Sari la conținut

Situatii din trafic

Postări Recomandate

Acum 17 ore, raikk a spus:

Duminica m-am intalnit cu cel mai mare racer taietor de curbe in aproape 20 de ani de sofat si 9 ani pe motocicleta. L-am vazut deodata cu aproape toata masina pe banda mea. Am apucat sa virez si sa franez simbolic si cam atat. Injuraturile au venit dupa.

Nu contest ce ai simtit, dar din filmare pare foarte lejera treaba, nu corecta desigur, dar gestionabila. Sa vezi cum e cand ajungi sa mergi cu frana apasata la limita (n-am ABS) pe marginea santului, pe bucata aia de pamant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 20 ore, raikk a spus:

Duminica m-am intalnit cu cel mai mare racer taietor de curbe in aproape 20 de ani de sofat si 9 ani pe motocicleta. L-am vazut deodata cu aproape toata masina pe banda mea. Am apucat sa virez si sa franez simbolic si cam atat. Injuraturile au venit dupa.

N-ai km suficienti daca te mai surprinde asa ceva.

Iar mersul lipit de dreapta benzii e o prostie. Acolo sunt gropi, nisip, in localitati canale, pietoni, biciclisti, pe TF ursi.

Link spre comentariu

Am inteles, am inteles. In juma de secunda trebuia s-o inclin si sa ajung deja la limita asfaltului pe dreapta. Hai frate ca daca nu tragea ala de volan nu era timp de nicio manevra salvatoare. In fine, eu termin aici. Good luck.

Link spre comentariu

Acum 10 minute, raikk a spus:

Hai frate ca daca nu tragea ala de volan nu era timp de nicio manevra salvatoare. Good luck.

Complet de acord, nu e topic de cea mai nasoala situatie, de guiness book sau mai stiu eu ce ozn-uri am patit. Situatia a fost destul de la limita, un mic 'daca' adaugat acolo(neatentie, pieton pe dreapta, etc...) putea schimba deznodamantul.
Un bun moment de reamintit necesitatea de a fi tot timpul vigilenti tocmai pentru ca astfel de situatii din trafic sunt destul de des intalnite, din pacate

Link spre comentariu

Acum 37 minute, raikk a spus:

Am inteles, am inteles. In juma de secunda trebuia s-o inclin si sa ajung deja la limita asfaltului pe dreapta. Hai frate ca daca nu tragea ala de volan nu era timp de nicio manevra salvatoare. In fine, eu termin aici. Good luck.

Eu unul nu iti inteleg supararea, serios. Mai mult de atat, tu astepti ca "manevra salvatoare" sa vina de la ceilalti participanti la trafic. De ce ti-ai lasa pentru o secunda siguranta pe mana altora? Tu ai impresia ca te-am luat la misto, eu sau ceilalti care si-au exprimat parerea? Nu fratele meu sucevean, doar iti subliniam ca exista situatii mult mai periculoase decat cea prezentata in filmare. Poti sa crezi ce vrei, ca ai evitat moartea la milimetru spre exemplu, nu ma impacteaza cu absolut nimic, dar fii sincer cu tine si lasa alintarile.

Hai, asfalt uscat ca sa poti saluta in continuare fetele din Obcini ✌️

Link spre comentariu

Acum 2 minute, raikk a spus:

Hai la o tura cand mai treci prin zona.

Aia e zona de o tura? Trebuie sa stau minim o saptamana si tot nu imi ajunge pentru mare lucru. As aloca o zi doar pentru cateva plimbari du-te vino de Suceava - Falticeni, traseu pe care il faceam frecvent cu bicicleta cand eram copil. N-as uita desigur nici de Moara Nica, abia apoi ar urma traseele serioase. Apropo, care mai e starea pasului Palma?

Link spre comentariu

Palma e lejer pe tenere-ul meu. Sunt cateva portiuni cu asfalt mai meh, dar fara gropi. In general e ok, inafara de gratarele si tarabele de sus.. e balci acolo acum.
Inseamna ca esti plecat de mai mult timp, nu cred ca ai prins aglomeratiile bara la bara de pe "valea bucovinei" (Vama-Gura Humorului), fix gen Valea Prahovei. Si sa te claxoneze astia din masina ca de ce depasesti ? 🤣 Mai avem putin pana soferii or sa se comporte ca pe valea prahovei fata de motociclisti.

In fine, europeanul e aglomerat si neinteresant, dar sunt multe alternative faine pana inspre Rodnei si Calimani, incolo. Daca iti place sa depasesti intruna recomand europeanul :)) 

Oricum, daca treci pe aici, merita sa faci/facem cel putin o valea bistritei. Hai noroc ✌️

Link spre comentariu

Acum 42 minute, raikk a spus:

Palma e lejer pe tenere-ul meu. Sunt cateva portiuni cu asfalt mai meh, dar fara gropi. In general e ok, inafara de gratarele si tarabele de sus.. e balci acolo acum.

Fara gropi zici? Pai e parfum atunci, n-ai idee prin ce transee am bagat Hornet-ul 🤣

Acum 50 minute, raikk a spus:

Inseamna ca esti plecat de mai mult timp, nu cred ca ai prins aglomeratiile bara la bara de pe "valea bucovinei" (Vama-Gura Humorului), fix gen Valea Prahovei. Si sa te claxoneze astia din masina ca de ce depasesti ? 🤣 Mai avem putin pana soferii or sa se comporte ca pe valea prahovei fata de motociclisti.

Sa tot fie vreo 39 de ani de cand sunt plecat, dar mai am inca o bunica in Suceava. Am prins aglomerat peste tot, dar de regula nu m-au claxonat. Bine, nici eu nu turez motorul sa imi faca loc sau faze de genul, nu ii deranjez nicicum. Daca insa le place cearta gratuita, sunt fix omul lor, mor cu ei de gat. Lasa, nu-i lauda prea mult pe astia de PH ca nu mi-e rusine nici cu ei.

Acum 57 minute, raikk a spus:

In fine, europeanul e aglomerat si neinteresant, dar sunt multe alternative faine pana inspre Rodnei si Calimani, incolo. Daca iti place sa depasesti intruna recomand europeanul :)) 

Oricum, daca treci pe aici, merita sa faci/facem cel putin o valea bistritei. Hai noroc ✌️

Cunosc aproape toate traseele de pe acolo, mi-a placut plimbareala inca de copil. Spune-mi macar ca DN18 Mestecanis - Carlibaba - Borsa s-a reparat. Era in ultimul hal cand am fost la cascada cailor acu' ceva ani in urma.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, SONYC a spus:

Spune-mi macar ca DN18 Mestecanis - Carlibaba - Borsa s-a reparat.

E 95% perfect. Mai sunt portiuni unde s-a mai stricat dar se repara destul de rapid.

Nu prea mai sunt drumuri nasoale in judet. Acolo unde am filmat era in Stulpicani, adica pe drumul care face legatura dintre Frasin si valea Bistritei. E tipla si ala. Veneam din Calimani de pe Pietros, heheh.

Holda-Vatra Dornei-Gura Haitii tipla, iar pana la Cariera de sulf poti urca incetucu cu un Hornet. De pe valea Bistritei te poti sui pe Chiril sa te duci inspre hotel aplin rarau, e afaltat dar ingust si ai multe curbe blind, dar e frumos in draci.

Au asfaltat de la Sabasa de pe valea Bistritei pana sus la crucea Talienilor iar pana jos Valeni-Malini cred ca termina anul asta. M-am bagat cu tenereul pe acolo cand era in asfaltare si turnasera straturile de balast, am ajuns sus cu vreo 5 kile transpirate. :))

Vor sa asfalteze din Gura Glodului 174C pana sus la granita cu Covasna si apoi sa cobori in Bilbor. (face legatura Vatra Dornei-Bilbor).

Pojorata-Sadova-Vatra Moldovitei e tipla iar pana la Palma sunt unele portiuni mai meh dupa cum am zis, apoi pana la Sucevita-Solca-Cacica-Paltinoasa tipla, cu unele portiuni mici mai aiurea.

Prin zona Izvoarele Sucevei si Brodinele, langa granita a ramas mai wild si-i frumos tare. Si inca cate mai sunt.. deja mi s-a facut pofta de o tura.

Acum 2 minute, raikk a spus:

Covasna

*Harghita

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Speedy.K a spus:

N-ai km suficienti daca te mai surprinde asa ceva.

Iar mersul lipit de dreapta benzii e o prostie. Acolo sunt gropi, nisip, in localitati canale, pietoni, biciclisti, pe TF ursi.

... cuie, balegi, capace de canal etc.

Link spre comentariu

... și alți motocicliști...🙃

Editat de Kassu
Link spre comentariu

Duminică am fost la Crucea Talienilor, venind dinspre Borca, până sus e asfaltul brici, se merge blană. Spre Mălini e o bucățică doar terasată (urmează să fie asfaltată), iar unele poduri și podețe urmează să primească și ele covor. Dacă trece un chopper mare gen Shadow 1100 (sau ceva de genul), trece orice mobra. Mișto traseul, foarte puțin circulat, spre surprinderea noastră.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

3 benzi spre dreapta, una care se divide in doua pentru stanga -> rond piata Alba Iulia

De ce cenzurat cenzurat cenzurat cenzurat cenzurat cenzurat cenzurat taie soferii cenzurat mele de pe banda 3 fata celui de pe banda 2 cand se merge spre dreapta? E atat de greu sa isi tina banda? Nici semnal nu dau, iar daca le zici ceva, tot ei sunt suparati. Unde cenzurat cenzurat cenzurat ati luat permisul?

Cu scuzele de rigoare, dar nu mai pot cu cretinii astia..

Screenshot.thumb.jpg.350fbdead21c826df2038e2a61cb18dd.jpg

Link spre comentariu

14 minutes ago, SONYC said:

E atat de greu sa isi tina banda?

Pentru ca dupa intersectia asta urmeaza cea cu B-dul Unirii unde daca ramai pe banda din stanga cand tu vrei sa mergi inainte te canta cucul asteptandu-i pe cei care vor sa faca virajul la stanga spre Unirii.

Link spre comentariu

Acum 17 minute, Radu Andrei Gabriel a spus:

Pentru ca dupa intersectia asta urmeaza cea cu B-dul Unirii unde daca ramai pe banda din stanga cand tu vrei sa mergi inainte te canta cucul asteptandu-i pe cei care vor sa faca virajul la stanga spre Unirii.

Hm? N-ai citit cu atentie ceea ce am scris. Situatia se petrece cand se face dreapta, adica spre piata Muncii.

Link spre comentariu

Eu unul nu iti inteleg supararea, serios. De ce ti-ai lasa pentru o secunda siguranta pe mana altora? Exista situatii mult mai periculoase decat cea prezentata. Poti sa crezi ce vrei, ca ai evitat moartea la milimetru spre exemplu, nu ma impacteaza cu absolut nimic, dar fii sincer cu tine si lasa alintarile.

Link spre comentariu

De ce ai fi pe o banda acolo in loc sa fii intre benzi, in acceleratie, cu viteza mai mare decat masinile, anticipandu-le miscarea pe benzi si alegand trasa printre benzi in asa fel incat sa nu ai bprobleme cu niciunul?!

Sau erai cu conserva?

Am avut rndul ala ani de zile pe d umul dinspre munca spre casa la ore diferite pentru ca aveam program variabil si n-am avut niciodata vreo emotie. Dar nu mergeam 8n rand cu masinile niciodata.

Link spre comentariu

Acum 18 ore, raikk a spus:

Eu unul nu iti inteleg supararea, serios. De ce ti-ai lasa pentru o secunda siguranta pe mana altora? Exista situatii mult mai periculoase decat cea prezentata. Poti sa crezi ce vrei, ca ai evitat moartea la milimetru spre exemplu, nu ma impacteaza cu absolut nimic, dar fii sincer cu tine si lasa alintarile.

Serios man, copy-paste? Aveam pretentii..

In alta ordine de idei, stai linistit ca nu mi-am pus deloc siguranta in mana altora, altii au fost cei in pericol de accident, eu doar subliniam cat de prosti sunt unii soferi.

Acum 17 ore, Speedy.K a spus:

De ce ai fi pe o banda acolo in loc sa fii intre benzi, in acceleratie, cu viteza mai mare decat masinile, anticipandu-le miscarea pe benzi si alegand trasa printre benzi in asa fel incat sa nu ai bprobleme cu niciunul?!

Sau erai cu conserva?

Am avut rndul ala ani de zile pe d umul dinspre munca spre casa la ore diferite pentru ca aveam program variabil si n-am avut niciodata vreo emotie. Dar nu mergeam 8n rand cu masinile niciodata.

Nu eu eram cel care era sa faca accident, ci alt participant la trafic, eu am fost doar spectator. Nu am absolut nicio emotie cu privire la rondul asta, ma jucam in el inca din clasa a 6-a si il cunosc ca in palma. Subliniam doar ca unii soferi habar n-au sa conduca la iesirea aia si nu inteleg de ce, ca e foarte usoara.

Link spre comentariu

Acum 2 minute, SONYC a spus:

Nu am absolut nicio emotie cu privire la rondul asta, ma jucam in el inca din clasa a 6-a si il cunosc ca in palma.

Statistica arată că majoritatea accidentelor se produc în zonele cunoscute/aproape de casă. 😉

Link spre comentariu

Acum 25 minute, ENEOS a spus:

Statistica arată că majoritatea accidentelor se produc în zonele cunoscute/aproape de casă. 😉

Statistica de care vorbesti se refera la accidentele care se produc dupa drumuri lungi ale celor implicati, gen parcurgi 1000km fara incidente si la 300m de casa o dai de gard.

Link spre comentariu

Am o curiozitate, cum puteti sa va trageti casca de 5 ori pe cap la un drym de 200km, am fost depasit de 5-6 ori de aceleasi motoare,  pe care le vedeam/revedeam  intrand si iesind in benzinarii😁

Link spre comentariu

14 minutes ago, Djenavar said:

Am o curiozitate, cum puteti sa va trageti casca de 5 ori pe cap la un drym de 200km, am fost depasit de 5-6 ori de aceleasi motoare,  pe care le vedeam/revedeam  intrand si iesind in benzinarii😁

Au uitat sa-si ia pastilele:

prostamol-uno-x60.jpg

Link spre comentariu

Acum 3 ore, SONYC a spus:

Serios man, copy-paste? Aveam pretentii..

In alta ordine de idei, stai linistit ca nu mi-am pus deloc siguranta in mana altora, altii au fost cei in pericol de accident, eu doar subliniam cat de prosti sunt unii soferi.

Nu eu eram cel care era sa faca accident, ci alt participant la trafic, eu am fost doar spectator. Nu am absolut nicio emotie cu privire la rondul asta, ma jucam in el inca din clasa a 6-a si il cunosc ca in palma. Subliniam doar ca unii soferi habar n-au sa conduca la iesirea aia si nu inteleg de ce, ca e foarte usoara.

Am ineles altceva, initial. Scuze!

Acum 3 ore, ENEOS a spus:

Nu mi s-a intamplat niciodata in 20 deani de moto si 30 de masina. Oi fi eu in afara statisticilor, ceea ce e foarte posibil, majoritatea soferilor/ motociclistilor fiind fooooarte prosti!

Acum 2 ore, Djenavar a spus:

Big Berceni - Victoriei e de 5 ori cat Bucuresti-Ploiesti!

Link spre comentariu

La 30.07.2024 la 18:00, raikk a spus:

Inseamna ca filmarea de mai jos te trimite direct in coma

Link spre comentariu