Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Io nu ma bag 😁 pur si simplu nu pot sa vad clatite si sa nu le mananc 😁 Iar aci nui concurs. Facem schimb doar schimb de idei 😁

Plus de asta nu ne putem lua dupa poze. Am vazut clatite care aratau perfect la culoare, dar erau guma turbo, abea le mestecai.

Hint. Laptele in compozitie va da acea culoare aurie la prajire. Cele doar cu apa minerala ies albe si se coloreaza doar partile arse, ca sa zic asa.

Focul mediu ca si forma de la aragaz, dat usor peste mediu spre maxim la intensitate.

Niste ulei inglobat in aluat face si el minuni. Desi exista tigai in care sigur nu se lipesc si poti face clatite fara pic de ulei, culmea sunt cele mai negustoase. Uleiul le da o savoare anume. Dar sa nu exageram si sa fie uleioase 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ai dreptate! Nu mai fac, jur!

Am avut odata un comandant care nu manca placinta cu branza. Copil fiind, a fost lasat nesupravegheat la tava si a mancat-o pe toata. Nu credeam ca se poate sa ramai cu sechele de la chestii d-astea, dar acum sunt sigur ca e adevarat. 

Veniti si voi cu idei de retete care sa nu te bage-n spital...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, l-am condimentat doar cu sare si piper si l-am pus pe gratar bine incins cateva minute pe fiecare parte (in jur de 5 la grosimea asta de 4-5 cm, avand grija sa-l rotesc 90 de grade la 2,5 minute). Dupa asta, il pun in cuptor, altfel ramane prea crud inauntru. In cuptor se tine in functie de cat de in sange vrei sa iasa. Teotetic iti trebuie in termometru cu sonda pe care il infigi in interior si-ti zice el cand e gata, in functie de cum il preferi. Dar n-am, asa ca etapa asta e mai dupa ureche. Da' nu fie cuptorul prea incins, dimpotriva.

Separat, infierbanti niste unt cu usturoi, rozmarin si cimbru (daca ai crengute mai verzi e mai bine) si mai ungi steak-ul cu untul asta aromat din cand in cand. 

La sfarsit, il lasi sa se odihneasca vreo 10 minute, il stropesti cu acelasi unt si aia e 😀

Sunt convins insa ca sunt si retete delicioase cu marinata. 

Btw, in cuptor trebuie sa stea pe zabrele si pui o tava un etaj mai jos sa prinda picaturile.

*marinada

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cine se scoală de dimineață, departe ajunge..nu așa era proverbul? De ce nu e aplicabil și în zile noastre..

Screenshot_20200409-121042_Gallery.jpg

Screenshot_20200409-121046_Gallery.jpg

Acum 19 ore, WotRU2Me a spus:

Asta-mi trebuie. Cu niste dulceata intriganta, dulce acrisoara si lapte...sau cozonac cu lapte cu zahar si cacao.

Mai, da' ce frumos au iesit! Ia sa convoc eu ajutoarele pentru niste gogosi/scovergi maine 😀

Ar fi cazul să le convoci..ajutoarele..că sigur se vor bucura, se distrează ajutoarele mici, sigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 08.04.2020 la 8:44, WotRU2Me a spus:

Nu, l-am condimentat doar cu sare si piper si l-am pus pe gratar bine incins cateva minute pe fiecare parte (in jur de 5 la grosimea asta de 4-5 cm, avand grija sa-l rotesc 90 de grade la 2,5 minute). Dupa asta, il pun in cuptor, altfel ramane prea crud inauntru. In cuptor se tine in functie de cat de in sange vrei sa iasa. Teotetic iti trebuie in termometru cu sonda pe care il infigi in interior si-ti zice el cand e gata, in functie de cum il preferi. Dar n-am, asa ca etapa asta e mai dupa ureche. Da' nu fie cuptorul prea incins, dimpotriva.

Separat, infierbanti niste unt cu usturoi, rozmarin si cimbru (daca ai crengute mai verzi e mai bine) si mai ungi steak-ul cu untul asta aromat din cand in cand. 

La sfarsit, il lasi sa se odihneasca vreo 10 minute, il stropesti cu acelasi unt si aia e 😀

Sunt convins insa ca sunt si retete delicioase cu marinata. 

Btw, in cuptor trebuie sa stea pe zabrele si pui o tava un etaj mai jos sa prinda picaturile.

*marinada

Recomand varianta reverse sear. 

Intai la cuptor(sau smoker) apoi pe gratarul incins, sau in tigaie de fonta, cu unt, usturoi si cimbru. 

IMG_20190920_181139.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...