Sari la conținut

Lucian_M

Super Membru
  • Număr conținut

    6.816
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de Lucian_M

  1. De la protecția oferită de FJR la cea oferită de motoare mai "slim" va fi ceva diferență.
  2. Aș lua să pun la mobrele care vin pentru intervenții. Deocamdată mai am două bidoane de Motul și două de Valvoline, aștept să se termine și iau Yacco.
  3. Nu comparăm Metzeler Tourance clasic cu Pirelli Scorpion Trail 2, că nu are rost.
  4. Btw, Tourance e monocomponent, concepție foarte veche, nu are cine știe ce performanțe, indiferent de suprafața traversată. Am avut două seturi, nu vorbesc din auzite. Cât ai dat e anvelopă și cât a fost montajul?
  5. Eu tot nu înțeleg cum va țin pe voi peste 20.000 km anvelopele spate, când eu cu 67 cai n-am reușit peste 17000 niciodată. Ce-i drept, nu le-am făcut opincă. Merg in special cu pasager, iar minim 7000 km pe an am și bagaj (mult). La astălaltă am 103 Nm la 4000 rpm, sunt sigur că nu ajung cu gazul la maxim în depășiri, nu are rost să omor motorul într-o singură treaptă. Cât despre abs, multe n-au SUB 2007, altele abia după 2005 au primit injecție. Ca fapt divers, am câteva seturi de anvelope schimbate, mi-am făcut o idee despre cum se comportă și cât țin, în funcție de putere, greutate, stil de condus, tipuri de asfalt.
  6. Da' poate nu-i dă gaz tare, că merge prudent. Cât despre Metzeler Tourance, aderența lor e mult sub Next sau Next 2, care e sub Pirelli Scorpion Trail 2.
  7. La fosta motoretă am pus în ultimii ani 10w50, scrie și în manual că se poate utiliza. Actuala are 10w40, urmează Valvoline 10w50. Prefer 10w50 deoarece își menține mai bine vâscozitatea la temperaturi mari. Filtrul se schimbă la vreo 12-20.000 km, depinde și de condițiile de trafic. Suflat e frecție, nu-l faci ca nou, mai ales dacă e jegos.
  8. Înviem topicul un pic? Mă bate gândul să fac upgrade de la mizeria chinezească la ceva mai bunișor, anume un Beltronics Vector 995. Plănuiesc să-l montez e o clonă de quadlock pe moto și pe ventuză în mașină. 995 costă 400 lei, știu că e vechi, știe K și Laser, POP și încă ceva. Știu faza cu pistolul, sunt conștient că nu oferă siguranță, încerc să nu sar calul, pe moto voi avea și Waze, în mașină Waze și stație (ambele inutile dacă nu anunță nimeni). În concluzie, pot arunca Bytrex la gunoi (mă rog, să scap de el) și să iau 995?
  9. Și eu am pus în V-strom 650 (și la alte motociclete), n-am observat efecte negative. La sub 50 lei pe litru era un ulei decent, ok. La miar aș pune Valvoline 10w50, găsit la ofertă cu 185 lei bidon de 4 litri. Se schimbă tot la 6000 km, nu aș pune Belray EXS dacă tot îl schimb des, iar turațiile vor fi mai reduse decât la 650.
  10. E similar cu ce am luat din Kaufland, conform pozelor.
  11. Nu-i gata, măi! E provizoriu.
  12. O rezolv eu, timp să fie.
  13. A venit (greeeeeeeeeeu, prin DHL Express, chipurile, dar cred că l-au trimis cu măgarul de pe plantație) scutul, care bineînțeles nu se potrivește cu crashbarul Heed (știam asta). Kitul de coborâre scărițe e mișto, trebuie ceva muncă până se reglează și pedalele, însă merită efortul. După ce le-am montat, am observat că mobra se înclină un pic mai tare ca înainte, datorită faptului că suportul cricului iese un pic în exterior. Rezolv eu cumva.
  14. Cu o rată nu simte plusul de bani. Dar are lucru nou, nu investește nimic pentru a-l pune la punct. Raaaaar găsești moto în stare perfectă la sh. Tot are nevoie de ceva. Altfel, un naked japonez, cum ar fi, de exemplu, Gladius cu ABS. Dar să îl găsească în stare bună.
  15. M-am gândit așa: placă de aluminiu prinsă de geantă, cu agățători din metal pentru cadrele pe care urmează să le fac. Pe dinăuntrul genții aș pune niște linii de aluminiu, cu nituri, ca să nu forțez materialul textil. Teoretic mă apuc săptămâna asta, revin cu poze. Placă de aluminiu am, dar nu-i foarte dreaptă.
  16. Păi am plusat, că îmi doream inițial un miar din 2003-2007. Văzând câte probleme au, m-am hotărât să mai pun încă vreo 3000 euro la cei 4-5000 cât era prima variantă, cu ceva dotări, așa că am luat a doua versiune. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Cât despre 2023, trebuia să mai pun vreo 8000 euro, nu doar vreo 3000. Să păstrăm proporțiile.
  17. Are 5 ani garanție. Greu găsește ceva ok la banii ăia, doar să se urce e ea și să se plimbe. Totuși drăcia aia de 450 se va vinde în draci, e o opțiune de luat in calcul la orice oră, are foarte multe avantaje.
  18. Nu vrei să plusezi un pic și să iei ceva cu 5 ani garanție? https://dealer.moto24.ro/motociclete-cfmoto-eligibil-rabla/cfmoto-450mt-2024/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Google Feed&utm_medium=cpc&utm_term=49441&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI48jFuLTBhQMV0KmDBx1x0wH_EAQYAiABEgJtafD_BwE Faci o rată și nici nu o simți. https://dealer.moto24.ro/motociclete-cfmoto-eligibil-rabla/cfmoto-700mt-abs-2024/ Motocicleta noua, ABS, garanție, nu pui pe ea cauciucuri, revizie, frâne etc. O iei și te plimbi.
  19. Înălțime și greutate?
  20. Ne scuzați că vă lăudați de parcă ar trebui să vă justificați. Pe de altă parte, bine că se învârte roata, asta e cel mai important.
  21. Și eu recomand Alpii elvețieni, austrieci și italieni, inclusiv zonele mai puțin explorate din Albania și Macedonia. Dar ce facem, ne lăudăm cu traseele și excursiile făcute, să vedem care a mers mai mult și mai departe? Simțim nevoia să fim proslăviți și periați?
  22. Eu aș pune-o pe cricul central, treapta a șasea, accelerație blană. De 2-3 ori pe zi i-aș face plinul și în câteva săptămâni se fac la km de nu visează nimeni. În acest fel nu uzez nici cauciucurile. Dar deh, fiecare are targetul lui, fetișurile lui.
×
×
  • Creează nouă...