Sari la conținut

Accident Corneliu Coposu cu Sfinta Vineri


Ribo
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 55
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ribo ai mai multa grija! Te cert fiindca degeaba ai dreptate daca te dor oasele!

Cat despre asigurare, sa iti povestesc si patania mea!

La fix 10 zile dupe ce am luat mobra a reusit un dobitoc sa o tranteasca de pe cric in parcare ( a dat cu spatele in ea). Nu a apucat sa fuga pentru ca l-au prins si i-au luat nr de tel si nr de inmatriculare de la masina! Am ajuns si eu peste cateva ore, am injurat, am blestemat apoi am sunat! Omul a fost cumsecade si am stabilit sa facem amiabila pentru ca nu isi permitea sa plateasca reparatiile! Avea asigurare la carpatica! Nu am sfiut ce sa fac si cum sa fac fiindca nu am fost indrumat corect! Trebuia sa fi facut un deviz de reparatii! Eu nu l-am facut si m-am ales cu bani mai putini decat puteam sa obtin!

In acest deviz nu exista reparatii, exista doar inlocuire! Daca valoarea pieselor depaseste jumatate din valoarea vehiculului primesti dauna totala si poti pastra "epava" si mai primesti 70% din valoarea ei! Valoarea vehiculului este calculata in functie de vechime, valoarea de nou, depreciere, mama-dracu'.

Eu nefiind indrumat corect nu am mai facut devizul si nu am primit dauna totala, astfel m-am ales doar cu 1/3 din cat puteam obtine! Banii au fost aproape suficienti pentru reparatii dar puteam obtine mai mult! Am fost la poze de 2 ori intr-o saptamana, apoi am dat un singur telefon in urmatoarea saptamana si peste 2 zile am fost contactat sa ma informeze ca imi da.... mai nimic! Am spus frumos ca nu imi convine si ca vreau mai mult iar in ziua urmatoare am fost contactat din nou cu o propunere pentru o suma considerabil mai mare! Am acceptat, am dus un nr de cont si in vreo 10 zile am avut banii!

Imi cer scuze pentru greseli dar ma scuza berile reci abia terminate!

Ai grija de tine, multa sanatate si ne vedem cand redeschidem!

Alin One!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La accidentele moto in care pilotul este dat jos de pe motocicleta prin dinamica accidentului, nu exista termenul de "amiabila". Mai ales cand e cu garduri, borduri si alte astfel de frumuseţi.
Si daca doar dai cu casca de asfalt, tot e nevoie de un CT ca sa fii sigur ca nu "ti-a sarit vreo rezistenta".
Intotdeuna trebuie chemata salvarea deoarece este accident cu victima, adica tu. Nu stii cum cazi, cum te lovesti si datorita andrenalinei din corp nu simti eventuale efecte.
Mai bine sa iesi de la urgente pe picioarele tale cu o fisa "pe zero" de la UPU si sa platesti asta cu cateva ore, decat sa descoperi dimineata dureri prin zone pe care poate nici nu stiai ca pot sa doara in halul ala.

Eu am intrat intr-un Logan si abia dupa cateva zile a inceput sa ma doara zona pubiana, cu toate ca ecografia de la urgenta n-a afisat nici o problema in zona aia. Mi s-a facut ecografie toracica, abdominala si pubiana.
Nu mai zic de CT, radiografii complete la picioare.
Mai bine sa stii sigur.

Un alt avantaj este acela ca te ajuta la asigurari.
Amiabilele nu sunt vazute bine de catre asiguratori datorita potentialul mare de fraudare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Asta seara am avut un accident cu o soferita care evident nu s-a asigurat in geamurile alea de machiat pe care le tine in stanga si in dreapta masinii.

M-am tavalit destul de bine chiar si printr-un gard, prin miracol am scapat cu o zgarietura si un deget luxat.

Am facut amiabila , are asigurare la euroins ( ce stiti de astia ?).

E prima data cand fac amiabila de cand am permis si de B si de A.

Va rog sa ma ajutati cu ce trebuie sa fac , eventual un service autorizat moto care lucreaza cu ei pentru stabilirea daunelor si ce mai trebuie.

 

 

Daune : carene laterale ,frontala, bord + ce se vede in poza.

ce nasol ......bine ca ai scapat usor tu.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amiabila nu este valabilă dacă în accident a fost implicat un al treilea element (gardul).

Când afli asta (luni) au trecut cele 24 de ore şi rămâneţi amândoi fără permis pentru nedeclarare.


» Post actualizat in 08 May 2016 04:22

Explică-i fomeii că e şi în avantajul ei şi daţi fuga chiar dacă modificaţi niţel ora producerii accidentului.


» Post actualizat in 08 May 2016 04:23

Dacă refuză mergi singur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Accident prin neacordare de prioritate in viraj la stanga, anul trecut. Eram pasager pe motorul meu, ne a luat fata un WV care incerca sa vireze stanga de pe contrasens. Amiabilă, avea asigurare la Carpatica. N am avut nici o zgârietură, nici eu nici colegul care conducea.

 

1: CONSTATARE. Vine asiguratorul la tine sau duci motorul la el si IEI FACTURA pe numele tau (al proprietarului motorului)

2: DEVIZ. In cazul meu, Carpatica nu lucreaza cu nici un service autorizat pe reparatii moto pe raza jud. Cluj. Daca unde esti tu lucreaza, ok. Daca nu, il faci tu, la ce service vrei. ( iei factura pe deplasarea motorului la service-ul respectiv). Eu l am facut langa locul accidentului, la Mihai Maier langa Metro in Cluj.

3: depui deviz. Astepti (dureaza intre 2 si 4 saptamani). Mie din 38 de milioane, mi au dat 30. Repet, deviz facut de mine, stampilat de Mihai. Pe bune, fara povesti si vrajeli. Am zis ok si am luat banii.

Evident, depui si facturile de transport odata cu devizul.

 

Poti presa cu ASF ul daca nu ti convine suma, la constatare insa OBLIGATORIU SE CONSTATA AVARIA. Un bolt, o vopsea sarita, ORICE PRESUPUNE REPARATIE in urma accidentului si a schemei desenata de voi.

 

P.S. ai fost vatamat fizic. N aveai ce cauta cu amiabila si fara politie. Aici ai fost fraier...da' ma rog, poate duduia ti a inmuiat sufletelul :-D

 

Bon, acu te duci la politie si sa iti dea PV cum c ai avut accident si ca nu esti de vina. O sa ti dea si autorizație de reparatie daca nu specifica cumva in PV. Asta te asigura ca asiguratorul n o sa faca figuri.

PV ul se face in baza amiabilei, fara sa mai vada motorul sau locul accidentului.

 

Succes.

 

P.S. daca devizul costa bani, CERE FACTURA! O atasezi si pe aia...

Editat de clujraider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amiabila nu este valabilă dacă în accident a fost implicat un al treilea element (gardul).

Când afli asta (luni) au trecut cele 24 de ore şi rămâneţi amândoi fără permis pentru nedeclarare.

» Post actualizat in 08 May 2016 04:22

Explică-i fomeii că e şi în avantajul ei şi daţi fuga chiar dacă modificaţi niţel ora producerii accidentului.

» Post actualizat in 08 May 2016 04:23

Dacă refuză mergi singur.

 

Trebuie vazut daca "element" este considerat gardul si nu "element" se refera la "parte", adica un alt vehicul sau pieton.

 

Cand m-a acrosat pe mine, ne-am dus la politie in primele 24 de ore si am dat declaratie. Sincer, nu vad de ce nu ai putea sa mergeti la politie chiar daca ati facut amiabila. Poti sa argumentezi clar ca ai dublii cu privire la amiabila incheiata si ca soliciti ajutorul "organelor abilitate".

 

Daca nu te duci, o sa intampini probleme la despagubire asa cum au scris si colegii mai sus ca au patit. Succes si sanatate !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum, la asigurător vine si duduia. Asigura te ca nu mergi degeaba si du te cu ea. Sa aiba buletin, asigurare, formularul de amiabila completat cu tine si permisul valid.

Altfel, mergi degeaba.

 

Fa ti un bine si ia un PV de la politie ca s l ai.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amiabila faci doar cand esti tu vinovat sau avariile sunt minore altfel te f*ti in c*r total gratuit. Acum ca ai comletat amiabila, tipa o sa-ti rada in nas, nu mai are de ce sa mearga cu tine la politie. La asigurator va fi si mai caterinca.

 

La mine a durat 6 luni sa-mi recuperez dauna in urma unui accident cu asigurat Euroins, ajunsesem sa ma duc in fiecare zi la sediu si sa fac scandal in perioada in care motorul era deja reparat in service dar Euroins nu achitasera reparatiile. Am inteles ca receptionera a plecat la scurt timp :D

Editat de marcone
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oameni buni , amiabila doar cand iti da mobra jos de pe cric sau daca iti zgarie o oglinda sau orice alt maruntis de genul asta . Politie la fata locului cu constatare, poze , documentatie de la salvare , SMURD , etc . In situatia ta , amiabila a fost varianta a mai proasta . Sper sa rezolvi repede si fara batai de cap si sa nu fi aparut a doua zi si alte dureri de care sa nu-ti fi dat seama pe loc . Bafta si sanatate .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dacă se duce acum la poliție si acuza dureri nu se anulează amiabila si deschide poliția dosar? Salvare si tot tacâmul? ... Doar ziceam ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sun-o pe vinovata si spune-i ca vreti sa mergeti la politie. Acolo te intelegi cu aia sa nu va ia carnetele (in cazul in care depasiti nu stiu cate ore) si sa iei o hartie de la politie ca ea a fost vinavata de producerea accidentului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mergi la POLITIE!

 

Procesul-Verbal de la Politie te poate scapa de o gramada de probleme:

1. Vei intampina probleme cu despagubirea, oricum idiotii astia nu stiu cum sa plateasca mai putin

2. Pot aparea probleme de sanatate ulterior, la tine.

3. Fiecare trebuie sa plateasca penteu greselile lui. Daca nu o responsabilizezi, maine poate omori pe unul dintre noi.

 

Ai 24 de ore ca sa ajungi la Politie, ca sa fie fair, cheam-o si pe ea. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate ai gresit cu amiabila dar nu mai ai ce face , sper sa nu va bage culpa comuna 50-50 ca atunci e nasol ....

Cel mai simplu daca ai reprezentata Honda , mergi la ei le platesti sa-ti faca un deviz si ala e sfant.

La mine Carpatica m-a sunat intr-o seara pe la ora 19 si ceva ca ar trece pe la mine sa faca constatarea , eu eram la servici , zic ok , in 30 min ma invoiesc si ajung , le-am dat adresa si le-am zis ca oricum tata-miu e acolo le deschide poarta sa o vada , ba dracu stie cum or ajuns asa de repede or venit or facut poze pe turbo banuiesc si-or tirat-o ca i-am ratat cu 4 min inainte sa ajung si eu acasa , nu cred c-ar mai conta ca ajungeam sau ca nu dar mii s-a parut penibila situatia desii taica miu nu a semnat nici o hartie or facut ei cum i-or dus mintea, intradevar ca or declarat-o dauna totala nu cred c-ar mai conta semnatura sau sa asist si eu la evaluarea pagubelor .

In cazul meu cei de la Carpatica s-au purtat ca niste animale , poate tu ai mai mult noroc desii ma insel . spre deosebire de tine eu la mine a venit politia deci n-a mai comentat nimeni ca nu as fii nevinovat , insa pretul oferit pe dauna totala este de toata jena 1600 euro pe un VFR800Vtech cand daca gasesti unul in stare buna la 2500-2700 zici c-ai facut o afacere.

Cerandu-le o hartie ceva sa vad cum au facut evaluarea , au refuzat orice hartie sa-mi elibereze ca cica e din bucataria lor interna si nu sunt obligati sa-mi dea.

Am luat un avocat si urmeaza procesul , minim 1 an .

Si mai ceva ca sa stie toata lumea pe viitor , chestia aia ca la dauna totala inseamna 75% din ea in bani restul de 25% se considera epava e abureala de-a asiguratorului , discutati cu un avocat si va explica clar , dauna totala e cum spune cuvantul dauna totala , doar un expert poate spune cat mai valoreaza epava , care in cazul unui impact frontal , valoarea epavei se poate ridica la maxim 10% din pretul ei , cat poti sa iei pe o bascula spate :DD sa fim seriosi , pe saua , pe stop , tot ce e valoros e in fata , restul au toti de vanzare , chiar si pe un motor perfect functional cat poti sa iei sau cine cauta sa cumpere motorul complet , ce sa faca cu el.... nimic , eventual ai trebe o aprindere , un releu , si cam atata . tie ca pagubit iti trebuie banii acum , nu in ani de zile cand ai crapa la unu o piesa .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amiabila nu este valabilă dacă în accident a fost implicat un al treilea element (gardul).

Când afli asta (luni) au trecut cele 24 de ore şi rămâneţi amândoi fără permis pentru nedeclarare.

Intotdeauna exista si un al treilea element, ca nu prea poti sa cazi in vid. :glare: Legea se refera la un accident in care este implicat si un al treilea vehicul(autovehicul). Nu este cazul acum.

"In cazul in care din accident au rezultat si victime fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina la sosirea echipajului de politie pentru a se face masuratorile necesare in astfel de cazuri."- asa zice in lege, deci daca te duci acum la politie si spui ca te doare-un deget din cauza accidentului, risti sa-ti iei si amenda.

Dupa completarea amiabilei nu te mai poti suci, sa suni la politie ca te-ai razgandit. Iti vor da cu flit din start. Exceptie poate fi daor daca spui ca te simti rau, etc, dar, parerea mea e ca te-ai complica aiurea, nu ai castiga absolut nimic, te-ai alege doar cu batai de cap inutile, si s-ar putea ajunge, din cate stiu, la intocmirea unui dosar penal. Ai plecat pe calea amiabilei, mergi pana la capat, fii doar foarte atent la ce se va trece in devizul ala. Nici prin cap sa nu-ti dea sa minti in legatura cu ora, locul, sau altele, oamenii aia de la asigurari nu sunt prosti deloc.

Multa bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se zice ca Euroins este o asigurare" naspa" Sotia a avut masina reparata in 2 saptamani impecabil fara pile interventii etc. Am fost lovit de un BMW tipul avea Cityasurens ( ceva de genul) am facut amiabila si cu deviz de 650 Eur de la Service moto am primit 150 Ron (pe urma am aflat ca trebuia sa apelez la asiguratorul meu sa se inteleaga cu ei). Lovit de un BMW x5 cu numere de DJ am facu amiabila si vroia sa repare asiguratorul pretentiile mele au fost sa arate ca inainte de accident si sa-mi dea alta motocicleta pana o repara s-au sa platesca chitantele de taxi pe perioada respectiva acestea fiind spuse a achitat pe loc suma. Am fost lovit de o camioneta din spate si vroia amiabila asigurare etc nu am fost de acord deoarece mergeam in concediu si nu aveam chef sa umblu pe la politie etc asa ca a achitat pe loc. Euroins plateste mai bine Cityasurence face tot posibilul sa platesca putin. Pacat ca ratezi un sezon. Sper ca nu ti-ai lovit degetul mijlociu ca sa ai posibilitatea sa-i arati semnul ala frumos. :crack:

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Propun infiintarea unei sectiuni noi in Forum-" Accidente in Romania" , cu rubrici dedicate ( unele topicuri trebuie doar mutate in noua sectiune/rubrica)

 

- Accidente

- Manevre medicale dupa accident ( Acordarea primului ajutor, s.a)

- Accidente, RCA, Despagubiri

- Modele de acte juridice ( plangeri, cereri, petitii)

- Riscuri de accident (semnalarea problemelor din trafic)

- Procese ( Locul unde colegii care au interactionat cu instanta de judecata pot povesti in detaliu ce li s-a intamplat si cum evolueaza procesul)

 

______

Cu siguranta exista foarte multi colegi care nu cunosc ce trebuie facut in caz de accident si cred ca ar fi corect pentru noi toti sa avem toate informatiile afisate in mod vizibil, usor de parcurs si de inteles.

Editat de Csj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un coleg a avut accident cu conserva, din impact a deviat în bordură şi a spart motorul. Asiguratorul de la amiabilă a zis că bordura e a treia parte în accident şi i-a trimis la poliţie, poliţia le-a luat permisele pe 30 de zile ca au venit târziu, maşina a ieşit daună totală pentru că reparaţia motorului era 5500€.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit sa o conving pe driver-ita sa mergem la politie pe tema ca nu o sa pot sa-mi fac motoru cu agentu constatator.

Mi-a scris nenea politaiu toate doleantele.

Acum urmeaza sa merg sa deschid dosar la aia.

Cine stie cat o sa stau dupa poponeata lor.

Aveti idee cu ce service sa colaborez cu care lucreaza euroins?

Editat de Ribo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fa intai devizul de raparatie la un service autorizat si apoi suni la asigurator si intrebi cum se procedeaza.

Iti spun ei ce si cum.

La mine s-au miscat extrem de rapid ( city insurance ) si n-au fost marlani.

Vorbeste-le frumos si explica-le ca doresti sa ti se faca motocicleta asa cum a fost inainte de eveniment.

Nu uita sa faci dosar si pentru echipament. Casca se arunca dupa accident.

Yo planuiesc sa fac un test de anduranta a castii mele, cea pe care o aveam cand s-a intamplat accidentul. Cu ciocanul sa testez cam "ce poate".

Desi e doar zgaraiata, (asa pare), o arunc. Zdrangane "chestii" prin ea...

Mi-am luat alta.

Editat de Kosh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Suna la motorteam (importator si service oficial Honda) si fa-ti devizul. (eu cu ei am colaborat si ii recomand - echipa profi)

 

Sau la cine vrei (se pare ca ai 3 dealeri/service in bucale): http://www.honda-moto.ro/honda_dealers.php?o=bucuresti

Motor Team - Bucuresti
VANZARI SERVICE
Str. Bolidului, Nr. 8A, Sector 6
office@motorteam.ro
021-44.00.222

Carpati Motor - Bucuresti
VANZARI SERVICE
Calea Grivitei, Nr. 143
vanzari@honda.com.ro
021-311.39.84

Honda Nord - Bucuresti
VANZARI SERVICE
Bd. Pipera, Nr. 1
office@hondanord.ro
0723-676.952

Editat de LexDee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit sa o conving pe driver-ita sa mergem la politie pe tema ca nu o sa pot sa-mi fac motoru cu agentu constatator.

Mi-a scris nenea politaiu toate doleantele.

Acum urmeaza sa merg sa deschid dosar la aia.

Cine stie cat o sa stau dupa poponeata lor.

Aveti idee cu ce service sa colaborez cu care lucreaza euroins?

 

nu constientizezi inca ce bulan ai avut ca ai avut cu cine sa te intelegi sa scapi de amiabila. sa te duci cu un buchet de flori si o ciocolata la partenera de accident.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...