Sari la conținut

SISTEME AUDIO-INTERCOM-BLUETOOTH-HANDS FREE-Discutii Generale


Axa cu Scame
 Share

Ati fi dispus sa dati 1$ pe o astfel de aplicatie?  

316 membri au votat

  1. 1. Ati da 1$ pe o aplicatie intercom?


Acest sondaj este închis pentru noi voturi


Postări Recomandate

Dupa indelungi documentari am ales (prost) un dual kit Sena SMH 10-10. Inainte de el am folosit timp de 2 ani un Parrot SK4000 pe care m-am hotarat sa-l schimb pentru ca nu stia intercom si pe care-l vand acum. Urmeaza deci un review Sena SMH10 vs Parrot SK4000.

Unul din putinele plusuri ale lu' Sena este intercomul. Tot la plusuri mai trecem si design-ul, pentru ca SMH10 arata mai bine decat SK4000. Mai stie music sharing, desi nu vad de ce ar trebui sa ascult eu ce asculta pasagerul, sau invers. Sena se lauda ca stie intercom si cu alte dispozitive non-sena; o sa testez cat de curand si acest revolutionar feature si revin cu impresii. Cam atat cu chestiile pozitive.

Muzica

Lipseste bass-ul cu desavarsire, in schimb are un volum asurzitor (la propriu). Daca pun casca mea si casca pasagerului in music sharing mode si dau la maxim pot sa asigur sonorizare pentru un eveniment in aer liber. Ca sa mai laud putin Parrotul, ca n-am mai zis nimic de el, volumul e destul de scazut, insa sunetul e mai "echilibrat".

 

Microfonul

E enervant ca tre' sa vina lipit de buze ca sa se auda ce vorbesti. Parrotul "prinde" cuvintele si cand e la 3-4 cm de buze. Din cele cateva apeluri pe care le-am avut cu Sena, am inteles ca se aude zgomotul facut de vant si de motor, ceea ce evident ca nu se intampla la Parrot.

 

Handsfree (pt telefon)

Pe scurt, tiganie. Poti sa apelezi ultimul numar apelat si poti sa setezi 3 numere pe speed-dial, pe care trebuie sa le retii. Reapelarea pentru ultimul numar e o mare prostie; daca-ti da cineva bip de exemplu, in loc sa sune numarul ala, suna ultimul pe care l-ai sunat tu. Daca suna cineva ai posibilitatea de accept si reject. Mai trist e ca nu stii cine te suna, chiar daca ai numarul in agenda. Cred ca asta se rezolva cu ceva setare de accesibility din telefon.

La capitolul asta o sa-mi fie dor de Parrot pentru ca face sincronizare cu agenda telefonului, poti sa suni oricand orice numar din agenda, iar daca te suna cineva din agenda iti citeste cine suna.

 

Usability

E horror.

De la 9 butoane in total la Parrot si asistenta vocala am ajuns la 2 butoane pe Sena, cu asistenta vocala partiala; imi vine sa-l sparg.

Pentru ca sunt doar 2 butoane, inseamna ca exista diferite combinatii pentru a accesa diferite functii (noroc ca am mai jucat Mortal Kombat si-s obisnuit sa retin diferite combinatii pentru diferite magii); asa ca daca de exemplu vrei pornesti dracia apesi ambele butoane pentru vreo 2 secunde. Daca vrei sa o inchizi, apesi aceleasi 2 butoane, dar doar 1 secunda. Daca vrei sa dai drumul la muzica apesi un singur buton 5 secunde, ca daca-l apesi 7 se activeaza alta functie, daca-l apesi 10 alta si tot asa.

Asistenta vocala partiala iarasi o vad ca pe un minus, cel putin pana ma voi obisnui cu meniul. De exemplu nu inteleg de ce naiba au ales ei sa semnaleze pornirea player-ului de muzica prin 2 beep-uri scurte in loc de o voce care sa-ti spuna "Bluetooth Audio".

Volum + si volum - sunt intuitive. Ai o rotita, o invarti intr-un sens creste volumul, o invarti in sensul opus si scade volumul; nimic de obiectat. Ei bine... Daca asculti muzica si vrei cumva sa schimbi melodia, tre' sa apesi pe rotita si sa o invarti intr-o parte sau in alta; marea problema e ca daca tii apasat prea mult si nu invarti suficient de repede, in loc sa-ti schimbe melodia te scoate din player...

Revenind la Parrot, ziceam ca are 9 butoane: 4 pe casca (On, off, volume + si volume -) si 5 pe telecomanda de pe ghidon (sursa, volume +, volume -, "verde" si "rosu"). Butoanele de pe casca nu-ti permit mare lucru; pornesti si opresti, daca suna cineva raspunzi sau dai busy si controlezi volumul. Din telecomanda ai acces la toate functiile pe care ti le pune la dispozitie si partea cea mai tare e ca-ti "citeste" meniurile.

 

Cam atat am de zis. Daca are cineva o recomandare pentru o aplicatie de Android care sa-mi dea niste bass-boost raman profund recunoscator.

 

Deci ce arata flacaul asta in video nu prea e adevarat?

 

Ca sincer spre asa ceva m-as fi indreptat si eu...

 

Totusi din informatiile voastre care ar fi sistemul ce tine la viteza mai mare...sa poti sa te intelegi la 130 cu casca integrala?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Răspunsuri 1,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,

 

Am achizitionat ieri un Midland BTX1 twin pentru mine si pasager si am sa va spun ce am observat pana acum in caz ca mai doreste cineva vreun model de la ei (eu nu am gasit nicaieri informatiile ce imi trebuiau)

 

1. Cutia spune ca el functioneaza pe distanta de 10m, fiind doar pentru 2 persoane pilot si pasager ar fi de ajuns, dar undeva dupa 5-6m incepe si paraie ca se cam pierde semnalul nu ar fi o problema asa mare (pentru mine) din moment ce am pasagerul mereu langa mine.

 

2. Nu te lasa sa dai sunetul foarte tare (vis-a-vis de ce spunea user-ul cu sena, volumul este destul de scazut, poate o fi safety feature), ascult muzica de pe telefon si cand e la maxim inca mai pot auzi tot ce se petrece in jurul meu incluziv motorul si toba. Cateodata e enervant pentru ca intra o melodie misto pe care as dori sa o dau mai tare, dar poate asa e mai bine.

 

3. audio in timpul mersului pana in 80 este bun, nu aud nimic altceva in casti decat vocea pasagerului, nu vant nu paraieli nu trafic nu nimic, cu toate ca el functioneaza si cand nu vorbim si nu primesc alte sunete in casti. L-am testat la 120 si la fel,nici un sunet decat vocea pasagerului, problema la acea viteza este ca trebuie sa tipi putin in microfon ca sa te faci auzit datorita zgomotului ambiental, are un sistem de audio automat si pe masura ce detecteaza zgomot se da singur mai tare lucru care nu prea imi place dar va trebui sa ma obisnuiesc. Am dat un commnet acum la Midland pe pagina de fb sa vad daca se poate dezactiva.

 

4.Suporta updateuri de firmware si in fereastra de update poti umbla si la setari, ceea ce am si facut si am dat microfoanele mai sensibile sa vedem daca e vreo diferenta...daca nu ma pot obisnui il dau inapoi emagului care imi ofera 30 de zile de testare.

 

Cam atat deocamdata, daca aveti intrebari va rog.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

http://www.emag.ro/casti-moto-midland-chs300-pentru-casca-inchisa-c802/pd/DD53CBBBM/?ref=history_footer-left-1_1

are cineva asa ceva? pot folosi cu un telefon mobil? in link nu se dau prea multe detalii...

exista varianta pt casca inchisa si varianta pt casca deschisa...eu am flip up..ce naiba sa aleg?

Editat de marcelius78
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Intrebare: scala g4 se conecteaza si cu alte comunicatoare - de la alti producatori, sau doar cu cele din gama lui?

Imi cer scuze anticipat daca s-a mai discutat despre asta si nu am fost atent!

eu am incercat cu vre-o 3 chinezisme, nu merge

 

s-a legat cu scala Q3 (parca) dar se auzea foarte incet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am achizitionat de curand un kit (2 dispozitive) identic cu cel din poza de mai jos.

 

Fiind deja zapada nu am putut face teste pe motor, dar am facut cu masina.

 

Pe cutie scrie ceva de 2.4 GHz. Sa inteleg ca in oras interfereaza cu retelele wireless care merg tot pe 2.4? La primul test printre blocuri a mers la 200m pe o strada aproximativ in linie dreapta. Apoi m-am dus in spatele blocului la doar 50 m de prima casca si nu prindea deloc. La al doilea test, tot in oras dar intr-o zona de case a mers la 900m in linie perfect dreapta. Ce m-a mirat a fost faptul ca functiona perfect, eu stand in masina la volan (spatiu inchis). Intr-o zona de dealuri, cam de la 400m si 3-4 viraje incepea sa se auda gajait sunetu;.

 

O prima problema pe care am gasit-o si nu vad logica e urmatoarea: Pe una din castile moto aud un bazait constant in urechea dreapta daca ma departez la mai mult de 100m. Sunetul nu se amplifica daca ma departez mai mult. Daca pun mana in dreptul dispozitivului bluetooth bazaitul dispare complet, dar facand asta micsorez si distanta maxima la care pot comunica.

 

In prima faza am crezut ca are ceva partea electronica. Am schimbat dispozitivele intre ele, pastrand aceleasi casti moto. Bazaitul a ramas acelasi ceea ce ma duce cu gandul ca problema e de la partea cu microfon si casca de la ureche. Totusi sunt doar niste sarme. Nu stiu cum pot aparea acesti paraziti. Persoana de la celalalt intercom nu aude acest bazait.

 

O sa comand un nou set de casti de ureche... dar tot mi se pare ciudat fenomenul descris mai sus.

 

A doua problema tine de adaptarea bluetooth-ului la alte aplicatii. In manualul meu scrie ca il pot folosi pentru un amplificator sau alt dispozitiv care accepta intrare de Auxiliar. Am facut proba si functioneaza. Apoi mi-a venit ideea sa folosesc niste casti de telefon (care au mufa identica cu originalul V6, avand si microfon pe fir ). Utile la sky sau alte sporturi, fara a mai demonta castile moto

 

Am testat 2-3 perechi si la toate se aude ciudat sunetul. Ca la un casetofon vechi. A folosit cineva cu succes casti de telefon?

post-52830-0-64575700-1417553526_thumb.jpg

Editat de mirciulik4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O parere, personala, asupra Midland BTX2 FM

 

PRO:

 

- Calitate audio foarte buna

- Voice call (se poate apela , folosind comanda vocala daca telefonul are aceasta functie)

- Conexiune background (GPS sau statie)

- Radio FM cu posibilitatea de a memora 6 posturi

- Talk 2 All - Universal Intercom. Teoretic ar trebui sa se poata conecta cu alte intercomuri. N-am avut posibiltatea sa testez.

- Un singur incarcator cu 2 mufe facand posibila incarcarea ambelor intercomuri la o singura priza.

 

CONTRA:

 

- Cablajul si orientarea acestuia in mufa. Din mufa ies/intra 3 cabluri separate. Acestea nu sunt orientate in jos cum , dupa umila mea parere ar fi fost normal, ci inspre spate. Din cauza asta dupa montaj cele trei cabluri nu vor avea o pozitie naturala.

- Garantie 24 de luni doar la intercomuri. Celelalte, adica: baterii, incarcator, antene, casti au garantie DOAR 6 luni.

- Suport prindere de casca cu suruburi. Le-am gasit absolut inutile deoarece spatiul , dintre casca si guler, nu mi-a permis sa le montez nici pe Schuberth S2 nici pe Shoei Multitec. Le-am folosit pe cele cu adeziv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu sunt in cautarea unui btx2 FM, dupa ce am analizat ce fac chinezariile si alte firme la alti bani, mi se pare cel mai bun raport pret calitate.

Spune-mi te rog daca ai reusit sa iesi din oras cu el cum sta cu receptia radiourilor, si daca ai gasit pe undeva o oferta mai buna decat un twin cu 999,99 la emag :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

L-am testat doar in casa, momentan, dar voi reveni cu aceasta informatia la prima iesire.

L-am luat de la Emag (resigilate) la 529 RON (Twin pack). Comandasem BTX2 dar a venit doar cutia exterioara de BTX2 iar inauntru erau BTX2 FM :)

 

E cineva din Neamt, pe Olx, care vinde BTX2 Twin cu 800 RON sau Single cu 577, cu factura, garantie. N-am vazut sa aiba si FM.

Editat de cozmino
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am achizitionat si eu un BTX2FM de la midland. Am sa imi spun si eu parerea. Desi costa foarte mult, e foarte bine construit, totusi nu sunt multumit pt unele chestii ce nu le face sau le face prost.

 

Primul contact cu dispozitivul este cand deschizi cutia si vezi inuntru toate accesorile de prindere inclusiv 2 microfoane plus arici de rezerva. In concluzie fara nici o problema se poate monta fiecare dispozitiv pe 2 casti. Difuzoarele se "lipesc" in casca cu arici. Vrei sa muti in alta casca in nici 5 minute ai facut operatiunea. Ai mai multe casti (de oras, de touring, etc.) atunci pt 50 d elei s emai poate cumpara un set de casti si mic. Oricum nota 20 la ce contine cutia. Eu mi-am montat kitul in una din casti in vreo 10 minute ca am analizat si casca de ski si casca de moto, iar prietena a montat singura in vreo 15 minute pt ca a insistat sa ascunda firele pe dupa captuseal captuseli din casca :).

nota 10+ , pt continutul cutiei

 

Prima senzatie cand pui mana pe jucarii e una placuta. Toate butoanele sunt mari si sunt gandite sa le atingi cu manusa. Are o contructie care pare robusta, dar mai ales e practica.

nota 10

 

Functia de interkom functioneaza nemaipomenit pe motor. Poti activa discutia cu pasageru/a fie apasand butonu din mijloc, fie vorbind. Daca vorbesti mai tare, functia VOX, incepe sa functioneze interkomul. Aceasta functie VOX are praguri de senisbilitate ce se pot seta fie de la butoane fie pe calculator cu softul lor si cu cablu usb ce vine in cutie conectand pe rand cate un dispozitiv. Nu prea incape orice cablu miniUSB si trebuie folosit cablu cu care vine. Nu inteleg de ce incarcatorul e de doar 400 mah si de ce nu se poate folosi un incarcator mai mare mai ales cand incarci deodata 2 dispozitive. Revenind la interkom pana la ~100 la ora functioneaza de minune. Are chiar functie de autoreglare a volumului. De pe la 120-130 deja vantu din casca interlocutorului e prea mare, se intelege ce are de spus dar parca nu iti mai vine sa vb tot timpu, doar strictu necesar. La 160 deja lucurile se schimba, e asa de tare volumul cu care vorbeste parteneru/a incat prima mea senzatie a fost sa ma opresc si sa imi arunc casca din cap la cat de tare se auzea. Am tot auzit/citit lume care se plange de volum la jucarii de genu acesta, chiar nu e cazu la aceast model. Daca castile sunt montate in dreptul urechilor pur si simplu poate produce un volum foarte puternic, chiar deranjant. Eu am o casca scorpion 500 si e mai mult decat decent totul, iar prietena are o casca de lidl flip up. La viteze prea mari microfonu ei capteaza si vantul, vajaitul din casca ei, care este mare.

Ca si distanta, cica ar trebui sa bata 800 de metri, in realitate in oras nu bate decat undeva la 100 de metri in linie dreapta. E plin de wifiuri pe unde am testat, asa ca nu am mari asteptari inca. Sper totusi ca pe partie la ski sa faca fata la o distanta decenta.

nota 10 pt funtiile VOX si cea de autoreglare a volumului

nota 3 pt distanta, momentan

 

Functia FM. Am cumparat modelu acesta strict pt functia asta, sa pot sa ascult radio in timp ce merg si mai ales sa aibe RDS. Din pacate e aproape inutilizabil. In oras, Timisoara, se prind ceva posturi, dar nu chiar cum trebuie. Afara din oras e dezastru, la un moment dat ajungi sa tot apesi butonu de seek si sa nu gasesti nimic. Desi ma asteptam de la un interkom chinezesc sa patesc asa, sunt total dezamagit de midland. Radioul merge mai prost decat un telefon vechi de al meu nokia cu radio. Acum vine partea interesanta, am conectat firul acela pt intrarea de aux si receptia radio s-a imbunatati, un pic. E o shcimbare, dar nu foarte mare, din pacate. Deci

nota -20 pt treaba aceasta.

 

Functia de telefon. Eu am un telefon lumia si am testat redare de muzica cu navigatie pornita. Totul merge de minune. Navigatia intra peste muzica/radio/interkom. Deci daca tre sa faci dreapta acum, iti taie macaroana la tot si auzi clar indicatile navigatiei. Cu acest telefon merge sa dai play/pause/next/back la melodii. Am incercat cu un BB si cu un samsung cu android mai vechi si la amandoua din pacate nu merge decat functia de pause. Play/next/back nu merge cu nici unul din telefoane. Muzica pe BT este redata imepacibl si este evident stereo. Desi totul merge perfect inainte sa cumpar jucariile am inteles ca pot conecta chiar 2 telefoane la interkom. Eu am reusit sa conectez pana acum doar un telefon. Nu reusesc sa il fac sa se conecteze pe 2 telefoane. Un telefon mai smart si unul mai prost. Inclusiv pe cutie are un sticker pe care scrie dual phone, dar cred ca degeaba :(. inca nu pot sa ii dau o nota pana nu ii dau de capat la problema.

nota 10 daca se foloseste un singur telefon care e suficient de inteligent

nota 0 deocamdata pana reusesc sa conectrez si al 2 lea telefon

 

Ca si autonomie, nu pot sa ma exprim inca. Le-am folosit o jumatate de zi, intens, cu acumulaorul incarcat din cutie, dar sunt convins ca nu e o problema autonomia lor.

nu ii dau inca nota desi sunt sigur ca merita un 10

 

Deci nota finala deocamdata este 3 si nu va creste prea mult. Inteleg ca un radio are nevoie de antena, dat sa ii faca producatorul o antena ce se lipeste pe casca sau un casca pt a putea utiliza radioul.

 

Cine mai are astfel de jucari Midland, indiferent de modelul din gama NeXt, cum a reusit sa imperecheze gpsul si telefonul, sau 2 telefoane?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai masurat impedanta castilor inainte de a le inlocui? :-L

 

Aveai dreptate cu impedanta. Am masurat impedanta castilor cu care a venit intercomul: 32 ohm. Niste casti Sony MDR-XB400 se aud foarte bine pe intercom (au 24 ohm) dar nu au microfon.

 

Castile handsfreee de telefon testate de mine si care nu merg au intre 900 si 1500 ohm : LG, philips Samsung provenite de la diverse smartphonuri. Ramane sa mai studiez si sa caut niste casti care sa aibe real 32 ohm. Toate cele de mai sus se aud clar folosite la telefone sau laptop.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un mic update despre BTX2FM de la Midland.

 

Le-am testat la ski. "In camp deschis" adica acolo unde vezi cu ochii, merg fara probleme in jur de 700 de metri. Daca se aud cumva prost intorci un pic de cap si isi revin. Problema apare acolo unde nu vezi cu ochii. Daca e o panta si parteneru dispare din raza vizuala, desi sunt 50/100 de metri s-a cam terminat cu vorbitu. Am folosit microfoanele tip gat de lebada pe casca de ski si la un viscol de numai de ski nu mai aveai chef s-au comportat mai mult decat decent. Desi auzi ca parteneru "e in vant" :) il poti intelege fara probleme. Iar sistemu ala de VOX e foarte inteligent. Poti discuta pe partie cu cineva fara probleme si deschizi comunicarea cu parteneru numai cand ridici usor tonul. In varf de munte unde exista semnal radio la greu, radioul cu aceleai probleme, inotrci un pic capu si se aude fasait, mai urci/cobori 2 metri nu se aude nimic apoi iara mere. Pur si simplu e inutilizabil.

 

Inca nu am descoperit cum naiba sa leg 2 telefoane prin dintele albastru in acelasi timp la jucariile astea.

imperecherea cu un andoriod 4.2.2 a functionat fara probleme, de data asta merge si next/play/last de la butoanele hardware. Deci se pare ca nu merg la Android 2.3 si un BB mai vechi.

 

pana acum sunt tare multumit de jucarii, dar si tare dezamgit de functia radio

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un mic update despre BTX2FM de la Midland.

 

Le-am testat la ski. "In camp deschis" adica acolo unde vezi cu ochii, merg fara probleme in jur de 700 de metri. Daca se aud cumva prost intorci un pic de cap si isi revin. Problema apare acolo unde nu vezi cu ochii. Daca e o panta si parteneru dispare din raza vizuala, desi sunt 50/100 de metri s-a cam terminat cu vorbitu. Am folosit microfoanele tip gat de lebada pe casca de ski si la un viscol de numai de ski nu mai aveai chef s-au comportat mai mult decat decent. Desi auzi ca parteneru "e in vant" :) il poti intelege fara probleme. Iar sistemu ala de VOX e foarte inteligent. Poti discuta pe partie cu cineva fara probleme si deschizi comunicarea cu parteneru numai cand ridici usor tonul. In varf de munte unde exista semnal radio la greu, radioul cu aceleai probleme, inotrci un pic capu si se aude fasait, mai urci/cobori 2 metri nu se aude nimic apoi iara mere. Pur si simplu e inutilizabil.

 

Inca nu am descoperit cum naiba sa leg 2 telefoane prin dintele albastru in acelasi timp la jucariile astea.

imperecherea cu un andoriod 4.2.2 a functionat fara probleme, de data asta merge si next/play/last de la butoanele hardware. Deci se pare ca nu merg la Android 2.3 si un BB mai vechi.

 

pana acum sunt tare multumit de jucarii, dar si tare dezamgit de functia radio

Poate un upgrade la antena ar fi o solutie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu de autonomia BTx2FMului, dar la BTX2 - pe care il am de un an - este mai mult decat multumitoare. Incarcate maxim, la o tura maraton prin BG, au tinut pornite tot timpul (fara VOX activ - ma enerveaza) aproape 16 ore.

Nu am legat niciodata doua telefoane sau un tel si un GPS in acelasi timp, dar imi aduc aminte ca am citit ceva prin manual - unul se leaga tinand apasat +ul volumului si celalat pe minus, sau asa ceva...

Personal sunt multumit de intercom, nu se compara cu chinezariile - am avut inainte de astea un set - care chiar daca raza de actiune mai mare dintre statii, la capitolul autonomie erau praf, iar fiabilitatea zero - au sucombat in 4-5 luni de la achizitie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

exact asa un review despre chinezari as fi vrut sa citesc, deorece reviewrile negative sunt foarte putine, desi problemele sunt foarte grave si reale.

 

Cat despre Midland am citit eu printre randuri si nu am inteles exact ce si cum. Incercam defapt cu amandoua telefoane imperecheate sa il fac sa cante muzica si incercam pe butonu + ca sa faca ce vreau, dar nu se poate.

Acum dupa niste teste si o re recitire a manualului si a schemei de acolo confirm urmatoarele.

 

pentru BTX2FM si mai mult ca sigur alte variante de la Midland.

Se poate imperechea pe tasta Volume + doar un singur device(prin protocolul A2DP stereo) nu conteaza ce fel de device (GPS, telefon, mp3player, etc)

Se poate imperechea pe tasta Volume - doar un singur device(prin protocolul Hands Free profile mono) nu conteaza ce fel de device (GPS, telefon, etc). Aici exista si functia "background" care permite GPSului de exemplu sa se faca auzit. Din pacate GPSul meu nu stie sa se conecteze la alte deviceuri, deci nu pot testa functia aceasta. Doar telefonu intelgent se conecteaza cu succes prin A2DP iar anunturile privind schimbu de directie in navigatie le face transmite cu succes.

deci diferentele si nevoile se impart in functie de profilul Bluetooth prin care deviceurile comunica cu headsetu.

 

@matrixx

 

referitor la upgradeul de antena, ar fi trebuit sa existe o mufa pt antena radio pe jucarie. si sa conectez acolo o antena, care de exemplu ar putea fi lipita pe casca. Din punct de vedere tehnic sunt convins ca indiferent de producatorul de astfel de jucarii fara o antena decenta e imposibil sa faca niste jucarii functionale. Orice telefon cu radio sau un radio portabil foloseste castile pe post de antena. Ar fi fost "tare" ca mufa acea pt intrarea de aux sa fie legata la "antena" si sa poti conecta acolo o antena externa. Fac ce fac si se pare ca pt a avea un radio decent pe motor trebuie sa trec la bmw :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cooldeep e ciudat legat de distanta radio si interferente , legat de antena avand rol castile e un motiv pentru multe device fiind semnalul radio tare care emit prin relee si e suficient castile dar stiam si la telefoane si la gps-uri aveau o mufa mica cu un dop de cauciuc unde puteai conecta o antena externa , este un coleg printre noi care are de vanzare o pereche de midland si as fi vrut sa le iau dar cu transportu a fost problema ca sant in alta tara , oricum cand o sa achizitionez le desfac daca e necesar si incerc sa fac o adaptare , facusem candva la un telefon vechi o antena mica , o bobina pe o bucata de ferita si am adapatato , omul statea la padure si nu prea avea semnal , se pare ca la ajutat , mai sant si antene de inductie dar nu as putea spune in ce masura ajuta , erau si alea pentru telefoane se lipea sub baterie si cica ajutau eu unu nu am observat diferenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu pe forum nu am gasit modelul cu FM de vanzare asa ca am luat noi de la emag desi tare bine imi prindea ceva mai ieftin. Prin europa nu am gasit nimic mai ieftin incat sa nu merite sa cumpar de la emag. Inca nu am avut timpu necesar ca sa le desfac sa vad ce si unde se poate adapta ceva, dar probabil va urma :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu pe forum nu am gasit modelul cu FM de vanzare asa ca am luat noi de la emag desi tare bine imi prindea ceva mai ieftin. Prin europa nu am gasit nimic mai ieftin incat sa nu merite sa cumpar de la emag. Inca nu am avut timpu necesar ca sa le desfac sa vad ce si unde se poate adapta ceva, dar probabil va urma :))

ce am gasit nu erau cu Fm oricum nu ma intereseaza , pentru mine FM e sunetu motorului , si sigurat poti desface sant sigur ca se poate face ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am incercat sa fac o selectie din multitudinea de sisteme existente pe piata, in special pe ebay, ofertele de sisteme bluetooth cu ceva performante fiind destul de putine pe piata romaneasca (sau nu le-am gasit eu)

Recunosc ca am selectat din cele cateva cu urmatoarele facilitati:

-conectare multipla de device-uri (smartphone, GPS, MP3, eventual conexiune suplimentara cu jack stereo)

-raza de actiune suficienta , minim 500-800 de metri , pentru comunicare cu alti piloti /pasageri

-aspect si functionalitate simplificate , fara multe comenzi

-generatie cat mai recenta a bluetooth-ului.

-fara chinezarii , desi , am gasit 2-3 oferte no-name interesante ca performante/pret.

 

Cum presupun ca modelele de mai jos au fost deja instalate de unii dintre voi, va rog sa semnalati ,din propria experienta in utilizare, plusuri si/sau minusuri pentru modelele comparate mai jos :

 

www.cellularline.com made in Italy INTERPHONE F5 MCTP Helmet Headset Twin Pack - Bluetooth® Version 3.0 up to 1,3 km A2DP Bluetooth® stereo FM radio with RDS wire connectivity to iPod™/MP3 player ANYCOM - can communicate with all intercom devices of different brands in full duplex mode TTS - MULTILINGUAL STATUS ANNOUNCEMENTS Talk time up to 12 hours Standby time: 700 hours Charging time: 3 hours Digital Signal Processing (DSP) for advanced audio filtering and windnoise suppression • Weight: 55 gr
• Length: 9 cm
• Height: 4.5 cm
• Depth: 2 cm CE, FCC, IC, Bluetooth® IP67 waterproof Remote control separat 499.99 USD 350 -400 EUR

 

 

www.sena.com/promo/20s USA SENA 20S-01D 20S Dual Pack Bluetooth 4.0 technology up to 2,0 km A2DP / AVRCP FM radio tuner with a station scan and save function AUX port MP3 port The 20 S also works with all Bluetooth headsets Voice comand 13 Hour Talk Time 240 hours Stand-by Time Charging time: 2,5 hours Advanced Noise Control™
Wide volume control • Weight: 60 gr
• Length: 9,5 cm
• Height: 4.83 cm
• Depth: 2,55 cm CE, FCC, IC necomunicat A Smartphone app for iPhone and Android lets you set up and control the 20S quickly and easily. 494 USD 400 EUR

 

 

www.cardosystems.com USA G9x PowerSet PowerSet Bluetooth® version 2.1, class 1, CSR up to 1,6 km A2DP/AVRCP FM radio with RDS Stereo jack input for MP3 player necomunicat Voice Command: Voice Recognition technology Up to 13 hours talk-time 170 hours Stand-by Time necomunicat Digital Signal Processing for advanced audio functionality Waterproof & Dustproof SmartSet Android 500 USD 380 EUR

 

 

 

post-27837-0-87184900-1421220132_thumb.jpg

Editat de 22iulian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar numai pentru comunicare cu pasagerul si eventual radio fm, ce solutii ar fi?

Fara conectare la gps sau alte device-uri, fara aparate grele si inestetice lipite pe casca, se poate? Nu-mi recomandati casti cu intercomm, am casti si nu intentionez sa le schimb foarte curand. Vreau ceva light pt. comunicare cu pasagerul, si cel mult un radio fm.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...