WotRU2Me Postat Martie 3, 2023 Share Postat Martie 3, 2023 Spanac cu branza prajita, rosii cu sparanghel pe gratar, ciuperci cu ceapa si usturoi la tigaie (sotte), ou posat si snitel de curcan...cate putin din fiecare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 3, 2023 Share Postat Aprilie 3, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 10, 2023 Share Postat Aprilie 10, 2023 Pfff ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 10, 2023 Share Postat Aprilie 10, 2023 Aprob pozitiv. Sa iti fie de bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Aprilie 11, 2023 Share Postat Aprilie 11, 2023 Acum 8 ore, WotRU2Me a spus: Pfff ... ai de plm! misto!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Acum 21 minute, smar2 a spus: Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Bravo omule, data viitoare ne chemi la degustare! Pana la urma gustul e cel mai important Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninel60 Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Totul arată bine și sunt convins că sunt și foarte gustoase.Paște fericit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 La 15.04.2023 la 15:25, smar2 a spus: Bravos! Eu am lasat pacostea de cozonac pe maini mai pricepute, m-am ocupat de drob. Nu am poze cu el taiat, dar si eu m-am zgarcit la oua (mai ceva ca tine). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 Macar ai avut prapur Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 M-am targuit la macelarie pentru toate cele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Ceva planuri de 1 Mai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Aprilie 30, 2023 Share Postat Aprilie 30, 2023 Acum 14 ore, WotRU2Me a spus: Ceva planuri de 1 Mai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 14, 2023 Share Postat Mai 14, 2023 Tigru la protap Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 ai de plm ce mistooooo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Spaghettini se aprobă? Cu somon și evident, sos roșu, la alte culori fac urât. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Merge merge, desi sosul alb merge mai bine cu somonul. Stai, am omis ca faci urat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Acum 22 ore, WotRU2Me a spus: Opulență la maxim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Ușurel, de seară: haloumi stropit cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, salată cu roși, castraveți și ceapă verde dreasă cu sos de rodii și sumac, pâine friptă cu ulei de măsline și frecată o țâră cu usturoi: . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Nice, bravo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Acum 2 ore, smar2 a spus: Opulență la maxim. Asa pare, dar suntem 27 la bord. Acasa nu prea as face. Am facut o data ied si, desi eram destui mancai, a ramas ceva. M-am lecuit si mi-a parut rau, mai ales ca am fost de fata cand a macelarit cutitarul iedul si m-a cam traumatizat procesul (iedul plange ca un copil). Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Indiferent de ce altceva se mai arunca pe jar, suckling pig nu trebuie sa lipseasca. Ce nu se papa in sera petrecerii se devoreaza a doua zi pana la ultimul oscior Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 1 oră în urmă, WotRU2Me a spus: Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Tigrisorul ala a fost facut la bord? Aveti dotari serioase pe nava in cazul asta... Pai si cum ramane cu "No smoking. Safety First."? Sau aia e valabila doar la petroliere? :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Avem, avem...daca nu avem, se da postpone la job-uri si se pune sudorul la treaba ca sa avem. E no smoking on deck si in spatiile comune, e si safety 1st...asta inseamna ca putem face BBQ pe castel cata vreme am identificat pericolele si am luat masuri de combatere pentru a reduce riscurile la un nivel acceptabil. Adica organizam in bordul de sub vant, departe de marfuri periculoase, e mereu cineva prezent, extinctoare si furtun de apa dulce la indemana, dupa ce se termina se stinge jarul, chestii d-astea care se aplica si cand se lucreaza cu flacara deschisa sau cu unelte care produc scantei pe punte. La tancuri petroliere cred ca nu se poate totusi. Da' ce sa caut eu acolo, ca nu vreau sa ma mut in curtea spitalului dupa o cariera pe tancuri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Acum 9 ore, WotRU2Me a spus: .... suckling pig ..... bine bine, dar cine-l pescuieste?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Acum 5 ore, WotRU2Me a spus: furtun de apa dulce la indemana Apa sărată nu e bună la stins focuri? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.