mangusta Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 (editat) poza de sezon Editat August 6, 2010 de mangusta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
infopasscom Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 Apelez si ieo la fotografii motorizati sa ma ajute cu un sfat.Poate pt. voi va suna ciudat sau banal, dar nu ma descurc. Am folosit un Nikon D5000 (io n-am nicio treaba cu fotografierea artisitica, apas pe butuon si atit si nici nu stiu mare lucru despre aparatul ala) si acum cind vreau sa descarc pozele nu mi le descarca pe toate. Unele dintre ele mi le dubleaza in folderul unde le descarc, altele nu, dar nu-mi descarca toate pozele de pe card. Pozele pe care nu mi le descara le vad pe aparat, dar nu mi le descarca in compiuter. Ce k.kt tre sa-i fac? Merci In primul rand, asigura-te ca le-ai facut pe toate jpeg. S-ar putea sa ai surpriza sa le fi descarcat pe toate, dar pe unele sa nu ti le arate fiindca le-ai facut in format RAW (si atunci trebuie un soft de convertire din RAW in jpeg). Daca sunt toate jpeg, deschide D5000-ul cu softul de pe cd si asigura-te ca le-ai ales pe toate (tre' sa fie un buton select all) si asigura-te sa nu ti le imparta pe foldere in functie de data la care au fost facute. Daca tot nu merge, imprumuta sau cumpara un card reader (e relativ ieftin, pana in 50 de lei) si copiaza-le pe toate cu card readerul. Spor si lumina buna! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
infopasscom Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 Pai toate pe care mi le-a salvat sint jpeg, inclusiv dublurile. Le-a salvat asa: DSC_0300 (102).jpg si urmatoarea DSC_0300.jpg, poze identice.Nu am alte fisiere pe care sa le vad in folder. Cum aflu daca am salvate si RAW? :-/ De selectat le-am selectat pe toate cind le-am salvat. Am incercat de 2 ori si acelasi lucru. Iau card reader, dar ma gindeam sa nu fie altceva. Chestia cu dublurile tot n-o inteleg. De ce le dubleaza la salvare si de ce nu pe toate. Merci mult. Cand te uiti la ele pe poze, la unele scrie NEF si la altele jpeg. Ex: DSC_0300.nef. Asa afli care e RAW si care e jpeg. Bafta multa la copiat pozele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 Mai incerc cu un HDR, sper ca nu asa rau ca celalalt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
infopasscom Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 Mai incerc cu un HDR, sper ca nu asa rau ca celalalt Compozitional vorbind, imi place cum ai taiat pe mijloc imaginea. Noroc ca ai doua planuri simetrice care ar salva situatia -> soarele si telescaunele. Dar tot pe mijloc ramane . Partea din dreapta sufera de detalii, parca ai fi dat healing brush pe toata zona aia. Foarte inestetic. In rest, e ceva mai bine decat cea de dinainte. Spor si lumina buna! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat August 6, 2010 Share Postat August 6, 2010 Incadrarea - am fortat-o, pentru ca am vrut neaparat soarele....dar si portiunea dinaintea stalpului (ca sa nu fie jos de tot)...doar asa puteam sa le am in poza. Cerul l-am dat cu noise reduction - ca era pestritz. N-ar trebui sa lipseasca detaliile din dreapta, mai jos de mijloc....ar trebui sa fie la fel ca in stanga de detaliat (cel putin asa se vede pe crt-ul meu). Multumesc pentru parere ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat August 9, 2010 Share Postat August 9, 2010 In folderul cu salvate nu am niciun fixier cu extensia .NEF O sa iau card reader. Merci. SSSS-ule, problema la Nikon e ca de fiecare data cand descarci pozele de pe card si le stergi, el incepe numerotarea de la 0, deci tu daca ai 100 de poze facute pe card, se incepe numerotarea de la DSC_0001 si se termina cu DSC_0100. Apoi le descarci, le stergi si te apuci si faci alte 30 de poze. Numerotarea incepe iarasi de la DSC_0001 si se termina la DSC_0030. Daca le copiezi in acelasi folder, evident ca pozele incepand cu DSC_0001 si pana la DSC_0030 ti le inlocuieste cu ce descarci a doua oara. Ca sa eviti asta, foloseste functia de AUTOPLAY de la windows... adica, in momentul in care ti s-a conectat aparatul la PC, deschizi my computer, unde-ti apare Nikon D3000 sau ce aparat ai tu, dai click dreapta si folosesti IMPORT PICTURES AND VIDEOS using windows. Vezi ca ai acolo niste import settings unde iti alegi tu folderul si ce denumire sa aibe pozele si aia e... Mesaj completat Si doua poze din concediu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat August 10, 2010 Share Postat August 10, 2010 SSSS-ule, problema la Nikon e ca de fiecare data cand descarci pozele de pe card si le stergi, el incepe numerotarea de la 0, deci tu daca ai 100 de poze facute pe card, se incepe numerotarea de la DSC_0001 si se termina cu DSC_0100. Apoi le descarci, le stergi si te apuci si faci alte 30 de poze. Numerotarea incepe iarasi de la DSC_0001 si se termina la DSC_0030. Daca le copiezi in acelasi folder, evident ca pozele incepand cu DSC_0001 si pana la DSC_0030 ti le inlocuieste cu ce descarci a doua oara. Ca sa eviti asta, foloseste functia de AUTOPLAY de la windows... adica, in momentul in care ti s-a conectat aparatul la PC, deschizi my computer, unde-ti apare Nikon D3000 sau ce aparat ai tu, dai click dreapta si folosesti IMPORT PICTURES AND VIDEOS using windows. Vezi ca ai acolo niste import settings unde iti alegi tu folderul si ce denumire sa aibe pozele si aia e...Mesaj completat Si doua poze din concediu. Sau schimbi setarea din aparat ca numaratoarea sa fie continua: SETUP MENU -> File no. sequence: ON De asemenea conteaza cum este setata calitatea pozelor. De exemplu daca aleg raw+jpg normal mie imi scoate 2 jpg(ex: DSC_0001.jpg si DSC_0001(1).jpg. Problema e 100% din soft in cazul acesta, dar nu am gasit nici un update. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 10, 2010 Share Postat August 10, 2010 poze din weekend de la munte...scuze daca sunt prea multe... dar din 8 giga am selectat cateva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat August 10, 2010 Share Postat August 10, 2010 A doua e f. faina! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
reverend Postat August 12, 2010 Share Postat August 12, 2010 Salutare, Postez aici ca nu prea stiu unde in alta parte. Eu sint mai mult cu partea video, dar soramea e cu partea de foto. Are un aparat de vinzare: Uite, pt aparat foto: CANON 400D, kit Lentila 18mm - 250mm, Filtru UV, memory card 1GB, incarcator.. 450 EURO Pentru detalii suplimentare: 0744925392. Sta in romania (Iasi) pina prima saptamina din Sept. Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 14, 2010 Share Postat August 14, 2010 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aleksz Postat August 17, 2010 Share Postat August 17, 2010 Nikon D300s kit 1000 euro postez pentru un prieten. 0743408483 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 17, 2010 Share Postat August 17, 2010 poze facute azi sexy time Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dane_Bad Postat August 17, 2010 Share Postat August 17, 2010 poze facute azi sexy time ai intins turturelele la uscat? si tantarii aia - niste nimfomani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat August 17, 2010 Share Postat August 17, 2010 (editat) Panoramă de august (7 cadre , imbinare, crop, levels) - filtru CPL+GND, +1 saturatie din body Editat August 17, 2010 de SubInfluentza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 18, 2010 Share Postat August 18, 2010 ai intins turturelele la uscat? si tantarii aia - niste nimfomani da... cred ca se priveau .. ca se oglindea in apa... ce perversi )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shobolanu' Postat August 18, 2010 Share Postat August 18, 2010 Poze de calatorie... jungla din Borneo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat August 18, 2010 Share Postat August 18, 2010 Poate stiati de programul asta,eu acum am dat peste articolul asta. Corecteaza distorsiunile. http://www.kenrockwell.com/tech/dxo/optics-pro.htm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 Poate stiati de programul asta,eu acum am dat peste articolul asta. Corecteaza distorsiunile. http://www.kenrockwell.com/tech/dxo/optics-pro.htm In noua versiune de Lightroom 3, este inclusa si posibilitatea de corectare a distorsiunilor, automata in functie de obiectivul folosit, sau manuala. Lucreaza excelent si pierzi si mai putina calitate decat cu DxO In plus, exceptand arhitectii, cine si-ar dori corectarea distorsiunilor ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 vreau sa imi cumpar inca un acumulator pentru D 60.. sa am unul de rezerva. din ce am gasit pe net am doua alternative. una sa imi iau unul original si cealalta sa imi iau unul compatibil cu D60 dar alta marca decat nikon. ce imi reccomandati. multumesc anticipat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 Recomandare ar fi original poti gasi la vanzari foto acumulatori originali la pret redus. Succes Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
infopasscom Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 (editat) Ia-l pe oricare. Dar conteaza cat te costa Hahnel. Acumulatori replace, e drept, nu irlandezi d-astia, ci chinezesti, de la mama lor, gasesti si la f64. Sunt buni si ieftini. Mai bine 2 replace-uri decat unul original (daca se echivaleaza la costuri). E aceeasi mancare de peste, doar ca ies din fabrica pe porti diferite. Editat August 19, 2010 de infopasscom Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 ce imi recomandati? ca eu doar modelul ala la 99 ron am gasit pe f64, iar pe emag am gasit nikon original la 150. deci 50 de ron diferenta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat August 19, 2010 Share Postat August 19, 2010 (editat) Pai asta imi place sa fac - panorame cu peisaje - amintiri vii pe care vreau sa le pastrez... Am o gramada de panorame facute artificial din poze adaugate....ca doar asa se poate momentan (si nu intotdeauna ies bine). In plus, un obiectiv din ala ma poate ajuta in interior in spatii stramte, unde intalnesc deseori momente cand 18 e prea lung (poze cu familia, prietenii, etc). Multumesc pentru explicatii - cu cele 4 sticle - dar te mai intreb : un prime de 10 sau 12 nu este ? un 8 cred ca e deja la extrem... Sau lentile de conversie ? Desi am auzit ca ar fi o prostie treaba asta. Mesaj completat PS : cum poate fi sticla asta ? http://www.digitalprofoto.ro/product.php?product_id=3743 Am citit pe undeva ca la 52 mm vigneteaza la colturi. Eu am filtre de 58 (le foloseam pe aparatul precedent) cu inel reductor 58-52. Daca m-as baga la unu` din asta pe 58 ? Sau mai bine ma dau cu mobra de banii aia ? Desi in marea majoritate a timpului am impresia ca tipul e pe langa, in cazul de fata ii dau dreptate: http://www.kenrockwell.com/tech/how-to-use...wide-lenses.htm Incercand sa bagi cat mai mult intr-o fotografie pierzi elementul central. 24mm pe FX(EF) (16mm DX(EF-S)) este cam cea mai wide distanta focala pentru peisagistica. Pacat ca Nikon nu are o fixa ieftina de 16mm f4 sa zicem pe DX. Daca vrei neaparat ceva ultra wide la bani ok Tokina 12-24 f4. Editat August 19, 2010 de marcone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate