Lucian_M Postat Decembrie 16, 2020 Share Postat Decembrie 16, 2020 Aș dori să-mi mai iau o dinamometrica, a mea pleacă de la 28 Nm. M-ar interesa una care să plece de la 8-10 Nm și să fie sub 100 Nm (că până acolo sunt majoritatea valorilor de cuplu la mobre). Cât de scumpă să fie? Ce dreq, sunt român, vreau moca! Acum serios, ceva până în 150-170 lei. Sau poate vinde cineva, că își dorește una electronică. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Decembrie 16, 2020 Share Postat Decembrie 16, 2020 (editat) 6-30 NM in stoc, exista 20-100 dar nu e momentan in stoc: Proxxon MicroClick Torque Wrench - bike-components (bike-components.de). Depaseste bugetul, e doar o sugestie. Eu o am pe cea de 6-30 de cativa ani, la biciclete nu e nevoie de mai mult, nu am de ce sa ma plang pana acum. Cand am cumparat-o era mult mai ieftina, am dat vreo 35-40 de euro. Editat Decembrie 16, 2020 de AdrianB1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 16, 2020 Share Postat Decembrie 16, 2020 La banii ăia găsesc Unior mâine în Dedeman, dar parcă n-aș da dublu pe o cheie, mai ales că nu va fi folosită intens. Și aș prefera 3/8, că e mai rezistent capul decât la 1/4. Recunosc, n-am bulit niciun clicket până acum, mic sau mare. De fapt, nu știu pe cineva să fi bulit vreun 1/2, că de ăla se trage sănătos, puțini au auzit de breaker-bar sau pistol cu impact (o invenție taaare faină). Sincer, mă gândeam la ceva... tot de la Yato, că am un braț de scule de la ei și nu au dezamăgit, totuși caut și alte păreri, nu le știu pe toate. Au și pe la noi preturi ca pe ebay, n-ar fi o alegere rea, dar n-aș sări calul: https://www.atelierultau.ro/proxxon-mc60-cheie-dinamometrica-cu-sistem-de-prindere-38-inch-12-60-nm-declansator-p-50634.html Nu văd yato într-un interval similar, o să caut de pe pc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai c Postat Decembrie 17, 2020 Share Postat Decembrie 17, 2020 Proxxon sunt scule foarte bune,la fel si Unior, iar in materie de chei cu clichet mi se par mai inventivi si mai interesanti Proxxon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mytzam Postat Februarie 8, 2021 Share Postat Februarie 8, 2021 Ceva pareri despre cheile combinate de la Ega master, sau ati avut de a face cu scule de la ei ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 8, 2021 Share Postat Februarie 8, 2021 La 17.12.2020 la 0:14, Lucian_M a spus: La banii ăia găsesc Unior mâine în Dedeman, dar parcă n-aș da dublu pe o cheie, mai ales că nu va fi folosită intens. pai nici n-ai nevoie pt ca la vaslui nu se foloseste ...strange pana paraie toate suruburile ce tin de capace-motor trebuie stranse cu dinamometrica de ... 1/4 are range-ul pe care il cauti oricum ai nevoie si de 3/8 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Februarie 8, 2021 Share Postat Februarie 8, 2021 (editat) Nu-s din Vaslui, măi. S-a luat o panaramă de asta. Editat Februarie 8, 2021 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
turanoid Postat Martie 8, 2021 Share Postat Martie 8, 2021 Stimabili,va intreb de-o sursa de freza scaun supape 75 de grade;net-ul ma serveste doar cu Zimber tools,freza 28-37mm, 45/75,este exact ce-mi trebuie,dar e out of stock. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 (editat) Salut, a cumpărat cineva arătarea asta pentru ridicat maşini? Tocmai am plătit 33 euro cu transport inclus la nu-ştiu-ce reducere de pe https://www.bisky.store/products/-super-early-bird-deal-2775-only-50-pcs-tilting-car-lift-3000 cam asa se prezintă Editat Martie 12, 2021 de adrianm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Acum 59 minute, GoodKat a spus: Nu am asa ceva dar chestia aia parca abia asteapta sa intri sub masina ca sa ti-o tranteasca in cap. Mi se pare nesigura din orice punct de vedere. Cam da, pare că sînt singurul fraier de pe aici care a luat aşa ceva dar nu am rezistat, era preţul unui cric. Vă ţin la curent cînd vine, dacă vine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 1 oră în urmă, adrianm a spus: Salut, a cumpărat cineva arătarea asta pentru ridicat maşini? Tocmai am plătit 33 euro cu transport inclus la nu-ştiu-ce reducere de pe https://www.bisky.store/products/-super-early-bird-deal-2775-only-50-pcs-tilting-car-lift-3000 cam asa se prezintă Mi-aș fi luat de mult, dar e greu cu livrarea în ro... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Acum 8 minute, adrianm a spus: Cam da, pare că sînt singurul fraier de pe aici care a luat aşa ceva dar nu am rezistat, era preţul unui cric. Vă ţin la curent cînd vine, dacă vine ridica masina si asa partea mai grea cu motoru supendata in aer peste noapte, daca dimineata nu e pliat tot atunci e safe. oricum as apela la niste rampe sau capre de siguranta pt roti.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Seamănă a țeapă site-ul ăla, 9.99 transport până în Ro sau 12 ceva vip express shipping. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Acum 13 minute, john17 a spus: Seamănă a țeapă site-ul ăla, 9.99 transport până în Ro sau 12 ceva vip express shipping. Zice că în Franţa trimit de la un depozit din Lille dar chiar şi aşa mi se pare prea frumos ca să fie adevărat. Am plătit normal cu Paypal, dacă e scamatorie le deschid dispută Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Martie 22, 2021 Share Postat Martie 22, 2021 Set de patru cutite si placute de schimb de pe Banggood, abia astept sa le probez: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 22, 2021 Share Postat Martie 22, 2021 Acum 37 minute, mobiletron a spus: Set de patru cutite si placute de schimb de pe Banggood, abia astept sa le probez: "E bune" la viteza mare, dar pentru finish tot maraton folosesc. In ce le bagi de obicei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Martie 22, 2021 Share Postat Martie 22, 2021 2 minutes ago, cinezicealae said: "E bune" la viteza mare, dar pentru finish tot maraton folosesc. In ce le bagi de obicei? Aluminiu, bronz, ocazional fier. Nu am experienta, am un strung mic chinezesc si mai fac diverse chestii pt mine. Din pacate nu am suficient timp pt a exersa si o sa mai treaca ceva timp pana voi ajunge la un nivel minim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 22, 2021 Share Postat Martie 22, 2021 Acum 2 minute, mobiletron a spus: Aluminiu, bronz, ocazional fier. Nu am experienta, am un strung mic chinezesc si mai fac diverse chestii pt mine. Din pacate nu am suficient timp pt a exersa si o sa mai treaca ceva timp pana voi ajunge la un nivel minim. La materiale moi, iti recomand cu caldura otelul rapid (maratonul) ca taie mult mai usor si nu chiui aparatul. Basca iti iese cota si finish oglinda. Cu carbidele e greu si scarbos sa iei ultimele sutimi pentru cota de rulment... Am si eu un chinez din ala mic si am aflat dupa 15 ani de chin si amaraciune si esec, ca se torsioneaza batiul daca il fortezi cu carbidele alea. Ia-ti niste blancuri de 10/10mm, ca presupun ca din alea folosesti, si trimite-le sa ti le ascut cand ai timp, chef, nevoie. Sa-mi spui si la ce operatie vrei sa le folosesti. Si mai la vara, dupa ce imi renovez baraca, sa-mi zici daca vrei ceva piese turnate din neferoase. Spor la treburi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Martie 23, 2021 Share Postat Martie 23, 2021 Am luat un maraton de 10/10mm dar nu am apucat sa lucrez cu el, am vazut ca e laudat si ai posibilitatea sa-l asculti de n ori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Martie 29, 2021 Share Postat Martie 29, 2021 Cum ştiţi că roata spate este perfect aliniată atunci cînd întindeţi lanţul? A folosit cineva un laser de felul ăsta? https://www.tru-tension.fr/produit/kit-mega-tool/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 31, 2021 Share Postat Martie 31, 2021 La 30.03.2021 la 1:14, adrianm a spus: Cum ştiţi că roata spate este perfect aliniată atunci cînd întindeţi lanţul? A folosit cineva un laser de felul ăsta? https://www.tru-tension.fr/produit/kit-mega-tool/ Laser frate! Daca suprafetele cu care se fixeaza pe roata dintata sunt bine facute, si scula in sine este reglata cum trebuie, este o inventie utila. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 18, 2021 Share Postat Aprilie 18, 2021 (editat) Acum câteva săptămâni mi-am vândut pistolul cu impact (220v) și am luat unul pe acumulator (Parkside 20v). Altă mâncare de pește! Puține chestii au rezistat la desfacere (prezoanele mașinilor zboară rapid, piulițele de 32 de la axele mobrelor la fel). Azi am desfăcut un scuter (transplant, omul și-a luat altul identic), o plăcere să lucrezi cu un pistol cu impact la care poți modula puterea. Evit totuși să strâng cu el, doar dacă îi reglez puterea să fie sub cea cerută de tabelul de cupluri, folosesc dinamometrica pentru a fi sigur pe rezultat. Setările de pe el (100, 150, 200, 400 Nm) nu au nicio treabă cu realitatea (sunt mai mici). Acumulatorul ține bine, se încarcă rapid (chargerul are și ventilator, cele de la Einhell nu au așa ceva). Nici sloturi pentru agățat pe perete nu are. Greutatea pistolului e destul de mare, totuși mai ușor decât un DeWalt sau JBM de 1000 Nm (cca 4 kg cu acumulatori de 6 Ah). Pătratul nu are bilă pentru reținere, doar un fel de inel de reținere, iese rapid tubulara din el. Marcajele de la setările cuplurilor rămân aprinse câteva minute după utilizarea pistolului, lumina se stinge destul de rapid. Feelingul când lucrezi cu pistolul e destul de ok. Stă confortabil în mână, binișor echilibrat, face oleacă de gălăgie, are cutie de transport + câteva tubulare. Concluzii La 350 lei nu faci mofturi. 4 setări pentru cuplu, indicator baterie, lumină de lucru, agățătoare curea, acumulator de 4 Ah, charger, tubulare și cutie + 3 ani garanție nu sună deloc rău. Doream să îmi cumpăr un Einhell cu patrat de 1/2 cu 240 Nm, doar scula simplă (fără nimic altceva) era 78 euro în Germania. Nu ar fi meritat. Am varianta mică (hexagon) de la Einhell, tare bun pentru desfăcut șuruburi de maaaaxim M8, pentru strâns/apropiat șuruburi de orice fel, infiletat șuruburi în lemn sau metal. Mic și ușor, dar gălăgios nevoie mare. Nu știu dacă panarama de la Lidl are motor brushless, nici nu prea contează, pentru ce îl folosesc eu. Poza e nașpa, dar alta nu am. Editat Aprilie 18, 2021 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Aprilie 18, 2021 Share Postat Aprilie 18, 2021 Citat Samba în sculele lor. N-am apucat sa dau nici măcar o gaura. Nici nu mă gândesc cum ar fi să încerc cu unul mai subțire. N-am inteles daca a venit rupt sau l-ai rupt tu cand ai incercat sa-l scoti. Tipul asta de burghie sunt f. fragile, probabil si cele mai scumpe sunt la fel de fragile. Eu am folosit multe deastea pe vremea cand imi faceam singur cablajele imprimate. Uzual foloseam 0.8 si 1.2 dar am folosit si 0.5, chiar si 0.2 parca. Cu atentie se pot da multe gauri cu un astfel de burghiu. Important e sa ai bormasina sau ce folosesti, centrata si sa nu apesi prea tare . Inainte de a folosi deastea cu carbura, foloseam burghie clasice de metal. Dupa vreo 10-20 de gauri cu cel de 0.8 in FR4 deja nu mai taia. Cu deastea de care ai luat si tu dadeam sute de gauri cu unul. Daca a ajuns rupt nu subestima puterea curierilor, mie mi-a ajuns recent o tigaie masiva de fonta sparta, asa ca la un burghiu de 1mm ce pretentii poti sa ai ? Un pulverizator care sa reziste la benzina si motorina imi puteti recomanda? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Aprilie 18, 2021 Share Postat Aprilie 18, 2021 Am incercat, la motorina mai tin cat de cat dar la benzina mai mult de 20-30 minute n-a rezistat nici unul deasta refolosit de la produse de curatat. Am incercat inclusiv cu dealea de curatat aragazul care au solutii mai agresive pe baza de soda, sau cele de baie care sunt acide. Chiar si cu motorina daca nu-l golesc dupa utilizare, dupa cateva zile de stat nu mai functioneaza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 18, 2021 Share Postat Aprilie 18, 2021 Confirm, nu rezistă la benzină mai deloc, iar cu motorina câteva minute peste. Eventual pulverizator cu aer comprimat, gen pentru degresat motorul, ar trebui să fie ok și la benzină. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate