foxbat Postat Luni la 18:43 Share Postat Luni la 18:43 :)) nu stiu de ala, eu doar icnercam sa ajut.:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Luni la 20:42 Share Postat Luni la 20:42 Ma bag si eu in seama cu ce am si folosesc pe acasa si pe la masini/moto. Ala micu are cam de toate,Agm,Moto,Reparare. Si ala mare e destept,dar nu are de moto. Mai am un Telwin Alaska 200 care merge si pe 24 V,dar e stricat ca l-am dat eu pe 24 V din greseala in timp ce incarca doua baterii de 12 V/100 ah puse in paralel. Bine ca nu s-au stricat bateriile…. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Luni la 21:29 Share Postat Luni la 21:29 La 🏍 d'asta cu țâțe lăsate merge brici lidl chargerul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat ieri la 06:24 Moderatori Share Postat ieri la 06:24 Acum 8 ore, ENEOS a spus: La 🏍 d'asta cu țâțe lăsate merge brici lidl chargerul! Normal ca merge,curentul n-are scoala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat ieri la 12:53 Share Postat ieri la 12:53 Pe mine ma fascineaza discutiile astea despre redresoare superperformante care folosesc enspe mii de algoritmi ca sa optimizeze procesul de incarcare, in conditiile in care acumulatorii sunt incarcati pe redresor doar foarte putin timp in comparatie cu perioadele lungi in care sunt incarcati in maniera "brute force" de catre alternator. E foarte interesant cum strategiile de marketing reusesc sa duca la o cerere de produse aproape inutile. La fel se intampla si in domeniul "autofiliei" doar ca la o scara mult mai mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat ieri la 14:29 Moderatori Share Postat ieri la 14:29 Eu folosesc unul de Lidl,cam de 10 ani,daca nu mai bine si anul trecut am cumparat un Kraft&Dele KD1290,ce are functie de incarcare prin impulsuri si cica face bine la bateriile mai vechi. DAR cand astea destepte imi spun ca bateria nu se poate incarca,apelez la un Absaar GPS4,care invie bateria cam din morti.Apoi continui cu alea destepte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat ieri la 15:07 Share Postat ieri la 15:07 Acu stau și mă gândesc eu așa, la cat costă un acumulator nou, daca te tine 2-3 ani fără să-l pui măcar o dată pe redresor, atunci nu știu dacă se merită să arunci câteva sute bune pe un lucru pe care îl folosești la câțiva ani că sa tragi de o baterie in moarte clinica. Părerea mea! Am un redresor de la Lidl la care țin conectată bateria mobrei pe perioada iernii. In 4-5 ani cat țin eu o mobră, n-am cumpărat nicio baterie...dar nah, fiecare știe mai bine ce și cum! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninel60 Postat ieri la 15:37 Share Postat ieri la 15:37 Acum 26 minute, Kassu a spus: Acu stau și mă gândesc eu așa, la cat costă un acumulator nou, daca te tine 2-3 ani fără să-l pui măcar o dată pe redresor, atunci nu știu dacă se merită să arunci câteva sute bune pe un lucru pe care îl folosești la câțiva ani că sa tragi de o baterie in moarte clinica. Părerea mea! Am un redresor de la Lidl la care țin conectată bateria mobrei pe perioada iernii. In 4-5 ani cat țin eu o mobră, n-am cumpărat nicio baterie...dar nah, fiecare știe mai bine ce și cum! Salutare,la încărcătorul tău ai și funcția moto și o încarcă în funcție de cei 8 amperi ai bateriei,am unul identic și își face treaba cu brio.Tu ai folosit în cazul ăsta setarea auto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat ieri la 15:45 Share Postat ieri la 15:45 (editat) Știu. E pe moto. Pare că ar fi pe auto din cauza sticker ului de pe display. Citirea valurilor tensiune/curent o fac cu un aparat de măsură analogic dedicat. Nu mă interesează ce afișează redresorul. Cu toate astea, pot spune că acesta afișează volții apropiat de valoarea indicată de analogic. Editat ieri la 15:48 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jebelu Postat 12 ore în urmă Share Postat 12 ore în urmă (editat) Acum 17 ore, Kassu a spus: Acu stau și mă gândesc eu așa, la cat costă un acumulator nou, daca te tine 2-3 ani fără să-l pui măcar o dată pe redresor, atunci nu știu dacă se merită să arunci câteva sute bune pe un lucru pe care îl folosești la câțiva ani că sa tragi de o baterie in moarte clinica. Părerea mea! Am un redresor de la Lidl la care țin conectată bateria mobrei pe perioada iernii. In 4-5 ani cat țin eu o mobră, n-am cumpărat nicio baterie...dar nah, fiecare știe mai bine ce și cum! Corect, la cat costa actual un acumulator decent ce tine 3, max 4 ani, nu e nevoie de incarcare peste iarna. La mine stau motocicletele in garaj de tabla, neincalzit, fara nicio incarcare peste iarna. Cand le scot din garaj, daca merg e bine, daca nu, pun redresorul pe baterie. Daca nu se mai poate face nimic, cumpar alta baterie noua, valabila si decenta pana in 200 de lei. Tot incarcator de Lidl, cel din prima generatie(cel cu led-uri, nu display), am si folosesc si culmea, e atat de nesimtit ca nu se mai strica tinand cont ca are multi anisori. Prea multa polologhie in jurul acestui subiect. Editat 12 ore în urmă de Jebelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Va prezint cu mandrie primul meu redresor dedicat moto. Luat acum multi ani de la tataia Louis. Nu l am mai folosit de ceva timp ,dar stiu ca exte functional. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat 55 minute în urmă Share Postat 55 minute în urmă (editat) Am si eu un Saito mare de la Louis. De cand cu ala mic de la Lidl, nu l-am mai folosit. Au fost scule bune la vremea aia, mai ales ca inainte de Saito ProCharger XL, foloseam un redresor facut de Electroarges, dinainte de '89. Editat 54 minute în urmă de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate