za_sly Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Pai de asta sunt si eu curios sa vad pozele. Motocicleta pe care o are acum Leo, e motorul cu care a avut accidentul Catalin. Furca a fost distrusa, si din cauza impactului, rulmentii axului furcii s-au spart si au ovalizat colivia rulmentului destul de nasol. A reusit sa o indrepte cu multa rabdare si niste prese facute special pentru asa ceva. Dar a fost mult de lucru. Ati vazut cu totii ca reparatia a rezistat pana acum foarte bine, avand in vedere la ce chinuri a indurat motorul pe dealuri. Deci, daca nu s-a intamplat acelasi lucru si cu cadrul motocicletei tale, inlocuirea furcii stricate dureaza vreo 3-4 ore, si asta daca se schimba si uleiul din amortizoare si simeringurile. Altfel, in 2 ore e gata. Indreptarea cadrului farurilor e putin mai dificila, in sensul ca trebuie rabdare multa, mai ales la scoaterea si montarea tuturor mufelor si cablurilor instalatiei electrice. Nu ai spus daca e afectata si roata, dar mai mult ca sigur a avut si ea ceva de suferit. Trebuiesc verificate si discurile, pentru ca la impact se pot deforma. Asteptam pozele. "Problema" pompei de benzina se rezolva simplu. 35 de ron l-a costat pe Leo inlocuirea ei cu una vacumatica de scuter, sau atv, nu stiu exact de ce este, cred ca e "universala", pentru ca merge la fix pe Africana. Mesaj completat Mare dreptate ai Dorulet. Hai sa facem o cheta sa il reparam, ca nu e mare branza. Furca e mai importanta, cadrul acela il indreptam noi cumva. Eu pot sa ii ofer 100 ron si ajutorul meu la indreptat cadrul, daca vine cu motorul la mine la o tuica. Si normal, sa il ia si pe Pedros cu el, mai strengem vreo 2-3 de prin Bucuresti, cu ce mai suntem si noi, mai facem o "ieseala" la un gratar. Roata, culmea, este inca in mintile ei. Doar 2 spite au sarit din janta. In rest, ea se invirte, frineaza. Bine, astea in limita vitezei cu care am dat-o jos din papuc si am bagat-o in garaj. Cit despre cadru... habar nu am daca e strimb au ba. Impactul nu a fost la cine stie ce viteza.... max. 40 kmh, pentru ca in cei 3-4 metrii pe care i-am avut la dispozitie, am reusit sa mai reduc. Zic ca impactul a fost la viteza asta pentru ca in afara de carena, nu s-a spart nimic. Farurile sint intregi si functionale. Semnalizatoarele, parbrizul la fel. Oricum, probabil ca o sa se vada mai bine despre ce vorbesc, in poze. Cel mai sigur, luni. Problema pompei de benzina am rezolvat-o cu ceva banuti, si citeva ore de munca... N-am vrut sa ma bag pe vacuum, ca nu eram sigur de ce am de facut, si trebuia sa o pun repede inapoi in schema, ca m-a lasat asa cum se intimpla mai intotdeauna, cind imi era lumea mai draga. Adica pe drum spre mare. Dar acum stiu ca nu mai moare decit cind se sfisie membrana, sau se duce de ripa vreo supapa de pe acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Doruletz, semnalizarile o sa le primesti cadou daca iau motorul. Ca in padure nu imi trebuiesc. Daca impactul nu a fost la viteza mare, atunci sigur o reparam rapid. Cred ca stiu cum ai facut cu pompa de benzina. Mi-a povestit Pedros cate ceva... Carenele sparte le mai ai? Ca le facem la loc, cu putina rabdare si fibra... Cine mai da o mana de ajutor? Sunt sigur ca oricare din noi daca era in situatia lui, ar aprecia sa vada ca sarim sa il ajutam. Stiu ca sunt vremuri nasoale. Omului sigur ii e greu sa stranga 200 de euroi pentru o furca, pentru ca probabil mai are si alte cheluieli pe acasa... Asa ca daca dam fiecare cate putzin, il trecem peste faza asa in care se gandeste sa o vanda, si asa o sa il avem printre noi la intrunirile de anul viitor... Asta e... Renuntam la 3-4 beri pe care le-am fi baut acum de banii dati, si le bem la vara, cand o sa fie toata gaska stransa... Sunt 170 de roni teoretici stransi... Cine se mai inscrie pe lista? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebicozaurus Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 (editat) Daca strângeți bani ... sar Âşi eu cu ceva bănuți (vreo 40 ron)... AfricaniÂştii "rulz" & Africanele "rulează" Editat Octombrie 1, 2010 de sebicozaurus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cstelia Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Sa imi fac niste calcule cu banii, dar mai mult ca sigur vin eu dupa rd03-ul acesta si dupa cadrul de rd03. Motorul merge? Mai are ceva probleme? Nu este inmatriculat la noi, nu? Nu stiu daca merge motorul, e exact in starea in care l-am adus in tara. Eu l-am adus sa-l tin ca piese de schimb pe cand aveam RD03. Are acte de Italia si se poate inmatricula. Daca vrei sa-l faci pentru offroad iti recomand sa pui un rezervor de Transalp. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Cred ca ne-am uitat pe aceleashi poze... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Se potrivesc prinderile sau trebuie adaptat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Inca nu stiu... Te anunt cand fac rost de unul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dhamzea Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 Din slanina mea subtire, Dau si eu, sa fie bine, Lei, vreo 40 sa fie, Cat sa-ntinzi pe o felie. De nu-i bagi in Africana, Sa stai sa te razi de blana, De toti banii, pe-ndelete, Tu sa tot dai jos la plete. Am zis !!! ps: cine strange banii si care-i modalitatea ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 1, 2010 Share Postat Octombrie 1, 2010 250 de ron. cred ca cel mai bine e sa ii stranga direct Cstelia in contul lui. si cand se face suma, ne trimite furca. asta sa fie problema... hai intai sa ii strangem banii aici "teoretic" sa vedem daca reusim sa strangem suma. apoi, o adunam si "fizic" prin transfer bancar in cateva ore. pana acum avem banii pentru juguri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cernunos Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 250 de ron. cred ca cel mai bine e sa ii stranga direct Cstelia in contul lui. si cand se face suma, ne trimite furca. asta sa fie problema... hai intai sa ii strangem banii aici "teoretic" sa vedem daca reusim sa strangem suma. apoi, o adunam si "fizic" prin transfer bancar in cateva ore. pana acum avem banii pentru juguri. contribui si eu cu 40 ron (in crestere spre 50 ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dimethylmercury Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 Carena daca are toate bucatile, o pot repara eu fara topire si fibra, folosind un anumit solvent. Nici macar nu va trebui vopsita. Sa ma contactati pe PM daca e cazul, ca nu intru foarte des pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 30 de lei. De ce? Pentru ca stiu cum e sa ai buba la mobra si sa te intrebi daca o dai asa sau te chinui sa faci rost de bani sa o repari. Nu-i mult, dar sper sa ajute Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 320 ron. avem ochelarii si burdufurile... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 +30 de roni non-africani ca sa fie suma rotunda Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Byk Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 Si cu inca 50 roni de la mine, tot non-africani, s-a facut suma si mai rotunda! Sunt poate cei mai bine cheltuiti bani din ultima vreme. Mi-as fi dorit sa fie mai multi, stiu foarte bine ce inseamna sa vrei, dar sa nu poti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 2, 2010 Share Postat Octombrie 2, 2010 Ca in reclama... Toti oamenii maximi ar trebui sa ne strangem laolalta (cine nu are motocicleta, sa isi cumpere, ca sa ne stim intre noi) si sa ne facem tara... Uite ca usor-usor ne mobilizam, strangem banii, si facem fericit un om. Apoi, ne strangem la un gratar sa sarbatorim "Unirea". Avem aproape 100 de euro. Nu mai e mult. O sa mai imprastii zvonul prin gaska, sa vedem cine ne mai sustine... Dupa cum vedeti, nu marca motocicletei conteaza. Ci OAMENII... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PERL Postat Octombrie 3, 2010 Share Postat Octombrie 3, 2010 Unie punem banii ? ceva cont ? 50 si de la mine ..... Daca as fi in locul lui as inebunii sa raman fara moto . Am patit asa ceva si va zic ca nu e prea frumoasa viata cu fieru indoit ...... Fii pe pace ca se rezolva , cativa zeci de lei gaseste lumea sa ne ajutam la greu . Spor ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
za_sly Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 Sincer, nu ma asteptam la un asemenea raspuns din partea voastra, mai ales ca nu asta am cerut. Nici nu stiu ce sa zic. Am ramas fara cea mai subtirica bruma de vocabular, care ar fi putut, eventual, sa cuprinda si cuvintele care sa exprime ce simt. Oricum, ahem, revenind la chestii mai "lumesti", iaca si pozele. Nu sint nemaipomenite, ca le-am facut cu telefonul (inca duc tratative cu juniorul sa imi spuna pe unde a abandonat camera) in garaj, ca nu am reusit sa scot motorul mai la lumina. In principiu, eu zic ca va puteti face o idee de cum arata motorul. Cind recuperez camera, promit sa vin cu poze mai ok. Oricum, in momentul asta, vreau sa va multumesc. Tuturor. Indiferent daca toata povestea asta se finalizeaza cu reparatul fierului, sau cu vinzarea lui, cind ma pun pe picioare cu banii, berea o dau eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 Las ca o reparam noi... Deja avem 100 de euro. Sigur se strange si restul. Din poze nu e chiar atat de grav. Trebuia sa vezi cum arata motocicleta lui Leo cand ne-am apucat de ea... Eu zic sa te bucuri ca esti ok, ca fierul se repara. Oricum, se ridica o intrebare pe aici... Daca o facem o mai vinzi sau nu? Ca daca o facem pentru vanzare, parca e aiurea sa strangem bani... Oricum, in prima faza trebuie demontata furca veche si tot ce mai e pe ea. Apoi studiaza rulmentul la axul furcii in partea de jos, si anume colivia lui. Daca e ok, atunci totul e lejer. Daca nu, e cu cantec. Dar dupa cum arata cred ca e ok. Si alt sfat, pune o tuika intr-un paharel, ca o sa fie frig in garaj, si suna-l pe Pedro sa te ajute putin cu demontatul. Dar sa ai grija sa il opresti la timp... Hai, ca abia astept sa ne vedem la o tura pe dealuri si la un gratar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
za_sly Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 Las ca o reparam noi... Deja avem 100 de euro. Sigur se strange si restul. Din poze nu e chiar atat de grav. Trebuia sa vezi cum arata motocicleta lui Leo cand ne-am apucat de ea... Eu zic sa te bucuri ca esti ok, ca fierul se repara. Oricum, se ridica o intrebare pe aici... Daca o facem o mai vinzi sau nu? Ca daca o facem pentru vanzare, parca e aiurea sa strangem bani... Oricum, in prima faza trebuie demontata furca veche si tot ce mai e pe ea. Apoi studiaza rulmentul la axul furcii in partea de jos, si anume colivia lui. Daca e ok, atunci totul e lejer. Daca nu, e cu cantec. Dar dupa cum arata cred ca e ok. Si alt sfat, pune o tuika intr-un paharel, ca o sa fie frig in garaj, si suna-l pe Pedro sa te ajute putin cu demontatul. Dar sa ai grija sa il opresti la timp... Hai, ca abia astept sa ne vedem la o tura pe dealuri si la un gratar. In mod onest si fara nici un ascunzis, pot sa zic ca daca se repara, nu mai pleaca de la mine. Oricum, NU aveam de gind sa o dau. Imi place prea tare motorul asta. D-aia m-am si omorit atit sa il iau si sa mi-l fac asa cum vreau eu, si d-aia mi-a si luat ceva vreme pina am anuntat pe forum ca il dau... Ca sa iti faci o idee cam ce inseamna, pentru mine, motorul... Inca am in curte un URAL. Perfect functional. Si nu m-am indurat sa il vind, desi mi-am luat Africana, intre timp. Prefer sa il tin acolo, si sa ma mai dau cu el, din cind in cind. Este fierul meu, in care am bagat munca, dragoste, nervi... Dar care, ca si Africana, mi-a oferit niste satisfactii enorme, si m-a dus acolo unde am vrut eu, fara comentarii.. Dar, asta e partea sentimentala a problemei, si banuiesc ca am plictisit, deja, suficienta lume pe aici. Am vorbit cu Pedros la telefon, si am stabilit ca anunt aici ce decid ca urmeaza sa fac, dupa o discutie mai detaliata cu soata. Inca o data, pentru toti, MULTUMESC. PS. Si pentru ca am tot vorbit de pompa de benzina, zic eu ca pot sa ajut, macar cu atit. Pentru cine se pricepe un pic cu un letcon si ceva chei, mai jos e schema pentru modificarea pompei, sa scapati de problema cu contactul buclucas. La mine pe motor merge de aproape un an si citeva mii de km, fara probleme. La Pedros, de asta vara. Piesele sint uzuale, nimic iesit din comun, si relativ ieftine. Undeva in jur de 15 ron. Cine are nevoie de ajutor/lamuriri/detalii, ma gaseste la acelasi numar de telefon, sau PM. PPS. Schema nu e a mea. E luata de pe net, de pe un site italian. Cred ca pot sa gasesc si adresa, daca are cineva nevoie de ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pedros Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 Inca o data, pentru toti, MULTUMESC. Indifertent ce decizie ai luat este a ta si iti respectam hotarirea.Problemele sociale primeaza in fata pasiuni. Este de apreciat chiar foarte mult, ajutorul colegilor non-africanisti. Bafta in tot ceea ce-ti doresti. Noi suntem aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 salut, count me in with 40 lei .... e urat sa ai motoreta stricata, cunosc sentimentu' bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moșu' Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 Pun si eu 30j de lei la cheta. Cand se strang, trimiteti-mi PM cu un cont si ii trimit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cernunos Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 .... e urat sa ai motoreta stricata, cunosc sentimentu' mai ales cd ti-o strica altii .. macar dc se strica sa te bucuri in proces, dar asa ... cd iti sare un dement in fata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabitza_Bv Postat Octombrie 4, 2010 Share Postat Octombrie 4, 2010 salutare, sar si io cu 30 lei pt mocicleta stricata, pacat de ea saraca sa sufere si sa stea in praf,caci locul ei e in noroi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate