B.B. Postat Noiembrie 21, 2024 Share Postat Noiembrie 21, 2024 Acum 18 ore, Lucian_M a spus: Am și eu B3, fără modificare, cu acumulator Smart de 4 Ah. Încântat de ce poate. Recent am luat și pistolul mic de 12v și pătrat de 1/2, iarăși sculă bună, cu acumulator de 5 Ah. Am vazut, nici nu stiam ca exista ala.. pare foarte fain. Acum 1 oră, pepsi a spus: Poti folosii scula si pentru strans suruburi? Are niste trepte de reglaj pt cuplu? Ma gandesc ca 226 Nm te ajuta enorm sa desfaci suruburi, dar la strans ar rupe usor si prezoanele (de la roti de ex), sau gresesc? Da, se poate folosi si pentru strangere dar trebuie sa fii atent pe ce treapta e pusa altfel risti sa rupi surubul. Da, are 4 trepte in Nm - 120 150 190 si 226. Eu de ex stranga prezoanele la roti cu treapta 120, le strange destul de precis dar trebuie sa te uiti sa vezi daca se mai misca surubul sau nu. De obicei eu apropii surubul/piluita cu ea ca sa nu fac scurta la mana si cuplul final il dau cu mana - sau cu dinamometrica daca chiar e cazul. Cu ea am patit de multe ori sa strang mai tare decat trebuia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Noiembrie 21, 2024 Share Postat Noiembrie 21, 2024 Acum 1 oră, Cavaleru a spus: sau selectezi o treapta mai mica si ai mai putin cuplu la strangere Bingo! Parkside x12 nou are 4 trepte, dacă știi cât și cum să îi dai, aproape că nu mai trebuie dinamometrică. Panzer are o treaptă pe desfiletare cu încă o setare pentru frână când simte că șurubul e slăbit, iar pe strângere două trepte. În funcție de șurubul folosit (și tubulare), se poate întâmpla să buleasca filete sau să rupă șuruburi. Pare mic și slab, dar să știți că la 251 lei nu găsiți ceva mai bun, nou, cu 2 ani garanție. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKW Postat Noiembrie 21, 2024 Share Postat Noiembrie 21, 2024 Daca vreti sa lucrati elegant si cat mai precis folositi limitatoare de cuplu pentru strangerea initiala si dinamometrica la final. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Noiembrie 21, 2024 Share Postat Noiembrie 21, 2024 Corect, totuși e mai mult de lucru, deci se apropie (fiecare "simte" pistolul) și se strânge la final cu dinamometrica. Eu așa fac, iar unele șuruburi le strâng la mana, deja știu cât de mult să strâng fără să stric (unde nu-s sigur sau vrea omul să folosesc dinamometrica, o pun la lucru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Noiembrie 22, 2024 Share Postat Noiembrie 22, 2024 Si eu fac la fel, strang final doar cu mana si uneori nici nu ma agit cu bormasina decat daca e un surub cu filet foarte lung. Mana nu ma pacaleste niciodata si unde nu sunt sigur la valori medii-mari folosesc dinamometrica. Unde mai folosesc dinamometrica - la suruburile "pinch bolt" de la jugul furcilor si cele care tin axul rotii fata, eu alea le strangeam mult mai putin decat trebuia, si la FJR am de ex parca 21 jos si 23Nm sus-- este incredibil de mult - mereu pe alea le strang cu inima stransa.. Dar se pare ca stiu japonezii ce stiu. Dar mai sunt faze cu greseli in manual - tot la FJR - de ex busonul de golire ulei e dat cu 47Nm... si multi au futut filetul la baie asa.. eu in viata mea nu am strans un surub de golire ulei cu dinamometrica, la bun simt. La FJR e 17Nm in loc de 47.. si culmea e ca la angrenajul rotii spate - unde intra axul cardanic - acolo surubul de golire este identic cu cel de la baie si acolo e data valoarea corecta, 17Nm.. E un pic diferenta de la 17 la 47.. nu? Asa ca intotdeauna dinamometrica trebuie folosita cu un graunte de sare.. trebuie folosita si experienta nu sa mergi ca berbecul - o greseala de tipar si au! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Flying Dutchman Postat Noiembrie 22, 2024 Share Postat Noiembrie 22, 2024 On 11/16/2024 at 9:50 AM, ENEOS said: În altă ordine de idei îmi recomandă cineva un redresor compatibil cu baterii Li-john? Unul pt care să nu-mi pun rinichii pe olx. https://www.caranda.ro/product/redresor-ct5-ctek-powersport-12v-2-3a-cu-optiune-lithium/ https://www.caranda.ro/product/redresor-ctek-lithium-xs/ https://www.caranda.ro/product/redresor-inteligent-ctek-cs-one-12v-8a/ De la mic la mare, dupa pret. Mai e unul la vreo 1500 si ceva, dar eu as lua unul din astea. Au mai multe pravalii in Bucuresti, eu merg de obicei la cea de la Trafic Greu pentru ca baiatul este foarte de treaba, de fiecare data s-a descurcat cand am avut nevoie de ceva, chiar daca nu a avut la el in magazin a comandat din alta parte si am avut obiectul in cateva zile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Decembrie 29, 2024 Share Postat Decembrie 29, 2024 O venit mosu,da n-o avut Makita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Decembrie 29, 2024 Share Postat Decembrie 29, 2024 A venit si la mine cu o camera endoscop, nimic de fite, e de la Parkside insa isi face treaba. Este la reducere la Lidl, parca de la 240 de lei la 149 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Decembrie 29, 2024 Share Postat Decembrie 29, 2024 6 hours ago, pinnochio said: O venit mosu,da n-o avut Makita. Este foarte bun, am și eu unul! Să îl folosești cu plăcere! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Ianuarie 3 Share Postat Ianuarie 3 A comandat cineva de pe site-ul acesta? https://eur.vevor.com/diesel-heater-c_10321 As vrea sa cumpar un webasto de la ei dar am niste "emotii", sa nu cumva sa iau o teapa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Ianuarie 3 Share Postat Ianuarie 3 e un producator maricel de chinezisme dar d-alea bune. sunt pe niste grupuri de campervans si cei din UK cumpara modelele Vevor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Ianuarie 3 Share Postat Ianuarie 3 Asta stiu, nu brand-ul ma deranjeaza ci daca site-ul e serios si trimite marfa. Pana la urma cred ca imi asum riscul si fac plata... Incalzitoarele astea sunt foarte bune, am un frate in Italia care isi face caldura in atelier cu o chinezarie de genul asta si e foarte multumit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat Ianuarie 3 Share Postat Ianuarie 3 Nu mai bine iei direct de pe aliexpress? Eu asa mi l-am luat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
free runner Postat Ianuarie 3 Share Postat Ianuarie 3 (editat) Am cumparat de la ei un aparat de tras tabla si nu am avut probleme. Editat Ianuarie 3 de free runner Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Ianuarie 4 Share Postat Ianuarie 4 Salut, as vrea sa cumpar un set de prese pentru bucsi la masina. M-am orientat dupa trusa de la Yato YT-25411. De regula cand vreau sa cumpar ceva, caut tot felul de informatii despre acel produs, dar la acest set de prese nu gasesc nicio recenzie, nicio poza/filmare cu produsul. Apare o singura poza cu produsul in cutie si altceva nimic. De regula cei de la Yato au sculele/produsele brenduite, la aceasta nici cutia nu apare niciunde. Acelasi set (culoarea si modul de prezentare a trusei) apare peste tot, site-uri chinezesti bla bla. A vazut cineva aceasta trusa de prese? Recomandati altceva similar? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Ianuarie 4 Share Postat Ianuarie 4 e bun un astfel de set, merita combinat si cu o presa in forma de C Nu mai e Yato ce a fost odata se vede scaderea de calitate dar in continuare sunt peste chinezismele care le gasesti de multe ori la aceeasi bani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Ianuarie 4 Share Postat Ianuarie 4 Multumesc. Am gasit ceva video cu ceva similar, cred ca yato si ceilalti au copiat KStools. Sper doar sa fie brenduite cu Yato, sa am o garantie ca nu sunt de pe Aliexpress Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Ianuarie 8 Share Postat Ianuarie 8 La 03.01.2025 la 16:09, mobiletron a spus: Incalzitoarele astea sunt foarte bune, am Am si eu,e foarte bun.Dă căldură,și consumă puțin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Ianuarie 8 Share Postat Ianuarie 8 Hai ca am luat-o razna cu comenzile in perioada asta. Nu am luat neaparat chestii mari si scumpe dar muuulte chestii mici, de la seturi de suruburi si saibe pana la pini de plastic, adaptoar de sigurante si altele din acelasi registru. Cum stateam eu si mesteream la motocicleta mea astazi, m-am gandit ca nu mi-ar strica o pompa de vacuum pentru a schimba lichidul de frana / ambreiaj, mai ales ca din cand in cand mai vine la mine cate o motocicleta pentru mentenanta. In afara de cele generice de pe OLX / eMag care sunt de fapt de pe Aliexpress la 5x pretul, recomandati ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 8 Share Postat Ianuarie 8 Îți pun mâine poze cu ce folosesc de câțiva ani. Între timp, chinezul a livrat coletul: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Ianuarie 14 Share Postat Ianuarie 14 La 03.01.2025 la 13:30, mobiletron a spus: A comandat cineva de pe site-ul acesta? https://eur.vevor.com/diesel-heater-c_10321 As vrea sa cumpar un webasto de la ei dar am niste "emotii", sa nu cumva sa iau o teapa. Exact ieri am dat si eu de site-ul asta cand ma uitam dupa o statie meteo. Cred ca sunt OK, eu acum 2-3 ani mi-am luat pistol rotopercutor pneumatic Vevor de pe Aliexpress, a fost livat din Polonia. Totul a fost foarte OK, pistolul merge foarte bine, nu a existat piulitoi intepenit sa nu il desfac cu el, dar mai nou am trecut la de-astea electrice. La 03.01.2025 la 15:01, Cavaleru a spus: e un producator maricel de chinezisme dar d-alea bune. sunt pe niste grupuri de campervans si cei din UK cumpara modelele Vevor Legat de "wabesto" CHINA, am un amic care si-a luat unul exact no-name care merge foarte bine, din ce am mai vazut pe YT astea Vevor par si mai bune decat ala. Daca ala no-name merge bine, Vevor ar trebui sa fie super OK. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Ianuarie 14 Share Postat Ianuarie 14 Vevor face parte din categoria sculelor "premium" produse de chinezi. Daca sculele profi facuti de fabricanti cu renume sunt categorisite ca "foarte bune" dar costa cat costa, Vevor ofera scule "bune" la un sfert din pretul celor foarte bune. Deci raport calitate pret corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 14 Share Postat Ianuarie 14 Mi-am luat de la ei pompă vacuum, manometre și furtune pentru aer condiționat, mi-am făcut treaba excelent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Ianuarie 14 Share Postat Ianuarie 14 (editat) 6 hours ago, B.B. said: Exact ieri am dat si eu de site-ul asta cand ma uitam dupa o statie meteo. 4 hours ago, Ruginel said: Vevor face parte din categoria sculelor "premium" produse de chinezi. 4 hours ago, Lucian_M said: Mi-am luat de la ei pompă vacuum, manometre și furtune pentru aer condiționat, mi-am făcut treaba excelent. Eu intrebam daca site-ul e serios si trimite marfa, calitatea produsului o vad eu pe urma. Nu am avut timp si sunt si intr-o vesnica reorganizare a garajului, o sa comand zilele astea si va anunt dupa ce vine produsul. Editat Ianuarie 14 de mobiletron Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Vineri la 08:40 Share Postat Vineri la 08:40 Nu vad de ce n-ar fi OK site-ul, nu cred ca-s tepari. Daca poti comanda cu plata ramburs.. ca sa nu ramai fara bani. Eu de ex am comandat ceva destul de scump de pe GMOTO.RO care sunt de fapt din Polonia, site-ul romanesc este tradus integral din poloneza. Am avut posibilitatea sa pun plata ramburs si asta am si facut, coletul a venit din Polonia cu Sameday, totul a fost absolut OK. Mi-au si raspuns la un mail sa-mi explice de ce a durat un pic mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate