Speedy.K Postat Mai 15, 2019 Share Postat Mai 15, 2019 (editat) Observat (intamplator) pe pod Basarab. Vitezometrul de bord nu-i merge de vreo 10 ani... Editat Mai 15, 2019 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Mai 15, 2019 Share Postat Mai 15, 2019 Acum 5 ore, Paca a spus: Daca nu prinzi repede un 70-80 ..te cam incaleca magaru prin oras Trist, dar adevarat. Daca nu adaptezi viteza cu cea a traficului, o sa te trezesti depasit prin toate directiile, de multe ori in stil "jmekeresc" (a se citi "periculos"). Am tot incercat sa respect viteza in oras, cu riscul de a incetini traficul - necesita focus maxim, mai ales in oglinzi, extrem de stresant. Nu mai vorbesc de cate claxoane si injuraturi mi-am luat, de la jmekerii care se grabesc, si chiar brake check-uri dupa ce am fost depasit. 2/10 wouldn't do it again. Prefer sa fiu "ilegal" in ton cu "publicul".. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
®azvan Postat Mai 15, 2019 Share Postat Mai 15, 2019 (editat) . Editat Mai 15, 2019 de ®azvan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 15, 2019 Share Postat Mai 15, 2019 Acum 11 ore, Paca a spus: Ca ai atins odata 140 cu orice mobra , nu inseamna ca mergi cu 140 prin oras. In schimb 80-100 este destul de uzual . Daca nu prinzi repede un 70-80 ..te cam incaleca magaru prin oras Nu-i bai, numai sa fie magaritza... Da’ unii nu vor sa inteleaga ca mersul incet prin Bucale e mai periculos decat mersu peste limita legala. Acum 6 ore, Just_John a spus: Trist, dar adevarat. Daca nu adaptezi viteza cu cea a traficului, o sa te trezesti depasit prin toate directiile, de multe ori in stil "jmekeresc" (a se citi "periculos"). Am tot incercat sa respect viteza in oras, cu riscul de a incetini traficul - necesita focus maxim, mai ales in oglinzi, extrem de stresant. Nu mai vorbesc de cate claxoane si injuraturi mi-am luat, de la jmekerii care se grabesc, si chiar brake check-uri dupa ce am fost depasit. 2/10 wouldn't do it again. Prefer sa fiu "ilegal" in ton cu "publicul".. Destul de corect, dar as modifica un pic. Daca nu mergi putin mai repede decat traficul te trezesti cu magaru peste tine, ca sa pastram animalul... Acum 5 ore, einstein1984 a spus: accidentu din topic era intr-o curba in sat.... dar am uitat ca sunt vecin de forum cu niste alde rossi care franeaza si evita in 3 metri desi ei merg cu 20 de metri pe secunda. Noroc ca s-a inventat lecitina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgil Postat Mai 16, 2019 Share Postat Mai 16, 2019 La 13.05.2019 la 9:00, XaeL a spus: ....cand mergi pe contrasens in curba desi nu vezi ce este dupa colt. In ambele curbe, chia Este doar o iluzie ,suportul este montat pe hand-guard-ul de pe stanga.spre dreapta am parbrizul ,de asta este obturata imaginea in dreapta. Poate gresesc ,dar prefer sa-mi deschid unghiul inainte de curba ,apoi sa ma duc spre interiorul acesteia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 16, 2019 Share Postat Mai 16, 2019 Acum 38 minute, virgil a spus: Este doar o iluzie ,suportul este montat pe hand-guard-ul de pe stanga.spre dreapta am parbrizul ,de asta este obturata imaginea in dreapta. Poate gresesc ,dar prefer sa-mi deschid unghiul inainte de curba ,apoi sa ma duc spre interiorul acesteia. Io cred ca te-ai uitat prea mult la GP... Daca iese unu jumate pe contrasens cant tu intri in curba la axul drumului sa vezi ce-ti inchide brusc unghiul. Reisareli d-astea “da Cheia” se fac in curbe fara case, fara vegetatie, cu vizibilitate pana la juma’ de km, unde nu poa’ sa vina din sens opus alt reisar, da’ pe patru roti si sa va pupati surprinzator la axul drumului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgil Postat Mai 16, 2019 Share Postat Mai 16, 2019 Asfalt uscat. Acum 2 ore, virgil a spus: Asfalt uscat.Promit ca nu mai fac.Am avut o revelatie,citindu-ti sfaturile parintesti.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Mai 17, 2019 Share Postat Mai 17, 2019 Acum 13 ore, Speedy.K a spus: Io cred ca te-ai uitat prea mult la GP... Daca iese unu jumate pe contrasens cant tu intri in curba la axul drumului sa vezi ce-ti inchide brusc unghiul. Reisareli d-astea “da Cheia” se fac in curbe fara case, fara vegetatie, cu vizibilitate pana la juma’ de km, unde nu poa’ sa vina din sens opus alt reisar, da’ pe patru roti si sa va pupati surprinzator la axul drumului. tu nu erai ala care zicea ca esti fraier daca nu ai 140 in oras? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 17, 2019 Share Postat Mai 17, 2019 Acum 37 minute, prafrau a spus: tu nu erai ala care zicea ca esti fraier daca nu ai 140 in oras? Exact! Doar ca aici nu era vorba de viteza ci de trasa. Vezi diferenta?! Si ca sa intelegi: mereu e vorba despre adaptarea vitezei, trasei, stilului de mers la situatia din teren. Nu exista retete universale. De aici diferentele intre mobristi, ca si intre soferi, dealtfel. Fiecare apreciaza o situatie in felul lui. O subapreciaza, merge prea incet, o supraapreciaza, merge prea riscant. De-aia clasicul mers in grup este solicitant si poate deveni periculos pe curbe, pe drumuri aglomerate, in oras. De-aia incepatorii trebuie sa evite mersul in grup. Pe scurt fiecare pasare pe limba ei piere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Mai 17, 2019 Share Postat Mai 17, 2019 mananci rahat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 17, 2019 Share Postat Mai 17, 2019 (editat) Posibil, da’ nu mananc carute, masini, asfalt, pana acum cel putin... Deci se poate spune ca am condus preventiv, ca am prevenit accidente pana acum, nu?! Editat Mai 17, 2019 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
®azvan Postat Mai 23, 2019 Share Postat Mai 23, 2019 Cum sa dai bre cu audi in halu ala? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgil Postat Mai 23, 2019 Share Postat Mai 23, 2019 Un scelerat ca asta te scoate de pe sosea fara sa clipeasca. De asta trebuie evitat orice conflict ,ca nu se stie cu ce nebun te certi si cum reactioneaza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat Martie 18, 2021 Share Postat Martie 18, 2021 Chiar atat de greu este sa respectam macar lucrurile elementare? Un bou de-al casei, sincer, nu as empatiza daca ramane fara permis sau daca il agata vreo masina. FullSizeRender.mov Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vicarious Postat Iunie 3, 2022 Share Postat Iunie 3, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrjo Postat Iunie 3, 2022 Share Postat Iunie 3, 2022 Niste contacte horror pe acolo, dar foarte buna lectia, multam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Iunie 4, 2022 Share Postat Iunie 4, 2022 Acum 18 ore, Vicarious a spus: Interesant și educativ videoclipul, greu de văzut dar am reușit sa ii dau play de vreo 3 ori. Vad ca o sa mai iasă un video la sfârșit de Iunie, dacă îl găsești, pune-l și aici te rog. Merci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vicarious Postat Iunie 4, 2022 Share Postat Iunie 4, 2022 (editat) Este un playlist cu 7 clipuri acolo (in crestere). Le recomand pe toate. O sa postez si video-ul complet cand apare daca nu uit. Editat Iunie 4, 2022 de Vicarious Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 5, 2022 Share Postat Iunie 5, 2022 Da, niste sfaturi care sunt bune pentru orice om care circula cu un autovehicul. Poate mai intersant era sa spuna ce poate face un motociclist in plus fata de un sofer de masina pentru a se proteja. Omul povesteste ca soferii care au dat peste motociclisti ''nu i-au vazut'' intrucat creierul cauta un pericol - camion/masina. Nu contest acest aspect, dar este aceeasi situatie si la masina vs masina. Exista studii facute despre modul in care un om vede o motocicleta si cum percepe distanta pana la ea precum si timpul in care sa va intersecta cu aceasta. Rezultatele au fost edificatoare: erori de apreciere mari. Adica intersectarea cu mobra se petrecea de doua ori mai repede decat anticipau. Cauza principala este ca motocicleta avand o silueta supla, subtire, este perceputa de catre creier ca fiind mult mai departe si mergand mai incet decat in realitate. Un sfat pertinent este sa montezi niste proiectoare suplimentare pe mobra, cat mai deparate de far - adica cat mai departat fata de axul motocicletei si cat mai jos fata de far - , conferind in acest fel impersia unui obiect mai mare. Daca ne uitam la filmuletele de mai sus, acolo unde putem vedea accidentul in ansamblu, obsevam ca motociclistii sunt imbracati in haine inchise la culoare si au castile de protectie la fel inchise la culoare. Din punctul meu de vedere este util sa purtam jachete de culoare verde fosforescent sau cu elemente din aceasta culoare, casca de protectie alba, verde fosoforescent sau macar cu culori deschise si care sar in ochi. Va exista cu siguranta si un element psihologic cu jacheta verde ''Hopa, Militia!'' care va ajuta. Stiu ca multi vor jacheta neagra din piele, si recunsosc ca este mult mai frumoasa, iar ca sa porti o vesta verde peste frumoasa jacheta neagra . Modul de comportament in trafic al unui sofer si al unui motociclst difera fundamental. Si din pacate nu se pune accentul pe acest aspect in filmulete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bart Bz Postat Iunie 7, 2022 Share Postat Iunie 7, 2022 https://www.facebook.com/205118627265/posts/10159135628077266/?sfnsn=mo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bart Bz Postat August 20, 2022 Share Postat August 20, 2022 https://www.google.com/amp/s/www.hotnews.ro/stiri-esential-25743956-motociclist-drogat-accidentat-politist-care-incerca-opreasca-trafic.htm/amp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vicarious Postat Noiembrie 25, 2022 Share Postat Noiembrie 25, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Decembrie 7, 2022 Share Postat Decembrie 7, 2022 Accident pasajul unirii...un tip pe 2 roti a fost norocos.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Decembrie 8, 2022 Share Postat Decembrie 8, 2022 Curbele sunt de vină, nu au indreptat pasajul nenorocitii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vicarious Postat Decembrie 10, 2022 Share Postat Decembrie 10, 2022 Inca un playlist cu vreo 10 video-uri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate