b374 Postat Iulie 20, 2015 Share Postat Iulie 20, 2015 majestuozitatea cat si performantele mecanice si electronice ale constructorului bavarez care s a obisnuit sa tina mult in urma ceilalti producatori cu carente mari in privinta gadgeturilor cu care BMW isi delecteaza clientela exigenta pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Iulie 20, 2015 Share Postat Iulie 20, 2015 orice discutie in contradictoriu pe seama performantelor reale sau inchipuite ale motocicletei din subiectul topicului inevitabil se incheie cu afirmatia de mai sus ... ai condus motocicleta din subiect sau iti place doar sa-ti dai cu parerea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stokerel Postat Iulie 20, 2015 Share Postat Iulie 20, 2015 Nu si din cauza asta nici nu comentez asupra utilajului. Citesc topicul tocmai pentru a invata mai multe. Insa observ textul asta legat de gustul unor fructe asa cum este perceput de catre un animal cu blana aruncat destul de des de catre cativa posesori ca si argument suprem. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popp Postat Iulie 21, 2015 Share Postat Iulie 21, 2015 pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului... ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Figment Postat Iulie 21, 2015 Share Postat Iulie 21, 2015 S au apucat unii si altii sa ia la pila BMW ul dar le a iesit Tiger,Tenere, in general Trotinete ce se chinuie sa egaleze atat majestuozitatea cat si performantele mecanice si electronice ale constructorului bavarez care s a obisnuit sa tina mult in urma ceilalti producatori cu carente mari in privinta gadgeturilor cu care BMW isi delecteaza clientela exigenta Asta e. Rolls ul motocicletelor mai are multe de spus si unii multe de invatat!( De producatori e vorba) As putea sa-mi fac o coada de topor din limba dumitale... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tavi_cc Postat Iulie 21, 2015 Share Postat Iulie 21, 2015 (editat) Oda lor,oda lor,oda BMW-urilor,,,,,hai toata lumea cu mine inca odata,oda lor.. Nu conteaza fierul de sub fund atat timp cat face bine la moral,fizic s.a.m.d O seara placuta Editat Iulie 21, 2015 de tavi_cc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sivi Postat Iulie 22, 2015 Share Postat Iulie 22, 2015 (editat) Nu e vorba de nici un argument suprem. Mobra asta fie iti place fie o urasti. Daca o urasti, nu te intereseaza acest topic. Daca iti place, o ai sau esti un animal blanos... Editat Iulie 22, 2015 de xtrblack Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Iulie 22, 2015 Share Postat Iulie 22, 2015 S au apucat unii si altii sa ia la pila BMW ul dar le a iesit Tiger,Tenere, in general Trotinete ce se chinuie sa egaleze atat majestuozitatea cat si performantele mecanice si electronice ale constructorului bavarez care s a obisnuit sa tina mult in urma ceilalti producatori cu carente mari in privinta gadgeturilor cu care BMW isi delecteaza clientela exigenta Asta e. Rolls ul motocicletelor mai are multe de spus si unii multe de invatat!( De producatori e vorba) Nu conteaza fierul... Domnule Dan Olaru cred ca baiatu asta (Werner Willimann) te ar contrazice! Ideea e ca orice fier se rupe... cand este folosit (si nu tinut ca "altar mobil" sau bibelou)... pina si "Rolls"-ul (sau mai ales el...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Iulie 22, 2015 Share Postat Iulie 22, 2015 "after 45000 kilometer around South America" Domnule Dan Olaru cred ca baiatu asta (Werner Willimann) te ar contrazice! Ideea e ca orice fier se rupe... cand este folosit (si nu tinut ca "altar mobil" sau bibelou)... pina si "Rolls"-ul (sau mai ales el...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MOTORIOUS Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) Dane,tu fara acea miriada de ... gadgeturi nu poti merge cu motorul?Vrei sa te duca unde ai de mers sau sa apesi butonul si sa-ti administreze un blow-job in padure?Personal consider ca un ABS si eventual un traction control,in cazul motoarelor puternice si naravase e suficient.Restul gadgeturilor?Labareala! Si inca ceva!Rolls-ul e doar un penis extensioner... PS.Cat luati de la BMW tu si cu Nastase? Editat Iulie 23, 2015 de MOTORIOUS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Iulie 23, 2015 Admin Share Postat Iulie 23, 2015 (... ...) Personal consider ca (... ...) Vezi tu, doar asta conteaza si este important, ce-si doreste fiecare! Pasul urmator este sa-l catalogam ca fitos sau paria pe altul care-si doreste un BMW plin de tehnologie..iar daca omul isi cumpara ADV si merge numai pe asfalt doar 7500 km/an deja trebe ars pe rug! De parca BMW este de vina ca nu si-l poate permite fiecare dintre noi, astia care dam cu pietre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MOTORIOUS Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) LUV,sa ne intelegem bine...Nu contest calitatile unei BMW,desi nu sunt vreun fan al marcii.Toate motoarele au plusuri si minusuri,dar cand vine vreun te miri ce fart sniffer si sustine sus si tare ca toate celelalte motoare sunt niste copii luate la pila,dupa BMW ma dezgusta!Daca cineva apreciaza motorul,doar dupa cantitatea de bani pe care a decartat-o,scuza-ma dar ala nu e motorist ci cocalarao.Cand BMW a cordit acel ''cioc'' de la DR BIg toti au pus batista pe tambal iar japonezii,in eleganta lor,si-au bagat capul intre urechi si si-au vazut de treaba.Partea proasta este ca si tu dezvolti o gandire damboviteana in sensul ca daca spune careva, ceva de BMW,gata!E musai vreun frustrat invidios.Si nu e vorba de ars pe rug pe cel care are ditamai AT-ul si o arde doar prin oras,ci de cel care isi da atat importanta incat isi permite sa jigneasca o gramada de alti oameni...cu copii luate la pila. In ochii mei mai mult valoreaza unul,cu orice gioarsa care se da oricum si pe oriunde,decat unul care se uita pe app weather inainte de a scoate bibeloul din garaj,ca nu cumva sa il prinda ploaia si sa dea vreo tranta prin noroi cu costisitorul utilaj. Prefer sa ramanem motoristi puri si duri si sa nu lasam tehnologia sa ne transforme in niste piczde cu ifose de zmei potenti financiari.Asa ca LUV ti-o spun inca o data:nu toti cei contesta legenda BMW sunt neaparat frustrati.Numai bine,omule! "Prefer fiarele mai vechi in locul plasticelor de ultima generatie".. Editat Iulie 23, 2015 de MOTORIOUS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Iulie 23, 2015 Admin Share Postat Iulie 23, 2015 Partea proasta este ca si tu dezvolti o gandire damboviteana in sensul ca daca spune careva, ceva de BMW,gata!E musai vreun frustrat invidios. Partea si mai proasta este ca eu nu dezvolt nimic, ci doar observ ideile obsesive ale unora printre care si tu de pe topicurile BMW.. De pilda eu nu am gasit topic de japoneze unde posesorii de BMW sa ia in deradere produsul discutat, in schimb toate topicurile BMW sunt invadate de catre ceilalti. Si mai evident este ca toti non-posesorii rad de gadgeturile electronice, desi toti si-ar dori ca motocicletele lor sa aiba asa ceva. Evident ca nu generalizam, sunt si exceptii, dar doar ca sa confirme regula. De aici si concluzia mea.. Repet, Bmw nu are nicio vina ca si-a ridicat standardele si a facut nave spatiale din vehiculele pe doua roti. Si iti spun asta ca unul care nu este un disperat dupa BMW, personal mi-as lua orice care mi-ar satisface mofturile legate de confort, insa nu am gasit nimic care sa egaleze BMW in ceea ce priveste aspectul asta. Bafta si tie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) puri si duri fiecare pe unde poate. unii la sectiunea posesorilor de bmw, altii la honda, ktm, etc... si intre posesori de bmw, cred ca-s permise unele afirmatii. daca altii-s deranjati de asta, sa nu intre. » Post actualizat in 23 Jul 2015 11:58 personal mi-as lua orice care mi-ar satisface mofturile legate de confort, insa nu am gasit nimic care sa egaleze BMW in ceea ce priveste aspectul asta. Bafta si tie! exact asa gandesc si eu. nu sunt tocmai mic de statura si de regula in concediu plec cu pasager si multe bagaje. am 1150 gs adv si merg oriunde, fie ca-i autostrada, drum judetean sau pietris/pamant. calitatea drumului nu ma deranjeaza atat de mult ca pe cei cu motoare de touring exclusiv. e mare, doi oameni stau confortabil, are destula putere, spatiu de bagaje este la greu, suspensia e super... se mai strica, so what? toate se strica, dar le reparam da-le naibii si-i dam inainte. Editat Iulie 23, 2015 de gabyshor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
botezu' Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 BMW folosește soluția asta doar din motive istorice. Validitatea tehnică nu prea mai există. Da, motorul are un caracter specific: din experiență proprie, mi se pare că trage ca un V2 (cuplu similar), doar că mai puțin brutal și mai liniar. Dar justifică asta menținerea arhitecturii boxer pe piață? Din punct de vedere rațional, nu. Din punct de vedere marketing, da. Sunt sigur că dacă și-ar pune mintea, ar putea să scoată cel mai bun V2 de enduro/sport-touring de pe piață (un motor cel puțin la fel de performant și capabil ca boxerul, dar mai compact). Așa cum i-au bătut pe japonezi la propriul lor joc în gama de SBK cu motorul 4L. Dar nu vor: GS-un fără motor boxer nu ar mai fi GS. Si de ce nu se justifica rational? Mi se pare o afirmatie cel putin subiectiva. Dupa mine e un motor excelent, are centrul de greutate jos si trage foarte bine in toate situatiile, nu mai vorbesc de protectie la vant si cazaturi....ce e irational in a pastra acest motor. Momentan am un bicilindru in linie si afirm cu toata sinceritatea ca-mi placea mai mult boxerul..... » Post actualizat in 16 Jul 2015 13:25 A, si asa baban cum e de peste 10 ani ramane in topul clasei lui la greutate,nu cred ca se vrea ceva mai usor pe aceasta clasa sau mai exact nu se poate. Sunt si eu super curios, care ar fi motivele tehnice pentru care motorul boxer nu ar mai fi viabil dpdv rational? Intreb pe bune, nu trollez, chiar vreau sa stiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MOTORIOUS Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) Aveti perfecta dreptate.Nimeni si nimic nu este perfect...Nici macar noi.Asa ca motocicleta absoluta nu s-a inventat inca, decat probabi in capatzana aia seaca a unui cocalar.Ai o motocicleta scumpa, exclusivista, elitista, plm..Bravo tie!Pacat sa nu o pui in evidenta, fie pe drum,fie pe forum fiindca pana la urma sunt banutii munciti de tine...Dar fa asta fara sa te pishi pe ceilalti si pe motoarele lor,doar pentru simplu fapt ca nu au, nu le place ,nu si-o permit sau nu sunt de acord cu tine in anumite chestiuni legate de motor. Editat Iulie 23, 2015 de MOTORIOUS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 echilibrare, fortele de translatie se cam anuleaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) echilibrare, fortele de translatie se cam anuleaza Raspuns gresit. xtx a intrebat invers. Adica echilibrarea ar fi motivul pt care motorul boxer nu ar mai fi viabil dpdv rational? PS Forte de translatie???? Editat Iulie 23, 2015 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 Sunt si eu super curios, care ar fi motivele tehnice pentru care motorul boxer nu ar mai fi viabil dpdv rational? Intreb pe bune, nu trollez, chiar vreau sa stiu. Configurația boxer pe motocicletă are două avantaje principale: răcirea eficientă și centrul de greutate jos. Argumentul cu răcirea nu mai prea există de la standardizarea răcirii pe lichid a motoarelor (la care până și venerabilul GS a trecut). Centrul de greutate jos rămâne, însă e cam singurul avantaj clar pe care arhitectura asta de motor o mai prezintă (chestia cu protecția la căzături nu prea e argument valabil pentru mine). Ineficiența (raport putere/cc), dimensiunile și costul de producție ridicat mi se pare că sunt principalele dezavantaje. Am mai auzit/citit despre faptul că sunt destul de sensibile la reglaje (clapete, supape), dar nu cred că e atât de relevant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shpixy Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 Pffff... "motorul boxer nu mai e viabil dpdv rational" .... !! Noroc ca producatorul nu a aflat si vinde cel mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Iulie 23, 2015 Admin Share Postat Iulie 23, 2015 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 Motivul pt care alti producatori nu au adoptat solutia boxer la moto, cred ca este volumul mare pe care il ocupa. Este mult mai compact un motor cu 2 cilindrii asezati unul langa altul sau in V, L. Celalalt motor care isi pastreaza arhitectura doar de dragul traditiei e Moto Guzzi. Un V transversal, ca sa zic asa. Nu mai ating cilindrii pe jos in viraje, e un pic mai ingust, dar cilindrii vin cam unde ar fi picioarele calaretului..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
botezu' Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 (editat) Motivul pt care alti producatori nu au adoptat solutia boxer la moto, cred ca este volumul mare pe care il ocupa. Este mult mai compact un motor cu 2 cilindrii asezati unul langa altul sau in V, L. Celalalt motor care isi pastreaza arhitectura doar de dragul traditiei e Moto Guzzi. Un V transversal, ca sa zic asa. Nu mai ating cilindrii pe jos in viraje, e un pic mai ingust, dar cilindrii vin cam unde ar fi picioarele calaretului..... Longitudinal, adica, ca orientarea motorului e in functie de directia in care e... orientat arborele cotit, din cate stiu...» Post actualizat in 23 Jul 2015 19:37 Configurația boxer pe motocicletă are două avantaje principale: răcirea eficientă și centrul de greutate jos. Argumentul cu răcirea nu mai prea există de la standardizarea răcirii pe lichid a motoarelor (la care până și venerabilul GS a trecut). Centrul de greutate jos rămâne, însă e cam singurul avantaj clar pe care arhitectura asta de motor o mai prezintă (chestia cu protecția la căzături nu prea e argument valabil pentru mine). Ineficiența (raport putere/cc), dimensiunile și costul de producție ridicat mi se pare că sunt principalele dezavantaje. Am mai auzit/citit despre faptul că sunt destul de sensibile la reglaje (clapete, supape), dar nu cred că e atât de relevant. Aha, ok... Deci cam aceleași chestii pe care le spun cei de pe net in legatura cu motoarele de pe Subaru, de exemplu. Exista vreun avantaj sau dezavantaj dpdv al consumului, sau sunt cam la fel cu celelalte motoare din punctul asta de vedere? Dar ce parere aveti de echilibrarea lui? Diferenta dintre boxer si flat twin e in faptul ca ambele pistoane sunt, concomitent, in acelasi ciclu din cei patru timpi, asa ca ma gandesc ca e, cumva, ca un soi de monocilindru taiat pe jumatate si "aplatizat"; la accelerare nu mai exista fenomenul ala de "roliu" pe care il au v-urile si motoarele in linie montate longitudinal. Editat Iulie 23, 2015 de xtx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iulie 23, 2015 Autor Share Postat Iulie 23, 2015 ce funny sunteti e asa de naspa boxerul asta incat 500000 unitati s au vandut..... restul e tacere !!!!!! sau cum va place voua sa despicati firul in patru in timp ce mii de boxere se plimba prin alpi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 23, 2015 Share Postat Iulie 23, 2015 la accelerare nu mai exista fenomenul ala de "roliu" pe care il au v-urile si motoarele in linie montate longitudinal. tu te-ai dat ever cu un boxer?! » Post actualizat in 23 Jul 2015 22:33 e asa de naspa boxerul asta incat 500000 unitati s au vandut..... si cub-uri mai multe o fi cub best of the crop? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate