prafrau Postat Ianuarie 24, 2024 Share Postat Ianuarie 24, 2024 Acum 20 ore, Adrian Gabor (Wolverine) a spus: Ce idee, ca nu e noua. A fost KTM 640 Adv monocilindru la sub 180Kg, a fost Kawasaki Versys 300 X bicilindru tot asa pe la 180Kg. Deci s-a putut si in trecut, dar e mai convenabil sa faci marketing pe piata de big adv bikes si sa le vinzi oamenilor mobre de +200Kg de la 10.000-30.000 € cu care sa le dai impresia ca pot cucerii muntii. https://www.facebook.com/share/p/D24Kpo3nNF75kMPj/?mibextid=WC7FNe Ah, si Kawasaki KLE 500 bicilindru la 192Kg cu 15 litri de combustibil. Mai usoara decat CB500X de azi. Deci atunci se putea si acum nu… Fix asta e argumentul producatorilor. Clientilor le pasa atat de putin de greutate incat nu stiu ca in realitate un kle500 e cu 5 kg mai greu ca un cb500x (cu abs, injectie, catalizator, 2 discuri pe fata si 3 litri de benzina in plus). Asa cum continua sa demonstreze topicul asta, brosurile sunt luate drept realitate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian Gabor (Wolverine) Postat Ianuarie 24, 2024 Share Postat Ianuarie 24, 2024 20 minutes ago, prafrau said: Fix asta e argumentul producatorilor. Clientilor le pasa atat de putin de greutate incat nu stiu ca in realitate un kle500 e cu 5 kg mai greu ca un cb500x (cu abs, injectie, catalizator, 2 discuri pe fata si 3 litri de benzina in plus). Asa cum continua sa demonstreze topicul asta, brosurile sunt luate drept realitate. Acum n-am cum sa cantaresc fiecare mobra, deci trebuie sa iau de bun ce scrie in fisa. CB 500X in afara ca e Honda si motorul e super fiabil, nu e de off, cu jante turnate si roata de 19. Insa e trist ca in 2024 Honda asta e cu doar 5Kg mai usoara (ca sa folosesc informatia de la tine) decat KLE din 2007, care era setat totusi 21 x 17 spitate, mai pentru off. Si intre timp nimeni, nimic. Acum cand au inceput sa apara, domne nu-s de calitate, ne mint, de parca ceilalti consacrati de pana acum ne-au vrut doar binele si nu ne-au mintit cu nimic, doar tin preturile asa sus toti, la fel, ca si cum ar fi monopol, justificandu-le cu inflatia si cand apare un pic de concurenta sar clientii sa le ia apararea tot alora de le-au luat banii pana acum pe produse supraapreciate, cum am mai spus, la fel ca si in industria auto. CRF 300 L Rally a ajuns la 8000€, de la 5000€ cat era 250 in 2017, Tenere 700 la 11.500€ de la 10000€ cat era in 2020, in rest toate merg bine. Pai normal ca vreau sa incerc un CF Moto 450MT la 5500€ si un Kove 800x Adv la 9000€ si daca nici asta nu e cel mai usor bicilindru de adv de peste 500cc fie el si cu 5Kg nu cu 14Kg cum scrie in fisa, la 190Kg plin si omologat, atunci nu stiu ce sa mai zic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Ianuarie 24, 2024 Share Postat Ianuarie 24, 2024 9 hours ago, ENEOS said: A câștigat cobe? Ai cobit kovit si i-a ajuns ghinionul. 39 minutes ago, Adrian Gabor (Wolverine) said: CRF 300 L Rally a ajuns la 8000€, de la 5000€ cat era 250 in 2017, Tenere 700 la 11.500€ de la 10000€ cat era in 2020 Toate agregatele pe doua roti s-au scumpit grav, nu numai cele adv/enduro, iar asta se intampla de cand ma stiu. Cu toate astea, majoritatea covarsitoare a cumparatorilor (aproape de 100%), indiderent daca vorbim de motoare noi sau second hand, se orienteaza catre marci consacrate in ceea ce priveste performantele/fiabilitatea. Ca tot s-a discutat de rally raid, chiar daca ar fi castigat Dakarul, Kove nu ar fi crescut spectaculos la vanzari. S-a mai spus, ceea ce au dus acolo, bun sau prost, nu are nimic in comun cu ceea ce se vinde pentru prostime. Va dura ani buni pana sa convinga lumea sa le cumpere fiarele. Pe langa brosurile amintite de @prafrau, mai trebuie sa demonstreze fiabilitate, sa dezvolte o retea credibila de dealeri/service etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Ianuarie 31, 2024 Autor Share Postat Ianuarie 31, 2024 La 24.01.2024 la 18:43, Microbec a spus: Ca tot s-a discutat de rally raid, chiar daca ar fi castigat Dakarul, Kove nu ar fi crescut spectaculos la vanzari. S-a mai spus, ceea ce au dus acolo, bun sau prost, nu are nimic in comun cu ceea ce se vinde pentru prostime. Va dura ani buni pana sa convinga lumea sa le cumpere fiarele. Pe langa brosurile amintite de @prafrau, mai trebuie sa demonstreze fiabilitate, sa dezvolte o retea credibila de dealeri/service etc. Nu stiu de unde iti iei tu informatiile. Mobra "veche" despre care se discuta pe acest topic si pe care a concurat echipa Kove anul asta [cu exceptia lui Sunier] este identica cu ceea ce se vinde. Mai mult, anul trecut totul era stok inclusiv suspensiile, anul unii dintre raideri [nu toti] au avut suspensii custom. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 31, 2024 Share Postat Ianuarie 31, 2024 Acum 4 ore, ERU a spus: Mobra "veche" (...) pe care a concurat (...) este identica cu ceea ce se vinde L-ai văzut și pe în noaptea de Ajun, este? Eu zic să mai pui ceva bănuți deoparte și să iei Honda - parcă una d'asta a câștigat. Cu puțin noroc ți-o dau chiar pe aia din Dakar după ce suflă nisipul și-i dau un polish, că n-are km mulți și faci un deal bun! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Ianuarie 31, 2024 Autor Share Postat Ianuarie 31, 2024 Acum 7 ore, ENEOS a spus: L-ai văzut și pe în noaptea de Ajun, este? Eu zic să mai pui ceva bănuți deoparte și să iei Honda - parcă una d'asta a câștigat. Cu puțin noroc ți-o dau chiar pe aia din Dakar după ce suflă nisipul și-i dau un polish, că n-are km mulți și faci un deal bun! Cumva as putea aprecia si un troll, daca e bun, nu e cazul tau. Mobra alora de la Honda, nu o poti cumpara indiferent cati bani ai. Si da mie Mosul imi aduce diverse chestii, relevant pentru forumul asta a fost un 690 in 2020. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Februarie 1, 2024 Share Postat Februarie 1, 2024 Pe mine m-au lămurit total cu nivelul de înțelegere. Honda are atât de multă experiență în motorsport încât e în stare să scoată și ultimul căluț din motorașul ăla. Nu mai zic de bicicletă în sine. O mobră d-aia din câte s-a mai spus ar ajunge pe la suta de mii de dolari, cu tot "harnașamentul". Băieții joacă la alt nivel dacă se implică. De aici și rezultatele. Kove abia a scos capul din nisip. Anul trecut chiar au participat cu mobrele comerciale (alea mai scumpe ce-i drept, nu cele de 9000$). Dar au făcut o figură mai bună decât anul ăsta când au încercat ceva mai mult și au scos prototipul din joben. Diferențele însă nu sunt atât de mari față de varianta pentru public. Cineva chiar a făcut o comparație cu Subaru Impreza, cu care, prin anii 90, cu puține modificări specifice, puteai participa la etape de raliu. Adicătelea, cumpărai un Impreza STI din magazin și era o platformă accesibilă pentru a participa la curse. Cam așa stă treaba și cu Kovele de 450. Îți iei o mobră deja gândită pentru rally raid. Nu cea mai performantă, dar mult mai bună decât orice alt dirtbike de 450 făcut pentru enduro. Ca să se înțeleagă bine, nu aș da banii pe el, dar conceptul în sine e spectaculos și e bine să dăm cezarului ce e al cezarului. Eu încă sper ca toate contrele astea să fie pe hatereală și nu pe nepricepere. Și KTM 950 Adventure S e direct derivat cu modificări puține din prototipul de Dakar și uite că e relevant și acum în lumea adventure, chiar și prin urmașii săi, 990 adventure. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Februarie 1, 2024 Share Postat Februarie 1, 2024 Unii de aici juri ca sunt platiti sa faca propaganda. Nu ar fi rau daca ar fi asa. Rau este cand se face pe gratis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Februarie 1, 2024 Share Postat Februarie 1, 2024 Acum 27 minute, DesertEagle a spus: Astia-s idiotii utili, vezi mai sus. I-am vazut pe topicul de Covid-19, au avut grija sa semnalizeze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 1, 2024 Share Postat Februarie 1, 2024 (editat) Acum 7 ore, vis-a-vis a spus: Subaru Impreza, cu care, prin anii 90, cu puține modificări specifice, puteai participa la etape de raliu. Adicătelea, cumpărai un Impreza STI din magazin și era o platformă accesibilă pentru a participa la curse. Decât un mic amendament: ca să fie omologat de raliu trebuia să fie "spec C", adică să fie special destinat competițiilor încă din fabrică! Diferă seria de șasiu și câteva chestii minore, nu e antifonat, interior mai spartan, n-are bare de protecție în uși (pt că i se montează rollcage care oricum protejează mai bine) etc. Dar spec C nu se livrau decât anumitor dealeri, de pe Camil Ressu nu l-ai fi putut cumpăra niciodată. Altfel da, arăta exact ca orice Subaru din showroom, doar că alb. Fix așa și cu cobe, motocicleta din showroom probabil arată fix ca aia de Dakar. Editat Februarie 1, 2024 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Martie 3, 2024 Share Postat Martie 3, 2024 Pare-se că totul s-a terminat înainte să-nceapă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Martie 4, 2024 Share Postat Martie 4, 2024 A kovit @ENEOS. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Martie 9, 2024 Autor Share Postat Martie 9, 2024 La 03.03.2024 la 23:59, vis-a-vis a spus: Pare-se că totul s-a terminat înainte să-nceapă Nu fii hater. Da nu e de bine ca pleaca "Mr. Kove" din pozitia de CEO, dar asta nu inseamna ca dintr-o data fabrica nu va mai produce mobrele in care au investit timp si bani. Nu stim daca in viitor vor mai aparea modele revolutionare, dar asta e alta treaba. Oricum din cate am inteles omul este si actionar si pare ca si ramâne. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hora09 Postat Aprilie 20, 2024 Share Postat Aprilie 20, 2024 (editat) La 08.11.2023 la 12:28, ianachim a spus: SIGLA Amin, dacă era emblema volvo pe noul duster era doar o bucurie. Dacă pe cobra asta scria gas gas eram toți uzi Editat Aprilie 20, 2024 de hora09 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Flying Dutchman Postat Aprilie 21, 2024 Share Postat Aprilie 21, 2024 17 hours ago, hora09 said: Dacă pe cobra asta scria BMW eram toți uzi Fixed. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Aprilie 29, 2024 Autor Share Postat Aprilie 29, 2024 (editat) Incep sa apara primele review uri adevarate. Editat Aprilie 29, 2024 de ERU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Aprilie 29, 2024 Share Postat Aprilie 29, 2024 Review la ce? Eu văd doar un jurnal de călătorie filmat de pe cască... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Aprilie 29, 2024 Autor Share Postat Aprilie 29, 2024 Acum 1 oră, vis-a-vis a spus: Review la ce? Eu văd doar un jurnal de călătorie filmat de pe cască... Exact. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian Gabor (Wolverine) Postat Mai 26, 2024 Share Postat Mai 26, 2024 Eu am facut grupul, cine e interesat e liber sa se alature https://www.facebook.com/share/zK7HwiMQAvWVfnXT/?mibextid=K35XfP Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chopperman Postat Iunie 11, 2024 Share Postat Iunie 11, 2024 (editat) Ati observat? S-a umplut tara de unicorni. Nu mai ai loc bai frate de ei cu un T7 cinstit Editat Iunie 11, 2024 de chopperman Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat August 30, 2024 Share Postat August 30, 2024 am avut eu ocazia acum vreo luna sa ma dau cu o mizerie din asta in portocalia. domne ce gunoi chinezesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian Gabor (Wolverine) Postat August 30, 2024 Share Postat August 30, 2024 In comparatie cu ce? KTM 450 Rally Replica? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat August 30, 2024 Share Postat August 30, 2024 in comparatie cu orice! in aproximativ 700 de km si 6 zile au inceput sa cada plasticele, sa aibe joc manetele si schimbatorul si pedala de frana, nici nu vreau sa ma gandesc daca mergeam mai mult cu ea! si din aia daca au fost 50 de sarituri si huliganeala, in rest un soft enduro maxim! nu sunt vreun racer... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sandu07 Postat August 31, 2024 Share Postat August 31, 2024 Concluzia e că e buna.de unica folosință. Tot ce vând aia de la motosfera e de unică folosinta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat August 31, 2024 Share Postat August 31, 2024 ma uitam la ala de 800, cum sa dai pe un gunoi chinezesc 9500 cand un v-strom de 800 e 10.000? cum??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate