costas1984 Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 ii bun acum sa asteptam sa vedem ce zice lumea;)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 antigel. cel mai ieftin pentru radiatoare de al. de fapt cred ca numai de asta se mai si gaseste... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata_30 Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 (editat) antigel. cel mai ieftin pentru radiatoare de al. de fapt cred ca numai de asta se mai si gaseste... Glaceol tip D, de logan, e pe baza de etilene-glicol, cu inhibitori de coroziune..exact ce da in manualul cbr -urilor, e la 25 lei/litru. Ieri mi-am bagat in cbr(F4). Bafta. In rest scumpeturile, fac exact acelasi lucru. Editat Martie 18, 2012 de cata_30 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costas1984 Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 parca nu as baga cel mai ieftin antigel...marci ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 daca vrei sa dai banii pe brand poti lua antigel de la orice firma moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
m4mihai Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Totusi cat antigel intra? Cati litri? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costas1984 Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Totusi cat antigel intra? Cati litri? intra aprox 3litri(2.7 motor si radiator,0.3 in recipientul de rezerva) acum depinde cat% este diluat cel pe care il cumperi stiu ca in mod normal se pne50/50 Glaceol tip D, de logan, e pe baza de etilene-glicol, cu inhibitori de coroziune..exact ce da in manualul cbr -urilor, e la 25 lei/litru. Ieri mi-am bagat in cbr(F4). Bafta. In rest scumpeturile, fac exact acelasi lucru. trebuie adaugata apa distilata sau e gata preparat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lipton Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Gasesti si diluat si concentrat. Daca iei auto sa te uiti pe el sa aiba norma G12 (VAG) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata_30 Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 intra aprox 3litri(2.7 motor si radiator,0.3 in recipientul de rezerva) acum depinde cat% este diluat cel pe care il cumperi stiu ca in mod normal se pne50/50 trebuie adaugata apa distilata sau e gata preparat? am uitat, in carte da 50 % antigel 50% apa distilata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Contează culoarea antigelului ? Eu am antigel roz și mai completez din când în când cu antigel albastru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex_en Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Albastru = pentru blocuri motoare din fonta Roz/Verde = pentru aluminiu Ai moto din fonta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 (editat) Dar daca am bloc motor de fonta, chiulasa de aluminiu si radiator din cupru de care antigel trebuie sa bag? Sau exista antigel 3 in 1? Editat Martie 18, 2012 de corleone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Martie 18, 2012 Share Postat Martie 18, 2012 Dar daca am bloc motor de fonta, chiulasa de aluminiu si radiator din cupru de care antigel trebuie sa bag? Sau exista antigel 3 in 1? ihi, incolor, apa, si iarna golesti instalatia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 Contează culoarea antigelului ? Eu am antigel roz și mai completez din când în când cu antigel albastru. Cica n-ar fi tocmai bine. Din ce am citit prin carti bagi albastru pentru cele cu radiator de cupru (modele vechi) si rosu, roz pentru modelele noi (cu radiator de aluminiu). Partea sensibila in toata treaba asta ar fi radiatorul si nu chiuloasa sau altceva eu cel putin asta am inteles. Daca nu respecti indicatiile adica bagi albastru in radiator de aluminiu ti-l corodeaza si incepe sa piarda antigel prin diverse locuri. Daca bagi roz in radiatorul de cupru nu se intampla nimic. La hornetul meu 2001 se recomanda cel cu silicati adica albastru/verde de unde deduc ca are radiator de cupru. La modelul tau 2003 daca are radiator de aluminiu aka antigel roz si completezi cu albastru posibil ca in timp sa se corodeze, daca se schimba si punctul de inghet/fierbere nu stiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 Antigel albastru pun peste cel roz la mașină. La motor n-am nevoie să completez. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 Nu stiu ce masina ai. De exemplu la Astra mea 2001, scrie in manual ca sa bag fara silicati adica roz la toate modelele incepand cu vara lui 2000, pana atunci se baga albastru. Masina cand am cumparat-o avea in ea antigel albastru si acu vad ca-mi pierde radiatorul prin diverse locuri, completez odata la 2-3 luni. Ca o fi fost corodat de la ala sau pierde el de nebun nu stiu, cert e ca se vad zone umede pe el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctrad Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 eu am pus motul (motocool ) parca asa ii spune punctul de inghet la -25 si cel de fierbere la +133 decat sa dai 25 pe cel de logan , mai bine mai pui 5 lei pe litru si iti iei ce trebuie l-am pus nediluat numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 Pai nu e bine sa-l pui nediluat ... se incalzeste mult mai repede motorul daca ai doar antigel decat daca il ai in amestec. Apa conduce mai bine caldura decat antigelul. 50/50 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata_30 Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 (editat) Daca pui numai apa, risti sa strici pompa de apa, la noroc merge si cu apa simpla. Antigelul are rol de ungere a pompei, impiedica coroziunea, ridica punctul de fierbere al apei, etc...dar faceti cum va taie capu`. Nu are legatura culoarea, ci specificatiile date de producator in manualul service; pe baza de etilene-glicol, sau cu silicati. Daca blocul e pe fonta si chiulasa pe aluminiu, clar va fi antigel pe baza de glicol. Bafta Editat Martie 19, 2012 de cata_30 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 50/50 scrie in manual. Daca intra 2,2 litrii, pui un litru de antigel, sa nu dai bani degeaba pe inca un litru si restu apa distilata .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lipton Postat Martie 19, 2012 Share Postat Martie 19, 2012 eu am pus motul (motocool ) parca asa ii spune punctul de inghet la -25 si cel de fierbere la +133 decat sa dai 25 pe cel de logan , mai bine mai pui 5 lei pe litru si iti iei ce trebuie l-am pus nediluat numai bine Motul Motocool este gata diluat, nici nu trebuia diluat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costas1984 Postat Martie 20, 2012 Share Postat Martie 20, 2012 (editat) eu am pus motul (motocool ) parca asa ii spune punctul de inghet la -25 si cel de fierbere la +133 decat sa dai 25 pe cel de logan , mai bine mai pui 5 lei pe litru si iti iei ce trebuie l-am pus nediluat numai bine asa ceva ati bagat,este ok?sau nu prea... http://www.performan...i-aluminiu.html si concentrat si ieftin poate o fi si bun de ce nu? Motul Factory Line de culoare rosie, temp de fierbere +136 grade,si tempt de inghet de -35 grade.Foarte bun,il recomand tuturor.Bafta! cred ca este 55 de lei litru asta in conditiile in care este diluat,,cam mult zic eu Editat Martie 20, 2012 de costas1984 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctrad Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 (editat) De ce oare iti place sa te complici atata ? Ce te nemultumeste la variantele date anterior de diferiti useri ? E motorul tau si bagi ce vrei , dar de ce nu asculti parerea celor care au verificat deja produsul ? Numai bine ! P.S. : "lipton" are dreptate , e gata diluat . Editat Aprilie 1, 2012 de ctrad Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OutOfCtrl Postat August 4, 2012 Share Postat August 4, 2012 Salut, E vorba de un Hornet 600 din 2004. Electroventilatorul intra la timp, furtunele se incalzesc dupa ce intra, deci apa circula...si temperatura la bord nu atinge limita rosie. Dupa ce opresc motorul(ca fac 10km sau 100km e la fel) se aude in instalatia de racire cum face bulbuci(sau fierbe, asa suna) si imi baga lichid in vasul de expansiune. Antigelul e nou, am avut Motul Motocool Expert si am incercat si cu Hepu G12 pt aluminiu, concentratia 1:1. Care o fi problema? Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Neutral Postat August 4, 2012 Share Postat August 4, 2012 instalatie neaerisita dupa schimbul de antigel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate