Kagemusha Postat Februarie 13, 2023 Share Postat Februarie 13, 2023 22 hours ago, FlipperCo said: Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa. La asta, colegul @smar2 a răspuns, dacă ai fost atent, aici: 21 hours ago, smar2 said: Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti. Iar aici: 14 hours ago, smar2 said: Cat despre pret, chiar asta e pretul platit de mine pe 750ml din vinul mentionat, la Aldi (un fel de Lidl). Acum ca o fi fost promotie sau ce era, habar n-am, dar 3 Euro am dat pe el, mai exact 2.79. (click pentru pagina cu produsul) oferă și detalii cu privire la preț. Concluzia: a pus în mâncare un vin cumpărat la preț mai mult decât accesibil, vin din care a și băut ulterior (Să-i fie de bine!). Pentru că un vin bun nu este obligatoriu să fie și scump, eu îl consider un vin decent, chiar dacă personal nu aș folosi vin rosé la fructe de mare, dar, dacă omului i-a plăcut, să-i fie de bine din nou! 15 hours ago, FlipperCo said: doar ass te califici sa spui GRESIT, sunt dornic de ergumente Ce-i drept, uneori sunt cam badass... Dar hai să exprim mai pe larg ceea ce am vrut să spun, și anume de ce cred că nu este neapărat necesar să folosești la gătit vinul pe care-l vei consuma la masă (care, în cazul meu, este de obicei de o calitate mai bună decât cel cu care s-a gătit). În primul rând, în ceea ce mă privește, pur și simplu cred că e păcat să folosesc acest vin la gătit când am alte soluții, de foarte bună calitate. Adică nu mi se pare normal să folosesc vinul ăsta: sau ăsta: , ci îl prefer pe ăsta: sau un alt vin bun, care este la îndemână chiar lângă bucătărie: , multe dintre sticlele de acolo fiind păstrate tocmai în acest scop. Pentru că fratele @smar2 a uzat de un vin italian, o să spun că și eu folosesc în mare măsură aceste vinuri la gătit și cred că sunt mai mult decât decente. Alt motiv pentru care nu gătesc cu vinul pe care-l voi consuma la masă este acela că, în 9 din 10 cazuri, atunci când mâncăm fructe de mare sau pește obișnuim să bem retsina, adică așa ceva: iar acest vin nu mi se pare prea potrivit pentru gătit (pentru cei care știu ce este, are un pronunțat gust de mucegai). Îmi place să-l beau, nu să-l simt în mâncare. Nu în ultimul rând, sunt feluri de mâncare la care folosesc vin alb iar la masă prefer să beau vin roșu. Nu sunt neapărat adeptul zicerii "carne albă cu vin alb și carne roșie cu vin roșu" și nici "peștele merge numai cu vin alb", când mănânc somon sau ton beau vin roșu. Numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 13, 2023 Share Postat Februarie 13, 2023 ia mai posteaza ceva acolo la baruri si bauturi, ca aici la mancaruri cu colectia asta de vinuri dai in offtopic! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Februarie 13, 2023 Share Postat Februarie 13, 2023 1 minute ago, apriliacluj said: ia mai posteaza ceva acolo la baruri si bauturi, ca aici la mancaruri cu colectia asta de vinuri dai in offtopic! Nu urmăresc topicul ăla, pe aici mă mai uit... Dar dacă îți faci drum pe aici îți pot organiza o degustare, altfel, când apar eu prin Cluj îți aduc niște poze cu beuturile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 13, 2023 Share Postat Februarie 13, 2023 Acum 23 minute, Kagemusha a spus: Nu urmăresc topicul ăla, urmareste-l aici: referitor la oferta multumesc, vedem noi cum facem daca 'om apuca sa ne intalnim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marauder Postat Februarie 16, 2023 Share Postat Februarie 16, 2023 Facut azi merlucius cu mamaliguta si mujdei ....intrebarea mea este care e diferenta intre malaiul din care se faca mamaliga in 3 minute si ala normal?! Ca si pret, ala de mamaliga aproape instant este muuult mai scump decat cel normal...ala instant este de 2,3,4 ori mai scump decat cel normal. Hai ca la orezul prefiert , cartofii congelati preprajiti, astea mai inteleg ce si cum, dar la malai?!?! Ca doar nu fac mamaliga in fabrica, o usuca ,o rasnesc, si iese iarasi malai care malai e gatit deja :)) . Cumva coc malaiul cumva (abur poate, sau aer cals) apoi il usuca (daca e cazul) si e juma gatit?!?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 16, 2023 Share Postat Februarie 16, 2023 Malaiul despre care vorbesti este prefiert. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marauder Postat Februarie 17, 2023 Share Postat Februarie 17, 2023 Bine bine, prefiert prefiert, dar cum e facut oare sa fie prefiert si sa apara totusi ca ala normal? Pe discovery la How is Made nu am prins episodul respectiv. La cartofii congelati preprajiti inteleg pt ca is pastreaza cumva forma/starea..la orez iarasi inteleg ca la fel se pastreaza cumva (pesemne nu ii fierb atata timp cat sa se umfle)...nu inteleg la malai pt ca asta daca il fierbi putintel deja se face pasta/terci...cum il faci iar sa fie "praf" ?! Oare il "fierb" fara apa/lichide, cu aer cald si ceva umiditate in aerul din incinta?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 3, 2023 Share Postat Martie 3, 2023 Spanac cu branza prajita, rosii cu sparanghel pe gratar, ciuperci cu ceapa si usturoi la tigaie (sotte), ou posat si snitel de curcan...cate putin din fiecare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 3, 2023 Share Postat Aprilie 3, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 10, 2023 Share Postat Aprilie 10, 2023 Pfff ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 10, 2023 Share Postat Aprilie 10, 2023 Aprob pozitiv. Sa iti fie de bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Aprilie 11, 2023 Share Postat Aprilie 11, 2023 Acum 8 ore, WotRU2Me a spus: Pfff ... ai de plm! misto!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Acum 21 minute, smar2 a spus: Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Bravo omule, data viitoare ne chemi la degustare! Pana la urma gustul e cel mai important Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninel60 Postat Aprilie 15, 2023 Share Postat Aprilie 15, 2023 Totul arată bine și sunt convins că sunt și foarte gustoase.Paște fericit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 La 15.04.2023 la 15:25, smar2 a spus: Bravos! Eu am lasat pacostea de cozonac pe maini mai pricepute, m-am ocupat de drob. Nu am poze cu el taiat, dar si eu m-am zgarcit la oua (mai ceva ca tine). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 Macar ai avut prapur Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2023 Share Postat Aprilie 17, 2023 M-am targuit la macelarie pentru toate cele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Ceva planuri de 1 Mai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Aprilie 30, 2023 Share Postat Aprilie 30, 2023 Acum 14 ore, WotRU2Me a spus: Ceva planuri de 1 Mai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 14, 2023 Share Postat Mai 14, 2023 Tigru la protap Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 ai de plm ce mistooooo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Spaghettini se aprobă? Cu somon și evident, sos roșu, la alte culori fac urât. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Merge merge, desi sosul alb merge mai bine cu somonul. Stai, am omis ca faci urat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Acum 22 ore, WotRU2Me a spus: Opulență la maxim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.