Sari la conținut

Sos. Bucuresti-Targoviste - ACCIDENT MORTAL


Taurasu
 Share

Postări Recomandate

 

La un singur lucru vreau sa fac referire, la faza cu camionul. Deci din cauza unui far, din departare o motocicleta se confunda cu un camion? :lol: Uau. Si diferenta de gabarit dintre cele doua unde e? Nu te iau la misto, vreau sa inteleg firul logic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 231
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Este o treaba cunoscuta de multa vreme,cred ca pe Discovery am vazut treaba asta,de la distanta te pacaleste forma mai ales in amurg sau noaptea si atunci cand privesti la repezeala,superficial.

Mi-am adus aminte ca recent tot pe aici intreba cineva daca nu ar putea aprinde ambele faruri la moto pt ca avea unul de lunga si unul de scurta,i-am spus ca noaptea ar putea fi confundat cu o masina aflata la distanta mai mare.

Editat de Penetru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg de ce va dati asa de ceasul mortii ca era sau nu 200 km/h. Are vreo importanta acum ca avea 200 sau 100?!?!?! Putea sa aibe si 60 km/h, daca se lovea direct cu capul erau sanse destul de mari sa moara.

Concluzia? Sunt multi imbecili pe 4 roti pe drumurile publice, dar nici motociclistii nu fac nimic pentru a-i evita!

 

RIP motociclistului!

 

PS: pana la urma cine era bikerul? User de pe forum, cineva cunoscut?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic:

 

 

 

Extras din acel articol:

 

"MotocicliÂştii provin de regulă din rândul tinerilor sau adolescenților, influențați de cultura pop-rock, a declarat pentru Gândul psihologul Hanibal DumitraÂşcu. Sunt în general băieți Âşi au identitate de grup, cu tendința spre agresivitate a adolescenților băieți, alimentați Âşi de spirit de grup, dar Âşi de datele neuro-biologice, precum deficit serotonină la lichid cefalo rahidian, caracteristică a bărbaților. Apare apoi Âşi factorul psiho-social. Această tendință e alimentată de practici Âşi valori care presupun agresivitate-bărbăție, curaj, practici de inițiere precum mersul pe o roată, depăÂşirea unei anumite viteze, care pun la încercare curajul, neținând cont de pericol", spune psihologul. Potrivit lui DumitraÂşcu, "aceste particularități se suprapun cu neacordarea atenției din partea părinților, lipsa unui loc de muncă, slăbiciunea Âşcolii Âşi a controlului social. Grupurile de motocicliÂşti devin grupuri de referință, pentru unii ajung să fie un success personal să fie integrați într-un astfel de grup"

 

 

Hai mai ce legatura are pop-rock-ul cu manelociclistii/motoretistii de fite/reisari de bulevard??C'mon :lol: :lol: :lol: In rest sunt de acord cu cele spuse acolo :)

Editat de WickedAssHell
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am avut rabdare sa citesc tot topicul dar mi`am facut o idee , bine...mai multe:

 

1.Dumnezeu sa`l Ierte pe motociclist si apropiatilor sa le dea putere sa treaca peste acest obstacol , pierderea fiului/fratelui/varului lor :lol:

 

2.Am vazut ca se arunca vina pe soferita si pe copil ,COPILUL nu e vinovat cu nimic...Ma`sa e vinovata ca a comis inca o abatere de la regula: Copii sub 14 ani nu au voie sa stea in fata , sub nicio forma!!

 

3.Soferita merita pe deplin momentele prin care trece!

 

4.Nu mai sariti de C*R in sus ca avea viteza... eu am avut accident cu hyundai`u la 70 am intrat intr`un gard si l`am facut DAUNA TOTALA! Parerea mea ca avea in jur de ~70-80 la momentul impactului.

 

Este foarte nefericita intamplarea dar oricate campanii s`ar face CRETINI ca soferita asta se vor gasi pe toate drumurile!

 

Asfalt uscat si ... aveti grija de voi , beliti ochii de 100 de ori :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2.Am vazut ca se arunca vina pe soferita si pe copil ,COPILUL nu e vinovat cu nimic...Ma`sa e vinovata ca a comis inca o abatere de la regula: Copii sub 14 ani nu au voie sa stea in fata , sub nicio forma!!

se vede ca vb aiurea

s-a mai spus

copilul ERA IN SPATE!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am precizat ca nu am citit tot ... bun si in spate si tot nu e vinovat copilul cum spunea cineva printre primele post`uri :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La un singur lucru vreau sa fac referire, la faza cu camionul. Deci din cauza unui far, din departare o motocicleta se confunda cu un camion? :lol: Uau. Si diferenta de gabarit dintre cele doua unde e? Nu te iau la misto, vreau sa inteleg firul logic

 

 

 

E o poveste mai lunga legata de "perceptia umana". Daca va mai aduceti aminte din liceu... Senzatia... perceptia... gindirea... sint chestii diferite. Perceptia vizuala se bazeaza pe niste "automatisme" inconstiente mentale. Practic... niste "subsisteme" ale mintii analizeaza informatia senzoriala si apoi o prezinta sub o forma "inteligibila" mintii constiente. Problema e ca acele automatisme sint "dresabile". De exemplu... tu daca esti pe o sosea si vezi doua faruri in departare... o sa percepi o masina apropiindu-se si o sa iei masuri... un aborigen... o sa creada ca e ceva curios acolo care treuie studiat. Pur si simplu el nu stie ca aia ar putea fi o masina care are... x caracteristici printre care una periculoasa in situatia aia... si o sa creada ca e ceva care produce lumina... un foc de tabara... Ideea e ca nici cind masina se apropie nu o sa o vada.... pentru ca nu a vazut niciodata asa ceva... mintea lui va incerca din rasputeri sa "deformeze" noile informatii senzoriale... detaliile din ce in ce mai clare ale masinii... in "focul de tabara" crezut initial... pina va fi prea tirziu.

 

Oamenii sint cele mai tari animale de pe planeta dintrun singur motiv. Sint cele mai eficiente mecanisme de anticipat realitatea. Pentru a fi atit de "jmecheri" avem nevoie sa o luam pe o groaza de scurtaturi... facem asta prin capacitatea noastra in (crestere continua) de a abstractiza... este si ceea ce a "pornit sciteie" constiintei noastre de sine... dar asta e alta filosofie :). In fine... ca sa abstractizam realitatea avem nevoie sa o detectam bine si sa o analizam bine. analiza inseamna impartirea in elemente cit mai mici, primitive si apoi combinarea lor dupa algoritmi "mentali" pentru a fi folosite in clasificarea evenimentelor si anticiparea lor. pe scurt... vedem formele simple geometrice al naibii de bine... pentru ca din ele mintea creeaz formele complexe... patratele le percepem foarte bine... pentru ca constitue elemente ale marginilor obiectelor... margini care sint folosite la delimitarea obiectelor... astfel dupa detectie putem avea "decelare". Asa ca fiecare obiect este suprapus cu un patrat care apoi este inpartit in alte patrate care apoi genereaza detaliile.

 

Primul lucru pe care il percepi dintr-o masina in departare... este un dreptunghi. Dreptunghiul poate sa nu fie real... de exemplu... daca e un VW broasca... dar mintea... asta face in lipsa detaliilor... simplifica. Pe masura ce detaliile apar... mintea face ajustarile... in cazul unui camion... vedem un dreptunghi vertical... pina detaliile ajung sa impuna corectia: "acel camion este o motocicleta".... este prea tirziu... cum bine stim. Asta pentru ca si o motocicleta seamana cu un dreptunghi vertical... marginile sale... "implica" un dreptunghi vertical.... pentru ca nu are nimic pe orizontala...

 

Desi la rigoare nu ar fi de mirare asa tare pentru ca noi am inventat si asta.... sisteme perceptive umane... seamna foarte mult cu un codec video DivX... :lol: . Asta pentru ca dincolo de "sufletul" nostru... (de care sintem mindri de altfel) sintem niste masini.

 

Oh.... uite ca am gasit pina la urma:

 

mai pe scurt :lol: (asta ar trbui tradusa si data si la noi la TV)

 

 

http://londonroadsafety.tfl.gov.uk/campaig....php?ru=drivers

Editat de zaelu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cinste Zaelule pt explicatii, chiar am citit cu atentie, bine detaliat. In schimb, nelipsitul H_a_n_i_b_a_l, marele psiholog al universului se pricepe la toate domeniile. Oare a fost si platit sa zica.."nimic" ? Auzi, inclinatii spre violenta. La un "search" pe Goagal ori Iutub, gasesti violente nelimitate in care sunt implicati conducatori auto. Dar evident, tu esti psiho.. si daca tu zici, asa e. Omul, prin natura sa are inclinatii spre violenta exteriorizata sau nu. Sa-nteleg, ca aceasi descriere, o poti aplica suporterilor de fotbal, jucatorilor de fot/baschet/hochei/rugby..etc..numai ca ei, nu se trag din pop-rock ci din manelo-house-drum'n'base,electro, junky plm..

Articolul din gandul, pare putin tendentios si pune in lumina numai partile negative ale fenomenului, pana si pasajul ce face referire la accidentul cu pricina, poarta un subtitlu : "Gonind spre moarte cu 200 de kilometri la oră". De ce titlul asta (cuvant urat), cand putea sa fie : " Inconstienta criminala a unui sofer, trimite un tanar in mormant ". Dar, principiile presei, cliseele primeaza, indiferent de consecinte.Presa, are nevoie de senzational all the time, presa sustine copiii din Bangladesh ( e de admirat, nu zic ), dar pt romanii nostri, chiar nu face nimic. Stirile, au devenit comune : " 5 morti si 3 raniti..acesta este bilantul", " a pierdut controlul volanului, a iesit pe contrasens si s-a izbit de un auto care circula regulamentar omorand 2 oameni". 10 talk show-uri, aceleasi subiecte, dar nicio emisiune : "Siguranta Rutiera in Ro ", sa sustina campanii de informare si de avertizare..sa faca ceva. In aprox 20 de ani, conform unei statistici, au murit aproape 40 000 de roamani in accidente rutiere si presa ne vorbeste de Bianca, cu cine s-a mai f.tut bianca..etc. .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si cand tu o tot tii cu 50 km/h...frate, ia mergi cu pe drumu' vechi la mare, sa vedem, in comunele alea pustii(bah da pustii), tu mergi cu 50 km/h? 80-90 e extra safe pe acolo...si inafara localitatii merge lejer 100-120 km/h.

 

 

Stiu pe cineva care in comunele alea pustii a palit un porc. Si pe cineva care tot in comunele alea pustii a alunecat pe o balega pitita intr-o curba. Stii de ce traieste acum? Fiindca a mers cu 60 la ora prin "comunele alea pustii", desi avea un motor "de viteza". Daca lovea porcu' la 90, ii haleam coliva. Nu mai dati sfaturi aiurea, ca se uita vreun papa-lapte si va crede.

Mesaj completat

Pe de alta parte ca sa mergi cu peste 200 cu un CBR600F trebuie sa cam dai in el, am si eu tot CBR600F.

 

 

Trebuie doar ca motorul sa fie in stare tehnica buna si sa aiba benzina de calitate. Du-l pe al tau la un mecanic, cred ca are probleme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie doar ca motorul sa fie in stare tehnica buna si sa aiba benzina de calitate. Du-l pe al tau la un mecanic, cred ca are probleme.

 

Nu e cazul, motorul meu prinde 235 probat pe gps. Eu m-am referit la altceva si nu stau la ora asta sa iti explic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe scurt... daca motoristul avea 50-55 la ora nu se intampla asa ceva fiindca avea timp de franare; daca circulam cu viteza legala nu are ce sa se intample.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe scurt... daca motoristul avea 50-55 la ora nu se intampla asa ceva fiindca avea timp de franare; daca circulam cu viteza legala nu are ce sa se intample.

sper ca e doar o exprimare in care ai omis sa te lungesti cu precizari deci nu poate fi luata ca atare.

Editat de adiy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia uite ba Nightwolf, ce repede te-a 'citat' presa :lol:

 

 

Gonind spre moarte cu 200 de kilometri la oră

 

• Din cauza vitezelor foarte mari, numeroÂşi motocicliÂşti implicați în accidente rutiere nu supraviețuiesc impactului. Un motociclist a murit, în urmă cu câteva zile, într-un accident produs pe Âşoseaua BucureÂşti - TârgoviÂşte. O femeie a întors autoturismul pe care-l conducea pe linie continuă, fără să observe că din sens opus venea motociclistul. Anchetatorii au stabilit că Âşoferița efectuase manevra interzisă fără să se asigure Âşi s-a izbit puternic de bolidul pe două roți, care circula, se pare, cu 200 km/oră.

 

http://www.gandul.info/news/raportul-polit...cicleta-6214475

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intotdeauna trebuie sa existe oleaca de competitie intre noi pt ca asa suntem construiti...cineva trebuie sa "conduca" deci e destul de normal sa existe contradictii intre pretendenti.

 

numarul kilometrilor facuti pe motor e destul de relevant dar NU E O REGULA (nu face altceva decat sa dea prilej la lauda care-i mai motociclist). conteaza mult mai mult talentul (reflexe, simt al echilibruului, imaginatie etc etc)pe care-l are fiecare in a-si conduce(pilota) motoreta. de ex., sunt convins ca exista si p-aci pe la noi motociclisti care au poate mai multi km parcursi decat un campion dar sunt totusi departe de a avea abilitatile unuia care merge mereu la extrem. mai mult....un campion se antreneaza la viteza...altul la stunt...altul la enduro, motocross...mai vin si taticii care fac trial etc. nici ei intre ei nu se pot compara pt ca fiecare face altceva iar daca se intalnesc la o vorba....fiecare are de invatat de la celalalt :lol: .

 

ce ar trebui sa ramana ca o astfel de tragedie sa nu se fi consumat chiar degeaba...niste invataminte DAR fiecare trebuie sa si le adapteze stilului propiru.

EU CE POT SA INVAT??? trag invatamintele aplicabile mie....linie dreapta....lipsa de concentratie(plictiseala)....monotonie....ma uit aiure..cand vad in sfarsit mai pierd timp cu fixatul privirii...concluzia: evita autostrazile. TU care preferi viteza vezi ce poti invata. TU care mergi super incet invata ce poti din asta. HAI sa-si vada fiecare de segmentul lui de motociclism.

-Mobra mea nu prinde decat 150 si rar vede 110 mers constant. ma apuc sa ma iau de ala care merge cu 200-300? NU! pt ca si eu imi pilotez motoru si multi au motoreta ca s-o piloteze!!!!fiecare are placerile lui chiar daca chestia de sub tine se nomeste tot motocicleta. NU are nimeni niciun drept sa-mi impuna mie cum sa merg. NU am dreptul sa ma iau de unu care-i place viteza. DOAR LEGEA are dreptul. chiar daca nu constientizam romania este o tara democratica. daca majoritatea vreti 20 de km/h actionati.

 

MOTOCICLISMUL e ca si muzica fratilor. daca eu ascult manele si tu vii si-mi zici ca...jazz-rockul e mai elevat ca si stil o sa reusesti vreodata sa ma faci sa-mi si placa??? e chestie de gusturi. niciun univers nu e perfect.

De acord fiecare cu motocicleta si placerile lui ,cu stilul lui, dar atunci cand mergi foarte tare peste limita legala impusa in anumite segmente de drum, te expui si ne expui pe ceilalti care suntem in trafic, asta e idea. Vrei 300 du-te pe circuit, vrei figuri, du-te intr-un loc unde sa nu ranesti pe nimeni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citez din articolul aluia din gindul:

 

Motociclistii... sunt în general băieți Âşi au identitate de grup, cu tendința spre agresivitate a adolescenților băieți, alimentați Âşi de spirit de grup, dar Âşi de datele neuro-biologice, precum deficit serotonină la lichid cefalo rahidian, caracteristică a bărbaților

 

'reati ai dracu de schizofrenici

 

 

Ar trebui sa ii spuna cineva lu cHanibal ala ca noua ne lipseste lichidul cefalo rahidian cu totul... pentru ca il bem...

 

:lol: :lol:

 

Asta e ca dobitocul ala de peste balta care crede ca GTA creste criminalitatea.

Editat de zaelu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eram pe centura la o plimbare si la un moment dat, semnal dreapta, ma bag pe marginea soselei, ma uit in oglinda o masina mult in spate, ma uit in fata si schimb semnal stanga sa intorc nu era nimic in fata. Doua secunde mi-a luat sa fac schema asta si dau sa intorc incet, aproape ca intram pe banda 2, ma uit peste umar si STOP. Ala cu masina care era departe doua secunde in urma, acum era la sa zic nici 10 metri in spatele meu, lansat, sa intre in depasirea mea. Daca ma miscam atunci, ma lua in plin. Asta inseamna viteza peste limita legala si mult mai mult.Te uiti, zici e departe am timp berechet si apoi se urca pe tine. Nu ma grabesc niciodata cand intorc si cand ies de pe stradute sau intru pe acestea, mai ales cand coltul e obturat... tocmai de aceea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu exista "din greseala" la volan/ghidon!

Adica, dupa logica ta, motoristul a murit vinovat si nesimtit, ca mergea tare, incalcand legea, dar tanti e nevinovata ca a intors peste dubla continua DIN GRESEALA!!!???

Ba nene! din greseala faci accident cand nu stiu... nu ma pot gandi la un accident pe care-l faci din greseala. Nu e ca si cum te-ai intins dupa bricheta si ai varsat paharul de vin in poala nevestii. accidentele se proiduc e ca urmare a unei ERORI INTENTIONATA de manevrare a vehiculului, adica, intorcand pe linie continua, incalici o regula=> ori scapi si atunci ramane atat, ori dai peste unu si atunci e 'accident' ....numai ca nu e chiar accidental.

 

CUM DRACU SA INTORCI DIN GRESEALA? CUM DRACU SA MERGI CU VITEZA DIN GRESEALA! nu vezi ca n-ai nicio logica...astea le gandesti, nu le faci din greseala!

Sau cumva tanti tocmai aflase la telefon ca sotul e pe moarte in spital si a intors ca sa se duca la el?

 

Ia urca tu pe HD-ul tau si intra la 50 km/h intr-un zid, sa vedem... scapi cu mana in ghips 2 saptamani?

 

Deci accidentul s-a produs pe Sos Chitilei, intre autogara Grivita si primul pod/rond? spre Tg?

Merg destul de des pe drumul asta, si intre pod Constanta si pana la primul pod merg numai cu morcovu, e o zona de risc. Poate ar fi bine sa puna dale de beton/bordura si acolo, cum e din Chitila pana in Tartasesti.

 

Despre viteza e greu sa-ti dai cu parerea, nu e neaparat sa ai 200 sa faci o masina pilaf, un 90-100 e de-ajuns, depinde cum se loveste.

Nici dracu nu merge p-acolo cu 50, ca e cam pustiu...

 

Nu e bandit, era bine daca era, ca ala cam 200 prinde maxim, si ii mai lua din elan lu' HD.

Vad ca ai uitat sa iei in calcul problemele tehnice. Nu toate accidentele se produc din cauza prostiei/neatentiei soferilor. Poate femeia a fost la vulcanizare si mesterul nu i-a prins bine prezoanele si i-a sarit roata, facand-o sa ajunga pe contrasens. Poate a prins vreo lama de fier sub roata si i-a spart cauciucul facand-o sa intre pe contrasens...

Cel mai probabil nu s-a intamplat si in cazul care se dezbate aici, dar accidentele se produc si din alte cauze.

 

Cat priveste antrenarea mintii pentru a vedea din timp daca e camion sau motoreta, se poate intampla si invers:

Vezi un far, astepti linistit gandindu-te ca e o motoreta care vine cu viteza. Pe masura ce se apropie iti dai seama ca nu prea seamana a motoreta. Cand trece pe langa tine...e o dacie 1300 cu un bec ars. Dar paza buna pazeste primejdia rea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu pe cineva care in comunele alea pustii a palit un porc. Si pe cineva care tot in comunele alea pustii a alunecat pe o balega pitita intr-o curba. Stii de ce traieste acum? Fiindca a mers cu 60 la ora prin "comunele alea pustii", desi avea un motor "de viteza". Daca lovea porcu' la 90, ii haleam coliva. Nu mai dati sfaturi aiurea, ca se uita vreun papa-lapte si va crede.

 

Nu in toate comunele, nu in toate situatiile, si nu pe orice "drum vechi spre mare"

ma rog, vorbim vorbe...

cel mai bine mergeti cu 50 km/h, ca face vreunu accident in Branesti si ma rastigneste comunitatea dup-aia.

 

Citez din articolul aluia din gindul:

'reati ai dracu de schizofrenici

Ar trebui sa ii spuna cineva lu cHanibal ala ca noua ne lipseste lichidul cefalo rahidian cu totul... pentru ca il bem...

:lol: :lol:

Asta e ca dobitocul ala de peste balta care crede ca GTA creste criminalitatea.

 

Psiholog = om frustrat ca nu poate sau n-a avut ce-i trebuie sa ajung psihiatru (care pe langa psihiatrie, ingroapa orice psihilog)

Nici macar nu faci partea medicala la psihilogie, practic gigel asta habar n-are ce vorbeste... o sa conteze parerea lui cand o sa faca medicina si-o sa-si ia primariatul in psihiatrie sau neuro-ceva. Deci, parerile unui psihiolg sunt vax PLUA! mai ales ale astora din .ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...