XaeL Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 In afara de certif de înmatriculare am o hartie format A4 in romana si engleza... aia ar fi dovada de care zici tu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Husqvy Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 +taxa talon 37 ron Taxa pentru numar preferential, patita ieri, 62 ron, nu 99. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anpetre Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 @XaeL - Da, la acel document m-am referit @Husqvy - Spune-i cum doresti dar 37+62=99 RON, vorbim de aceleasi taxe dar cu denumire nitel modificata. Platit tot ieri... Poate am stat naibii la aceiasi coada... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 (editat) 62+37=99, fix cat zicea colegul ca a platit pt talon si nr preferential! Later edit: am postat adunarea deodata! Editat August 9, 2016 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Husqvy Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 Pai taxa aia se poate plati acolo la ghiseu ? A spus ca a platit pentru PLACUTA SI NUMAR PREFERENTIAL, nu pentru talon si numar preferential. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 A plătit talon 37 (se poate la ghiseu, posta, trezorerie, transfer bancar), placuta 17, nr preferential 45. » Post actualizat in 09 Aug 2016 14:32 intrebare despre legislatia romaneasca: contractul de vanzare - cumparare trebuie facut prin notar? sau merge o simpla hartie datata si semnata de vanzator si de cumparator? cumparatorul va fi firma (PFI), nu stiu daca asta schimba cu ceva situatia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anpetre Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 (editat) Nu, nu trebuie facut la notar dar este bine sa fie facut dupa tipic la birourile de copiat acte de langa DRPCIV sau "Udriste". Doamnele de acolo stiu exact cum sa il faca si, in general, au cunostinte vaste despre legislatie la zi. Contractul de V-C se face in 5 (CINCI !!!) exemplare si TOATE trebuie vizate la DVBL-ul vanzatorului. Nu uitati sa semnati TOATE cele 5 exemplare si Fisa de Inmatriculare (nu ma intrebati de ce spun asta, uneori se mai uita si te trezesti la ghiseu ca nu se primesc actele). Si nu, nu schimba cu nimic faptul ca esti PFI, firma sau PF. Si inca ceva: Contractul V-C trebuie sa poarte data la care se face scoaterea din evidenta DVBL-ului vanzatorului. Nu stiu de ce e asa (o ALTA tampenie) dar asa mi-a zis tipa de la dactilografiere (o stii ea de ce...) Editat August 9, 2016 de anpetre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 pe certificatul de inmatriculare exista campul cu "instrainat catre". acolo trebuie neaparat completat cu numele noului posesor pana ajung sa il schimb cu cel nou? daca da, cine completeaza? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Husqvy Postat August 9, 2016 Share Postat August 9, 2016 Daca nu e completat comenteaza cei de la Politie. Completeaza vanzatorul, din moment ce el trebuie sa semneze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eek! Postat August 10, 2016 Share Postat August 10, 2016 In momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare lucratorul de la acte auto de obicei intreaba daca se inmatriculeaza sau se circula pe actele fostului proprietar, mai ales in cazul auto unde apare si timbrul de mediu, si chiar si la moto, unde poate cumparatorul vrea sa mai profite o vreme de RCA-ul existent. In cazul acesta se lasa necompletat campul instrainat catre. In cazul in care vrei ca cumparatorul sa inmatriculeze in 30 de zile, completezi in talon "instrainat catre", chiar la biroul de acte auto, caz in care daca i se face verificarea actelor de catre vreun filtru i se retine talonul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat August 10, 2016 Share Postat August 10, 2016 pe certificatul de inmatriculare exista campul cu "instrainat catre". acolo trebuie neaparat completat cu numele noului posesor pana ajung sa il schimb cu cel nou? daca da, cine completeaza? Daca nu este completat, nu iti accepta dosarul. Asa ca fa rost de un pix (data sa o pui pe cea de vanzare din CVC) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat August 10, 2016 Share Postat August 10, 2016 Actualizare privind locurile unde se pot plati taxele: - taxa pentru examenul teoretic 6 lei - Posta Romana, Trezorerie - taxa pentru eliberare permis 68 lei - Taxe si impozite locale, transfer bancar* sau Posta Romana** - taxa de inmatriculare 60 lei - NU STIU - certificatul de inmatriculare (talon) - 37 lei - Posta Romana**, Trezorerie, transfer bancar* - taxe pentru numar - 17 lei placuta si 45 lei numere preferentiale - pastrarea numarului inainte de instrainare - 30 lei. * si ** Trasferul bancar (*) sau Posta Romana (**) cel putin pentru certificatul de inmatriculare si permisul de conducere. Documentul de plată trebuie să conțină următoarele informații: CNP-ul/CUI-ul și numele persoanei/denumirea plătitorului Beneficiar Instituția Prefectului Municipiului București Contul IBAN deschis la trezoreria sectorului 5- RO76TREZ705502601X009835, Codul fiscal al Instituției Prefectului Municipiului București – CUI 4267125, Suma, tipul și numărul de documente/operațiuni/plăci pentru a cărui contravaloare se încasează plata. Plata se poate face atat prin mandat postal cât și prin virament bancar. Cine stie si restul va rog sa completati si eventual sa fie postate undeva separat pentru usurinta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat August 10, 2016 Share Postat August 10, 2016 60 lei - la direcția impozite si taxe locale sau cum se numește ea in fiecare oras sau sector. Fiecare oras sau sector are propria modalitate de a lua banii aia. Unii prin cec, unii prin posta, altii direct la ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat August 14, 2016 Share Postat August 14, 2016 Exista vreun termen pentru inmaticulare? Daca, spre exemplu, la trecerea la fisc sunt maxim 30 zile, altfel primesti amenda, la inmatriculare exista asa ceva sau o poti face cand vrei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZYB Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 Este adevarat ca mai nou daca inmatriculez o motocicleta care este deja inmatriculata in RO, deci practic am cumparat o mobra de la un vecin, nu mai trebuie sa ii fac autentificarea la RAR ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 Este adevarat. Tocmai ce am primit raspuns oficial de la DRPCIV. "Referitor la solicitarea dumneavoastră din data de 08.08.2016, vă informăm ca în conformitate cu prev.art.14 pct. IV/1,respective art.14 pct. II din Ordonanţa de Urgenţă nr.41 din 28.06.2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative nu trebuie să mai prezentaţi certificatul de autenticitate al vehiculului la transcrierea transmiterii dreptului de proprietate pentru un vehicul înmatriculat în România. Poliţa de asigurare RCA este obligatorie la înmatricularea vehiculului şi trebuie încheiată pe numele titularului înmatriculării" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 Exista vreun termen pentru inmaticulare? Daca, spre exemplu, la trecerea la fisc sunt maxim 30 zile, altfel primesti amenda, la inmatriculare exista asa ceva sau o poti face cand vrei? daca nu circuli cu mobra atunci nu ai nici un termen daca vanzatorul a completat pe spatele talonului la rubrica ''instrainat catre'' atunci legal mai poti circula 30 de zile Este adevarat ca mai nou daca inmatriculez o motocicleta care este deja inmatriculata in RO, deci practic am cumparat o mobra de la un vecin, nu mai trebuie sa ii fac autentificarea la RAR ? adevarat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 daca nu circuli cu mobra atunci nu ai nici un termen daca vanzatorul a completat pe spatele talonului la rubrica ''instrainat catre'' atunci legal mai poti circula 30 de zile Putin intortocheata treaba. Cei de la Politie nu vor comenta daca duci un certificat fara "instrainat atre"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebispeedmaster Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 Salut.... Cine mă poate ajuta să aflu de ce am nevoie să înmatriculez o motocicleta care provine din Chanel Island, Guernsey? Mulțumesc mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mad_max_86 Postat August 16, 2016 Share Postat August 16, 2016 wow...dar ai cautat-o mult?? ai nevoie de actul de proprietate/contract de vanzare sau factura in original,actele motocicletei (carte sau talon) in care se specifica seriile marca motor tip capacitate etc si faptul ca e radiata din circulatie din tara respectiva , actele aceleea traduse , si probabil de la vama un act/taxa de import. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogO. Postat August 17, 2016 Share Postat August 17, 2016 (editat) Putin intortocheata treaba. Cei de la Politie nu vor comenta daca duci un certificat fara "instrainat atre"? Depinde. Eu am vandut o mobra unei cunostiinte si, in graba fiind, am uitat sa ii mai scriu si pe talon. O saptamana mai tarziu, cand a fost s-o inmatriculeze, i-a dat politistul dosarul inapoi pt ca nu era trecut "instrainat catre xxx". M-a sunat si mi-a spus, si pana la urma a trebuit sa ma duc acolo sa ii semnez pe talon, sub privirea atenta a politistului. Acu' nu stiu ce sa zic, o fi fost el mai ghinionist, ca eu n-am mai auzit de cazuri d-astea pana acum. Editat August 17, 2016 de gogO. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Titishor Postat August 17, 2016 Share Postat August 17, 2016 Ma, tu vrei sa ii cumperi mobra aluia cu tombola? /index.php?/topic/738540-vand-organizez-tombola-f800gs/?hl=tombola Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat August 17, 2016 Share Postat August 17, 2016 http://www.prefecturabucuresti.ro/?d=serviciu_inmatriculare&sub=din_UE_neinmatriculat se aplica si in restul tarii totusi: 1) Google e dificil de folosit? 2) Basca faptul ca ai postat in rubrica gresita. Te-ai gandit tu ca motoveteranii stiu mai multe, spune drept... exista /index.php?/forum/80-legislatie-acte-vama/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebispeedmaster Postat August 17, 2016 Share Postat August 17, 2016 Mulțumesc mult pentru răspuns.... Nu am câștigato la tombola cu pufuleții:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B299JOY Postat August 18, 2016 Share Postat August 18, 2016 Salutare. Va rog ajutati-ma cu urmaotarea problema : Am cumparat o masina aum vreo 3 ani de la un prieten pe care am integistrat o la fiscal, dar la decpiv nu am mai ajuns din cauza taxei de inmatriculare. Am circulat pe numerele prietenului meu o perioada si de vreun an masina sta pe drepata fara itp si rca. Acum am gasit pe cineva sa o cumpere si nu stiu cum procedez corect. Inainte sa intreb aici mentionex ca am foat la 2 birouri de acte din pitesti si am 2 raspunsuri : 1. Fac actele ca vanzaor prietenil meu dar in felul asta cum o scot eu de la fiscal ? 2. Fc actele intre mine si cumparator . Mi se pare logic a 2 a varianta, dar nu stiu ce acte trebuie sa i dau cumparatorului ca sa nu intampine probleme la o eventuala inmatriulare. Ii dau contractul de vc intre mine si proprietarul din carte ? Ii dau si dovada ca am inscris o eu la fiscal si apoi fisa de la primaria mea ? Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate