paulynos Postat Ianuarie 26, 2009 Share Postat Ianuarie 26, 2009 Si eu am o dilema: se poate inmatricula motoreta pe raza altui judet decat cel trecut in buletin daca in prealabil se obtine viza de flotant ? Am inteles ca la taxe si impozite trebuie sa fie prezent si detinatorul imobilului unde sunt domiciliat, in cazul meu mama, ca e o smecherie cu certificat de rol fiscal, chipurile trebuie declaratie pe proprie raspundere ca este de acord sa primeasca amenzile si alte sesizari pe adresa respectiva. Eu as vrea sa ocolesc treaba asta ca mi-e greu sa merg acasa si mamei mele la fel, e casa goala acum Si as vrea sa o inmatriculez pe alt judet ca sa scap de treaba asta. alta intrebare: se poate face identificarea la RAR in alt judet decat cel pe raza caruia se va inmatricula ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bady Postat Ianuarie 27, 2009 Share Postat Ianuarie 27, 2009 Sal. Am facut azi idetificarea motocicletei la R.A.R.. Maine intru in posesia radierii si a facturii de la propietarul anterior. Care sunt urmatorii pasii? Trebuie sa ma duc in Pipera sa depun niste acte...ce acte? Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Ianuarie 27, 2009 Share Postat Ianuarie 27, 2009 (editat) bady: http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html & http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html Intrebarea mea: la numere "la rand" teoretic dureaza doua ore eliberarea (numere + talon). Cat dureaza pentru numere preferentiale? Editat Ianuarie 27, 2009 de Adam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bady Postat Ianuarie 28, 2009 Share Postat Ianuarie 28, 2009 bady: http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html & http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html ms man Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Ianuarie 30, 2009 Share Postat Ianuarie 30, 2009 Intrebarea mea: la numere "la rand" teoretic dureaza doua ore eliberarea (numere + talon). Cat dureaza pentru numere preferentiale? Tot 3 ore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rrrr6 Postat Februarie 4, 2009 Share Postat Februarie 4, 2009 am de inmatriculat un R6 care o toba sport arraw, oare o sa ma respinga de la Rar pt asta??imi trebuie toba originala??e adus recent si nu am mai fost pe la RAR, nu stiu cum se procedeaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
intrusu Postat Februarie 4, 2009 Share Postat Februarie 4, 2009 (editat) bady: http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html & http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/etape.html Intrebarea mea: la numere "la rand" teoretic dureaza doua ore eliberarea (numere + talon). Cat dureaza pentru numere preferentiale? linkurile au eroare; or fi sters pagina.... dar incearca aici; poate afli de la baieti.... http://www.rarom.ro/index.php Sal. Am facut azi idetificarea motocicletei la R.A.R.. Maine intru in posesia radierii si a facturii de la propietarul anterior. Care sunt urmatorii pasii? Trebuie sa ma duc in Pipera sa depun niste acte...ce acte? Multumesc! pana sa ajungi in pipera trebuie sa faci niste chestii ca sa nu stai degeaba la cozile alea: trebuie sa-ti declari motorul la circa financiara de care apartii; aia iti deschid rol pentru ea si platesti si impozitul pe anul in curs - mi se pare ca intai trebuie sa-si inchida rolul la circa financiara cel care vinde motorul si in baza hartiei aleia se deschide rolul tau....mai intreaba inainte de a te aseza la cozi. trebuie sa ai rca-ul platit pe cel putin 6 luni. trebuie sa platesti la cec ( parca?) niste taxe: - taxa eliberare talon - parca 30 ron - taxa de inmatriculare - parca 26 ron trebuie sa ai copie de pe contractul de vanzare-cumparare; buletin sau c.i.; si dupa certificatul de autenticitate de la rar. inainte de a te aseza la coada la politie treci intai pe la ghiseul de informatii si vezi daca nu cumva iti mai trebuie ceva - eu nu am facut asa si m-am umplut de spume....tot de acolo iei si un formular de cerere tip pe care-l completezi la locul fetei. sper sa-ti fie de ajutor; te rog sa ne tii la curent - asa mai stim si noi pe ce lume traim......ms. bafta si distonocalm ! Rrr6@: nu cred ca-i intereseaza pe aia de la rar ca e arrow sau stock; singurele chestii care ii intereseaza sunt nivelul de poluare si nivelul de zgomot. inainte de a merge la rar poti sa mergi la un service care face itp si ii rogi sa-ti masoare nivelele astea 2 dupa care ii si intrebi care sunt limitele legale ( in felul asta afli daca te vor respinge aia la rar sau nu; cifrele sunt tot alea ptr. ca de obicei, cei care fac itp sunt autorizati de rar. bafta si spor !! Editat Februarie 4, 2009 de viespu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Februarie 4, 2009 Share Postat Februarie 4, 2009 linkurile au eroare; or fi sters pagina.... Au facut "upgrade": http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...ii-vehiculelor/ & http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...area-temporara/ trebuie sa-ti declari motorul la circa financiara de care apartii; aia iti deschid rol pentru ea si platesti si impozitul pe anul in curs - mi se pare ca intai trebuie sa-si inchida rolul la circa financiara cel care vinde motorul si in baza hartiei aleia se deschide rolul tau....mai intreaba inainte de a te aseza la cozi. Nu poti lua viza de la financiar fara CIV, deci RAR-ul e primul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
intrusu Postat Februarie 4, 2009 Share Postat Februarie 4, 2009 Au facut "upgrade": http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...ii-vehiculelor/ & http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...area-temporara/ Nu poti lua viza de la financiar fara CIV, deci RAR-ul e primul. al 2 lea link, foarte util - iiiiin sfarsit ; vad si io ce vrea aia de la ghiseu !!! thx adam !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Februarie 4, 2009 Share Postat Februarie 4, 2009 (editat) O completare: În cazul vehiculului de proveniență străină care a fost anterior înmatriculat în alt stat Âşi care se înmatriculează pentru prima dată în România, solicitantul trebuie să prezinte, pe lângă documentele sus-menționate Âşi toate documentele de înmatriculare eliberate de autoritățile străine, în original, precum Âşi plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Daca nu ai placutele, ai nevoie de o copie xerox a talonului sau CMR-ul autovehiculului/remorcii cu care a fost adus in tara si declaratie de mana pe proprie raspundere (exista model pe forum). Unii cer asta, altii nu. Daca nu o ai si nimeresti la unul care o cere, iti va scrie pe fisa de inmatriculare (aia deja stampilata la financiar) ca-ti lipseste si la orice alt organ mergi o sa vada ca te-a refuzat deja unul si o sa te refuze si el. Declaratia aia e ceruta de nu stiu ce lege fiscala a importului, nu direct de Prefectura, si d'aia nu apare pe site dar au dreptul legal sa o ceara. In rest alea sunt actele, inainte le duceam la o vanzatoare d'aia de "fise-asigurari-acte-auto" sa le puna in ordine (e una anume, stiuta doar de organe si vanzatoare), acum le-am pus teanc in fata organului si le-a aranjat singur. PS: verificati inainte unde si ce se plateste. Un imbecil de la Inmatriculari mi-a zis prin telefon ca se poate plati totul la CEC-ul lor, acolo am aflat ca taxa de inmatriculare se poate plati doar la Taxe si Impozite Locale (depinde de la sector la sector). Drum inapoi doua ore, achitat 7 lei si inca doua ore inapoi in Pipera. Doar din cauza unui imbecil prost informat. Editat Februarie 4, 2009 de Adam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Salutăm! Mi-a fost furat portofelul cu tot cu acte (CI și permis) și vreau să cumpăr luna aceasta o motocicletă la mâna a doua, înmatriculată în România, în alt județ. Noua cartea de identitate va fi gata, din păcate, la începutul lui martie (deh, se mișcă greu funcționarul român). Pentru contractul de vanzare-cumpărare este neapărat nevoie de carte/buletin de identitate al cumpărătorului sau se poate numai cu pașaportul? Aceeași întrebare pentru preschimbarea permisului pe motiv de pierdere. Mulțam anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 (editat) Pentru contractul de vanzare-cumpărare este neapărat nevoie de carte/buletin de identitate al cumpărătorului sau se poate numai cu pașaportul? Aceeași întrebare pentru preschimbarea permisului pe motiv de pierdere. Contractul V-C si fisa de inmatriculare se fac la orice dactilografa din Pipera si poti sa-i si dictezi datele, dar e de preferat sa ii dai macar o copie xerox ca daca iti scrie ceva gresit in el (o cifra aiurea in CNP) contractul e nul (legal vorbind, dai banii fara sa fii proprietar). Pentru permis cred ca va fi nevoie de buletin la Politie. Pentru viza la Financiar pe fisa de inamatriculare si dosarul de inmatriculare la Politie, sigur ai nevoie de buletin. Desi s-ar putea sa mearga si cu dovada de CI (daca ai una si e valabila). Da un telefon (021.301.95.88 sau 021.301.95.89) si intreaba-i, dar noteaza-ti si numele organului care-ti raspunde pentru ca uneori ala zice una si cel de la ghiseu alta. Editat Februarie 10, 2009 de Adam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Contractul V-C si fisa de inmatriculare se fac la orice dactilografa din Pipera si poti sa-i si dictezi datele, dar e de preferat sa ii dai macar o copie xerox ca daca iti scrie ceva gresit in el (o cifra aiurea in CNP) contractul e nul (legal vorbind, dai banii fara sa fii proprietar). Pentru permis cred ca va fi nevoie de buletin la Politie. Pentru viza la Financiar pe fisa de inamatriculare si dosarul de inmatriculare la Politie, sigur ai nevoie de buletin. Desi s-ar putea sa mearga si cu dovada de CI (daca ai una si e valabila). Da un telefon (021.301.95.88 sau 021.301.95.89) si intreaba-i, dar noteaza-ti si numele organului care-ti raspunde pentru ca uneori ala zice una si cel de la ghiseu alta. Mulțumesc pentru răspunsuri. Contractul mă interesa în mod deosebit. CNP-ul îl știu și este scris și pe pașaport, așa că nu cred să fie probleme. După aceea mă descurc eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Vezi ca in 30 de zile dupa data CVC, trebuie s-o iei la Financiar sau te amendeaza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
agoox Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 (editat) daca am cumparat mto cu ITP expirat de ce am nevoie pentru inmatriculare? trebuie sa merg cu ea la RAR pentru ITP sau cum fac? cand a fost radiata tot avea ITP expirat.am nevoie neaparat de un ITP valabil pentru inmatriculare ? merci mult Editat Februarie 17, 2009 de agoox Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 Da, ai nevoie. Oricum mergi la RAR pentru autentificare, tot atunci faci si ITP-ul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
agoox Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 (editat) Da, ai nevoie. Oricum mergi la RAR pentru autentificare, tot atunci faci si ITP-ul. deci la RAR trebuie sa merg cu ea remorcata? Editat Februarie 17, 2009 de agoox Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Old School Rider Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 2 probleme am si eu cu rarul.de fapt 3 1)Daca am schimbatorul de viteze avariat o sa zica ceva? 2)Daca am cauciucul cam uzat? 3)Daca am o carena care are cativa suporti rupti si e sta un pic subreda.Multumesc anticipat pt lamuriri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rocker Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 deci la RAR trebuie sa merg cu ea remorcata? Da, la RAR trebuie sa mergi cu ea remorcata, caci ai itp-ul expirat si nu ai voie sa circuli cu ea fara itp valabil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Macke Postat Februarie 17, 2009 Share Postat Februarie 17, 2009 2 probleme am si eu cu rarul.de fapt 31)Daca am schimbatorul de viteze avariat o sa zica ceva? 2)Daca am cauciucul cam uzat? 3)Daca am o carena care are cativa suporti rupti si e sta un pic subreda.Multumesc anticipat pt lamuriri depinde mult si de inginerul de acolo. ai sanse sa il pici, cel mai probabil din cauza cauciucului. dar..depinde si de noroc si de buzunarul tau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lonely rider Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 2 probleme am si eu cu rarul.de fapt 31)Daca am schimbatorul de viteze avariat o sa zica ceva? 2)Daca am cauciucul cam uzat? 3)Daca am o carena care are cativa suporti rupti si e sta un pic subreda.Multumesc anticipat pt lamuriri dak dai de inginerul Matei ala este om de treaba...treb sa vrb frumos si sa faci putin pe milogul...si totul este ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marmotica1 Postat Februarie 19, 2009 Share Postat Februarie 19, 2009 Salutare , am si eu 2 intrebari : 1.Daca iau motorul sh de la o persoana juridica ( PJ ) si mi`l vinde mie persoana fizica ( PF) , in afara de actul de vanzare cumparare si factura si chitanta , mai trebuie sa merg la notar ? 2.Si daca iau motorul sh de la o persoana fizica si mi`l vinde mie persoana fizica : fac act de vanzare-cumparare , la notar cu el , altceva mai trebuie facut ? Va multumesc anticipat pentru raspuns . Imi pare daca s`au mai pus aceste intrebari si eu ma repet cu ele , dar nu am avut rabdare sa citesc tot topicul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BeerBelly Postat Februarie 20, 2009 Share Postat Februarie 20, 2009 nu se mai fac vanzarile la notar. Indiferent daca e vanzatorul sau cumparatorul persoana fizica sau persoana juridica actele pentru vanzare-cumparare de vehicule second hand se face la orice ghereta autorizata pt acte auto : un contract V-C completat la masina de scris. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marmotica1 Postat Februarie 20, 2009 Share Postat Februarie 20, 2009 nu se mai fac vanzarile la notar. Indiferent daca e vanzatorul sau cumparatorul persoana fizica sau persoana juridica actele pentru vanzare-cumparare de vehicule second hand se face la orice ghereta autorizata pt acte auto : un contract V-C completat la masina de scris. Multam Ce trebuie sa imi dea vanzatorul la achizitie , si ca sa nu mai nici o treaba cu el ?ca sa ma pot duce sa o programez la rar si pe urma la politie ( motorul este adus din italia ) Multumesc anticipat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
melciu Postat Februarie 20, 2009 Share Postat Februarie 20, 2009 2 probleme am si eu cu rarul.de fapt 31)Daca am schimbatorul de viteze avariat o sa zica ceva? 2)Daca am cauciucul cam uzat? 3)Daca am o carena care are cativa suporti rupti si e sta un pic subreda.Multumesc anticipat pt lamuriri 1) depinde de gradul de avarie dar in principiu se uita 2) da, iar standardele lor de uzura nu se compara cu ale noastre (lasa ba ca mai merg vreo 1000 de km, ma dau mai incet) 3) da, la mine chiar mi-a zgaltait un capac de plastc si s-a aratat ne multumit de faptul ca nu era surubul pana la capat. Mi-a imprumutat un imbus si issue fixxed. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate