Sari la conținut

Scrisoare Catre Generatia Noastra, Inceputul Anilor 70-80


cocosound
 Share

Postări Recomandate

Desi sunt nascut in '84 mi-am petrcut copilaria cam in acelasi fel ca voi. Nu am avut calculator decat in '99, si dupa parera mea acum calculatorul strica foarte mult copilaria.

Ca tot veni vorba de amintiri trebuie sa va spun si eu cateva :

1.Ma trimitea bunicamiu sa ma duc la Cuptorul de Aur sa iau paine si era 4 lei painea si mi dadea tot timpul 5 lei, puneam cate un leu deoparte sa ii iam de guma luata de la tiganci .

2. Imi luasera ai mei trotineta si eram cel ma shmecher de la bloc si o inchiriam la vecinii pentru ciocolata si guma .

2. Rupeam pegasu in 2 pe coclauri si prin santiere. era misjoc de trasport cand mergeam la "curtii" la furat de corcoduse, si era cel mai bun ca avea 2 locuri :huh: .

3. Cand eram deja nitel maimare mergeam la turnul ala mare de la semanatoarea unde este unitate militara si le dadeam soldatilor tigari sa ne dea fructe si stateam cu orele si ii tineam de vorba si ne ascundeam in tufisuri cand trecea comandantul lor.

4.Plecamd e acasa la 8 dimineata si ajungeam pe la 11 noaptea dupa ce jucam pe afara "privatizarea" asta prin 94-96 deja.

5. Imi rupeam ochelarii odata pe luna la fotbal, frunza , Tara, Tara vrem ostasi si alte jocuri de care nu ne plictiseam niciodata si ai mei erau inebuniti.

 

 

Ehhhee si cate chestii erau , si nu pot sa zic ca am dus lipsa la ceva .

Cand unui vecin mai cu bani i-au luat parintii bicicleta deasta moderna a fost exclus initial din grup pentru ca noi toti aveam pegasuri cu cadru cu balama ;). toti aveam sudata deja balamaua sudata. :ok:

 

 

Daca v-am plictisit imi cer scuze dar macar sunt cu zambetul pe buze aducandu=mi aminte de vremurile alea. :huh: Acu sunt deja de 10 ore la birou si svreamurile alea fara griji si obligatii nu se ma introc :cheers:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Răspunsuri 196
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ete ca mai au si altii problema asta: (din nou rog nevorbitorii de ingliÂş sa ma ierte)

PEOPLE OVER 30 SHOULD BE DEAD

 

According to today's regulators and bureaucrats, those of us who were kids in the 40's, 50's, 60's or even maybe the early 70's probably shouldn't have survived.

 

Our baby cribs were covered with bright colored lead-based paint. We had no childproof lids on medicine bottles, doors or cabinets, and when we rode our bikes, we had no helmets. (Not to mention the risks we took hitchhiking.)

 

As children, we would ride in cars with no seat belts or air bags.

 

Riding in the back of a pickup truck on a warm day was always a special treat.

 

We drank water from the garden hose and not a from a bottle. We ate cupcakes, bread and butter, and drank soda pop with sugar in it, but we were never overweight because we were always outside playing.

 

We shared one soft drink with four friends, from one bottle, and no one actually died from this.

 

We would spend hours building our go-carts out of scraps and then rode down the hill, only to find out we forgot the brakes. After running into the bushes a few times, we learned to solve the problem.

 

We would leave home in the morning and we play all day, as long as we were back when the street lights came on.

 

No one was able to reach us all day. No cell phones.

 

We did not have Playstations, Nintendo64, X-Boxes, no video games at all, no 99 channels on cable, video tape movies, surround sound, DVD's, personal cell phones, personal computers, or Internet chat rooms.

 

We had friends! We went outside and found them. We played dodge ball, and sometimes, the ball would really hurt. We fell out of trees, got cut and broke bones and teeth, and there were no lawsuits from these accidents. They were accidents. No one was to blame but us. Remember accidents?

 

We had fights and punched each other and got black and blue and learned to get over it. We made up games with sticks and tennis balls and ate worms, and although we were told it would happen, we did not put out very many eyes, nor did the worms live inside us forever.

 

We rode bikes or walked to a friend's home and knocked on the door, or rang the bell or just walked in and talked to them.

 

Little League had tryouts and not everyone made the team. Those who didn't had to learn to deal with disappointment.

 

Some students weren't as smart as others, so they failed a grade and were held back to repeat the same grade. Tests were not adjusted for any reason. Our actions were our own. Consequences were expected.

 

The idea of a parent bailing us out if we broke the law was unheard of. They actually sided with the law.

 

This generation has produced some of the best risk-takers and problem solvers and inventors, ever.

 

The past 50 years have been an explosion if innovation and new ideas. We had freedom, failure, success and responsibility, and we learned to deal with it all. And you're one of them!

 

Congratulations.

 

Please pass this on to others who have had the luck to grow up as kids, before lawyers and government regulated our lives, for our own good...

 

Kind of makes you want to run through the house with scissors.

:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am avut un PEGAS galben fara cadru, tot de dame era considerat neavand cadru pe mijloc :burnout: Alea cu cadru nu se mai gaseau la un moment dat. Ce vremuri :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am avut un PEGAS galben fara cadru, tot de dame era considerat neavand cadru pe mijloc :burnout: Alea cu cadru nu se mai gaseau la un moment dat. Ce vremuri :cheers:

 

Sa inteleg ca sunt singurul pe aici care a avut Pegas de ala cu robinet? Spre deosebire de cel cu balama care se plia, asta se rupea in doua bucati...

Dupa care l'am upgradat la 14 ani cu un Sputnik... piesa de piesa :hug: Am alergat ca apucatul dupa o foaie dubla cu tot cu schimbator prin bazar pe la rusi.... Da' dupa... cine avea cursiera cu 8 viteze? :( Saraca de ea, zace acum agatata intr'un cui in garaj la frate'miu.

 

Alte vremuri...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumosi ani din viata , alte vremuri , eram mai inocenti parca mai copii ..

tineti minte jocul cu cornete , faceam gasti stranse de la 3-4 blocuri si ne fugaream ca desceeratii prin tot cartierul , prin blocurile care abia se costruiau , umblam cu caiete la noi pe post de ,,cartusiera'', , hotii si vardistii ..jocul ala de trebuia sa fugi si sa trasezi sageti pe strada..jucai o zi intreaga ,. cand veneai de la scoala , aruncai ghiozdanul si tusti afara ..il mai deschideai a doua zi la ore ..tot timpul se gasea cate ceva de facut ...In ziua de azi ..din pacate sunt doar niste ID, niste umbre in fata calculatoarelor , nici nu se mai cunosc ..se striga dupa Id...nu mai copii.. , noi ne uitam o data pe saptamana la Tv , duminica de la 11-12 la ,,lumea copiilor...

 

.. vremurile se schimba , oamenii se schimba ..din pacate ..

bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-e dor de vremurile alea :burnout: ...cand ne jucam "floare floare deschide-te", "frunza", cand noi, fetele, ne jucam fotbal cu baietii, dar nici eu nu se dadeau la o parte cand era vorba sa ne plimbe papusile :cheers:

 

Don't push it.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Io nu prea ma uit la TV, dar azi am vazut acest clip al formatiei @#$##33432fdfdxyz de care nici nu stiam ca exista. (Stiu, o sa ziceti ca e vechi, habar nu am, nu sunt la curent cu noutatile in domeniu).

Dar melodia asta imi place. Si clipul.

Se potriveste de minune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oracolul din Generala il am si acum .., nu pot sa uit cu cite sacrificii am reusit sa am toata toata colectia de RAHAN si scriu cu litere de tipar pt ca e bine sa o aiba orice viitor parinte si sa o arate copiilor lui. Prima bicicleta a fost cea a bunicului careia i-am adus atatea optionale incat uncchiul meu sa intors intr-o noapte fara ea de la discoteca din sat! Ce suferinta a fost pt mine! Recunosc ca ai mei fiind vreo 7 ani in USA am fost imbracat toata copilaria si adolescenta in costum de blugi Wrangler si Rifle iar in picioare eram incaltat numa cu ciocate de bufallo.., cite invidii au nascut! Dupa doi ani de scoala am reusit cu banii din bursa sa-mi cumpar bicicleta visurilor mele o cursiera Sputnik! A fost un vis realizat! In discoteca am pasit prima data pe la vreo 17 ani si nu mai spun ca dimineata cand soseam ma tinea bunica-mea pe la gard pana se indura de mine sa-mi dea drumul in casa! Amu la varsta asta treba e fumata de mult. Vremi si vremuri cum s-ar zice.

Mesaj completat

O chestie care ma avantajat enorm a fost faptul ca fiind cel mai slab din clasa la invatatura nu eram niciodata selectionat pt defilarea de la 1 august iar vacanta de vara imi era toata la discretie! In schimb am fost foarte traumatizat ca nu am fost facut pionier, cu cravata, decat cu un an intarziere .., asta pt ca nota de la purtare ma dezavantaja mereu! Sunt nostalgic si acum dupa ultima banca din clasa la care eram abonat la fiecare inceput de an scolar.., recunosc ,insa, ca am fost invidios pt ca nu purtam si eu un snur din ala cum aveau comandantii de grupa :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai erau alea pliabile....de se 'rupeau' la jumatea cadrului.

 

 

da'...

cu un pegas de ala "cu balama" am luat prima buseala serioasa ( am cicatricea martor :() cand din graba sa ies sa ma dau ..... nu am strans cum trebuie piulita .... mantea nu era chiar la capat .... si dupa ceva vreme de pedalat s-a desfacut si am ajuns ca ieremia cu oistea in gard..

 

ooofff. ce vremuri

 

 

pentru nostalgici ( sper sa nu fi pus cineva inainte ) http://www.latrecut.ro/

 

 

 

off topic ... stie cineva unde a disparut piramidonul??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce vremuri domne ce vremuri!

iarna cand pierdeam manusi si rupeam bocanci in varf de la sanie , ca de ne dadeam pe burta si carmam cu varfu bocancului la parcatea..

vara cand lau lumina si fugeam toti in scara blocului sa mai pipaim si noi fetele :(

eheeeeeeeeeeeeeeeeee!!! :cheers:

si cate si mai cate prostiii!! :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da intradevar ce vremuri...distractia de baza era furatu fructelor din pomi.ciorditul cartofilor de la aprozar,completarea sticlelor vindute anterior la centru cu tot cu lazile aferente utilizate la focul de copt cartofi,necesar pt energia consumata cind erai fugarit de militia dupa h22.00,bataile din tehnic club,arenele romane,cenaclu flacara,mersul pe trotuar cu bicicleta pe bordura,slanomul printre pietoni in parcul tineretului,herastrau,cismigiu,barbutul din subsolul blocului.jocul cu capacele de pepsi,bere,gardiana in subsol,pe santiere distractie maxima sa enervezi paznici,pungile de apa in capul mosilor de la coada de carne..........nici nu mai stiu cite am facut :( pot spune ca insuratoarea mi-a stricat copilaria :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nascuti la inceputul anilor 70-80, vedem acum in anul 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jurde 50..................

.................................

 

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru!

 

 

Si eu sunt pe aici pe undeva :lol:...

 

dar... exista o continuare la aceasta "convocare" generala a Soimilor Patriei - ultimilor generatii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uitasem de tevi cu cornete chiar imi facusem una cu luneta :lol: avea vreo1m lungime asezata pe o scindura sa stea dreapta,devenisem specialist la bagat cornete in urechiile victimelor :lol: si a cui se gasea sa treaca pe strada,cracanele cu ivizoace.pus sirme pe trotuar cite 6,7 de ne stricam de ris noaptea cind cadeau pietoni de 5,6 ori daca era destept cadea doar de dou :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator CristiBoroi

Deci bataia incasata de la militieni, cu pulanul, cinstit, in parcul Moghioros la varsta de 15 ani pentru un lucru banal = Kodak Moment.

Colectia mea de reviste Tehnium si Modelism pentru care mi-as fi dat parintii mai degraba.

Colectia mea de piese electronice, obtinute ba prin truda de la groapa de gunoi de pe Platforma Pipera, ori cumparate cu bani grei din pusculita sau de la bunici de la tigancile de pe str. Academiei.

Cartea de karate dupa care invatam cu prietenul meu la subsol, mawashi geri, mae tobi geri, yoko geri.... precum Tom si Jerry.

Jocul de fotbal cu nasturi.

Petardele facute din amestecul de minium de plumb si bronz de aluminiu, cu doua cremene si totul impachetat compact. Priceless.

Alvitza aia care se spargea cu ciocanul, si pe care o morfoleai in gura pana ti se topeau dintii mai degraba, nu prostia din ziua de azi careia i se spune alvitza si nu are nici o legatura.

Apa rece bauta de la cismeaua blocului - o teava banala pe langa care misunau toti sobolanii - dupa un meci de fotbal care nu avea voie sa tina mai putin de 6 ore.

Batatorul.

Turnirul pe sanie iarna.

Meciurile internationale si cuplajele de pe fostul "23" ale echipelor Steaua, Craiova, Dinamo si Sportul Studentesc.

Editat de CristiBoroi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trotineta cu rulment, in loc de roata pe spate si butuc din coada de matura sau te miri ce bucata de lemn. Carutul cu rulmenti, poarca, dulapurile, lapte gros. Imi e dor de bondari,lacuste si fluturi, prinsi cu bucata de carton sau placaj, cu care te aruncai pe iarba si o trageai incet..incet... sa vezi daca l-ai prins si sa nu scape. Borcanele cu gargauni si soparle si discutiile cu batrana pe tema asta. Primele tigari...antiasmaticele de la farmacie. Iarna caloriferele din scara blocului pline de caciuli si manusi si bataile cu fulare innodate, pana se uscau cele puse pe calorifer, apoi iarasi la cazemate si oameni de zapada. Tura cartierului cu trotineta...concurs. Astia acum, iau forma scaunului in fata calculatorului, trece viata pe langa ei...urate timpuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi aduc aminte de masinutele din plastic de 3 si 5 lei

cowboi si indieni din plastic cu caluti

pinca de la scoala sau de la bloc

ligheanul cu clor de la toaleta scoli in care te obligau sa iti bagi mana

daca nu aveai inel la cravata ....te scoteau in fata clasei te mustrau

nuielele cu care lansam bilele de noroi pe fatada blocului

trantorii legati de picioare cu ata....

acuarelele cu 9 culori care era defapt ceva lipicios ce iti curgea in geanta

castanele,sticlele si borcanele duse la scoala

mirosul de mucegai al cartilor primite din generatie in generatie la scoala

pungile cu apa aruncate de pe bloc dupa vecini

ghemuletele de hartie sau radiera suflate cu pixul dupa colegii din clasa

mancam pe ascuns in timpul orei pufarin :disappointed:

laptarul care zdranganea sticlele la 5 dimineata la abonati le lasa in fata usii si lua sticla goala.

bonurile colorate pe care erau desenate oua ,pui , un porc si un cap de vaca

pentru 1 leu primeam 4 cornulete cu 25 de bani ,2 lei prajitura norulet

primul meu magnetofon cu lampi ,prima mea combina muzicala cu radio digital pick-up casetofon fabricat in 73 sharp a facut multe majorate si chefuri ,e functionala si acum!

prima mea orga de lumini facuta din 3 becuri colorate cu lac de unghii si 2 startere :lol:

intram la cinema si deschideam usa din spate sa intram toti copii de la bloc,ne scoteau iar intram.. :lol:

pastilele cu iod ce sa impartit dupa evenimentul cernobil

balonasele facute cu apa si sapun ,pistoalele cu apa de 2 lei....

 

he he pana maine as putea scrie ....ce nu ne-a omorat ne-a calit! :lol:

Editat de alexandru1771
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa mai adaug si eu din ce-mi aduc aminte:

- inghetata vafe care era de 2 sortimente: roz sau galbena si se facea coada la chiosc pentru ea si mereu le apucam pe cele de pe fundul cutiei turtite ca vai de mama lor, dar ce bune erau.. mmm

- inghetata impachetata in hartie ca pachetul de unt, fugeam cu ea pana acasa sa o pun in cana si sa o mananc cu lingurita.. dar imi curgea jumate din hartie pana intram in casa ... si incercam sa sorb din ea printr-un colt..

- colectia de fetze de cutii de chibrituri cu care jucam un joc numit.. "buca" parca... cu o bucata de carton bitumat aruncam spre gramada de fetze de chibrituri.... ceva in genul..

- pocnitori facute din 2 suruburi lungi cu o piulita la mijloc in care puneam catran de chibrit iar la un capat cu fasii de plastic, se arunca in sus si cadea drept pe asfalt bubuind.. :disappointed:

- mersul in tabara cu colegii de scoala - la mare sau la munte cu proful de sport sau diriga'

 

- magazinele "fero-metal" :lol:, "patiserie", "gospodina"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...