postat Martie 5, 2014 Share Postat Martie 5, 2014 salut poate are cineva niste raspunsuri pt mine.... am cumparat de pe ebay un cadru de harley care e fara acte( e nou) si un motor secound tot fara acte. oare se poate inmatricula in ro? pot face o declaratie la notar, ceva, cum ca nu e furata? multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dantu Postat Martie 5, 2014 Share Postat Martie 5, 2014 Cred ca trebuie sa mergi cu tot ansamblul finalizat si functional ca sa il omologhezi acolo. Cel mai pertinent raspuns ar trebui sa il obtii direct de la RAR. Suna la RAR (in jud. tau) si intreaba-i pe ei care sunt etapele omologarii/inmatricularii in cazul tau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petrilacocuz Postat Martie 5, 2014 Share Postat Martie 5, 2014 Pai de unde stii ca nu sunt furate? Nu de tine, ce-i drept... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brake Postat Martie 5, 2014 Share Postat Martie 5, 2014 Daca nu ai acte la cadru nu faci nimic. . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aka` Postat Martie 6, 2014 Share Postat Martie 6, 2014 Daca mi-am schimbat adresa din buletin si carnetul nu, cat este amenda? Stiti daca domnii de la rutiera se uita la treaba asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanStyle Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Buna ziua Am si eu o intrebare Vreau sa iau o motocicleta...are acte de Germania ( RAR FACUT ) Eu daca vreau sa o inscriu sa ii iau numere DJ xx FBK Mai trebuie sa ajung din nou pe la RAR cu motocicleta ? Motocicleta are RAR FACUT dar este din Alt oras nu Craiova Care sunt pasi pe care trebuie sa ii fac sa ii iau NUMARU de Inmatriculare ? daca ea are deja RAR facutHELP HELP HELP Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Vreau sa iau o motocicleta...are acte de Germania ( RAR FACUT ) Eu daca vreau sa o inscriu sa ii iau numere DJ xx FBK Mai trebuie sa ajung din nou pe la RAR cu motocicleta ? Da, altfel nu ai cum sa o inscrii in tara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
big_bro Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) ce inseamna pt tine " are RAR facut"? pentru inmatriculare ai nevoie de CIV (carte de identitate), ITP valabil. certificat de autenticitate (se emite de RAR, valabil 30 sau 60 zile, scrie pe el),si certificat fiscal de la vanzator. la SRPCIV (biroul de inmatriculari) te prezinti cu cele de mai sus, plus RCA pe numele tau, dovada platii taxelor inmatriculare si ceri numarul preferential, succes! Editat Martie 9, 2014 de big_bro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanStyle Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) A facut RAR si a luat CARTEA DE IDENTITATE cu toate datele despre motocicleta SERIE SHASIU KW ETC Are cartea asta Daca am cartea asta mai trebuie sa ma duc la rar sa mai fac alta carte ? Ajutati-ma nu ma pricep Are acte de Germania si rar facut si a luat cartea de identitate Editat Martie 9, 2014 de RazvanStyle Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mexicanu' Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Daca are cartea nu, mai trebuie , dar pe langa asta mai ai nevoie si de dovada itp si certificat de autentificare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanStyle Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) Si dovada itp si certificatu de autentificare de unde le iau ? Certificatul de autentificare daca il iau de la RAR mai trebuie sa ma duc cu motocicleta la rar ? Editat Martie 9, 2014 de RazvanStyle Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
big_bro Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) informatiile cele mai sigure le obtii de la sursa: http://www.prefecturadj.ro/Prefectura/index.aspx?ReturnUrl=%2fPrefectura%2fdefault.aspx la intocmirea CIV se face obligatoriu si ITP, valabil 2 ani. Cred ca si nu e nevoie de certificat de autenticitate daca data eliberarii CIV nu e mai veche de 60 zile. Cel mai bine te documentezi la ei pe site si apoi te prezinti personal sa ceri informatii. bafta! Editat Martie 9, 2014 de big_bro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanStyle Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Cel de la care vreau sa iau eu motocicleta a facut RAR acum 1 saptamana si atunci a luat si CARTEA DE IDENTITATE Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 informatiile cele mai sigure le obtii de la sursa: http://www.prefecturadj.ro/Prefectura/index.aspx?ReturnUrl=%2fPrefectura%2fdefault.aspx la intocmirea CIV se face obligatoriu si ITP, valabil 2 ani. Cred ca si nu e nevoie de certificat de autenticitate daca data eliberarii CIV nu e mai veche de 60 zile. Cel mai bine te documentezi la ei pe site si apoi te prezinti personal sa ceri informatii. bafta! corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanStyle Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Eu daca am Cartea De Identitate de Romania Ce acte mai imi trebuie pentru a Scoate Numarul de inmatriculare ? Mai trebuie sa ajung pe la RAR cu motocicleta ? Astept URGENT un raspuns din partea dvs. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex.alexey Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) Salut , am un prieten ce a luat un motor . Prin noiembrie 2013 l-a cumparat . I s-a dat fiscal , toate actele . El l-a luat in evidenta la primarie .Intrebarea mea e ! Poate sa-l inmatriculeze fara probleme sau trebuie sa scoata iar fiscal de la cel care a avut motoru ? Se poate si cu asta ce-l are acum ? Motorul inmatriculat in Ro. Editat Martie 9, 2014 de alex.alexey Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Babalau Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) A facut RAR si a luat CARTEA DE IDENTITATE cu toate datele despre motocicleta SERIE SHASIU KW ETC Are cartea asta Daca am cartea asta mai trebuie sa ma duc la rar sa mai fac alta carte ? Ajutati-ma nu ma pricep Are acte de Germania si rar facut si a luat cartea de identitate Cu scuzele de rigoare ,asta este cartea de la motocicleta sau cartea motoretei arata ca asta.? Editat Martie 9, 2014 de Babalau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Unchiu' Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) Cu scuzele de rigoare ,asta este cartea de la motocicleta sau cartea motoretei arata ca asta.? Epic.... Pai daca are CIV inseamna ca NU mai are acte de Jermania..., tot trebe mers la RAR pentru IDENTIFICARE , firesc la schimbare de proprietar...trebuiesc actele obisnuite la un transfer de proprietate,... LE ...politia trece proprietarul in CIV...si elibereaza concomitent si talonul. Editat Martie 9, 2014 de Unchiu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Salut , am un prieten ce a luat un motor . Prin noiembrie 2013 l-a cumparat . I s-a dat fiscal , toate actele . El l-a luat in evidenta la primarie . Intrebarea mea e ! Poate sa-l inmatriculeze fara probleme sau trebuie sa scoata iar fiscal de la cel care a avut motoru ? Se poate si cu asta ce-l are acum ? Motorul inmatriculat in Ro. Poate sa-l inscrie linistit, la politie nu cere fiscalul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate