claudeel Postat Februarie 23, 2013 Share Postat Februarie 23, 2013 (editat) Eu am cumparat-o alaltaieri si ieri am inscris-o la fisc. Azi mi-am facut programare la rar (online) pentru luni. Itp are valabil pana pe 26.09.2013 deci nu trebuie sa ii fac itp, in carte mai este loc pentru un proprietar ceea ce insemna ca nu imi face carte noua nu? Normal ar trebuii sa ii faca doar identificare nu? Ca avea toba sport dar am facut rost de una originala dar problema este cu anvelopa fata in loc sa fie 120/60 este 120/70 si nu prea vreau sa ma respinga aia, se vor uita la anvelope? Editat Februarie 23, 2013 de claudeel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kryst666 Postat Februarie 25, 2013 Share Postat Februarie 25, 2013 Am o epava cu acte de franta , mai exact doar cu certificatul de inmatriculare pe care scrie " vandut la data de " in franceza . Daca as vrea sa o inmatriculez mai am nevoie de ceva acte la ea ( certificat fiscal de franta , contract de vanzare , altele ) ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosmin_radulescu0175 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Am o problema facuta pe prostia mea. Acum doi ani (in mai 2011) am vandut un atv Linhai la o persoana din Ramnicul Valcea. Ne-am inteles la pret, apoi omul s-a milogit de mine sa il las pe numele meu ca nu are bani de impozit asigurare, etc. Am fost de acord (mare fraier), cu conditia sa pastrez cartea de identitate. Am zis sa fac un bine, avea impozitul platit pe tot anul si mai avea vreo 4 luni de RCA. Am facut o chitanta de mana semnata de amandoi. Apoi omul a plecat cu atv-ul si talonul. Pe la mijlocul anului 2012 il caut ca sa facem actele. Imi spune ca e foarte ocupat, si ca nu poate. Mai stau ca fraierul inca ceva vreme. L-am sunat din nou prin decembrie (dupa ce am mai platit un impozit), ca sa imi zica: frate nu am ce sa iti fac, l-am dezmembrat si l-am vandut pe bucati. Descurca-te cum poti. L-am intrebat de talon a zis ca l-a pierdut ... Nu am fizicul lui Rambo sa ma duc sa il iau la omor. In plus Ramnicul Valcea e destul de departe de mine. M-am dus la Politie, le-am explicat situatia, mi-au spus ca sa il dau in judecata ca alta solutie nu e. Am vrut sa consult un avocat ca sa ma sfatuiasca ce sa fac ... numai pentru discutie mi-a cerut 100 de ron, asa ca am renuntat! Nu am timp de procese, sau tribunale. Asa ca intreb si eu aici pe forum. Cum pot proceda sa radiez utilajul? Nu am decat cartea de identitate, talonul nu il mai am. Ce as putea face ca sa scap de el? Sau o sa platesc la infinit impozitul pe el? Va rog, cei care ati mai patit, help me. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 daca declari talonul pierdut/furat nu poti scoate altul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
steph Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Nu ma pricep, dar pe baza cartii de identitate nu poti scoate talonul? Tre sa existe o situatie pentru talon pierdut si CI e cam singur document care sa dovedeasca ca esti propritar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 (editat) faci contract vanzare-cumparare cu o presoana oarecare(la cumparator).....si l-ai radiat la fisc.trebuie sa dai o ciocolata la ghiseu daca-ti cere copie talon....sau proces..dar nu vrei asta.. Editat Februarie 26, 2013 de fara roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pogobz Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 daca ai cartea declari pierdut talonul,scoti altul apoi mergi si-l radiezi de la primarie.e simplu ca buna ziua.trebuie sa achiti impozitul pe anul trecut si ce a trecut din asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosmin_radulescu0175 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 M-am gandit sa declar talonul pierdut/furat ... dar deja am fost la Politie la mine in oras si le-am spus situatia ... asa ca nu stiu daca mai merge cu chestia asta. Fara roti: bun chestia aia care ai spus-o tu chiar merge? Dar eu nu sunt inscris cu el si undeva la politie? Atv-ul era inmatriculat legal cu numere albe, la politie, nu era inscris pe primarie. Nu trebuie scos si de la Politie cumva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 daca ai cartea declari pierdut talonul,scoti altul apoi mergi si-l radiezi de la primarie.e simplu ca buna ziua.trebuie sa achiti impozitul pe anul trecut si ce a trecut din asta talon(duplicat) scoti dupa ce mergi pe la rar.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tatuemi Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Salut, o situatie asemanatoare am avut si eu , am radiat o masina dupa 8 ani .... cum? simplu: am dat o declaratie la finante ca respectuvul auto nu se mai afal in circulatie si in posesia mea pentru ca a fost dezmebrata si o sa o radieze. dar e foarte importanta si ciocolata de care spunea cineva pe aici! eu asta am putut sa fac doar dpa ce am aflat ca se poate asa ceva tot de la un angajat la finante , dupa ce in prealabil am incercat cam 3 ani sa fac acelasi lucru si mi se spunea ca am nevoie de acte, de copii dupa act vanzare cumparare etc. mult succes Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 (editat) M-am gandit sa declar talonul pierdut/furat ... dar deja am fost la Politie la mine in oras si le-am spus situatia ... asa ca nu stiu daca mai merge cu chestia asta. Fara roti: bun chestia aia care ai spus-o tu chiar merge? Dar eu nu sunt inscris cu el si undeva la politie? Atv-ul era inmatriculat legal cu numere albe, la politie, nu era inscris pe primarie. Nu trebuie scos si de la Politie cumva? nu...nu-l scoti de la politie...acum niciun vehicul nu se mai radiaza la politie de catre vanzator(doar la financiar)....treaba e sa stii sigur ca atv-ul nu mai circula...sa nu apara probleme Editat Februarie 26, 2013 de fara roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosmin_radulescu0175 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 (editat) La politie mi-au spus ca singura solutie e sa il dau in judecata. Si totusi ar mai trebui sa existe si alte cai, poate politaiul ala nu cunostea totul (am fost la circulatie). Chiar asa aiurea e legislatia noastra si trebuie sa ma judec cu el? Persoana respectiva mi-a spus ca l-a dezmembrat si vandut pe bucati... dar nu stiu daca sa il cred pe cuvat. Mi s-a parut suspect ca nu mai are talonul. Sa nu cumva sa il fi vandut la altcineva cu totul si sa ii fi dat talonul ... E posibil sa mai fie in circulatie ... uf incurcata treaba. Editat Februarie 26, 2013 de cosmin_radulescu0175 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicu pana Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 declari actele pierdute, le ridici faci act vanzare-cumparare cu cineva, te duci si declari vandut in baza actelor si il scoate de la impozit ,nu se poate radia numai in baza facturii de la remat ,numai asa poti .iti spun din experienta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad-Costi Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 declari talonu furat si dupa ce se elibereaza altu te duci la un cabinet notarial si declari pe propie rasundere ca nu mai ai atv-ul. cu ce iti da de la notar te duci la primarie si il scoti de pe numele tau. eu asa am facut cu o dacie acum 2 ani. Numai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tatuemi Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 nu poti face altceva! il poti da in judecata ptr abuz de incredere , proces civil. asta inseamna bani cheltuiti si timp pierdut aiurea! La politie mi-au spus ca singura solutie e sa il dau in judecata. Si totusi ar mai trebui sa existe si alte cai, poate politaiul ala nu cunostea totul (am fost la circulatie). Chiar asa aiurea e legislatia noastra si trebuie sa ma judec cu el! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicu pana Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 daca ai cartea mai bn ,declari decat talonul si te costa mai putin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tălmaciu Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Teoretic ATV-ul este încă al tău. Prin urmare, poţi solicita un talon nou, dacă îl declari pierdut pe cel vechi. Plăteşti nişte taxe, aştepţi o vreme... Problema e ce faci după aia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tatuemi Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 eu te-as crede, dar eu mi-am radiat cadavrul de dacie , fara nici un act de proprietate (nici carte nici talon nici macar numere) fara act de vanzare cumparare , fara act de radiere de la remat! nimic! declari actele pierdute, le ridici faci act vanzare-cumparare cu cineva, te duci si declari vandut in baza actelor si il scoate de la impozit ,nu se poate radia numai in baza facturii de la remat ,numai asa poti .iti spun din experienta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 La politie mi-au spus ca singura solutie e sa il dau in judecata. Si totusi ar mai trebui sa existe si alte cai, poate politaiul ala nu cunostea totul (am fost la circulatie). Chiar asa aiurea e legislatia noastra si trebuie sa ma judec cu el? Persoana respectiva mi-a spus ca l-a dezmembrat si vandut pe bucati... dar nu stiu daca sa il cred pe cuvat. Mi s-a parut suspect ca nu mai are talonul. Sa nu cumva sa il fi vandut la altcineva cu totul si sa ii fi dat talonul ... E posibil sa mai fie in circulatie ... uf incurcata treaba. asta cu judecata e calea legala..dar costisitoare..timp..autoritati..caca...pt problema cu talonul ca sa fii sigur ca n-ai probleme...da-l pierdut..dar nu scoti altul...(nici nu prea poti fara agregat cum ti s-a sugerat) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pogobz Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 talon(duplicat) scoti dupa ce mergi pe la rar.... duplicatul ti-l da politia dupa ce declari la monitorul oficial actul pierdut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 (editat) duplicatul ti-l da politia dupa ce declari la monitorul oficial actul pierdut ba bine ca nu!la politie mergi cu talonul de revizie rar si chitanta monitor...io-s mai cascat asa...si am pierdut acte...(asta la bucuresti in alta parte nu stiu) Editat Februarie 26, 2013 de fara roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosmin_radulescu0175 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Am pastrat cartea eu. La atv ii expira ITP-ul in 2012 si eu mi-am spus ca omul o sa ma caute, ca nu poate face ITP-ul fara CI.Asa gandeam cand l-am vandut. Problema e cu declaratul talonului pierdut. Eu deja am fost la Politie si le-am spus de eveniment. Am crezut ca se poate face ceva. Acum cum sa ma duc sa le spun ca le-am pierdut? Oltenita e oras mic, ne cam cunoastem pe aici .. Nu o sa ma ia la fals in declaratii? Cei de la Politie de aici deja cunosc situatia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
API73 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 daca ai o cunostinta la un centru de fier vechi ,o chitanta ca l-ai predat acolo si l-ai rezolvat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 Am pastrat cartea eu. La atv ii expira ITP-ul in 2012 si eu mi-am spus ca omul o sa ma caute, ca nu poate face ITP-ul fara CI.Asa gandeam cand l-am vandut. Problema e cu declaratul talonului pierdut. Eu deja am fost la Politie si le-am spus de eveniment. Am crezut ca se poate face ceva. Acum cum sa ma duc sa le spun ca le-am pierdut? Oltenita e oras mic, ne cam cunoastem pe aici .. Nu o sa ma ia la fals in declaratii? Cei de la Politie de aici deja cunosc situatia. poate il radiezi (la fisc)doar cu contract si carte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
API73 Postat Februarie 26, 2013 Share Postat Februarie 26, 2013 pt a solicita un talon in cazul pierderii,se da doar o declaratie tip la inmatriculari+chitanta 37lei la C>E>C Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate