Sari la conținut

Incarcatoare - Acumulatori Moto - Incarcare/Intretinere/Comparatii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2,5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ma bag si eu in seama cu ce am si folosesc pe acasa si pe la masini/moto.

IMG_0504.png

IMG_0505.png

Ala micu are cam de toate,Agm,Moto,Reparare.

Si ala mare e destept,dar nu are de moto.

Mai am un Telwin Alaska 200 care merge si pe 24 V,dar e stricat ca l-am dat eu pe 24 V din greseala in timp ce incarca doua baterii de 12 V/100 ah puse in paralel.

Bine ca nu s-au stricat bateriile….

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Moderatori
Acum 8 ore, ENEOS a spus:

La 🏍 d'asta cu țâțe lăsate merge brici lidl chargerul! :blbl:

20250203_211012.jpg

Normal ca merge,curentul n-are scoala. :)

Link spre comentariu

Pe mine ma fascineaza discutiile astea despre redresoare superperformante care folosesc enspe mii de algoritmi ca sa optimizeze procesul de incarcare, in conditiile in care acumulatorii sunt incarcati pe redresor doar foarte putin timp in comparatie cu perioadele lungi in care sunt incarcati in maniera "brute force" de catre alternator.

E foarte interesant cum strategiile de marketing reusesc sa duca la o cerere de produse aproape inutile. La fel se intampla si in domeniul "autofiliei" doar ca la o scara mult mai mare.

Link spre comentariu

• Moderatori

Eu folosesc unul de Lidl,cam de 10 ani,daca nu mai bine si anul trecut am cumparat un Kraft&Dele KD1290,ce are functie de incarcare prin impulsuri si cica face bine la bateriile mai vechi.

DAR cand astea destepte imi spun ca bateria nu se poate incarca,apelez la un Absaar GPS4,care invie bateria cam din morti.Apoi continui cu alea destepte.

Imagine WhatsApp 2025-02-03 la 16.45.46_32612491.jpg

Imagine WhatsApp 2025-02-03 la 16.13.50_3be6337e.jpg

Imagine WhatsApp 2025-02-03 la 16.14.21_5099606e.jpg

Link spre comentariu

Acu stau și mă gândesc eu așa, la cat costă un acumulator nou, daca te tine 2-3 ani fără să-l pui măcar o dată pe redresor, atunci nu știu dacă se merită să arunci câteva sute bune pe un lucru pe care îl folosești la câțiva ani că sa tragi de o baterie in moarte clinica. Părerea mea! Am un redresor de la Lidl la care țin conectată bateria mobrei pe perioada iernii. In 4-5 ani cat țin eu o mobră, n-am cumpărat nicio baterie...dar nah, fiecare știe mai bine ce și cum!

IMG20250204170910.thumb.jpg.e8f4e0e400377ae19d20742485b0cafa.jpg

Link spre comentariu

Acum 26 minute, Kassu a spus:

Acu stau și mă gândesc eu așa, la cat costă un acumulator nou, daca te tine 2-3 ani fără să-l pui măcar o dată pe redresor, atunci nu știu dacă se merită să arunci câteva sute bune pe un lucru pe care îl folosești la câțiva ani că sa tragi de o baterie in moarte clinica. Părerea mea! Am un redresor de la Lidl la care țin conectată bateria mobrei pe perioada iernii. In 4-5 ani cat țin eu o mobră, n-am cumpărat nicio baterie...dar nah, fiecare știe mai bine ce și cum!

Salutare,la încărcătorul tău ai și funcția moto și o încarcă în funcție de cei 8 amperi ai bateriei,am unul identic și își face treaba cu brio.Tu ai folosit în cazul ăsta setarea auto.

Link spre comentariu

Știu. 😊 E pe moto. Pare că ar fi pe auto din cauza sticker ului de pe display. Citirea valurilor tensiune/curent o fac cu un aparat de măsură analogic dedicat. Nu mă interesează ce afișează redresorul. Cu toate astea, pot spune că acesta afișează volții apropiat de valoarea indicată de analogic.

Editat de Kassu
Link spre comentariu

Acum 17 ore, Kassu a spus:

Corect, la cat costa actual un acumulator decent ce tine 3, max 4 ani, nu e nevoie de incarcare peste iarna. 

La mine stau motocicletele in garaj de tabla, neincalzit, fara nicio incarcare peste iarna. Cand le scot din garaj, daca merg e bine, daca nu, pun redresorul pe baterie. Daca nu se mai poate face nimic, cumpar alta baterie noua, valabila si decenta pana in 200 de lei. Tot incarcator de Lidl, cel din prima generatie(cel cu led-uri, nu display), am si folosesc si culmea, e atat de nesimtit ca nu se mai strica tinand cont ca are multi anisori.

Prea multa polologhie in jurul acestui subiect.

Editat de Jebelu
Link spre comentariu

Am si eu un Saito mare de la Louis.

De cand cu ala mic de la Lidl, nu l-am mai folosit.

Au fost scule bune la vremea aia, mai ales ca inainte de Saito ProCharger XL, foloseam un redresor facut de Electroarges, dinainte de '89. 

Editat de Kassu
Link spre comentariu