iulia_boris Postat Iunie 21, 2020 Share Postat Iunie 21, 2020 No meat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Iunie 21, 2020 Share Postat Iunie 21, 2020 Intre 3 zile doar cu carne la gratar una am declarat o no meat. Am avut si o supa crema de dovleac cu stelute de anason. Azi iara mici cu o colectie de ciuperci culese, hribi, galbiori, craita. Maine e pauza de gratar, sa vedem marti ce o iesi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 21, 2020 Share Postat Iunie 21, 2020 Arata delicios Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Iunie 21, 2020 Share Postat Iunie 21, 2020 Cooldeep, zi si reteta la minunatia aia, arata prea bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Iunie 21, 2020 Share Postat Iunie 21, 2020 Amestec de legume de la lidl, au mai multe tipuri, unele mai bune, unele mai putin bune. Extra ardei, ceapa verde, ciuperci, sa fie legume ca altfel o punga e prea putin. Taitei de aia asiatici, alta data de aia de orez, dar aia de orez is prea pretentiosi. Sosu la borcan, sticla ce o fi, cam greu de facut acasa. In principiu vine cu de toate in el. Se baga in wok maxim 200 de grame de legume per sarja, unele ca ceapa verde se fac instant, alea inghetate mai incet un pic. Ciupercile se fac cel mai fain ca raman zemoase inuntru. Ciupercile sunt camnsingurele care cer sare. Daca umpli wokul nu se mai face nimic, doar la final cand tre sa dea totul un clocot. Ajutorul de bucatar ramane termometru cu infrarosu. Cu cat mai cald si uniform wokul cu atat mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Iunie 22, 2020 Autor Share Postat Iunie 22, 2020 Acum 5 ore, einstein1984 a spus: am luat acu o luna un sandwichmaker... cantar ai? cate kile ai pus? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 22, 2020 Share Postat Iunie 22, 2020 Dar nici nu au saturat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Iunie 22, 2020 Share Postat Iunie 22, 2020 Alea.s de leac..Nu de saturat.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 22, 2020 Share Postat Iunie 22, 2020 Eh, leac! De fapt mai adaugi o frustrare la cele cine stie cate deja ai Inspirat de Tata lor, m-am invrednicit si eu. Ar mai fi trebuit ghimbir, otet de orez si ulei de susan, dar a iesit OK si fara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Iunie 23, 2020 Share Postat Iunie 23, 2020 Aproape 20 de persoane au mancat azi niste bunataturi ce le am pregatit in cateva ore. Am intarziat un pic cu ora mesei, dar a meritat. Cartofi copti pe gratar. Ardei copti. Pt cei care nu conteaza ce mananca, niste puisor cu unt si ierburi de provence. Niste porcusor sub diferite forme. Iar pt cei care au pretentii niste ton la gratar simplu si o vita maturata cu un sos de piper. A fost un deliciu culinar. Nu stiu voi cand gatiti cum faceti, dar eu pur si simplu nu fac poze, astea le am primit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 23, 2020 Share Postat Iunie 23, 2020 A, pai esti tocmai bun de deschis un popas. La ce tripotezi acolo, nu ai cum sa dai gres. Sosul ala, daca nu e vreun secret profesional, nu ne zici de el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Iunie 23, 2020 Share Postat Iunie 23, 2020 Simplu de tot, o reductie de vin, niste zahar, caci fara zahar viata e pustiu Deobicei nu gust reductia in stadiul acela, cumva am uitat de data asta de zahar si cumva am gustat, cred ca aveam fata de Ciorbea la cum ma strambam un ochi intr o parte, unu in alta, asa ca am zis noway. Zahar. Mult. Cam o lingura la vreo 150 de ml de vin . Acu ca era comestibil, vreo 20 de ml de coniac. Flacara magica sa l aprinda, aroma perfecta de la care sa plecam. Mult, mult piper multicolor, si nu prea fin ca i pacat de el. Urasc piperul negru, dar combinat cu alte culori nu am nimic cu el. un pic de sare si unt. Chestia asta tinuta la frigider se transforma in ceva tare si colorat. Scos vita de pe gratar, bagat in oala cu capac, sare, bagat untura asta peste carne care s a transformat instant in lichid. Asteptat cateva minute. Numa bine zeama de la carne s a scurs in oala, Daca era timp mai dadaeam un clocot la treaba asta, dar asa l am aruncat inapoi in castron, s a mai racit pana a ajuns pe masa si a fost ce trebuie. Culoarea de la vinul redus a facut sa nu arate a acea zeama de carne cruda. Partea faina e pt simandicosi ca atunci cand carnea lasa zeama aia cand o tai, ca na tinta era medium rare, fiiind sosul asta peste, nu observa ca curge lichidul din carne si atunci mananca. E foarte greu sa dai de mancare la oameni mai ales la aia care urla in gura mare, mie sa nu imi dai in sange sau eu nu mananc vita. Sau imi facea bunica vita. De unde cumpara bunica ta antricot maturat. Antricot, antricot am mancat toata viata mea.... Bun no ia acest medium rare parfect. Dar e rosie inauntru o vreau mai facuta..... Ah nu am zis, cumparand carne vidata, e faina de lasat sa ajunga la temp camerei cum s ar spune cu cateva ore inainte de gatire. No acu retete de sos de piper sunt multe, unele cu smanta altele cu faina. Ce am mancat pe la chermezele cu staif nu am vazut smantana in sosul de piper. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Iunie 24, 2020 Share Postat Iunie 24, 2020 mamaaa,ce-i acolo.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 24, 2020 Share Postat Iunie 24, 2020 Notam, notam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 Sofer cu aspiratii de bucatar ,in limita timpului disponibil Gatit in aer liber cu dotari minime. Ciuperci cu ceapa,sunca si carnat macelaresc afumat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 Nu.i rău deloc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 (editat) Da, arată bine.. mă pregătesc de grătărel.. O să pun și eu și niște ciuperci.. La 24.06.2020 la 1:24, cooldeep a spus: Simplu de tot, o reductie de vin, niste zahar, caci fara zahar viata e pustiu Deobicei nu gust reductia in stadiul acela, cumva am uitat de data asta de zahar si cumva am gustat, cred ca aveam fata de Ciorbea la cum ma strambam un ochi intr o parte, unu in alta, asa ca am zis noway. Zahar. Mult. Cam o lingura la vreo 150 de ml de vin . Acu ca era comestibil, vreo 20 de ml de coniac. Flacara magica sa l aprinda, aroma perfecta de la care sa plecam. Mult, mult piper multicolor, si nu prea fin ca i pacat de el. Urasc piperul negru, dar combinat cu alte culori nu am nimic cu el. un pic de sare si unt. Chestia asta tinuta la frigider se transforma in ceva tare si colorat. Scos vita de pe gratar, bagat in oala cu capac, sare, bagat untura asta peste carne care s a transformat instant in lichid. Asteptat cateva minute. Numa bine zeama de la carne s a scurs in oala, Daca era timp mai dadaeam un clocot la treaba asta, dar asa l am aruncat inapoi in castron, s a mai racit pana a ajuns pe masa si a fost ce trebuie. Culoarea de la vinul redus a facut sa nu arate a acea zeama de carne cruda. Partea faina e pt simandicosi ca atunci cand carnea lasa zeama aia cand o tai, ca na tinta era medium rare, fiiind sosul asta peste, nu observa ca curge lichidul din carne si atunci mananca. E foarte greu sa dai de mancare la oameni mai ales la aia care urla in gura mare, mie sa nu imi dai in sange sau eu nu mananc vita. Sau imi facea bunica vita. De unde cumpara bunica ta antricot maturat. Antricot, antricot am mancat toata viata mea.... Bun no ia acest medium rare parfect. Dar e rosie inauntru o vreau mai facuta..... Ah nu am zis, cumparand carne vidata, e faina de lasat sa ajunga la temp camerei cum s ar spune cu cateva ore inainte de gatire. No acu retete de sos de piper sunt multe, unele cu smanta altele cu faina. Ce am mancat pe la chermezele cu staif nu am vazut smantana in sosul de piper. Vii să mă asiști și pe mine?..că le zici bine! Editat Iunie 26, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 (editat) Acum 10 ore, ALEX-CRUISER a spus: Ciuperci cu ceapa,sunca si carnat macelaresc afumat. M-am tampit...am citit marinaresc Ti-au iesit foarte bine ciupercile (mult Mai bine dacat imi ies mie). Eu voi face osso buco...pana de inspiratie. Editat Iunie 26, 2020 de WotRU2Me Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 1 oră în urmă, WotRU2Me a spus: M-am tampit...am citit marinaresc Ti-au iesit foarte bine ciupercile (mult Mai bine dacat imi ies mie). Eu voi face osso buco...pana de inspiratie. Ma straduiesc. Nu am rabrare sa toc ceapa marunt ,dar oricum nu am invitati la masa care sa comenteze Acum 3 ore, Flower-Power a spus: Da, arată bine.. mă pregătesc de grătărel.. O să pun și eu și niște ciuperci.. Vii să mă asiști și pe mine?..că le zici bine! Sa ai pofta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 26, 2020 Share Postat Iunie 26, 2020 Gata si eu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Iunie 27, 2020 Share Postat Iunie 27, 2020 14 hours ago, Flower-Power said: Vii să mă asiști și pe mine?..că le zici bine! Daca distanta nu ar fi asa mare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Iunie 27, 2020 Share Postat Iunie 27, 2020 Depinde unde stai.. Ofer grătărel..și pun bucătăria la dispoziție Iei și nevasta cu tine. Și dacă se bagă și @WotRU2Me el trebuie să își ia și kinderii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
soran Postat Iunie 27, 2020 Share Postat Iunie 27, 2020 O rulada din piept de porc condimentat (sare, piper, boia dulce afumat, cimbru), coapta 5 ore in vas cu capac la 140 de grade, cu glazura (miere, suc portocala, mustar, nuci pisate) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Iunie 27, 2020 Share Postat Iunie 27, 2020 Ce kurtos colac arătos, pare să fie și gustos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Iunie 27, 2020 Share Postat Iunie 27, 2020 M am ingrasat de cand ma uit in topicul asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.