ENEOS Postat Septembrie 29, 2021 Share Postat Septembrie 29, 2021 Ce să se întâmple? În primul rând procesul durează cu anii, iar la final cu dreptatea în mână o iei tot în mână... Justiția e în Ro una din cele mai mari bătăi de joc la adresa cetățeanului. A nu se înțelege că încurajez vânzătorii necinstiți, sau sunt genul resemnat. Care e diferența dintre un 8imist și un pesimist? Niciuna, pesimistul e doar mai bine informat! Astăzi am vb cu cineva care cumpărase o mașină mânărită grav (airbaguri lipsă) și acum caută alta, cică pe aia a returnat-o vânzătorului deși apucase chiar să o transcrie pe numele lui. Nu știu cum, amenințând cu justiția sau recurgând la rakeți, că treaba e relativ proaspătă, n-ar fi ajuns nici la prima înfățișare în instanță. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 29, 2021 Admin Share Postat Septembrie 29, 2021 Că durează foarte mult este adevărat. Dar dacă nu mergi în instanță nici nu ai șanse la nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Septembrie 29, 2021 Share Postat Septembrie 29, 2021 Se pare ca unora chiar le place sa le-o traga altii, desi teoretic nu sunt de sexul potrivit. Asta e, fiecare cu organul din dotare (sau lipsa). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 14 ore, FLEX a spus: Si totusi, de ce s-ar gripa la 80k km un motor in care exista ulei? Ceva a fost gresit in exploatare sau intretinere, altfel nu s-ar explica, parerea mea. Exact, problema nu sunt kilometrii. Catre initiator, daca motorul avea in anunt 100.000 km, mai mergeai sa-l vezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 (editat) Nu cumva n-a manarit doar km, ci si ceva prin motor care era deja pe punctul de a crapa? In sensul ca a facut o peticeala ca sa tina la o proba si cativa km si apoi dumnezeucumila?! Editat Septembrie 30, 2021 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 Ba bine că nu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mbm Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 43.6k mile sunt 70k km (nu 700k), ceea ce nu e extrem pentru un motor de clasa asta. Ne poti spune de la cine din Oradea l-ai luat? Prin PM, eventual. Mersi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popicadi Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 15 ore, l.u.v a spus: Fostul dacă dorește dă la rândul lui în judecată pe fostul și tot așa. Nici in teorie nici in practica. @Initiator hai sa vedem raportul RAR ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 30, 2021 Admin Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 6 ore, Speedy.K a spus: Nu cumva n-a manarit doar km, ci si ceva prin motor care era deja pe punctul de a crapa? Am văzut astăzi motorul desfăcut la Mașinuță. Se chinuia de mama focului să separe chiulasa de bloc din cauza oxidării. Spunea că toate de UK sunt la fel din cauza umezelii permanente. Chiulasa era praf pe un cilindru, îmi pare rău că n-am făcut poze. Toate șuruburile sunt originale și nu a fost umblat în motor, deci varianta de șmen pică. El spunea că pierdea apă pe la pompă și asta ar fi cauza, a rămas fără lichid răcire, supraîncălzire și s-a rupt o supapă care a făcut praf totul. Soluția este un motor SH, în jur de 700 costă unul. La 27.09.2021 la 8:08, Ric a spus: La probele pe care le-am facut prin oras a fost OK. Am facut actele si eu am plecat spre Bucuresti pe motor. De curiozitate, ești începător? Întreb pentru că: 1. ar fi trebuit să vezi scurgerea pe la pompă de apă la o inspecție vizuală simplă. Plus alte eventuale scurgeri. 2. vasul de expansiune l-ai verificat să vezi nivelul? 3. Când rămâi fără lichid de răcire ți se aprinde un bec martor în bord, nu l-ai văzut în mers? Ca idee, când iei un motor SH de la cineva și ieși la drum prima oara, nu te urci pe el la Oradea și te dai jos la București. Mergi câțiva km atent până se încălzește bine, apoi oprești și inspectezi vizual să nu ai pierderi de lichide, urme dubioase, etrieri încinși peste măsură etc. Mai ales că Versys ul nu e supracarenat. Acu asta e, îți cumperi un motor SH, bine că nu ai pățit tu ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 La 29.09.2021 la 14:37, Ric a spus: Salut , Am raspunsul de la service, pilitura de cuzineti si aluminiu in ulei. Motorul e gripat. Ca sa stiti, l-am cumparat din Oradea si avea pe bord 50200km. Astazi am cautat in Anglia MUT (un fel de RAR de la ei si avea la ultilul ITP 43600mile, deci 700000km= kilometrajul a fost dat inapoi. Credeti ca pot sa il agat cumva pe fostul proprietar pentru a plati macar reparatia ? toate cele bune! of man, de ce nu ai verificat inainte sa iei moto? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 foarte de (cuvant urat) experienta, iei moto si nici nu ajungi acasa si se fute motorul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 30, 2021 Admin Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 5 minute, frigider a spus: of man, de ce nu ai verificat inainte sa iei moto? Chiar dacă sunt 70.000 km, nu aia a fost cauza decesului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 7 minute, l.u.v a spus: Chiar dacă sunt 70.000 km, nu aia a fost cauza decesului. Adevarat dar e tzeapa, nimănui nu i place tzeapa. Decât tzeparului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 30, 2021 Admin Share Postat Septembrie 30, 2021 E cu dus și întors asta. E o posibilitate ca fostul proprietar să nu fi știut asta. Dar tu ca vânzător nu știi ce ai de făcut? Să zicem că nu te pricepi, dai sfoară în țară și mergi cu cineva care știe să verifice un motor. Sunt curios să aud și eu de la cel pățit cum a procedat și cum arată actul ăla în care scrie de kilometri. Repet, chiar și cu 70.00o Km, nu din cauza asta s-a bulit motorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 (editat) Acum 2 ore, l.u.v a spus: Când rămâi fără lichid de răcire ți se aprinde un bec martor în bord La unele auto, la moto eu unul n-am vz martor pt nivelul lichidului de răcire. Când se aprinde cel de supraîncălzire de obicei e tardiv, s-a fwtut cel puțin garnitura de chiulasă. Buba e că de aprins s-a aprins becul de ulei, ceea ce înseamnă lipsa presiunii de ungere! Ca idee am un motor de Suzuki (auto) supraîncălzit sever, cu chiulasa topită la un cilindru, care are toată "linia" de arbore perfectă, la fel palierele arborilor cu came și toate componentele distribuției, deci pilitura de cuzineți nu cred că are legătură cu pierderea de lichid de răcire, decât dacă o fi intrat antigel în ulei. Nu prea cred să fie vânzătorul în necunoștință de cauză, mai degrabă a depistat ceva bubă, a băgat vreo zeamă tip "mecanic în bidon" care să ascundă simptomele și olx. My 2 cent opinion. Editat Septembrie 30, 2021 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 30, 2021 Admin Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 16 minute, ENEOS a spus: La unele auto, la moto eu unul n-am vz martor pt nivelul lichidului de răcire. Ai dreptate, îmi dau seama că îl confund cu cel de ulei! Există însă indicator de temperatură, e drept că dacă nu te-ai obișnuit să te uiți regulat pe bord, scapi momentul. Cine știe ce s-a întâmplat, cert este că nu a fost umblat în motor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Septembrie 30, 2021 Share Postat Septembrie 30, 2021 Acum 5 ore, l.u.v a spus: Chiar dacă sunt 70.000 km, nu aia a fost cauza decesului. Asa e, daca era in mintile lui nici la 170.000 n-avea voie sa pateasca nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ric Postat Octombrie 5, 2021 Autor Share Postat Octombrie 5, 2021 Salutare, S-a rupt o supapa de evacuare si a distrus tot.Piston biela chiar si arborele cotit. Motorul e compromis. Am gasit unul in UK si trebuie sa il aduc in tara, ideea este ca de cind au iesit din UE e mai dificil. Asta e m-am impacat cu paguba. siti cum e: cind e sa ai ghinion , dai de cuie si in (cuvant urat)! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 Dacă asta a fost cauza nu ar fi putut fi depistată de nimeni înainte și nici nu avea vânzătorul cum să știe. Asta dacă motorul într-adevăr nu a mai fost desfăcut înainte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 5, 2021 Admin Share Postat Octombrie 5, 2021 Acum 19 minute, Ric a spus: Am gasit unul in UK si trebuie sa il aduc in tara, ideea este ca de cind au iesit din UE e mai dificil. Caută și în Germania, din UK poate iei altul cu reumatism din cauza vremii Acum 21 minute, Ric a spus: siti cum e: cind e sa ai ghinion , dai de cuie si in (cuvant urat)! Așa este. Bine că nu ai pățit tu nimic. Acum 15 minute, ENEOS a spus: Dacă asta a fost cauza nu ar fi putut fi depistată de nimeni înainte și nici nu avea vânzătorul cum să știe De la ce se rup cozile astea? Diferență de temperatură poate fi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 La 30.09.2021 la 16:23, ENEOS a spus: Nu prea cred să fie vânzătorul în necunoștință de cauză, mai degrabă a depistat ceva bubă, a băgat vreo zeamă tip "mecanic în bidon" care să ascundă simptomele și olx. My 2 cent opinion. Auzisem că mai demult se punea în motor ulei de cutie de viteze, ca să nu se audă bătăi și țăcăneli când se făcea proba pentru vânzare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 Supapa e supusă variațiilor de temperatură, multe au cozile tubulare și umplute cu sodiu sau alte substanțe pt a ajuta la răcire, dar în general se rup după ce în prealabil se întâlnesc, poate în mod repetat, cu pistonul. Nu neapărat imediat, dar dacă se îndoaie câtuși de puțin stresul la fiecare închidere crește. În general cedează urmare a unor deficiențe de fabricație, supraîncălzirii etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 1 oră în urmă, Ric a spus: Salutare, S-a rupt o supapa de evacuare si a distrus tot.Piston biela chiar si arborele cotit. Motorul e compromis. Am gasit unul in UK si trebuie sa il aduc in tara, ideea este ca de cind au iesit din UE e mai dificil. Asta e m-am impacat cu paguba... Cauta si pe Olx, am vazut cateva la dezmembrari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 (editat) Vezi aici pe forum: @Ric Editat Octombrie 5, 2021 de TETEA. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat Octombrie 5, 2021 Share Postat Octombrie 5, 2021 Exemplu: https://www.olx.ro/d/oferta/dezmembrez-kawasaki-versys-2012-IDdEsw1.html#46bd07de7a https://www.olx.ro/d/oferta/dezmembrez-kavasaki-versys-2007-IDfmj9c.html#e1be3837cb Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate