Sari la conținut

16. Motul Grand Prix of Japan


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 187
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

poate pana maine gaseste ceva setari magice :)

 

sa vedem warmupul

Acum 38 minute, Speedy.K a spus:

Mai degraba camasa de forta...

 

ai citit printre randuri :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, Method a spus:

Mmm,da și nu :D

Da - Pecco chiar mergea la consum in ultimele tururi.Neverosimil nu?însă exact asta a spus în interviurile post-race : "nu am putut înțelege anumite probleme despre cum se comporta motoreta în acest scenariu (cu respectivele gume pe vremea care a fost) și am mers în harta de full gas în turul de formare pt a face setările corecte (care chiar i au ieșit),insa pt mergând asa a trebuit sa merg în harta de consum toată cursa.

Deci de aia venea gramada Bastianini pe el în ultimul tur.

 

Bastianini n-a greșit nici o treaptă - MM a recuperat doar din frane.Cand a văzut că e groasă Bastianini upped his game.

Da, am vazut acum dupa-amiaza faza cu Pecco. Oricum, a avut bulan, pt ca daca era sprintul cu 1 tur mai lung, sunt sanse mari sa nu-l fi terminat. Abia i-a ajuns gazul cat sa se apropie de finalul turului de onoare.

 

La EB23 am intrebat, n-am afirmat, dar mi s-a parut ciudat ca n-a avut deloc viteza de iesire din virajul 9 si n-a parut sa fie problema de cauciuc dus. M-am uitat acum pe inregistrarea lui @frigider, iese prost de tot din virajul 9. Cam 1 minut mai tarziu vad ca zic si comentatorii englezi ceva de treapta nepotrivita, posibil sa-i fi auzit si sa nu fi procesat pe moment informatia, de asta mi-a ramas asta cu treapta. Ce e cert e ca acolo a busit-o rau. MM93 se apropia pe franare f mult, dar pana la virajul ala, pe iesire EB23 avea un mic avantaj dat de GP24, suficient cat sa-l tina pe MM93 la 0.3s.

 

 

Acum 3 ore, frigider a spus:

 

tur anulat MM

 

 

^^initial au spus ca acolo nu sunt senzori(acum omu zice ca sunt), de-aia nu a fost anuntat instant

daca era anuntat mai repede poate mai avea timp sa faca un tur, nu sa se relaxeze.

Turul a fost anulat corect, indiferent ce crede colegul care inainte de somn spune un "Marcelul nostru cel de toate zilele" si apoi pupa poza lui MM93.

Ce nu e ok e faptul ca l-au anuntat cand mai erau 30 de secunde din Q2. Putea sa repete turul ala asa de bun? Posibil, mai avea 4 minute la dispozitie, dar la fel e posibil sa nu (se intalnea cu unul mai lent pe traseu, batea vantul nu stiu cum, etc), nu vom sti niciodata. Dar fair era sa fie anuntat imediat, mai ales ca daca niste comentatori tv au remarcat instant ca e posibil sa fi iesit pe zona verde, atunci si stewarzii trebuiau s-o faca cel putin la fel de repede.
Am vazut si argumentul ca PA31 a avut tur ok desi era yellow flag din cauza lui JM89. Cand Martin a terminat de rostogolit, Acosta era deja dus, a fost f aproape de locul incidentului. Anyway, in turul urmator a obtinut tot timp de pole, deci indiferent de decizia care s-ar fi luat la treaba cu yellow flag, tot el pleca din pole.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 minute, wolfybv a spus:

Turul a fost anulat corect, indiferent ce crede colegul care inainte de somn spune un "Marcelul nostru cel de toate zilele" si apoi pupa poza lui MM93.

aiogura ion? 🤭

Acum 2 minute, wolfybv a spus:

PA31 a avut tur ok desi era yellow flag din cauza lui JM89. Cand Martin a terminat de rostogolit, Acosta era deja dus, a fost f aproape de locul incidentului

N-au apucat stewarzii să scoată gălbeneala în fața lui Acosta! Doar digi-erdeesh-ii  nu înțelegeau. 🤦‍♂️

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 24 minute, wolfybv a spus:

 

Ce nu e ok e faptul ca l-au anuntat cand mai erau 30 de secunde din Q2.

Erau toate bune și frumoase și la un moment dat când ma uit pe grafica nu mai era mm deloc pe sus, zic ce naiba?
Apoi după ceva timp,sunt curios după cat timp a apărut notificarea.

Suna enorm 4 minute, dar chiar o sa ma uit sa vad.

Acum 46 minute, ENEOS a spus:

Pentru ăla chiar nu mă trezesc!

Utilizator fără principii..

 

 

Fix 2 min 29 sec erau de când a încheiat tur anulat mm.

 

Timp destul sa mai facă 1.

 

Cu 34 sec înainte de finalul sesiunii, fix când a încheiat tur lent, gri pe toate sectoarele încă era pe 1 afișat mm.

 

La final de sesiune cu 0 sec ramase mm tot pe 1 apărea.

 

După încă 20 de sec apare tur anulat.

 

Inacceptabil.

F f nașpa ce a pățit, i au stricat weekendul.

 

*începutul de clip descrie cum merge mm vs cum se merge cu ducati etc.

 

imi pare rau ca Peco e avantajat de cazatura lui JM si ghinionul lui MM.

eu vreau sa vad dueluri directe nu cazaturi si aberatii de-ale oficialilor.

 

 

Ma mir ca nu au protestat cumva.

 

 

Sa mor în beci dacă aveam ceva pila pe la vreun cinema daca nu rezervam o sala pt ultima cursa de GP (dacă se decide iar în ultima rundă)

Ar fi o experienta.

Știu ca mai sunt localuri unde e un TV măricel dar nu cred ca se compara.

 

N ar fi rău nici ceva experienta 5d sa arunce cu pietriș în tine când cade vreunul dar deja deraiez complet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, frigider said:

N ar fi rău nici ceva experienta 5d sa arunce cu pietriș în tine când cade vreunul dar deja deraiez complet.

Ptr Motegi era suficient sa puna un umidificator sa MiMeze o burnita fina ...

Alonso campion la Moto3 cu victorie, frumoasa cursa!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa-l vdedem la anul la Moto2, cu Veijer...

https://www.facebook.com/share/v/dps8XVmuFu2DVXBY/

Incepe ploaia la Moto2...

 

ROSU!

 

Se va relua cursa...

Cei cu slick-uri erau la Moto2, cei cu gume de ploaie la Moto3...depasire dubla pe exterior ... ce cursa e asta? 

Primul cu gume de ploaie abia P7 la 54 de secunde...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca uneori aveti ceata pe creier de la atata hate.

Bai omuleți buni.. in Sprint Marc a urcat de pe 9 pe 5 imediat dupa start unde a stat cuminte toata cursa. A cazut Acosta apoi a ajuns pe 3.

La un moment dat cu 4 tururi inainte de final era la 2 SECUNDE in urma lui Enea.. doua secunde pe care le-a recuperat in doua tururi.

In turele alea MM mergea cu 1.44.x iar Pecco și Enea mergeau cu 1.45.x la un moment au mers si cu 1

Deci pe ultimele ture era aproape cu 1s mai rapid pe tur decat ambii Lenovo care faceau patinaj artistic.

A vrut sa il depășească pe boul ala de Enea de cateva ori pentru ca stia ca e mult mai rapid iar italianului i s-a umflat brusc orezul in căpățână si nu s-a lasat depășit pe modul, ori la bal ori la spital.

MM a vazut ca prostul e prost si ca nu se poate înțelege cu el si a renunțat evitând o coliziune sau ceva mai rau.. sa cada amandoi sau toti trei.. ca FB nu era departe nici el.

Bai, vedeti timpii aia din sprint, MM mergea mult mai repede decat cei doi Ducati.

 

IMG_20241006_072909.jpg

IMG_20241006_072933.jpg

IMG_20241006_072958.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, xt600 a spus:

De cand urmresc competitia asta - si sunt ceva ani -  am observat ca pilotii italieni sunt in general mai combativi, mai bine pregatiti psihic pentru genul asta de confruntari si mai putin disponibili sa cedeze pozitii fara lupta. Diferente intre scoli... scoala italiana vs scoala spaniola.  Bastianini este intr-adevar un pilot combativ, dar nu mi se pare ca ar fi atat de agresiv si contondent cum il vezi tu. Si in nici un caz nu suporta vreo comparatie cu MM, nici cu cel vechi nici cu asta "nou". Btw... nu exista vechiul sau "noul" MM... exista doar un MM. :D

 

Ba poti sa dai linistit, de inteles, ca Bastianini nu a vrut sa il depaseasca. Pentru ca asta s-a intamplat. L-a lipit, dupa care a rams pana la sfarsit acolo... desi se vedea ca are resurse sa treaca lejer de Bagnaia. Cu atat mai mult, daca ala mergea la consum, este de neinteles atitudinea de locotenent obedient, fata de marele campeon. In vremurile bune, ale lui Doohan Rossi, Lorenzo, Stoner, asa ceva nu se intampla.

Meh,nu sunt.

Acuma....dacă atunci când zici piloti italieni te gândești la Rossi,ai dreptate dar când zici piloti italieni în general...partz.

Scoala italiana e mult inferioara scolii spaniole.Se vad și rezultatele nu am făcut o afirmație bazata pe feeling : în ultimii 30 de ani câte titluri au mers în Italia și câte în Spania?Și asta cu tribunul în activitate ca dacă îl scoatem pe el din ecuație cam bate vântul prin Italia...

Scoala spaniola e superioara pt ca Spania are o infrastructura fantastica și enorma în pregătirea juniori și tineret pt această disciplină.Am văzut un reportaj, pai nu cred ca mai are nici o tara asa ceva : zeci de "licee moto" unde copiii stau la internat de luni pana vineri ,dimineața se duc la antrenamente și după amiaza la liceu circuite peste circuite etc etc.

Italia...oha.A încercat Rossi sa facă ceva cu Academia dar Rossi pana la urma e un om nu e Statul.Statul italian e...italian...vorba multă și când tragi linie rezultate ioc.

 

Despre Bastianini în special,dacă te uiți la aproape orice duel al lui,o sa vezi ca omul e foarte contondent mai ales când atacă.Speram sa îl mai vedem anul asta.

Marquez de anul asta mi se pare mai reținut decât în anii trecuți,deși încă mai are accese mai iese la iveala melteanul din trecut.Este mai reținut nu pt ca ar da 2 bani pe ceilalți sunt în continuare de părere ca atunci când miroase victoria și vede roșu ceilalți sunt pt el niște simple jaloane,insa anul asta e mai temperat pt ca a rămas teama de accidentare care sa ii pună punct carierei - vede ca încă e rapid și se poate bate la titlu dar pe partea cealaltă a înțeles the hard way ca se poate foarte ușor accidenta total dacă exagereaza cu agresivitatea.

 

Pe Acosta nu eu l-am făcut papagal ci colegul.Eu doar am zis ca a greșit,that's all.

Papagal nu mi s-a părut niciodată,sunt câțiva papagali în gp (Miller :bounce:) dar Acosta nu a fost niciodată unul din ei.

Acum 1 oră, damager a spus:

Alonso campion. Merge f bine baiatul asta.

A distrus competitia (la modul bun) la moto3.Respekt.

Încă din anul de debut (anul trecut) s-a văzut ca e speshial: a luat foarte multe victorii de etapa și era gata gata sa se bata la titlu și atunci,greu dar ar fi putut sa fie și el la bătaie cu papagalul ala de Masia (apropo de papagali,iată unul care a mai ieșit și campion mondial din pacate - cu țiganii și intimidari ale unui pilot foarte elegant cum e Ogura,dar a ieșit din păcate...),deci Alonso s-ar fi bătut și anul trecut pt titlu dacă nu greșea în fp uri cu vreo 4 curse înainte de final sa cada urat...nu îmi mai aduc aminte pe undeva prin Indonesia parca?În fine.

Era clar oricum după cum a mers anul trecut ca în 2024 va matura pe jos cu oricine rămâne la moto3 și iată.

Veijer e singurul care putea misca ceva în fata lui,Holgado ...face si el ca AM la moto2 - așteaptă pana pleaca toți aia smecheri din competiție poat3 poate asa poate împușca și el un titlu.

Nu a avut adversar anul asta Alonso de fapt,sa vedem la anul vorba colegului la moto2.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

8 minutes ago, Method said:

Marquez de anul asta mi se pare mai reținut decât în anii trecuți,deși încă mai are accese mai iese la iveala melteanul din trecut.

De exemplu la cursa campionilor...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, frigider a spus:

Fix 2 min 29 sec erau de când a încheiat tur anulat mm.

 

Timp destul sa mai facă 1.

Pe de o parte mi se pare corect sa le dea instant anulare tur pt ca să poată face încă unul daca mai e timp,mai ales ca toată treaba e pe baza de călcat senzori care bipaie direct la race direction nu pe baza de urmarit imagini video și păreri ale comisarilor.

Pe partea cealaltă însă....dacă au văzut comentatorii cum naiba n a văzut Carchedi ala sa aibă un sms cu el ca au voie sa ii dea mesaje gen "do 1 more lap go now" sau etc

Adică e ceva ce se întâmplă o situație pt care ar fi trebuit sa se pregătească.

 

De ce am impresia ca aici se va decide campionatul?

Meh..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 minute, apriliacluj a spus:

Ce a facut Tirbusonu Crashcosta??

Ca am ratat startul...

 

Acum 33 minute, B.B. a spus:

Karma is a bitch again.

 

Tiganul iar nu l-a salutat pe Pecco in parc ferme.. când a venit la ei s-a făcut ca se încheie la sireturi...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Method a spus:

 

Acuma....dacă atunci când zici piloti italieni te gândești la Rossi,ai dreptate dar când zici piloti italieni în general...partz.

Scoala italiana e mult inferioara scolii spaniole.

 

Despre Bastianini în special,dacă te uiți la aproape orice duel al lui,o sa vezi ca omul e foarte contondent mai ales când atacă.Speram sa îl mai vedem anul asta.

Marquez de anul asta mi se pare mai reținut decât în anii trecuți,deși încă mai are accese mai iese la iveala melteanul din trecut.

 

Pe Acosta nu eu l-am făcut papagal ci colegul.Eu doar am zis ca a greșit,that's all.

Papagal nu mi s-a părut niciodată.....

Nu ai inteles la ce m-am referit. Nu am vorbit despre cat de superioara este scoala spaniola, fata de cea italiana, la nivel de performanta, ci strict despre mind set-ul pilotilor italieni, cand vine vorba de modul in care gestioneaza duelurile 1vs1. Am spus ca IN GENERAL (or mai fi si exceptii), pilotii italieni sunt mai bine pregatiti pshic si tactic, pentru astfel de dueluri. Il scoatem pe Rossi din discutie, el este intr-o liga doar a lui. In rest, ai dreptate, la nivel de performante,  palmares (cel putin in ultimii 10-15 ani) scoala spaniola domina. Bine, cand mai mult de 2/3 din grila este spaniola, probabilitatea ca macar un spaniol sa faca performanta, este mai mare. 

 

MM, chiar si cand este mai retinut, este mai contondent decat Bastianini. 

 

Stiu ca nu tu l-ai facut papagal. Ma refeream la ce s-a postat referitor la el, dupa cazatura de ieri.  

 

In rest, o cursa de intrat in depresie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, B.B. a spus:

 

A vrut sa il depășească pe boul ala de Enea de cateva ori pentru ca stia ca e mult mai rapid iar italianului i s-a umflat brusc orezul in căpățână si nu s-a lasat depășit pe modul, ori la bal ori la spital.

 

De ce este bou? Ca nu s-a lasat depasit de favoritul tau?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 26 minute, MirceaB a spus:

De ce este bou? Ca nu s-a lasat depasit de favoritul tau?

Dupa capul lui, cand se apropie de un adversar, acesta ar trebui sa primeasca mesaj pe bord: rider behind #93, slow down, let him pass.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, B.B. a spus:

Bai omuleți buni.. in Sprint Marc a urcat de pe 9 pe 5 imediat dupa start unde a stat cuminte toata cursa. A cazut Acosta apoi a ajuns pe 3.

La un moment dat cu 4 tururi inainte de final era la 2 SECUNDE in urma lui Enea.. doua secunde pe care le-a recuperat in doua tururi.

In turele alea MM mergea cu 1.44.x iar Pecco și Enea mergeau cu 1.45.x la un moment au mers si cu 1

Deci pe ultimele ture era aproape cu 1s mai rapid pe tur decat ambii Lenovo care faceau patinaj artistic.

A vrut sa il depășească pe boul ala de Enea de cateva ori pentru ca stia ca e mult mai rapid iar italianului i s-a umflat brusc orezul in căpățână si nu s-a lasat depășit pe modul, ori la bal ori la spital.

MM a vazut ca prostul e prost si ca nu se poate înțelege cu el si a renunțat evitând o coliziune sau ceva mai rau.. sa cada amandoi sau toti trei.. ca FB nu era departe nici el.

Bai, vedeti timpii aia din sprint, MM mergea mult mai repede decat cei doi Ducati.

 

IMG_20241006_072909.jpg

IMG_20241006_072933.jpg

IMG_20241006_072958.jpg

Eu sper că trollezi! Ăia 2 din față făceau management când idolul tău era atât de rapid, și orice pilot își apără poziția, nu se dă la o parte. Dovada pt ce zic e că nu s-a distanțat al tău odată ajuns pe 2 ci l-a prins Bestia imediat și l-a executat. Pt că avea rezerve. Că îi ținea spatele lui Bagnaia fără să îl atace e altă treabă, ei știu politica Ducati.

Editat de ENEOS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Method a spus:

Marquez de anul asta mi se pare mai reținut decât în anii trecuți,deși încă mai are accese mai iese la iveala melteanul din trecut.Este mai reținut nu pt ca ar da 2 bani pe ceilalți sunt în continuare de părere ca atunci când miroase victoria și vede roșu ceilalți sunt pt el niște simple jaloane,insa anul asta e mai temperat pt ca a rămas teama de accidentare care sa ii pună punct carierei - vede ca încă e rapid și se poate bate la titlu dar pe partea cealaltă a înțeles the hard way ca se poate foarte ușor accidenta total dacă exagereaza cu agresivitatea.

Excelent punctat! Asta e singurul motiv pt care nu mai e un meltean prost si nu mai joaca popice cu restul pilotilor. Chiar acum e un reportaj cu el pe TNT si analizeaza fix incidentul ala. Clar, s-a temperat pt ca stie ca un nou highside de genul ala inseamna final de cariera.

 

Acum 2 ore, Method a spus:

Despre Bastianini în special,dacă te uiți la aproape orice duel al lui,o sa vezi ca omul e foarte contondent mai ales când atacă.Speram sa îl mai vedem anul asta.

EB23 e bataios, dar cu exceptia fazei cu JM89, e un bataios fair. Daca e atacat si e in pericol sa piarda o pozitie, nu incearca sa-l dea jos pe adversar doar pt a pastra acea pozitie. Sta la bataie, se bate, dar nu face meltenisme.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, MirceaB a spus:

De ce este bou? Ca nu s-a lasat depasit de favoritul tau?

Are față de bou. (Bou pașnic)

Acum 2 ore, ENEOS a spus:

Eu sper că trollezi! Ăia 2 din față făceau management când idolul tău era atât de rapid, și orice pilot își apără poziția, nu se dă la o parte. Dovada pt ce zic e că nu s-a distanțat al tău odată ajuns pe 2 ci l-a prins Bestia imediat și l-a executat. Pt că avea rezerve. Că îi ținea spatele lui Bagnaia fără să îl atace e altă treabă, ei știu politica Ducati.

Iar, daca te uiți la timpi cei doi făceau management pentru ca nu mai aveau pneuri. Au tras tare la început.

Mie mi se pare incredibil cum voi negați realitatea, cu 4 ture înainte de final Maruqez recupereaza 2sec.. voi spuneti ca nu, de fapt mergea la fel ca aia doi. Chiar nu inteleg ce vreti sa demonstrați.

Probabil pe toți 3 daca ii intrebai ieri dupa sprint ar fi spus la fel, pe final MM a avut ritm mai bun.

Da, normal ca Bestianini si-a aparat pozitia dar mie mi s-a parut ca a fost un pic disperat.

Adica tu mergi la plimbare..vine ala te depășește brusc îți aduci aminte ca e o cursă? Sunt sigur ca are si placa de aia de-l anunță, vezi ca vine Marquez, a topit 2s in doua tururi... si putea creste ritmul INAINTE de a apuca MM sa-l depășească, nu? Asa face orice pilot care e slow si face tire management.. dar nu, boul ala a asteptat sa-l depășească MM ca apoi sa se umfle el.. oo stai ca si eu pot!!

Asta am remarcat eu. Atât!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...