Eddie1 Postat Duminică la 13:54 Share Postat Duminică la 13:54 Salut!! Am decis sa dau de motor am 20 de ani si dau de A2,pentru ca ma duc la work and travel vara asta si cu ce mai am eu strans o sa am posibilitatea sa investesc multi bani intr-o motocicleta si aici vine intrebarea,vreau sa dau de A2 sa astept 2 ani si apoi sa dau de A pentru a imi cumpara un S1000rr dar imi este frica deoarece nu am sa conduc foarte mult in astia 2 ani pana dau de A(deoarece nu imi cumpar motorul acum si abia atunci cand am luat A-ul) ca nu am sa ma pot obisnui pe el din prima.Ar trebui sa imi iau un motor de A2 sa il folosesc 2 ani si apoi sa il vand dar sa nu am sansa sa imi iau motorul visurilor mele sau sa astept 2 ani pe banca dau de A fac mai multe ore de condus si incerc sa ma obisnuiesc direct de pe motorul mai mare? Multumesc pentru orice sfat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jebelu Postat Duminică la 14:07 Share Postat Duminică la 14:07 Dpmdv, practica e corecta daca incepi de la mai mic la mai mare, nu direct pe cea mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Duminică la 14:19 Share Postat Duminică la 14:19 Troll sigur, n-ai cum să zici că îți dorești direct s1000rr... Și să treci de la 48 la aproape 200 cai in doi ani de experiență pură mie mi se pare de apreciat! Deci sigur e troll, ne cam plictisim cu mopede și scutere... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tourist1 Postat Duminică la 14:44 Share Postat Duminică la 14:44 Acum 24 minute, Lucian_M a spus: Troll sigur, n-ai cum să zici că îți dorești direct s1000rr... Și să treci de la 48 la aproape 200 cai in doi ani de experiență pură mie mi se pare de apreciat! Deci sigur e troll, ne cam plictisim cu mopede și scutere... Tu te referi la cineva care obtine permis, iar apoi isi cumpara motocicleta. El da de motor, ceea ce este o cu totul alta poveste. Nu este troll, ci un ales al sortii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Duminică la 14:46 Share Postat Duminică la 14:46 (editat) Acum 29 minute, Lucian_M a spus: Troll sigur, n-ai cum să zici că îți dorești direct s1000rr... Și să treci de la 48 la aproape 200 cai in doi ani de experiență pură mie mi se pare de apreciat! Deci sigur e troll, ne cam plictisim cu mopede și scutere... Nu-i troll, e "iedii întâi-ul, zis si Gaura Neagra". E bine ca are ambitii, vise, dar mai ales bani (eu stiam ca la aia cu Work & Travel faci foamea, nu ca-ti poti strange buget pentru un S1000RR). Tinand cont de coerenta in gandire si in exprimare, cred ca orice sfat este pura pierdere de vreme @Eddie1 - pentru sfaturi, cauta mai bine un cal, caci se stie ce i-a spus calul lui Fat-Frumos: "de o vei lua, te vei căi; de nu o vei lua, iarăși te vei căi". Iti dau o bere daca stii de unde e citatul (fara sa cauti pe Goagal, ca pe TikTok sigur nu exista) Asfalt uscat! Editat Duminică la 14:49 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eddie1 Postat Duminică la 15:19 Autor Share Postat Duminică la 15:19 Iubesc aroganta de care dai dovada pierrotlefou,m-am uitat prin raspunsurile tale si se vede ca ceva nu e bine in viata ta de raspunzi tuturora cu atat tupeu si atata aroganta,tot ce am facut e sa pun o simpla intrebare dar unchii de pe site-ul asta nu lasa asa fapta nepedepsita.In loc sa faci glume de varsta aia de 50 de ani sau cati mai ai tu de zici cu "Goagal" si ca orice sfat e "pura pierdere de vreme" poti pur si simplu sa nu raspunzi,am pus o intrebare cat se poate de directa ,dar la ce sa ma astept de la comunitatea de romani in care 70% din orice raspuns are un sarcasm in el de parca trebuia sa stiu deja ce voiam sa intreb :).Si ca imi dai o bere daca iti zic de unde e un citat din ileana sanziana te face si mai penibil. Succes! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mony Postat Duminică la 15:28 Share Postat Duminică la 15:28 (editat) Motorul la care visezi sa il cumperi este o masinarie dura. Nu iarta greseli. Multi motociclisti, care au ani de mers ca experienta, se uita cu respect si teama la S1000RR (stiind despre ce e vorba). Pe asa motor nu ai voie sa gresesti, sa fii neatent, sa nu intuiesti traficul.. Incepe cu un motor prietenos, care iarta mai usor greselile. Cand ai experienta suficienta te vei decide daca faci trecerea pe S1000RR. La 20 de ani nu te avanta sa te lupti cu ce nu poti stapani. Aici ma refer si la tine si raspunsul tau de mai sus nu doar la motocicleta. Editat Duminică la 15:31 de mony Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Duminică la 15:28 Share Postat Duminică la 15:28 dai de A2 si iei direct S1000RR, daca vrea politia sa te opreasca, ii dai cu praf de mers, n-au cu ce sa te ajunga din urma Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Duminică la 15:29 Share Postat Duminică la 15:29 (editat) Păi in cazul ăsta nu mai trebuie deloc permis, tot dosar penal se face, în caz că îl prinde cineva. Editat Duminică la 15:29 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eddie1 Postat Duminică la 15:32 Autor Share Postat Duminică la 15:32 @monyMultumesc de sfat.S1000rr e motorul de vis si al tatalui meu,asta ma inclinat mai mult sa optez spre el,dar sunt constient de riscul de a conduce asa motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Duminică la 15:42 Share Postat Duminică la 15:42 Nu cred, nu știi ce presupune să ai atâta putere sub fund. Mai ales la vârsta pe care pretinzi că o ai. Poate îți dă cineva un motor de 100 cp, să te lămurești cât de cât cum stă treaba, deocamdată nu realizezi ce îți dorești. Da, știu povesti cu "am inceput cu R1 și încă trăiesc". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Duminică la 16:02 Share Postat Duminică la 16:02 @Eddie1 ar trebui mai intai sa ne spui ce asteptari ai tu de la motocicleta? Ce doresti sa face cu ea? Doar sa mergi la munca si prin oras si prin ceva plimbari, asa cum ai povestit? Sa poate sa mergi la intruniri si sa ai ceva deosebit? Sau poate vrei sa ai un motor pentru senzatii tari? Spui ca si tatalui tau ii place motorul. El are carnet? Are ceva experienta ca sa inteleaga ce inseamna 200 CP? Foarte probabil , asa cum ne-ai spus, sa fi constient de riscurile cu un asemenea motor, si sa te descurci bine cu el. Nimeni nu te cunoaste mai bine decat tu insuti. Desi daca inca nu ai mers cu asa ceva, cred ca doar ai impresia care sunt riscurile de a conduce asa ceva. Daca tot esti dispus (sau tataul tau este dispus) sa dai atatia bani pe un S1000RR, nu vad care ar fi problema sa iti iei un moto SH de A2, pe care apoi il poti vinde cand treci la A. Oricum ca sa mergi la ''work'' cum zici tu, nu te avantajeaza asa ceva. Doar daca nu vrei sa mai demonstrezi si altceva.... Tine minte ca atunci cand esti pe moto (valabil si cand conduci masina) nu ai nimica de demonstrat nimanui. Vor veni cu siguranta provocarile carora va trebui sa le rezisti. Si la cei 20 de ani ai tai nu este usor. Sincer cred ca daca vrei sa intelegi ce inseamna un motor asa de capabil, ai putea incerca sa te sui pe un A1 si sa mergi cateva zile si apoi sa te urci pe un A2 ca sa intelegi cat de cat ce inseamna sa treci brusc pe ceva de 4 ori mai puternic. Ca idee pe multi dintre noi ne-a ajutat succesiunea mijloacelor de deplasare pe 2 roti: trotineta (fara motor), bicicleta, moto de 11 CP (unii dintre noi cu Mobra de 4CP), apoi am ajuns pe la 50-60 CP, dupa care am trecut la peste 100CP. Asta nu inseamna ca tu nu poti trece direct la ceva foarte capabil. Cred ca discutia trebuie sa o porti mai detaliu cu tatal tau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tomy_k Postat Duminică la 16:11 Share Postat Duminică la 16:11 (editat) Acum ca anunta Trump ca face pace,ar merge un pic de prudenta. Daca ceva nu iese bine in politica si apare un mare risc de razboi, cumpara un s1000rr si petreceti timpul pe motor si sub femei, pana la epuizare. . Editat Duminică la 16:14 de Tomy_k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Duminică la 16:30 Share Postat Duminică la 16:30 (editat) Zic sa mai bagati un acatist sau doua, ca ne umplem de nepoti plini de uorc si travel ..... PS. pentru vii! Editat Duminică la 16:32 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Duminică la 16:48 Share Postat Duminică la 16:48 1 oră în urmă, Eddie1 a spus: Iubesc aroganta de care dai dovada pierrotlefou,m-am uitat prin raspunsurile tale si se vede ca ceva nu e bine in viata ta de raspunzi tuturora cu atat tupeu si atata aroganta,tot ce am facut e sa pun o simpla intrebare dar unchii de pe site-ul asta nu lasa asa fapta nepedepsita.In loc sa faci glume de varsta aia de 50 de ani sau cati mai ai tu de zici cu "Goagal" si ca orice sfat e "pura pierdere de vreme" poti pur si simplu sa nu raspunzi,am pus o intrebare cat se poate de directa ,dar la ce sa ma astept de la comunitatea de romani in care 70% din orice raspuns are un sarcasm in el de parca trebuia sa stiu deja ce voiam sa intreb :).Si ca imi dai o bere daca iti zic de unde e un citat din ileana sanziana te face si mai penibil. Succes! Iedii, i-o zic sa pui gheata, sa pui mana pe carte si sa inveti sa te exprimi in limba romana. Banuiesc ca nu intelegi ca postarea cu care ai debutat este absolut incoerenta. Sugestia cu calul a fost sincera, dar generatia TikTok nu se prinde. Avand in vedere aroganta ta, se confirma necesitatea sa-ti cauti un cal. Cred ca si taica-tau ar putea sa-ti dea niste sfaturi. Hai, asfalt uscat. P.S. Berea o meriti, recunosc ca nu ma asteptam de la unul din generatia ta. Insa eu zic sa mai stai cu fundul pe calorifer, ti se vor usca "pemparshii" mai repede. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKW Postat Duminică la 16:49 Share Postat Duminică la 16:49 @Eddie1 ti-ai ales una din cele mai nepotrivite motociclete pentru mersul zilnic, mai ales pentru un incepator. Cauta un naked de cilindree medie pentru inceput, sa-ti faci mana pe el si sa nu te doara sufletul si portofelul cand il tavalesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Duminică la 17:17 Share Postat Duminică la 17:17 (editat) @DKW Neichidul mediu este moto "perfecta" pentru unul care aspira la 1000 sport ...... poti face misto de el la un mod mai usor? Editat Duminică la 17:18 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Duminică la 17:53 Share Postat Duminică la 17:53 Acum 2 ore, Eddie1 a spus: Iubesc aroganta de care dai dovada pierrotlefou,m-am uitat prin raspunsurile tale si se vede ca ceva nu e bine in viata ta de raspunzi tuturora cu atat tupeu si atata aroganta,tot ce am facut e sa pun o simpla intrebare dar unchii de pe site-ul asta nu lasa asa fapta nepedepsita.In loc sa faci glume de varsta aia de 50 de ani sau cati mai ai tu de zici cu "Goagal" si ca orice sfat e "pura pierdere de vreme" poti pur si simplu sa nu raspunzi,am pus o intrebare cat se poate de directa ,dar la ce sa ma astept de la comunitatea de romani in care 70% din orice raspuns are un sarcasm in el de parca trebuia sa stiu deja ce voiam sa intreb :).Si ca imi dai o bere daca iti zic de unde e un citat din ileana sanziana te face si mai penibil. Succes! Cocosel deosebit de simpatic, colegul a fost dulce si prietenos fata de ce se putea spunela "delicata problema" pe care ai ridicat-o. Deci nu te mai plange ca o chizda, ca doar ai de gand sa fii un vajnic raider de miar reising de prima data si-ntaiasi oara cand o sa te uiti la propriul permis categoria A. Ori raiderii de bolizi de sute de cai nu se plang de unchesii sarcastici, ei se tin tare pe pozitii, dincolo de berea aia pe care te lauzi ca o bei, dar care fac pariu pe ce vrei ca te baga sub masa de la jumatea halbei. Deci ai doua variante: ori esti raider reising adevarat, ori esti chizda bleaga. Acum 2 ore, Eddie1 a spus: @monyMultumesc de sfat.S1000rr e motorul de vis si al tatalui meu,asta ma inclinat mai mult sa optez spre el,dar sunt constient de riscul de a conduce asa motocicleta. Esti constient pe dreaqu, tu nu stii nici ce-inaia mobra de 50 de cai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKW Postat Duminică la 18:02 Share Postat Duminică la 18:02 38 minutes ago, Contabil said: @DKW Neichidul mediu este moto "perfecta" pentru unul care aspira la 1000 sport ...... poti face misto de el la un mod mai usor? Earta-ma, baetz'! N-am vrut sa-l trimit chiar la un 250-300 cc, ca ar fi sub demntatea de aspirant... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Duminică la 18:29 Share Postat Duminică la 18:29 Acum 24 minute, DKW a spus: Earta-ma, baetz'! Hai ca mai vii de acasa, 300 ninja este cot la cot cu un 600 hornet ..... dar tu spune-i ce sti tu ca-i mai bine. PS. Pt. A2! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Duminică la 18:36 Share Postat Duminică la 18:36 Dacă îl sui pe Duke 390, zice că e rachetă, nu-i vine a crede ce poate motoreta, dar el visează 200 de cai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKW Postat Duminică la 18:45 Share Postat Duminică la 18:45 (editat) 15 minutes ago, Contabil said: Hai ca mai vii de acasa, 300 ninja este cot la cot cu un 600 hornet ..... dar tu spune-i ce sti tu ca-i mai bine. PS. Pt. A2! Acum lasand misto-urile, cel mai sanatos (si igienic) ar fi sa inceapa cu o motocicleta potrivita categoriei, A2, nu cea mai breaza si cea mai secsuasa, ci cat sa invete sa stapaneasca trotineta in cauza. O ''trompeta'' de 20 si ceva de gloabe cred ca este arhi-suficienta pentru inceput. Pe partea cealalta, zic sa pluseze la un M1000 RR... Editat Duminică la 18:45 de DKW Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Duminică la 18:51 Share Postat Duminică la 18:51 Acum 4 minute, DKW a spus: Acum lasand misto-urile, cel mai sanatos (si igienic) ar fi sa inceapa cu o motocicleta potrivita categoriei, A2, nu cea mai breaza si cea mai secsuasa, ci cat sa invete sa stapaneasca trotineta in cauza. O ''trompeta'' de 20 si ceva de gloabe cred ca este arhi-suficienta pentru inceput. Pe partea cealalta, zic sa pluseze la un M1000 RR... N-avem ce face, acestea-s "materialele", si cine-ntreaba si cine raspunde ..... O seara buna! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Duminică la 20:18 Share Postat Duminică la 20:18 (editat) Acum 6 ore, Eddie1 a spus: ....apoi sa dau de A pentru a imi cumpara un S1000rr dar imi este frica ...... Multumesc pentru orice sfat! Am avut moto SS de 1000 cmc,acum 20 ani,eram tanar si tampit,dar aveam un minim de experienta. Atunci nu existau atatea camere,radare performante,masini de politie performante,politisti care abia asteapta sa te alerge ...etc Atunci era la moda sa mergi cu numarul indoit. Atunci nu erau atatea masini in trafic,Glovo-isi,trotinetisti.... Atunci pe autostrada puteai incerca sa vezi daca moto prindea cei 300 km/h de pe bord. Acum nu ai ce face cu un SS de 1000 decat poate sa te lauzi pe unde opresti,sa cotizezi la Politie,sa stai fara permis mai mult decat cu el...etc Sa te alergi cu Politia pe urmele tale,nu ai experienta necesara,ei sunt multi,au tehnica ...te prind ei sau te prinde aia cu coasa sau schimbi moto cu scaunul cu rotile. Sfatul meu:ia permisul de A2,mergi cu moto de A2,vezi cu ce se mananca si dupa aia vezi ce iti iei. Poate vei fi mers tu cu masini cat de cat puternice,dar la "miar"raportul de 1 CP/kg ,cam cat au alea ,este mult diferit de orice masina tunata+ca moto are numai 2 roti,drumurile noastre sunt vai mama lor. Daca vei vrea sa calatoresti cu moto,nu ai ce face cu un SS. Daca vei merge prin oras nu ai ce face cu un SS. Decizia iti apartine. Editat Duminică la 20:19 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat ieri la 09:33 Share Postat ieri la 09:33 Acum 13 ore, ALEX-Guzzista a spus: Atunci pe autostrada puteai incerca sa vezi daca moto prindea cei 300 km/h de pe bord. Este valabil si acum, nu te tine nimeni sa nu incerci. Nu suntem toti egali, unii isi permit (din toate punctele de vedere) aceste "arogante". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate