Sari la conținut

Hello, it's Alaska calling!


chif
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 67
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Felicitari pentru aventura! Am si eu cu ce sa-mi clatesc ochii pe viscolul asta. :friends:

 

Cum tine pasul KLR-ul cu Beemer-ele? Si cum sunt gumele alea Kenda, ca p-aici sunt cam rare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumim.

 

Klr-ul si-a facut treaba onorabil, insa daca as fi mers cu motor de acelasi calibru ar fi fost mai bine. La urcat dealuri lungi, incarcat cum eram, nu puteam face mai mult de 110-115 si asta se simte pe distante lungi. Am intalnit insa tipi doar cu klr-uri, care tineau viteza de croaziera pe la 100-110 si erau super fericiti. Tineti cont ca asta in conditiile unui motor super incarcat si cu vanturi/dealuri.

Am intalnit un american care si-a pus un pinion mai mic pe spate si a castigat 500 de ture la aceeasi viteza. Si el era super multumit.

Dupa ce ne-am intors, am bat big bore kit-ul de 685 pe el si am vandut-o unui prieten. Se simte diferenta si sper sa se bucure de extra puterea de acum.

 

Am fost super multumit de Kenda. De departe e cel mai bun raport pret/calitate/profil de pe piata, cel putin aici. Un set costa undeva de $120 si duce multi kms, on so offroad. Am facut B+ loop cu ele si n-am avut nicio problema. Daca faci numai sosea, poate ca nu-i cel mai bun profil. In Canada insa ... :) nu asa se pune problema...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Superb!

Felicitari si la cat mai multe!

 

 

ps: V-ati facut un calcul?Cati km au inghitit bestiile si cate bani v-au sarit din buzubare?

 

Ride safe...

 

Marius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

= Din Denver Bogdan D a bagat vreo 17000km si noi din Vancouver am bagat vreo 12000km. Bani, habar n-am... au fost pregatirile care au fost destul. Excursia in sine cred ca vreo 3000. =

 

La sud de Anchorage se intinde Kenai Peninsula si Kenai Fjords National Park. Am vrut sa stam o noapte in Homer de care am auzit ca e super fain. Din cauza ploii si a faptului ca a doua zi la 10am trebuia musai sa fim inapoi in Anchorage, am ales un alt loc, mai apropiat - Seward.

 

Kenai Peninsula este spectaculoasa, salbatica, plina de ghetari, munti si drumuri perfecte pt doua roti. Seward este o mica asezare pe malul Pacificului, de asemenea inconjurata de munti si ghetari. Am petrecut seara intr-un bar, muzica rock live, bere etc :cheers: Atmosfera era ca in Romania anilor '90. Super fain.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GWWRRQN0Nb0&feature=plcp&context=C303caeaUDOEgsToPDskIuTB_grGgJzuNFKVurIKgF

 

DSCN2208.JPG

 

DSCN2162.JPG

 

DSCN2169.JPG

 

DSCN2173.JPG

 

DSCN2178.JPG

 

CIMG0881.JPG

 

CIMG0874.JPG

 

DSCN2192.JPG

 

DSCN2193.JPG

 

DSCN2196.JPG

 

DSCN2199.JPG

 

CIMG0894.JPG

 

IMGP0783.JPG

 

IMGP0785.JPG

 

IMGP0786.JPG

 

IMGP0789.JPG

 

IMGP0794.JPG

 

IMGP0797.JPG

 

IMGP0798.JPG

 

IMGP0800.JPG

 

Din Anchorage aveam doua optiuni, sa continuam nord spre Fairbanks si, pe faimoasa Dalton Hwy, spre Prudhoe Bay, la Oceanul Arctic sau sa o luam est spre Dawson City (Canada) si de acolo sa urcam nord pe si mai faimoasa Dempster Hwy spre Inuvik, la acelasi ocean. Prin ambele trasee atingeam si treceam de Cercul Arctic. Noi am fi vrut sa le facem pe amandoua dar ar fi durat cu vreo 4 zile mai mult si n-am avut cum.

 

Am decis sa mergem est spre Dawson, pe Top-of-the-World-Highway. Am ajuns in Tok (AK) seara tarziu si am decis sa dormim si a 2-a zi sa schimbam gumele. Astea pe care le aveam erau gata si de acum ne asteptau 2000km de offroad. Ceea ce trebuia sa fie o chestie relativ usoara s-a transformat intr-un cosmar. Gumele de spate noi erau super tari si nu le-am putut instala singuri, cu toate ca ne-am chinuit de numa :rolleyes: Am renuntat si am gasit un service Can-Am unde le-am pus. Am pornit victoriosi spre Dawson, intr-o pustietate absoluta si pe o ploaie enervanta. Dupa numai 40km... KLR-ul face pana. Sa ma chinui din nou? Nici gand! Bag compresorul, aer la maxim si da-i toti 3 inapoi in Tok. Am rezolvat problema la acelasi service dar ne-am decis sa bagam inca o seara in Tok. Un super alaskan burger, doua surori super frumoase, un fireball care ne-a uns la suflet si iaca a mai trecut o noapte.

 

A doua zi eram pe drum.

 

http://www.youtube.com/watch?v=eBRRvtvGYSc&list=UUo-1J6GbJGJywGQdka90Bog&index=5&feature=plcp

 

CIMG0903.JPG

 

Not fun:

 

CIMG0905.JPG

 

Tantari? Noooo

 

CIMG0910.JPG

 

CIMG0911.JPG

 

CIMG0912.JPG

 

Nu mai pot posta ca-mi lipeste posturile si cica-s prea multe poze. Stupid. Imi trebuie un reply intre posturi. Merci.

Editat de chif
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci Zappy.

 

Ajunsi in Tok la miezul noptii. Punem corturile. Ora 1 dimineata, dupa cum se vede :)) Am vrut sa ne apucam sa schimbam gumele dar ne-am razgandit.

 

DSCN2237.JPG

 

DSCN2236.JPG

 

A doiua zi dimineata un chipmunk zgomotos ne trezeste si ne sugereaza sa schimbam gumele ca-s varza. Ne asteptau 2000km de offroad, asa ca i-am dat dreptate. Ce parea o chestie simpla s-a transformat intr-un cosmar. Gumele de spate numai nu vroiau sa intre pe janta. Ne-am plictisit si am gasit un shop Can-Am, unde, cu scule, totul a durat minute si $20.

 

DSCN2243.JPG

 

DSCN2251.JPG

 

DSCN2244.JPG

 

CIMG0917.JPG

 

Am plecat spre Top-of-the-World-Highway. Dupa nici 40km, in plina pustietate si pe o ploaie enervanta, KLR-ul s-a gandit ca-i vremea de o pana, pe spate! S-o schimb, no way! Compresor, aer la maxim si cu toata viteza inapoi in Tok. Shimbat rapid pe urma un super alaskan burger cu carne de moose, doua surori super frumoase care visau la feti-frumosi care sa le rapeasca din Tok, niste fireball si ne-am decis ca e un semn si ca mai trebuie sa stam o noapte. La motel, ca doar ploua ràu...

 

CIMG0920.JPG

 

A doua zi am luat-o calare spre Dawson.

 

Renumitul Chicken Alaska, old brother town.

 

CIMG0922.JPG

 

CIMG0924.JPG

 

Legile naturii in toate directiile

 

CIMG0925.JPG

 

CIMG0927.JPG

 

CIMG0930.JPG

 

CIMG0933.JPG

 

CIMG0935.JPG

 

CIMG0940.JPG

 

CIMG0941.JPG

 

CIMG0943.JPG

 

Top-of-the-world, looking north...

 

CIMG0948.JPG

 

Cea mai nordica frontiera terestra a USA

 

CIMG0950.JPG

 

Intram in Yukon

 

CIMG0952.JPG

 

Unii au de povestit mai mult cu vamesele

 

IMGP0818.JPG

 

IMGP0814.JPG

 

IMGP0816.JPG

 

DĂŠjà vu?

 

IMGP0817.JPG

 

IMGP0820.JPG

 

Ne apropiem de Dawson City, in urmatorul post. Nu stiu cate imagini permite acest preafrumos site intr-un singur topic, dar cu siguranta sunt foarte putine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super. Imens continent putin populat comparativ cu Europa.

Intrebare: cum a fost cu asigurarea motocicletei din SUA in Canada? Se poate cumpara si la granita ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai acasă Chif și lasă Alaska pentru alaskieni, ce treabă avem noi cu ei.

 

Faină tură omule și la mai multe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Dawson City lumea nu e sanatoasa la cap! Soarele nu apune, toti petrec incontinuu iar noi am stat 4 nopti, 2 inainte si 2 dupa Dempster Hwy. Am campat pe un mal al raului Yukon, intr-un campground provincial. Ca sa ajungem in oras trebuia sa trecem cu bacul. Ne-am imprietenit f.repede cu multi de prin partea locului si am petrecut multe clipe super faine. Dawson este un oras f.vechi si pastreaza inca savoarea sec.XIX iar fantomele cautatorilor de aur sunt parca printre noi. Aici, totul e legat de aur. Inca se cauta, inca se gaseste, inca se extrage, inca imbogateste.

A 2-a zi dupa ce am ajuns, am decis sa facem o tura de incalzire pe tura mica a celebrului bikers meeting Dust to Dawson (D2D), inainte de hopul final, Cercul Polar si Oceanul Arctic, pe urmele cowboy-lor din filmele Bonanza... (Upper&Lower Bonanza Creek - ca fapt divers, plin de ursi si plin de mine de aur).

 

IMGP0842.JPG

 

IMGP0849.JPG

 

IMGP0850.JPG

 

CIMG0969.JPG

 

CIMG0971.JPG

 

CIMG0984.JPG

 

CIMG0983.JPG

 

CIMG0978.JPG

 

CIMG0973.JPG

 

CIMG0988.JPG

 

CIMG0992.JPG

 

DSCN2252.JPG

 

Olgivie Mountains in nord, pe care trebuia sa-i trecem a 2-a zi

 

DSCN2255.JPG

 

DSCN2256.JPG

 

DSCN2270.JPG

 

DSCN2269.JPG

 

CIMG0972.JPG

 

post-1981-0-72601700-1328488386_thumb.jpg

 

Dintr-un anumit motiv, absolut necunoscut, in Dawson am stat cel mai mult si avem cele mai putine poze :rolleyes:

 

Super. Imens continent putin populat comparativ cu Europa.

Intrebare: cum a fost cu asigurarea motocicletei din SUA in Canada? Se poate cumpara si la granita ceva?

 

Asigurarea este valabila pe toata North America, indiferent ca-i asigurare americana sau canadiana. Odata ce ai asigurare, nu-ti bati capul de nimic. La granita nici nu se pune problema sa-ti ceara cineva altceva decat id-ul tau (vehiculul, treaba ta).

Exceptie face Mexicul, iti trebuie asigurare mexicana pe care o iei de pe net sau din granita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos, incitant chiar. Mi-ar place sa ma bag cu Dragstar-ul meu asa pe unde pot prin Alaska....dar no mai visez decoamdata :crack: . Oricum ma bucur pentru voi ca va-ti indeplinit visul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dempster Highway este un vis! De la ultimul petec de asfalt drumul o ia in nord pentru 736km, pana aproape de Oceanul Arctic latitudine-68.

 

yukonmap.gif

 

Peisajul e salbatic, nu exista civilizatie, doar pustietate, zone de munti, lacuri si vegetatie arctica. Cand e uscat, drumul e un vis, cand ploua, un calvar. Le-am avut pe amandoua, in doua zile. Am facut Dempster-ul dintr-o bucata pe fiecare sens. De obicei lumea se oprea la jumate si-l facea in 4 zile, dar noi n-am vrut sa irosim 2 zile. In plus, vremea nu se anunta buna si am incercat sa profitam de soare.

 

CIMG0996.JPG

 

CIMG0997.JPG

 

Road chart-ul :)

 

CIMG0998.JPG

 

IMGP0874.JPG

 

IMGP0879.JPG

 

CIMG1006.JPG

 

CIMG1007.JPG

 

CIMG1008.JPG

 

CIMG1013.JPG

 

CIMG1018.JPG

 

DSCN2273.JPG

 

DSCN2274.JPG

 

DSCN2277.JPG

 

IMGP0881.JPG

 

IMGP0882.JPG

 

CIMG1031.JPG

 

CIMG1037.JPG

 

CIMG1041.JPG

 

CIMG1047.JPG

 

CIMG1048.JPG

 

 

Pe undeva la jumatea drumului este primul stop, Eagle Plains, unde poti alimenta cu benzina, manca la restaurant sau dormi la hotel. Am intalnit aici 2 americani si un australian, cu KTM-uri 990A. Cand au aflat ce-i cu noi au zis "So you're the f... romanians! We were in a pub yesterday in Dawson and somebody asked me "Are you with the romanians?"" Hahaha. In Dawson inca ne bantuiau fantomele. KLR-ul n-a folosit rezerva de benzina si a ajuns aici cu 1 litru in rezervor. Mai incolo, in Inuvik, a ajuns doar cu 150 grame.

 

 

Inainte de Eagle Plains am intalnit un neamt, Andreas Eller, care facea Dempster-ul singur...pe jos! Incredibil! Stiam de el de la alti motociciclisti, care l-au intalnit cu o zi in urma si ne-au zis ca singurul lucru de care are nevoie e ... bere! E photograf si o sa scoata la inceputul anului 2012 o editie care se cheama ARKTISCHES KANADA – ZU FUSS ZUM POLARMEER. I-am luat un box de bere si a fost super fericit de surpriza.

 

Eagle Plains!

 

IMGP0886.JPG

 

IMGP0885.JPG

 

http://www.youtube.com/watch?v=WLe4K2NNdJQ&feature=plcp&context=C3368575UDOEgsToPDskLPdDTYkZyMNANXa0CwiYBh

Editat de chif
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe undeva la jumatea drumului este primul stop, Eagle Plains, unde poti alimenta cu benzina, manca la restaurant sau dormi la hotel. Am intalnit aici 2 americani si un australian, cu KTM-uri 990A. Cand au aflat ce-i cu noi au zis "So you're the f... romanians! We were in a pub yesterday in Dawson and somebody asked me "Are you with the romanians?"" Hahaha. In Dawson inca ne bantuiau fantomele. KLR-ul n-a folosit rezerva de benzina si a ajuns aici cu 1 litru in rezervor. Mai incolo, in Inuvik, a ajuns doar cu 150 grame.

 

 

Inainte de Eagle Plains am intalnit un neamt, Andreas Eller, care facea Dempster-ul singur...pe jos! Incredibil! Stiam de el de la alti motociciclisti, care l-au intalnit cu o zi in urma si ne-au zis ca singurul lucru de care are nevoie e ... bere! E photograf si o sa scoata la inceputul anului 2012 o editie care se cheama ARKTISCHES KANADA – ZU FUSS ZUM POLARMEER. I-am luat un box de bere si a fost super fericit de surpriza.

 

Tot reportul e misto.

3 prieteni cu 3 motoare in salbaticie livin large!

Dar aceste doua paragrafe... :ok: :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...