Vizitator AdrianB1 Postat Octombrie 1, 2015 Share Postat Octombrie 1, 2015 Nu e nimic tare in asta, din cei 120 doar vreo 25 au fost prin padure, restul pe sosea sau pe forestiere plate. Bicicleta era cu roti de 26", dar nu conteaza prea tare. Daca o iei usor si faci pauze, faci lejer peste 100 km si pe MTB cu 25 km/h pe sosea, pentru mine e viteza optima - suficient de rapid ca sa nu stau prea mult in sea, dar suficient de lent ca sa nu obosesc excesiv. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Octombrie 1, 2015 Share Postat Octombrie 1, 2015 Hehe, cred ca te-am vazut azi pe la piata sudului. Nu ti-era frig in pantaloni scurti? Io eram! Nope! Trebuie să coboare temperatura sub 10 grade ca să pun pantaloni lungi! Și chiar și atunci, dacă e soare, tot scurți! » Post actualizat in 01 Oct 2015 19:58 Am o relație foarte bună cu frigul, sîntem prieteni vechi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zîmbesc Postat Octombrie 17, 2015 Share Postat Octombrie 17, 2015 Azi am văzut hidoşenia asta. Posesorul (un coafez de etnie îndoielnică) îmi explica că de-abia a adus-o din Germania, costă 2500 de euro second şi e pentru cățărări pe munte Întrebarea mea este, unde anume şi în ce condiții este folosită o asemenea bicicletă? P.S. mergea postată mai bine la FUN? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DragosT Postat Octombrie 17, 2015 Share Postat Octombrie 17, 2015 Sa se catere el sanatos pe munte cu fat bike-ul lui, mie nu-mi plac si prefer traditionalele mtb iar despre pret nu mai spun nimic... este exagerat Ce-i drept nu calarit niciuna pana acum, dar din ce am inteles de la posesori ai intr-adevar avantaje cand dai de noroi, zapada s.a.m.d, practic pentru situatii de genul au fost create. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Octombrie 17, 2015 Share Postat Octombrie 17, 2015 E buna pe nisip si zapada, are tractiune in conditiile in care cauciucurile normale (de max 2.5") se ingroapa. Pentru munte nu e buna decat daca asta inseamna la el sa traverseze Transfagaraseanul in ianuarie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Octombrie 18, 2015 Share Postat Octombrie 18, 2015 Nu mai trageți voi concluzii pripite... Noua modă acum este să pui pe jante mai late cauciucuri mai balonate, de 2,8 sau 3"... așa zisele 27,5+ sau 29+ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Octombrie 19, 2015 Share Postat Octombrie 19, 2015 Da, mergi la un concurs de XC cu asa ceva si ai toate sansele sa ramai ultimul pe urcari si zone drepte si sa fii la paritate pe coborari. Fat bikes au cauciucuri de 5", nu de 2.8". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Octombrie 19, 2015 Share Postat Octombrie 19, 2015 In SUA se merge la concursuri cu fatbike-ul sunt chiar si concursuri dedicate. Dimensiunile uzuale sunt de 4,8" si 4" pe jante de 559, adicatelea 26". Eu am amintit doar de un nou trend. pe jante putin mai late de 586 si 622, 27.5 si 29er. Adica dupa ce oamenii s-au dat pe fatbike-uri si-au dat seama ca o guma mai balonata este secretul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DragosT Postat Octombrie 19, 2015 Share Postat Octombrie 19, 2015 (editat) Pai da la concursuri dedicate sunt toti la aceiasi categorie. Acum neah... sa ne ferim de polemica, fiecare cum prefera unii vor fat altii clasic altii vor trei roti... altii patru etc O guma mai balonata este secretul, este nu zic nu dar pe o coborare ii vad sensul, pe un traseu de xc cum spunea si Adrian in postul de mai sus... comparativ cu roti clasice nu cred ca mai face fata, frecare si greutate in plus Editat Octombrie 19, 2015 de DragosT Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackSeraph Postat Noiembrie 9, 2015 Share Postat Noiembrie 9, 2015 Ia bagati un ochi aici: https://www.facebook.com/bamatnez/posts/1143186655709003 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabizxc Postat Noiembrie 12, 2015 Share Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Ia bagati un ochi aici: https://www.facebook.com/bamatnez/posts/1143186655709003 "Environmentally friendly" Chopper Editat Noiembrie 12, 2015 de gabizxc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Noiembrie 21, 2015 Share Postat Noiembrie 21, 2015 Daca tot e iarna am schimbat vechiul Scott cu un Bulls Vulture si mi-am luat pentru oras o Kona Stuff sh.Vorba unui prieten, toata nebunia incepe cu o bicicleta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Decembrie 5, 2015 Share Postat Decembrie 5, 2015 Eu am renuntat la masina (i-am dat-o tatei) si nu stiu daca sa mai imi iau inca o bicicleta sau o motocicleta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Decembrie 9, 2015 Share Postat Decembrie 9, 2015 (editat) Acum ma uit pe Olx dupa o bicicleta de oras pentru perioada cat vin acasa in concediu. Pe langa asta mai am im plan si un Singlespeed, dar deja ma intrec cu gluma Eu merg pe principiul, o motocicleta e suficienta. Am experimentat cu doua (motociclete! Obsedatilor) si una statea cam 90% degeaba. Editat Decembrie 9, 2015 de Gixu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Ianuarie 24, 2016 Admin Share Postat Ianuarie 24, 2016 Iarna pe lac :-))) https://www.youtube.com/watch?v=RAlbFE3__ys&feature=youtu.be Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Ianuarie 24, 2016 Share Postat Ianuarie 24, 2016 Aha, deci ale tale erau urmele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vittore Postat Ianuarie 27, 2016 Share Postat Ianuarie 27, 2016 mai bune erau patinele Luigi !!! eu am fost pe Snagov , gheata avea dumiica aproape un metro dupa o saptamana de ger , nu mai au pescarii scule sa sape pt copca !!! Vineri seara de la 10 te astept pe gheata la Cismigiu ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zigzag Postat Ianuarie 28, 2016 Share Postat Ianuarie 28, 2016 In weekend as baga un munte. Tura usoara, din Azuga spre Susai. Oare tintele alea vidia nu s-ar potrivi mai bine la o tura montana? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Februarie 11, 2016 Share Postat Februarie 11, 2016 Mi-au trebuit 8 (opt) ani ca sa imi dau seama ca exista topicul asta Bine v-am gasit, sunteti baieti faini Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
EfesExtra Postat Februarie 24, 2016 Share Postat Februarie 24, 2016 Va salut. O sa-mi iau si eu prima bicicleta serioasa dupa un dhs si speram sa mi spuneti daca e ok alegerea facuta pt 1.83 , mers la plimbari pe dealuri o coborare doua la nivel hobby. Prin oras probabil ca nu e cea mai buna alegere (mers la munca din cand in cand aprox 4.5 km). http://www.marosbike.ro/mtb-xc-hardtail/bicicleta-focus-whistler-pro-29-20g-gri-negru-2016.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxxbiker Postat Februarie 24, 2016 Share Postat Februarie 24, 2016 Va salut. O sa-mi iau si eu prima bicicleta serioasa dupa un dhs si speram sa mi spuneti daca e ok alegerea facuta pt 1.83 , mers la plimbari pe dealuri o coborare doua la nivel hobby. Prin oras probabil ca nu e cea mai buna alegere (mers la munca din cand in cand aprox 4.5 km). http://www.marosbike.ro/mtb-xc-hardtail/bicicleta-focus-whistler-pro-29-20g-gri-negru-2016.html Este o bicicleta 29 -er foarte buna , important este sa alegi o marime potrivita pentru inaltimea ta .Pentru deplasari prin oras , poti inlocui cauciucurile cramponate si grele de 2,2 cu unele normale de 28 " x 32 sau 35 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Februarie 24, 2016 Share Postat Februarie 24, 2016 Foarte buna e mult spus, e o bicicleta OK, schimbatoare Deore fata si XT pe spate, manele Deore (merg, desi prefer XT), frane mediocre, furca decenta. Daca avea furca Fox si toata transmisia XT cu frane din aceeasi clasa era o bicicleta foarte buna, dar nu are toate chestiile asta. Cauciucuri de 32 in nici un caz prin orasele noastre cu borduri si gropi, minim 35 sau chiar mai sus - ceva in genul asta la 1.6" e mai potrivit: http://www.schwalbe.com/en/tour-reader/marathon-supreme.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JCDenton Postat Aprilie 5, 2016 Share Postat Aprilie 5, 2016 Unde pot servisa o furca în bucurești în weekend? Ulei, arcuri, etc. Scoruri mai omenești avand in vedere ca toată furca mea face vreo 80 de lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxxbiker Postat Aprilie 6, 2016 Share Postat Aprilie 6, 2016 Unde pot servisa o furca în bucurești în weekend? Ulei, arcuri, etc. Scoruri mai omenești avand in vedere ca toată furca mea face vreo 80 de lei. Poti incerca la http://www.provelo.ro/contact/ , ei au sambata deschis . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan G Postat Aprilie 6, 2016 Share Postat Aprilie 6, 2016 Majoritatea magazinelor velo au deschis si sambata, unele si duminica, inclusiv atelierul. Pentru o curatare si ungere usoara o sa te coste cam 40-70 lei, in functie de "renume". La magazinele bune e posibil sa lasi bicla acolo 1-2 zile pentru ca au destul de lucru. Pentru ceva mai complex, garnituri schimbate in cazul in care sunt ciupite/crapate de la jambe cu zgarieturi prin care intra mizeria mai usor in mecanism, arcuri rupte sau decalite, uneori e mai bine iti iei o furca noua daca spui ca a ta e de buget Acum, sfatul meu e sa o faci singur. Nu este nicio filozofie, daca ai o furca entry level iti ia maxim 20 minute sa o servisezi singur. Nu trebuie nici sa dai furca jos de pe cadru daca nu vrei sa desfaci pipa. Cauta o craca sau batator de covoare pe langa tine ca pui varful seii pe ea si astfel sa ai bicicleta suspendata la nivelul ochilor. Iti trebuie vaselina, 1-2 imbusuri, o surubelnita si eventual un spalator de sticle sau bat lung cu o carpa legata cu care sa cureti interiorul. Poate si putin ulei sa torni pe bureteii circulari care sunt sub simeringurile de praf. Ai pe net destule tutoriale, de ex. Daca totusi vrei la service, iti recomand Veloteca, KeroBike, Mos Ion Roata sau Bicishop, au mecanici buni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate