Sari la conținut

Lucian_M

Super Membru
  • Număr conținut

    6.833
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de Lucian_M

  1. @Motologistic, ai uitat de el.
  2. Cum spuneam, mi-am făcut de câteva săptămâni programare pentru joi. RCA mi-am făcut cu valabilitate de miercuri. Zilele trecute aflu că joi își iau liber cei de la înmatriculari, nu știu ce acțiune la Iași, dar că pot veni miercuri sau vineri cu programarea listată. Azi am fost să-mi fac dosarul, ca să nu pierd vremea mâine sau vineri. Am fost destul de clar?
  3. Da, că de obicei făceam RCA la biroul pentru acte auto, ultima dată preț mare la remorcă. La moto ar fi fost o diferență și mai mare, prefer să-mi iau țigări de banii economisiți. Am fost azi să fac dosarul, RCA e ok, o puteam inmatricula, însă RCA intră în vigoare de mâine. Nu-i panică.
  4. Ce e așa greu de înțeles? Am înmatriculat 3 mașini, o remorcă și două mobre, de fiecare dată am făcut RCA la biroul unde îmi puneau actele in ordine (acte auto). Acum m-am hotărât să economisesc ceva timp și mi-am făcut RCA în vederea înmatriculării din aplicație. Taxă talon tot din aplicație.
  5. Completat corect, desigur, fac RCA online de mulți ani.
  6. E prima dată când nu-mi fac RCA la biroul de acte.
  7. Am făcut RCA pentru un an, vedem ce va fi la înmatriculare.
  8. Roger! Îmi fac mai târziu, cică trebuie să le trimit contractul cu fiscal. Mulțumesc!
  9. Băieți, trebuie să fac RCA pentru miar in vederea înmatriculării (are număr de București). Ce opțiune trebuie bifată în aplicație? Numărul doresc să-l păstrez de la cea veche. Discrepanță mare între cele două firme...
  10. Vorbiți prostii, se face petrecere cu proțap și manele.
  11. E abia la a șaptea ședință, nu și-a intrat în rol.
  12. Păi i-a zis frumos, iar fata a dat gaz. Bine că erau cauciucuri și nu oameni sau moto parcate.
  13. Câțiva ani n-am știut ce-i ăla "uili" cu motorul. Acum știu, dar nu vreau.
  14. Am pus câteva chestii pe Facebook și mi-au sărit în cap toți apărătorii planetei. Nici motocicliștii nu-s așa de uniți cum sunt pedalistii ăștia, zici că sunt niște zei, au doar drepturi, îi doare in fund de restul participanților la trafic. În special pentru ei am dotat mobra cu niște claxoane extrem de deranjante, iar bonus, toba dă niște rateuri destul de mishteaux când închid gazul la ture mici. Ăștia nu plătesc RCA, dar dacă ai baftă nemărginită și îți zgârie mașina, să vezi cum îți rezolvi paguba, trebuie să-l dai în judecată. Eu nu-i suport, că merg aiurea, încurcă traficul,apoi fac figuri că au drepturi. Am mers ani buni pe bicicletă, dar tâmpenii cum fac ăștia n-am comis.
  15. Cine le face, ăla le plătește. Eu așa am procedat.
  16. De la protecția oferită de FJR la cea oferită de motoare mai "slim" va fi ceva diferență.
  17. Aș lua să pun la mobrele care vin pentru intervenții. Deocamdată mai am două bidoane de Motul și două de Valvoline, aștept să se termine și iau Yacco.
  18. Nu comparăm Metzeler Tourance clasic cu Pirelli Scorpion Trail 2, că nu are rost.
  19. Btw, Tourance e monocomponent, concepție foarte veche, nu are cine știe ce performanțe, indiferent de suprafața traversată. Am avut două seturi, nu vorbesc din auzite. Cât ai dat e anvelopă și cât a fost montajul?
  20. Eu tot nu înțeleg cum va țin pe voi peste 20.000 km anvelopele spate, când eu cu 67 cai n-am reușit peste 17000 niciodată. Ce-i drept, nu le-am făcut opincă. Merg in special cu pasager, iar minim 7000 km pe an am și bagaj (mult). La astălaltă am 103 Nm la 4000 rpm, sunt sigur că nu ajung cu gazul la maxim în depășiri, nu are rost să omor motorul într-o singură treaptă. Cât despre abs, multe n-au SUB 2007, altele abia după 2005 au primit injecție. Ca fapt divers, am câteva seturi de anvelope schimbate, mi-am făcut o idee despre cum se comportă și cât țin, în funcție de putere, greutate, stil de condus, tipuri de asfalt.
  21. Da' poate nu-i dă gaz tare, că merge prudent. Cât despre Metzeler Tourance, aderența lor e mult sub Next sau Next 2, care e sub Pirelli Scorpion Trail 2.
×
×
  • Creează nouă...